Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3740 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 153
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אל תצטט פורומים בלי הרף. שב מאחורי ההגה ותתנסה בעצמך.

גם התנסות מאחורי ההגה כשלעצמה יכולה לייצר תוצאות שנתונות לפרשנות הנהג.

אם באמת רוצים להבין את ההשפעה על הדינמיקה של המכונית צריך מכשור מדידה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

שני גריאטרים זה יותר גרוע ממשחק מקדים של אוטו איטלקי.

זה מה שיש לי לומר לכם:

big_1417585782_image.jpg

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
המהדרין ישלפו החוצה את נתיך ה-ABS.

זו פעם שנייה שזה מוזכר בשרשור.

חשוב לציין שלפני שנים רבות התדיינתי בעניין באינטרנט עם מישהו שעבד בלנד-רובר על מערכת הבלמים (לפני עידן BMW). הוא אמר שיכול להיות שניתוק של המערכת יביא גם לאובדן ניהול הבלימה בין הציר הקדמי לאחורי. בכל רכב קיימת מערכת שמונעת נעילה של הגלגלים האחוריים לפני הקדמיים. בעבר זה היה מנוהל מכאנית. יכול להיות שברכב מודרני זה מנוהל רק דרך ה-ABS. אם מנתקים את הפיוז, אולי מביאים את הרכב למצב בו עלולים לנעול אחוריים לפני קדמיים, וזה מסוכן.

אם יש מישהו פחות הדיוט שיוכל להתייחס למה שכתבתי, זה יהיה מועיל...

מה עשית לפני כן? מה כל העולם עשה לפני כן? נוהגים. ביתר זהירות ותשומת לב(לפחות אלו המודעים לכך, כמוך, למשל).

כן, ולא...

קודם כל, מתנוונים.

שמתי לב בעצמי עד כמה הפסקתי להיות הדרגתי על הגז בסיבובים, ואני נותן לבקרת המשיכה לנהל את האחיזה. זה כבר הופך לטבע שני. כנ"ל לגבי בלימה לתוך הסיבוב. אני די הפסקתי לנהל את העברת המשקל, ונותן לבקרה לתפוס את האחורי-חיצוני.

דבר שני, מה שנמאס לכולם לדבר עליו, אבל עדיין מאוד בעייתי - ההגה החשמלי. כמעט ללא יוצא מן הכלל, אי אפשר להרגיש דרך ההגה את מצב האחיזה של הקדמיים. זה אובדן של ערוץ תקשורת שאין לו תחליף.

נקודה שלישית ואחרונה, רמות האחיזה היום הרבה יותר גבוהות. פעם אפשר היה לזרוק זנב של ספורטיבית ב-50 קמ"ש, רק עם עזיבת גז. עם הצמיגים של היום (מידות וטכנולוגיה), זה כבר בלתי אפשרי. מה שאומר שנוהגים במהירויות יותר גבוהות, וצריך יותר מיומנות.

לגבי ה-GTI וה-ESP... בכתבה...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

בבלימת חירום לא לוחצים קלאץ.

ב-"מצבי-קצה", אני לא מתכוון רק לרגעי "או-שיט-קלאץ'-ברקס-לרצפה-לעצום-עיניים".

אלא גם למצבים יותר פשוטים. ע"ע הסרטון של האריס, או בלימה ברגל שמאל במכוניות מסויימות, או סחיפה נשלטת ב-BRZ.

פורסם

ורק אוסיף על דברי הבמבי, ככל שטכנולוגיית בקרת האחיזה משתפרת, כך היצרנים משקיעים פחות ופחות באיכות השילדה וכבר קרה לי לא פעם ולא פעמים שרכב שמבטיח (ומקיים) עם בקרות האחיזה מתגלה כרכב לחלוטין לא הומוגני/צפוי/ טוב עם כיבוי הבקרות.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אני אסביר בהקצנה.

אם כך, למה לא להנות ברכב אוטונומי, שנוהג בשבילך?

כלומר, עניין של לאתגר את עצמך.

סיבה נוספת, בסופו של דבר הבקרות לא מאפשרות החלקה מלאה (למי שרלוונטי).

אבל כן, אם הבקרה ממש טובה, אז היא אומנם פחות שומרת עליך (להוציא זוויות החלקה מאוד אגרסיביות), אבל אולי כמעט לא מורגשת בנהיגה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
זו פעם שנייה שזה מוזכר בשרשור.

חשוב לציין שלפני שנים רבות התדיינתי בעניין באינטרנט עם מישהו שעבד בלנד-רובר על מערכת הבלמים (לפני עידן BMW). הוא אמר שיכול להיות שניתוק של המערכת יביא גם לאובדן ניהול הבלימה בין הציר הקדמי לאחורי. בכל רכב קיימת מערכת שמונעת נעילה של הגלגלים האחוריים לפני הקדמיים. בעבר זה היה מנוהל מכאנית. יכול להיות שברכב מודרני זה מנוהל רק דרך ה-ABS. אם מנתקים את הפיוז, אולי מביאים את הרכב למצב בו עלולים לנעול אחוריים לפני קדמיים, וזה מסוכן.

אם יש מישהו פחות הדיוט שיוכל להתייחס למה שכתבתי, זה יהיה מועיל...

אני מתייחס רק לחלק הזה.

