Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3751 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום הנכבדים,

לאחר חיפוש מתיש באתר יד2 לא מצאתי רכב הולם(לפי דרישותיי כמובן) בסכום שעומד לרשותי, 10K.

על הרכב להיות אוטומט(לא רוצה ידני בכלל כרגע), זול בטיפולים, להסיע מקסימום 2 אנשים ומידי פעם לדחוס מאחורה בצפיפות עוד שלושה (ככה שמיני/סופר מיני מספקות בהחלט, לא אכפת לי נוחיות הנוסעים הנוספים כי זה לעתים רחוקות), רוצה לשייט על 120 בכיף ואם אפשר להגיע צפונה מה טוב.

על הרכב ליסוע באזור המרכז רוב ימות השבוע(עבודה-חזור), ובסופשים גיחה לצפון, חזור למחרת.

אז מה עכשיו?

ממילא, תכננתי להחליף את הרכב שהייתי קונה עכשיו ב10K בשנה הבאה, לחסוך ולרכוש חדש יותר, ולכן החלטתי ללכת על מימון, לשלם עוד ריבית אבל להנות כבר החל מעכשיו עם רכב טוב איכותי וראש שקט לשנה הקרובה.

ביד2 מצאתי שנים 2005 רק רנו מגאן ופז'ו וסיטרואן, לא כל כך שמורות.

בשנים 2002-2003 בעיקר אקסנטים, לא שמורות מידי.

ומתחת לזה אני לא רוצה להתעסק, עייפתי משקרנים, לסוע כל פעם מחדש ולגלות רכב עקום, אין לי זמן לזה.

(הנקודה ברורה, לא רוצה לקנות רכב יד2 מפרטי בסכום הזה)

השאלה היא כמה זה ריאלי ללכת לסוכניות רכב/טרייד אין/רכב יד שנייה מליסינג/כל דרך שתציעו, ולהגיד יש לי 10K מקדמה, אני רוצה עוד 12K-13K "הלוואה/מימון/וואטאבר" ל12 תש' ולרכוש מהם רכב יד שנייה 2007-08 לא חשוב שנה.

אז אתם בעלי הניסיון ואתם יכולים להגיד לי, כמה זה ריאלי? ולאיפה אני יכול ללכת לחפש רכבים? אני מאזור כפר סבא, ככל שזה יותר קרוב לכפר סבא, הוד השרון, פתח תקווה, רעננה - אלו קרובים, הרצליה, תל אביב - רחוקים יותר אבל בהחלט אפשרי, בעדיפות לקרובים יותר. כל דבר ברדיוס הזה יהיה מצויין.

אני צריך רכב בהקדם, שבועיים וחצי בזבזתי על יד2 ורכבים שם.

מי הכי אמין? מאיפה הכי כדאי לקנות ואיפה לחפש? איזה רכבים בכלל נכנסים לי בתקציב הזה שהם גם אמינים? אני אמור לקבל אחריות לשנה או משהו דומה ברכישה כזו? לקחת למוסך או לסמוך עליהם?

תודה רבה לעוזרים!

פורסם

אם הבנק שלך ייתן לך "הלוואה לכל מטרה" בסכום הזה, זה מימון שתוכל לשקול. אז תוכל לבחור רכבים ממגוון יותר גדול ולא רק שאריות ממגרשים שאולי עושים לך טובה ואולי לא.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
אם הבנק שלך ייתן לך "הלוואה לכל מטרה" בסכום הזה, זה מימון שתוכל לשקול. אז תוכל לבחור רכבים ממגוון יותר גדול ולא רק שאריות ממגרשים שאולי עושים לך טובה ואולי לא.

לקחת הלוואה מהבנק ולקנות מפרטי?

חשבתי ללכת על לקנות ממקום אמין שאכפת לו מהשם שלו ולא יחרטט על מצב הרכב, אני יודע לבדוק מכלול ברמה בסיסית ויש לי גם סבא מוסכניק, ובמקומות כאלה שהם אמינים אז התהליך אפילו יותר קל.

השאלה אם למקומות האמינים יש רכבים ב22K.

אני לא רוצה כל כך לקנות מפרטי, אם יש לי אפשרות למצוא רכב במקום שמכבד את עצמו בסכום הזה זה יהיה ממש טוב.

עוד סיבה שאני לא רוצה לקחת הלוואה מהבנק היא שאני לא רוצה שהכסף יישכב אצלי בחשבון עד שיבוא היום שאמצא רכב, אני רוצה להגיע לסוכנות, לראות משהו שאני אוהב, לקבל מימון ולצאת עם רכב במקום. לא?

פורסם

לא יודע למה אתה מתכוון ב"מקום אמין", בכל מגרש רכב - גם של חברות ליסינג גדולות - צריך לבדוק את הרכב בצורה יסודית בבדיקה מטעמך.

בכל אופן חברות גדולות לא ממש מתעסקות ברכבים של 20 אלף ש"ח, לרוב הם מוכרים רכבים בסכום כפול ומעלה, במקרה הזה כנראה שכדאי שתחפש מיד פרטית.

