Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3751 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אלירן, תביא בחשבון שאתה יכל לקחת את ההלואה לשנתיים-שלוש, ואם מצטבר לך הסכום הדרוש אתה יכול לפרוע אותה קודם. תהיה איזה עמלה של כמה עשרות ש"ח וזהו.

אני לא מבין את מי שדוחף את הבחור לקת הלואה שמעל לכוחותיו. מובן לי שהסבירות שרכב שעולה 50 אש"ח יהיה אמין גדולה מהסבירות שרכב שמחירו 20 אש"ח יהיה כזה - אבל בלי לדעתמה מצבו הכלכלי של פות"ש העצות האלה בעייתיות.

פות"ש, עוד הערה קטנה. אם הצורך ברכב אינו דחוף - מדוע לא תמתין כמה חודשים ותסצבור עוד סכום? כל עוד אין לך הוצאות רכב כושר החסכון שלך יהיה יותר גדול (כמובן, במחיר חוסר הנוחות של תח"צ ישראלית), ויתכן שתוכל להגיע ליעד תוך חודשים בודדים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אלירן, תביא בחשבון שאתה יכל לקחת את ההלואה לשנתיים-שלוש, ואם מצטבר לך הסכום הדרוש אתה יכול לפרוע אותה קודם. תהיה איזה עמלה של כמה עשרות ש"ח וזהו.

אני לא מבין את מי שדוחף את הבחור לקת הלואה שמעל לכוחותיו. מובן לי שהסבירות שרכב שעולה 50 אש"ח יהיה אמין גדולה מהסבירות שרכב שמחירו 20 אש"ח יהיה כזה - אבל בלי לדעתמה מצבו הכלכלי של פות"ש העצות האלה בעייתיות.

פות"ש, עוד הערה קטנה. אם הצורך ברכב אינו דחוף - מדוע לא תמתין כמה חודשים ותסצבור עוד סכום? כל עוד אין לך הוצאות רכב כושר החסכון שלך יהיה יותר גדול (כמובן, במחיר חוסר הנוחות של תח"צ ישראלית), ויתכן שתוכל להגיע ליעד תוך חודשים בודדים.

תודה רבה על התגובה העניינית!

העניין הוא שאני לא שורד כל כך בתח"צ הישראלית, בנוסף אנחנו זוג צעיר ונשוי ככה שהסידורים היום יומיים רק מתווספים (לימודים, עבודה וכו') ואני לא יכול לדחות בכלל את עניין הרכב.

כרגע המצב הנתון הוא שיש לי מקדמה של 10K ואני יכול לקחת הלוואה של 12K או 13K(אם חייב), אני רוצה לקחת לשנה כי זה תכנון כלכלי נכון יותר לפי דעתי (מקל עליי לא לאבד שליטה עם הלוואות מיותרות).

בוא נגיד שהתקציב הסופי הוא 23K, ואני לא רוצה לקנות מפרטי (בעיקר כי כבר אין לי כח לסוע בתח"צ ברחבי אזור המרכז שעה לכל כיוון במקרה הטוב כדי לראות רכב אחד), אני רוצה ללכת לעיר אחת בכל יום בימים הקרובים, ללכת למגרשים באזור, של חברות מומלצות עד שאמצא רכב ואקנה אותו במזומן.

חשוב שיהיה גיר אוטומט.

שוב, הכוונה היא שאני לוקח הלוואה ויהיה לי סוג של ראש שקט ל4-5 שנים הקרובות (ב10K נטו מפרטי אני קונה רכב שנת 2002 במקרה הטוב שהוא "שמור" יותר מאשר רכבים 2003-2005 בסכום הזה שאינם שמורים ברוב המקרים, וגם זה יקנה לי שנה אחת של שקט בערך, לא מתנער מלבדוק את הרכב ממגרש ולהביא את סבא שלי שהוא מכונאי 40 שנה לבדוק גם כן בדיקה מעמיקה).

יש טעם לשאוף לקנות רכב בשיטה הזו?

פורסם

היי

אני מסכים איתך מאוד בקטע של ההלוואות, זה ממש לא חכם לקחת הלוואות יותר מידי ובעיקר לא חכם לפרוס אותם למלא תשלומים. אבל זה שכל אחד יעשה מה שנוח לו.

