Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3737 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 153
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לא הבנתי, אז הכתבה תצא החודש?

עד סוף העשור או כשתמצא WRX סטיישן, מה שיבוא קודם.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
המערכת הזו נקראת EBD והיא אכן קשורה ל-ABS.

למרות קיומה, מכוניות מודרניות מתוכננות לנעול קודם את הקדמיים, גם בלעדיה. כמו שהיה לפני עידן ה-ABS.

למעשה זו מערכת שיכולה לגרום ללא מעט צרות כשדוחפים באמת, במסלול למשל.

מי שזוכר את הטרוניה על כך שהקליאו 172 היו "מאבדות את זה" בבלימה לתוך פניה, יכול להאשים את ה-EBD.

ה-EBD היה מציל את הקליאו בבלימות חזקות במהירות גבוהה, ושמר את הרכב מאוזן. אפשר היה לשמוע את משאבת ה-ABS עובדת, בלי שה-ABS היתה נכנסת לפעולה.

ה-172 לא היו מאבדות דבר, זה הנהגים שהיו מאבדים את הרכב...

כאמור, וכפי שהוסבר, גם רכבים נטולי אלקטרוניקה היו מתוכננים לכך שהאחוריים לא יינעלו. מה שלא ברור זה האם ברכב עם EBD (או משהו דומה) יש פיצוי מכאני או שמסתמכים רק על האלקטרוניקה.

בקיצור, הייתי נזהר עם הוצאת פיוז ה-ABS. עלולים לבטל מערכות אחרות, שדווקא צריכים...

פורסם

ידיד הבמבי לעומת זאת, הוא מהעדה של מרימי ההאנדברקס, מרימי הרגל מהגז באיפקס, מחליקי התחת, חובבי התלת אופן ועוד שאר שטויות במיץ עגבניות שרק גורמים לרכב לנסוע לאט יותר (כנראה בא לפצות על חוסר יכולת לנסוע מהר...:wink: ).

מזל שיש לי תמונה שלך עם גלגל באוויר, כדי להוכיח שאתה חרטטן.

פורסם

כאמור, וכפי שהוסבר, גם רכבים נטולי אלקטרוניקה היו מתוכננים לכך שהאחוריים לא יינעלו. מה שלא ברור זה האם ברכב עם EBD (או משהו דומה) יש פיצוי מכאני או שמסתמכים רק על האלקטרוניקה.

ממש לא נראה לי שמסתמכים רק על האלקטרוניקה.

יש דברים ש-ABS ובקרת יציבות לא יכולים להציל מהם, ולכן אי אפשר לוותר על כיול סלחני של השלדה עצמה.

עדיין, כיול הרכב כשלעצמו עשוי להיות "עצבני" מדי כשהמערכות לא פועלות ולכן אני לא חושב שהייתי מעז לנתק אותן מהפיוז בשום צורה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
ממש לא נראה לי שמסתמכים רק על האלקטרוניקה.

נראה לי ונדמה לי וכמדומני, זה לא מספיק טוב כדי לקבל החלטות כאלה, כמו ניתוק פיוז.

להסתדר עם התנהגות דפוקה, אני יודע.

להיות במצב בו האחוריים ננעלים לפני הקדמיים... לא ניתן לצפייה וממש מסוכן.

פורסם

זה דווקא יכול להיות מענין, זוכר שסיפרתי לך על הגולף קאפ עם גלגלי בייגלה?

ולמי שלא מכיר את הסיפור, הייתי פעם בבלגיה במסלול מירוצים והתנהל שם גולף-קאפ (גרופN) של גולף GTI (כמדומתני MK3) סטוק לחלוטין, שום שיפורים, שום שינויים למעט אחד בלבד, כולם נוסעים על כל הגלגלים עם הגלגלי בייגלה של הספייר.

אף פעם לא הבנתי אם זאת דאחקה דבילית או מבחן אמיתי לאיכויות של הנהג :lol:

מזל שיש לי תמונה שלך עם גלגל באוויר, כדי להוכיח שאתה חרטטן.

מרשי טוען להגנתו כי להד"ם...

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

כאמור, וכפי שהוסבר, גם רכבים נטולי אלקטרוניקה היו מתוכננים לכך שהאחוריים לא יינעלו.

מה שלא ברור זה האם ברכב עם EBD (או משהו דומה) יש פיצוי מכאני או שמסתמכים רק על האלקטרוניקה.

כאמור, וכפי שהוסבר:

למרות קיומה, מכוניות מודרניות מתוכננות לנעול קודם את הקדמיים, גם בלעדיה. כמו שהיה לפני עידן ה-ABS.

פורסם
ה-EBD היה מציל את הקליאו בבלימות חזקות במהירות גבוהה, ושמר את הרכב מאוזן. אפשר היה לשמוע את משאבת ה-ABS עובדת, בלי שה-ABS היתה נכנסת לפעולה.

ה-172 לא היו מאבדות דבר, זה הנהגים שהיו מאבדים את הרכב...

ציטוטים נבחרים מפי און יעקבסון ובעלי 172 בעבר:

ואז גיליתי לראשונה מה קורה כשמנסים לבלום חזק מאוד ובאופן פתאומי תחת עומס צידי בקליאו ספורט - ה-ABS נכנס לפעולה בצורה היסטרית ומגדיל משמעותית את מרחק הבלימה!