כך או אחרת - אתה חייב לבוא בגישת "כבדהו וחשדהו", ולא לסמוך בעיניים עצומות על סיפורים שמספרים לך סוכני מכירות.

פורסם

אתה לא רחוק מרכישת רכב ישירות מחברת ליסינג או מגרש נורמלי כמו אוטו דיל.

אתה פשוט צריך ללכת על רכב קטן וידני, כמו פיאט פנדה למשל.

יש כאלה בנות 3 מהשכרה שיימכרו בסביבות 30K. השבחה על חשבון החברה.

כל חברת מימון תתן לך הלוואה של 30K בפריסה ל-5 שנים, בהנחה ויש לך משכורת מסודרת ויכולת להחזיר את החוב, ובינתיים תשלם את ההלוואה מהכסף המזומן שיש לך - לפחות תיסע בינתיים על רכב חדיש ונורמלי, ולא ענתיקה בת 8.

בעוד 5 שנים תסיים את ההלוואה שלך, תמכור את הרכב שלך בכמה גרושים ותתקדם לרכב הבא, עם תקציב שייגזר מהיכולת שלך להחזיר את ההלוואה.

פורסם

בהחלט אפשרי לקחת הלוואה לסכום שאתה רוצה עם המקדמה שלך ויש לך שתי אפשרויות:

1) אם מהירות מדברת אליך תוכל לחפש רכב במגרש ורובם עובדים עם מימון ישיר ומספקים מימון, תוכל לצאת עם רכבב תוך שעה בתנאי שאתה עומד בקריטריונים.

החסרון הוא שהריבית של מימון ישיר נעה בין 8% ל-12% שזה מאד גבוה לשוק היום

ועוד חסרון שמימון ישיר משעבדת לך את הרכב ואם תרצה למכור אותו לפני תקופת תום ההלוואה זהו תהליך מסובך כשלעצמו.

2) האופציה היותר טובה לדעתי היא לקחת הלוואה מהבנק ושם גם אתה יכול להתמקח על הריביות תלוי באיזה סוג לקוח אתה.

היתרונות הם שהריביות יהיו יותר נמוכות מחברות המימון ועוד יתרון משמעותי שבחלק מהללואות הבנק לא ידרוש שעבוד לרכב ותהיה פנוי לסחירות חופשית

פורסם
אתה לא רחוק מרכישת רכב ישירות מחברת ליסינג או מגרש נורמלי כמו אוטו דיל.

אתה פשוט צריך ללכת על רכב קטן וידני, כמו פיאט פנדה למשל.

יש כאלה בנות 3 מהשכרה שיימכרו בסביבות 30K. השבחה על חשבון החברה.

כל חברת מימון תתן לך הלוואה של 30K בפריסה ל-5 שנים, בהנחה ויש לך משכורת מסודרת ויכולת להחזיר את החוב, ובינתיים תשלם את ההלוואה מהכסף המזומן שיש לך - לפחות תיסע בינתיים על רכב חדיש ונורמלי, ולא ענתיקה בת 8.

בעוד 5 שנים תסיים את ההלוואה שלך, תמכור את הרכב שלך בכמה גרושים ותתקדם לרכב הבא, עם תקציב שייגזר מהיכולת שלך להחזיר את ההלוואה.

ציינתי שאני רוצה הלוואה רק לשנה ולא יותר מזה, לא מחפש לסחוב איתי הלוואות.

ובנוסף ידני זה ממש האופציה האחרונה שאני שוקל, לא נוח לי בכלל בפקקים אז כרגע אני מחפש בעיקרון אוטומט.

העניין הוא שאני לא רוצה להגיע ל30K מצד אחד, וגם עייפתי מלטייל בכל רחבי המרכז ולחפש רכבים מפרטי, אתם חושבים שמקומות כמו אוטו דיל רלוונטיים בתקציב הזה?

אין חברת סחר רכב יד שנייה אמינה שמוכרת רכבים ב20-25K? חברה עם שם ולא מישהו שאי אפשר לסמוך עליו.

בנוסף, לגבי מה שרוי אמר, חברה שמשעבדת את הרכב, אם תהליך מכירה הוא קשה הרבה יותר אז עד כמה זה באמת רלוונטי לרכוש ממימון כזה?

בקיצור מה שהכי חשוב, לאיזה סוכנות/מגרש (של חברה מוכרת) אני יכול ללכת לחפש כבר מחר רכב? התהליך לרכוש מפרטי כבר התיש אותי, השוק הפרטי במחירים האלה מוצף ברכבים נוראיים ואנשים לא תמיד ישרים (כבר בטלפון, מה שמצריך אותי להגיע כל פעם לראות רכב שבור אחר), אין לי יותר מידי נוחות בהתניידות, אני נוסע בתחבורה ציבורית וכל נסיעה זה טיול ליום שלם (בעיר שלי אין הרבה רכבים)

תודה!

פורסם

תהליך מכירה של רכב משועבד לחברת מימון הוא קשה יותר, נקודה!