תנסה לגשת לטרייד מוביל בפתח תקווה. זה חברה שנחשבת מואד לאמינה. ושם חבר קנה לפני כמה זמן מאזדה 3 2008 במצב מעולה, במחיר לא רחוק, 26k יש שם שקיפות ואמינות שלא נמצאים בדרך כלל בתחום הזה.

כמובן שקח לבדיקה וכו.

מקווה שעזרתי

פורסם

יש אולי בקרסו טרייד אין רכבים כאלה. אולי בקל אוטו אאוטלט, שם הם מוכרים רכבים שהתגלגלו אליהם והם לא גרוטאות גמורות.

ברמת העיקרון, אין חברות ליסינג שימכרו לך רכב אוטומטי ב-23K. זה טווח מחירים שלא קיים שם, כי אלה בד"כ רכבים בני 3 ולא 8.

אם תצמצם את החיפוש שלך לרכבים נפוצים כמו קיה ריו ויונדאי אקסנט, אני מאמין שתוכל למצוא לא מעט רכבים ממוכרים פרטיים במחירים שמתאימים לך - רק תזכור שבד"כ רכבים בתקציב שלך יהיו עם ק"מ גבוה יחסית, עם שפשופים ודפיקות ואולי גם עבר של תאונה. ככה זה בחיים - יש סיבה שרכב חדש עולה 80K ורכב בן 8 עולה 20K. תצטרך להתפשר על משהו.

פורסם (נערך)
היי

אני מסכים איתך מאוד בקטע של ההלוואות, זה ממש לא חכם לקחת הלוואות יותר מידי ובעיקר לא חכם לפרוס אותם למלא תשלומים. אבל זה שכל אחד יעשה מה שנוח לו.

תנסה לגשת לטרייד מוביל בפתח תקווה. זה חברה שנחשבת מואד לאמינה. ושם חבר קנה לפני כמה זמן מאזדה 3 2008 במצב מעולה, במחיר לא רחוק, 26k יש שם שקיפות ואמינות שלא נמצאים בדרך כלל בתחום הזה.

כמובן שקח לבדיקה וכו.

מקווה שעזרתי

ממש תודה רבה על העזרה!

אני חושב שאלך לטרייד מוביל לברר שם, מקווה למצוא משהו טוב! כמובן אם אמצא משהו אעזר בסבא שלי, מוסכניק במקצועו, שיעשה בדיקה מקיפה לפני הקנייה.

יש אולי בקרסו טרייד אין רכבים כאלה. אולי בקל אוטו אאוטלט, שם הם מוכרים רכבים שהתגלגלו אליהם והם לא גרוטאות גמורות.

ברמת העיקרון, אין חברות ליסינג שימכרו לך רכב אוטומטי ב-23K. זה טווח מחירים שלא קיים שם, כי אלה בד"כ רכבים בני 3 ולא 8.

אם תצמצם את החיפוש שלך לרכבים נפוצים כמו קיה ריו ויונדאי אקסנט, אני מאמין שתוכל למצוא לא מעט רכבים ממוכרים פרטיים במחירים שמתאימים לך - רק תזכור שבד"כ רכבים בתקציב שלך יהיו עם ק"מ גבוה יחסית, עם שפשופים ודפיקות ואולי גם עבר של תאונה. ככה זה בחיים - יש סיבה שרכב חדש עולה 80K ורכב בן 8 עולה 20K. תצטרך להתפשר על משהו.

לא אמרתי שאני חייב לרכוש מליסינג, פשוט התכוונתי לרכבים יד2 בני 8 שנים בדיוק כמו שאמרת, מה שרציתי זה פשוט למצוא רכב מסוחר/מגרש אבל עם שם מוכר ואיכותי ברמה ארצית ולא מפרטי, מישהו שאכפת לו מהשם שלו.

אז אתה חושב שקרסו וקל אוטו אאוטלט יכולים להיות אופציה? אלך לברר שם זה נשמע לי עונה על הקריטריונים שלי!

אני לא רוצה אוטו שיראה חדש מבחוץ, אני פשוט לא רוצה להסחב בחיפושים אחרי אוטו יותר מידי זמן, רוצה רק מקום שאפשר לראות בו אוטו שלא אתפלא אחרי שנה שהמנוע דופק וצריך להחליף גיר וזו הסיבה שאני מחפש לקנות רכב בשנתון הכי גבוהה שאפשר בשילוב עם אמינות. (כמובן שבכל מקום גם במגרש צריך לבצע בדיקה מקיפה, אין לי כל כוונה לדלג על זה).