נזכרתי במקרה מהעבר, של חבר שהייתה לו אז קליאו ספורט, ומצב דומה הותיר אותו בצד הדרך, עם קצת פגיעות פח והרבה פגיעות לאגו. ונזכרתי גם באיזהשהוא דיון מהעבר הרחוק (שלא מצאתי אותו...) בו דובר על יכולת הבלימה המצוינת של הקליאו, שנעכרת רק עקב בעיית ה-ABS ההיסטרי, שלא מאפשר בלימה נאותה כשהוא נכנס לפעולה.

רק אתמול חשתי זאת על בשרי בעת המקרה הזה, ולאחר מכן קפצתי למגרש חנייה נטוש ובדקתי את הנושא לעומק. מתברר שבקו ישר ה-ABS דווקא עובד סביר (אם כי פחות טוב משציפיתי), אבל ברגע שמכניסים כוחות צד למשוואה - ה-ABS נכנס לפעולה הרבה יותר מדי מוקדם, וקוטע את הבלימה החזקה בבת אחת.

רק רציתי להביא את הדבר לתשומת לב בעלי הקליאו ספורט, ולשאול: האם נתקלתם במקרים דומים?

רוני

תופעה מוכרת ולא נעימה.

בבלימות חזקות בהתחלת דרכי עם הקליאו דיי נבהלתי ממערכת הבלימה,כמו שרשמת שמתי לב ש-ABS משתולל ולמעשה מאריך לי בהרבה את מרחק הבלימה.

אני מסכים שהתנהגות ה- ABS ב- 172 דור ראשון לא מבריקה.

אין ספק כי ה-ABS בקליאו חייב להכלל במסגרת עשרת המכות של עולם הרכב. פשוט מדהים. אותה נקודת בלימה כמו במכוניות האחרות ופשוט אי אפשר להגיע לאייפקס. זוועה. אני מעריך שהבלמים עלו לקליאו בכמה עשיריות שניה, אם לא שניה לפחות בזמני ההקפה.

ה-ABS בקליאו נכנס לפעולה מיידית ברגע שמנסים לבלום ולפנות באותו זמן. ניתוק שלו זה 20 שניות (הוצאת פיוז) ומעולם לא נתקלתי בבעיות עם זה (עשיתי את זה כבר עשרות פעמים בג'ימקאנות). עם ABS מנותק האוטו בולם נפלא.

את מחלת ה-או-או שלה (או לפנות-או לבלום) אני מכיר.

מה שגיליתי במפגש שלנו בערד הוא שגם במהירות גבוהה ה-ABS נכנס לפעולה בקלות יחסית כשההגה מופנה. עד כה ידעתי שבמהירות איטית אם אתה מנסה לפנות הוא נעשה היסטרי והאוטו לא עוצר, עכשיו אני יודע שזה קורה גם במהירות גבוהה ואפילו בלי לחץ חזק מדי על הבלמים. זה בהחלט גורם לי לחשוב היטב על אם לבטל אותו גם ביום-יום.

פורסם (נערך)

חלילה לי לסתור את דבריו של און השעיר, אבל אתה בטוח שמדובר על אותם שנתונים?

בכל מקרה, אני זוכר שלדני גלטר היתה אחת. שווה לבדוק מה הוא חושב.

עריכה: נראה כי דני חושב שהבעיה היא כשהפניה היא בהחלקה (ומדבריו של יעקבסון גם בסף ההחלקה), שאז המערכת שומרת "ספייר" גדול מן המקובל מפסגת עוצמת הבלימה, לטובת היציבות הכיוונית.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

כי אני נוהג בנהיגת מסלול קלאסית, שומר על קווים ומנסה בכל מאודי לא לאבד לרגע אף אחיזה באף גלגל, החלקה כל שהיא היא רק טעות מבחינתי ובסשן של נהיגה מהירה מאוד בכבישים טכנים, נדיר מאוד שאני בכלל גורם לבקרה להתערב (למרות שגם אני חוטא לפעמים ב"שטויות" אבל זה סתם כשמשעמם לי).

:wink:

איזה אינטרס גורם לך לנהוג בצורה כזו בהנחה ולא מדדתם זמנים?

מהיר זה לא בהכרח מהנה ;)

בלי קשר, סחטיין, הרבצתם בילד אפ לתפארת :)

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

בפשטות, מהיר זה מהנה, עבורי.

גם בלי למדוד זמנים, לעשות מספר פעמים את אותו מסלול תוך שאתה לומד את המסלול, מתקן טעויות מקודם, משנן את הסיבובים וההיולוכים הדרושים וכתוצאה מעלה כל פעם את המהירות, זה מאוד מתגמל, שוב, עבורי.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
זה דווקא יכול להיות מענין, זוכר שסיפרתי לך על הגולף קאפ עם גלגלי בייגלה?

ולמי שלא מכיר את הסיפור, הייתי פעם בבלגיה במסלול מירוצים והתנהל שם גולף-קאפ (גרופN) של גולף GTI (כמדומתני MK3) סטוק לחלוטין, שום שיפורים, שום שינויים למעט אחד בלבד, כולם נוסעים על כל הגלגלים עם הגלגלי בייגלה של הספייר.

אף פעם לא הבנתי אם זאת דאחקה דבילית או מבחן אמיתי לאיכויות של הנהג :lol:

בשבדיה מיתקיימים מירוצים עם וולוו 343 אוטומטית.

רק שהם נערכים בנסיעה לאחור !

הגיר הרציף הפרימיטיבי שב 343 מאפשר נסיעה קדימה ואחורה באותה מהירות בדיוק ובאותו קצב זינוק.

נראה למי כאן יהיה אומץ לנסוע 150 קמ"ש ברוורס..

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אז זה בערך כמו לעשות מירוץ עם מלגזה

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...