Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יש לי חלום - דק במרפסת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3743 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מרפסת שמש בגודל 12-14 מ"ר עם ריצוף שמגעיל אותי כבר (הרובה התלכלכה), לנקות זה סיוט ואני מעדיף פשוט לא לצאת החוצה.

ראיתי בבית אחר שעשו את זה אבל במהלך הבנייה, כלומר מראש לא ריצפו ולכן גובה הדק זהה לגובה מרצפות הבית.

ידוע לי שיש את עניין הגובה השאלה היא כמה גבוה יותר זה יהיה?

לעשות את זה "נכון" יהיה להרים את הריצוף, אבל זה לא משהו שמתחשק לי לעשות, נשמע לי כאב ראש מאוד גדול והוצאה כספית מאוד גדולה.

בפינה יש ברז, חשבתי לעשות שם "מטבחון חוץ" קטן, ארונות שעליהם שיש עם כיור קטנטן, כמובן על השיש המנגל.

בעבר כבר הורידו אותי מהרעיון, איני זוכר למה, הרעיון צף מחדש בגלל שממש לא נעים לי לשבת במרפסת, תמיד בלאגן שם ותמיד מתלכלך מהר מאוד אחרי שמנקים וכאמור המרצפות כבר על הפנים.

אז אשמח לדעתכם, למה כן, למה לא, איזה בסיס אני צריך להשתמש וכל רעיון אחר שעולה לכם.

תודה.

פורסם
מרפסת שמש בגודל 12-14 מ"ר עם ריצוף שמגעיל אותי כבר (הרובה התלכלכה), לנקות זה סיוט ואני מעדיף פשוט לא לצאת החוצה.

ראיתי בבית אחר שעשו את זה אבל במהלך הבנייה, כלומר מראש לא ריצפו ולכן גובה הדק זהה לגובה מרצפות הבית.

ידוע לי שיש את עניין הגובה השאלה היא כמה גבוה יותר זה יהיה?

לעשות את זה "נכון" יהיה להרים את הריצוף, אבל זה לא משהו שמתחשק לי לעשות, נשמע לי כאב ראש מאוד גדול והוצאה כספית מאוד גדולה.

בפינה יש ברז, חשבתי לעשות שם "מטבחון חוץ" קטן, ארונות שעליהם שיש עם כיור קטנטן, כמובן על השיש המנגל.

בעבר כבר הורידו אותי מהרעיון, איני זוכר למה, הרעיון צף מחדש בגלל שממש לא נעים לי לשבת במרפסת, תמיד בלאגן שם ותמיד מתלכלך מהר מאוד אחרי שמנקים וכאמור המרצפות כבר על הפנים.

אז אשמח לדעתכם, למה כן, למה לא, איזה בסיס אני צריך להשתמש וכל רעיון אחר שעולה לכם.

תודה.

אם אתה גר בבניין חדש והורדת ריצוף- הקבלן יתנער ובצדק מהאחריות שלו.

לעצם הדק עצמו, רצוי להשאיר בערך 8 ס"מ גובה הפרש (לפנל עצמו לתשתית מתחת שמתואמת עם ניתוב וניקוז המים) , ישנם פתרונות מיוחדים שאולי יחסכו בגובה אבל לרב לא יראו או ירגישו באמת כמו דק אמיתי ( כמו למשל קוביות דק להנחה או ג.פ דמוי דק). אפשר להדביק גם דשא סינטטי, פתרון שאני אישית לא מת עליו

נ.ב גם לדק עצמו יש תחזוקה

פורסם

לדעתי אם מפלס הדק יהיה גבוה ממפלס הריצוף בתוך הבית עלולה להיות לך בעיה בניקוז.

הרי הדק בנוי מלוחות עם מרווח של בערך 8 מ"מ ביניהם.

המים מתנקזים דרך המרווחים הללו ומגיעים לרצפת המרפסת הנוכחית.

יחד עם המים יורד גם לכלוך, חול, עלים קטנים וכו' וכו'.

כל הלכלוך הנ"ל ייצטבר לך על רצפת המרפסת ויפריע לניקוז של המים.

(הניקוז עובד על עיקרון של שיפוע מאוד עדין של הריצוף כלפי פתח הניקוז).