כמו שאמרת, יונדאי אקסנט על הכוונת שלי, הבעיה היחידה שהיא מנוע 1.6-1.5 ואני מכוון יותר לסופר מיני 1.2 וגם 1.3-1.4 בסדר, ואם זה לא ילך אז אתפשר על 1.5-1.6.

דרך אגב, בנוגע לבטיחות, האם רכב קטן (מיני/סופר מיני) הוא בהכרח פחות בטוח מרכב משפחתי?

עריכה אחרונה על ידי eliranll
פורסם

מה לגבי רכישה מאוויס?

מצאתי רכב ב18K, פונטו גראנדה 2007, 90K ק"מ, לטענתם עם היסטוריית טיפולים מלאה יד1 (כמובן).

האם אוויס יכולים להיכנס בקטגוריה של מקומות שכדאי לקנות מהם? (אם כן, כנ"ל כל חברות הדומות, אם מוכרות רכבים כך, הרץ, שלמה, אלבר וכו')

פורסם

בהחלט אפשר לרכוש מהם. סביר להניח שזה רכב שהגיע בעסקת טרייד אין. במקרה יש לו גם נתונים טובים אז הם לא גלגלו אותו לסוחר ומעדיפים להרוויח עליו את המקסימום.

לדעתי המחיר אטרקטיבי ואם הרכב נטול תאונות, לך על זה.

פורסם

אני מניח שמדובר בגיר רובוטי? אם כן, רצוי לבדוק שהוא מתפקד כמו שצריך ולבדוק האם אופי השימוש שלו מתאים לך. לא כולם אוהבים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אי אפשר לקחת מימון של 10 אלף, מימון זה משהו שנותנים בתנאי של שיעבוד רכב, ורכב בר שיעבוד, זה רכב, אאל"ט, בן עד 4, ומעל מחיר מסויים לפי לוי יצחק.

מה שפות"ש אכן יכול לעשות, זה לקחת הלוואה לכל מטרה בבנק (אם יתנו, אם אתה בעל הכנסה קבועה, נותנים), שתהיה אומנם בריבית גבוהה יותר (משהו כמו פריים פלוס 5), אבל תוכל לקחת סכום קטן, ולהחזיר אותו לאחר זמן קצר.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

פותח השרשור אתה עושה סלט. קודם כל יש אקסנט עם מנוע 1.4. בכל מקרה מימון לא תוכל לקבל כי מימון הוא 80 אחוז לרכב בן 3 , 50 אחוז לרכב בן חמש ו 20 אחוז בערך לרכב מעל 5 שנים.

לגבי מגרשים, רובם מחזיקים רכבים משנתונים מתקדמים ולכן אם תמצא רכב בתקציב שלך שם כנראה שהוא יהיה שחוט או עבר חיים קשים ( אחרת אין סיבה להגיע למחיר של 23k ברכב משנתון מתקדם ).

מעבר לכך, זה שתקנה רכב ממגרש לא יבטיח לך שום דבר חוץ מנוחות. גם שם יש רכבים בעייתיים, וגם שם אפשר ליפול.

כמו שכבר אמרתי, חפש בלוחות המכירה את הקסנט. היא נפוצה מאוד ואין עיר כמעט שאין בה מישהו שמוכר. גם המיצובישי לנסר תוכל להתאים. תצמצם את החיפוש שלך לאזור הקרוב אליך.

פורסם
אי אפשר לקחת מימון של 10 אלף, מימון זה משהו שנותנים בתנאי של שיעבוד רכב, ורכב בר שיעבוד, זה רכב, אאל"ט, בן עד 4, ומעל מחיר מסויים לפי לוי יצחק.

מה שפות"ש אכן יכול לעשות, זה לקחת הלוואה לכל מטרה בבנק (אם יתנו, אם אתה בעל הכנסה קבועה, נותנים), שתהיה אומנם בריבית גבוהה יותר (משהו כמו פריים פלוס 5), אבל תוכל לקחת סכום קטן, ולהחזיר אותו לאחר זמן קצר.

אתה יכול להחזיר עוד שנה או במשך שנה?

ידש אפשרות אחרת ממימון והיא תשלומים.

לי למשל אויס הציעו לי עכשיו 20 תשלומים של 1000 ש"ח כל אחד בלי ריבית (אמנם לרכב שעולה ארבעים)

אז יכול להיות שתשלום חלקי בתשלומים יפתור לך את הבעיה

• תוכן חדש...