לא שזה הבטחה לראש שקט אבל אם כבר מגרש או סוכנות תלך ללובינסקי (לא סגור שיש להם בסכומים כאלה אבל שווה לברר), טרייד מוביל, אוטוסנטר. אולי שכחתי עוד מישהו אבל הם בעקרון ״הגדולים״

פורסם

הלוואה לשנה אחת? רק לי זה נשמע מוזר?

בכל מקרה עדיף שתפרוס הלוואה ל3 שנים ההחזר יהיה קטן יותר וכך אולי תשתכנע להלוואת בלון לרכב בסכום שלא חשבת שתוכל לקנות 50-70k.. המקדמה שיש לך מספיקה גם לרכבים בסכום שציינתי

פורסם (נערך)
הלוואה לשנה אחת? רק לי זה נשמע מוזר?

בכל מקרה עדיף שתפרוס הלוואה ל3 שנים ההחזר יהיה קטן יותר וכך אולי תשתכנע להלוואת בלון לרכב בסכום שלא חשבת שתוכל לקנות 50-70k.. המקדמה שיש לך מספיקה גם לרכבים בסכום שציינתי

מי יודע מה יהיה עוד 3 שנים? מה מוזר בהלוואה לשנה אחת? אני לא בן אדם של הלוואות(לא נשמע לי גם חכם לקחת הלוואה ל3 שנים לרכב אבל זה לא הנושא, זו דעה אישית שלי, הרבה אנשים כן לוקחים הלוואה ל3 שנים והכל בסדר), רוצה לקחת הלוואה לשנה אחת בראש שקט. מה גם שריבית ל3 שנים אמורה להצטבר ולהיות גבוהה יותר, אני חושב שרק אם אתייאש לגמרי אחשוב איכשהו להעלות את ההלוואה לסכום גבוהה יותר(לא בהכרח לטווח ארוך יותר אולי 18 חודשים) אבל לא עכשיו כשעוד לא ניסיתי למצוא משהו בסכום הנ"ל.

תודה רבה רוי (או רועי)!

יש המון סוחרים שעד 22K אוכל למצוא הרבה רכבים אצלם(קראתי שהחברות הגדולות, לובינסקי וכו' מורידות להם רכבים עם פגיעות בשלדה ו/או מנוע, ככה שהאמינות אצלם תשאף ל-0), אני באמת מחפש מקום עם שם טוב כמו המקומות שציינת, אני רק מקווה שבאמת יהיה להם מבחר (אפילו דל) של רכבים.

עריכה אחרונה על ידי eliranll
פורסם

נכון שבדרך כלל לוקחים הלוואות ל3-5 שנים אבל אם באפשרותו לעמוד בהחזר חודשי גבוה ולקחת לשנה אז זה אפילו יותר טוב כי הוא ישלם פחות ריבית

פורסם

שמע אני אישית קניתי לא מעט רכבים בחיים שלי ואני מתקרב ל40. ;(

3 רכבים רכשתי מסוחרים ולא היה איתם בעיות ו2 רכבים שרכשתי מפרטי כן היה אז זה באמת לא משנה ממי..

פשוט צריך לבדוק

פורסם

לא יתנו מימון לרכב בשווי של 20k. עדיף לקחת הלוואה מהבנק. בכל מקרה רכבים במחירים האלו שבמגרשים בדרך כלל שחוטים ומתכון לצרות ותקלות. חפש איזה רכב מלוחות יד שנייה ( יונדאי אקסנט 2009-2010 למשל ) וסע לשלום

פורסם
לא יתנו מימון לרכב בשווי של 20k. עדיף לקחת הלוואה מהבנק. בכל מקרה רכבים במחירים האלו שבמגרשים בדרך כלל שחוטים ומתכון לצרות ותקלות. חפש איזה רכב מלוחות יד שנייה ( יונדאי אקסנט 2009-2010 למשל ) וסע לשלום

ככה זרקת אותי שוב ללוח יד2?

זהו להרים ידיים?

הלוואה אני כנראה בטוח אקח, הרבה יותר משתלם לי, אבל הדבר השני הוא שאם אני לוקח הלוואה, אני רוצה לקחת הלוואה עם סוג של ביטחון, שאני יודע שאני קונה רכב בשנים גבוהות יותר ללפחות 4-5 שנים הקרובות, בהתחלה רציתי לקנות בסכום שיש לי ולחסוך ובשנה הבאה להתחדש לרכב ל4-5 שנים.

אתה מוכן להגיד לי בביטחון שהמצב ברכבים שעולים 20-25K בסוכניות רכב (מוכרות או לא) דומה למצב בשוק הפרטי ש-90%(או קרוב לזה) מהרכבים הם מתכון לצרות?

בגלל בעיות התניידות ממקום למקום (מלראות רכב אחד לרכב שני) אני עדיין מעדיף לקחת רכב מסוכנות/מגרש, האם גם זה לדעתך מתכון לצרות?

פורסם

אני לחלוטין לא מסכים שרכב בסכום של 20 הוא מתכון לצרות

ברשותי רכב ב7000 והוא נוסע יופי אז לדעתי תוכל לרכוש בשקט

לגבי הלוואה קח מהבנק הלוואה לשנה לך לאיזה סוכנות שראית בה משהו שמוצא חן בעיניך ותתחדש

• תוכן חדש...