אפשר לייצר בדק פתח מעל פתח הצמ"ג (צינור מי גשם) כדי שתהיה גישה לנקודת הניקוז אבל עדיין בטווח הארוך נראה לי שהקונספט לא הכי בריא.

פורסם

לסכם את מה שכבר אמרו מעלי:

דק מסורתי דורש כ-12-15 ס"מ להנחה.

הבעיה עם הניקוז, אינה קשורה לגובה הדק. הדק מחלחל בכל מקרה אל המשטח שתחתיו, ואינו מבוצע בשיפועים כמו ריצוף. אם אתה מניח אותו מעל הריצוף, אין לך בעיה של ניקוז.

הבעיה היא שתהיה לך מדרגה ביציאה למרפסת, ושגובה המעקה מפני הדק לא יהיה תקני. שני אלה הם ליקויים בטחותיים משמעותיים.

בעיית הניקוז מתחיל כאשר אתה מפרק את הריצוף, מפנה את החול שתחתיו, ומניח את הדק על יריעות האיטום. כאן יתכנו כשלי איטום, שהקבלן יצנער מהם, ובצדק.

בנוסף, אם הרצפה היא תקרת חדר אצל השכן (ולא מרפסת כמו אצלך), יתכנו אצלו בעיות של בידוד אקוסטי ובעיקר תרמי בעקבות הסרת שכבות הריצוף, החול והקלקר.

הפתרון, כמו שכתבו לך כבר, נקרא "דק מודולרי".

מעבר לקישור שנתתי לך כאן, יש חברה שבדיוק השבוע שלחה לי חומר, של אריחי עץ בעובי של פחות מ2 ס"מ להרכבה עצמית (מתחברים בקליק) להנחה על הריצוף.

ביום ראשון, כשאהיה במשרד, אשלח לך.

אם אתה לא מרצף בדוגמת פישבון ("שתי וערב"), זה אפילו יוצא די יפה.

אם אתה מבואס ממצב הרובה, קח בחשבון שדק עץ אמיתי מתיישן בצורה מסויימת. יש מצב שלא תתחבר לזה.

כמו כן הוא דורש תחזוקה שוטפת של שימון וגיוון.

גם בדק מסורתי וגם באריחים הללו תוכל למצוא פתרון סינטטי, שלא דורש טיפול סזיפי.

בכל מקרה, קח בחשבון שכל הפתרונות הללו, אפילו בDIY, יהיו יקרים יותר מלרצף את המרפסת מחדש.

פתרון טוב לכל הבעיות שלך הוא גרניט פורצלן דמוי עץ. יש אריחים כאלה בעובי 3 מ"מ שאפשר להדביק על הריצוף הקיים.

אם אתה מתחבר למראה, זה יהיה פתרון זול יחסית ועמיד מאד, ללא חשש לבעיות איטום.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אוי לא, מרצפות דמויות דק.

מומלץ גם להזמין כמה דמויי דלתות לקירות, שהאורחים יחשבו שיש לך עוד כמה חדרים בבית.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מרצפות דמוי דק יש להורים שלי, זה יפה אבל זה מרצפות, לא יותר. ובכל מקרה הדבקה בטוח שלא.

כמו שכתבתי בפוסט המקורי, אני לא מעוניין להתחיל לפרק ולכן כל נושא האחריות וכו' (גם ככה תקופת הבדק כבר נגמרה) לא ממש רלוונטי, כל נושא הפירוק זה כבר שיפוץ רציני שאני לא הולך לעשות בזמן הקרוב בגלל הילדים.

דשא סיננטי גם לא מעניין אותי במיוחד, גם לא מתחבר לזה וגם זה לא שטח גדול מספיק שיצדיק את זה.

"

הבעיה היא שתהיה לך מדרגה ביציאה למרפסת, ושגובה המעקה מפני הדק לא יהיה תקני. שני אלה הם ליקויים בטחותיים משמעותיים."

לגבי המדרגה חשבתי לאורך פתח החלון לעשות שיפוע, ולגבי גובה המעקה אפשר להוסיף הגבהה למעקה - מה שאני אעשה בעתיד בכל מקרה כשהילדים יגדלו.

מבחינה בטיחותית לילדים, הם לא יצאו למרפסת לבדם בזמן הקרוב ועד שכן הם כבר יהיו בגיל שהם יודעים לעלות ולרדת מדרגות

• תוכן חדש...