בכל רכב יש רכיב שנקרא מאסטר צילינדר. הוא אחראי על חלוקת הבלימה בין הציר הקדמי לאחורי, חלוקה שמחושבת ע"י המהנדסים, על פי דינמיקה של הרכב. את הרכיב עצמו מכוונים לפי כללי סטטיקה של גוף קשיח (למי שמכיר).

כמובן שהרכיב לא מכסה מקרי קיצון, בגלל הדינמיות של הדינמיקה (נגיד שילוב של צמיגים אוחזים במיוחד, בלימה בסיבוב עם עליה פתאומית). במקרים כאלה אני מניח שמערכות בקרה מתערבות ומסייעות לחלוקת הבלימה תחת עומס.

יכול להיות שעם השנים הסתמכו יותר ויותר על המערכות האלקטרוניות ופחות על המכניות.

אני יכול להגיד מניסיון שלי שהוצאת פיוז ה-abs בקליאו שלי הי"ד, הביא אותי מהר מאוד למצב של סחרור עקב בלימה חזקה וסיבוב. כמובן שהכל קרה במתחם סגור ומבוקר, לא הייתי מעיז להוציא אותו אחרת.

מצד שני, אין ספק שזאת יכולת נרכשת ואחרי כמה בלימות מתרגלים לרעיון. המעבר הזה בין יש לי בקרה לאין לי בקרה הוא חד ושם נקודת הכשל הפוטנציאלית.

פורסם
לא הבנתי, אז הכתבה תצא החודש?

הכתבה תצא כהומאג' לתחילת שיווק הג'וליה :multi:

מה איכפת לנו אם התוצאה זה רכב מתנהג?

בדיוק נגעת בשורש העניין, הרי למה דווקא אני והבמבי צוותנו על המכונית הזו?

כי אני נוהג בנהיגת מסלול קלאסית, שומר על קווים ומנסה בכל מאודי לא לאבד לרגע אף אחיזה באף גלגל, החלקה כל שהיא היא רק טעות מבחינתי ובסשן של נהיגה מהירה מאוד בכבישים טכנים, נדיר מאוד שאני בכלל גורם לבקרה להתערב (למרות שגם אני חוטא לפעמים ב"שטויות" אבל זה סתם כשמשעמם לי).

ידיד הבמבי לעומת זאת, הוא מהעדה של מרימי ההאנדברקס, מרימי הרגל מהגז באיפקס, מחליקי התחת, חובבי התלת אופן ועוד שאר שטויות במיץ עגבניות שרק גורמים לרכב לנסוע לאט יותר (כנראה בא לפצות על חוסר יכולת לנסוע מהר...:wink: ).

אז לי לא כזה מפריעות הבקרות (בטח לא הממש חדישות שאם מתערבות, זו נגיעה קטנה באיזה גלגל בברקס ולא אלה שחותכות לך דלק ויורדות על הברקסים כמו פעם) בעוד שהוא, כל הנסיעה רק חפר לי כמה הן מפריעות.

עד שיצא לי להיות קצת במחיצת מישהוא שמבין בשוק ההון וכלכלה, אתה מנסה לדלות איזה טיפ נחמד על השקעות וההוא רק כל הזמן חופר על הבקרה :wink:

פורסם
אני יכול להגיד מניסיון שלי שהוצאת פיוז ה-abs בקליאו שלי הי"ד, הביא אותי מהר מאוד למצב של סחרור עקב בלימה חזקה וסיבוב. כמובן שהכל קרה במתחם סגור ומבוקר, לא הייתי מעיז להוציא אותו אחרת.

מצד שני, אין ספק שזאת יכולת נרכשת ואחרי כמה בלימות מתרגלים לרעיון. המעבר הזה בין יש לי בקרה לאין לי בקרה הוא חד ושם נקודת הכשל הפוטנציאלית.

הרגע הזה עדיין זכור לי מהמנחת בערד, היה נראה כאילו הרכב קיבל חיים משלו ופשוט הסתחרר.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

בכל רכב קיימת מערכת שמונעת נעילה של הגלגלים האחוריים לפני הקדמיים. בעבר זה היה מנוהל מכאנית. יכול להיות שברכב מודרני זה מנוהל רק דרך ה-ABS. אם מנתקים את הפיוז, אולי מביאים את הרכב למצב בו עלולים לנעול אחוריים לפני קדמיים, וזה מסוכן.

המערכת הזו נקראת EBD והיא אכן קשורה ל-ABS.

למרות קיומה, מכוניות מודרניות מתוכננות לנעול קודם את הקדמיים, גם בלעדיה. כמו שהיה לפני עידן ה-ABS.

למעשה זו מערכת שיכולה לגרום ללא מעט צרות כשדוחפים באמת, במסלול למשל.

מי שזוכר את הטרוניה על כך שהקליאו 172 היו "מאבדות את זה" בבלימה לתוך פניה, יכול להאשים את ה-EBD.

בבלימת חירום לא לוחצים קלאץ.

גם לא עוצמים עיניים.

תחילה יש "לרדת על הבלמים". אחרי כמה שניות גם ללחוץ על דוושת הקלאץ'.

פורסם
לא הבנתי, אז הכתבה תצא החודש?

לקראת החגים.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

פעם חרשתי כרם ענבים עם ה 205 שעפה לי מהכביש.

עצמתי עיניים!

• תוכן חדש...