Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3767 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

אתמול בעלי עשה בלימת פתע והייתה תחושה כאילו נכנסה אבן ענקית בברקסים. עשיתי לפני כחודש טיפול 10000 והאוטו באופן כללי מטופל. ממה יכולה לנבוע התחושה הזו?

שאלה נוספת: בבמפרים או בכל מצב שהכביש אינו סלול כמו שצריך (סדקים , מהמורות, חלקים בולטים בכביש וכו') ואני עוצרת את הרכב, דוושת הברקס מאפשרת לי להכניס את הרגל יותר מידי פנימה ואני מרגישה את כל החלקים הפועלים שמפעילים את הברקס...

אשמח לעזרתכם

פורסם (נערך)

אולי הכל תקין והתאור שלך מתאר ABS ואולי זו באמת תקלה. מעצורים זה עניין בטיחותי שלא דוחים בדיקה מקצועית אפילו ביום . מציע להכנס למוסך שיבדקו את התלונות שלך, ירגיעו או יתקנו אם ידרש.

עריכה אחרונה על ידי ד ו ד
פורסם

במידה ואכן מדובר ב-abs אז כדאי לכל אחד מכם לביים לעצמו בלימת פתע כדי שבמצב אמת לא תופתעו מפעולת המערכת ולא תהססו לבלום באופן כללי.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אם הכוונה בתיאורים הספרותיים היא פשוט לרעידה של דוושת הבלם (ואני מניח, לפי המקרים בהם זה קורה, שזה אכן כך), את פשוט מתארת כניסה לפעולה של ה-ABS.

זו מערכת שמונעת נעילה (הפסקת סיבוב) של הגלגלים בבלימה. המערכת קיימת משתי סיבות:

1. לאפשר היגוי: כשהגלגלים נעולים, האוטו ממשיך בכיוון התנועה שלו ואינו מגיב להגה. המערכת בולמת ומשחררת את הבלימה לסירוגין, ומונעת בזה את נעילת הגלגלים.

2. לקצר מרחק בלימה (בעיקר בכביש רטוב/חלק, פחות בכביש יבש*).

מה שצריך לעשות כשמרגישים את הרעידות זה פשוט להמשיך ולבלום חזק ככל שניתן (במקרה של בלימת חירום) או צריך (אם מדובר בבלימה רגילה), תוך כדי הפניית ההגה (אם נדרש). לא לעזוב את הבלם או להחליש את הבלימה!

שאלה: כמה שנים את נהגת?

* החוכמולוג שיבוא ויגיד ש-ABS מאריכה מרחק בלימה - זו היה נכון בניינטיז. זה כבר מזמן לא נכון.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

הבעיה היא שאנשים בארץ לא לומדים לנהוג, אלא לעבור טסט.

איך נוצר מצב שנהגים בארץ לא תרגלו אף פעם בלימת חירום לפני שקיבלו רשיון? ברור שכשהם ירגישו את מערכת ה-ABS מופעלת בפעם הראשונה הם יבהלו וירימו את הרגל מהדוושה אינסטינקטיבית. עד שלא ביצעתי קורס נהיגה מתקדמת לא ידעתי בלימה מהיא, ממליץ גם לך פותחת השרשור לעבור קורס כזה.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

לגשת לבדיקה במוסך.

אולי התנתק אחד מצינורות הואקום במנוע.

אולי שסתום האל חוזר למגבר הבלם לא תקין.

לגשת לבדיקה במוסך, גם אם יש רק ספק לבעיה בבלמים.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
האם לאחר הבלימה הזו הכל תקין? נשמע שה abs פשוט עבד וזה תקין

בעלי טוען שהרכב בולם כמו שצריך. לבעלי ברכבו (יונדאי גטס ) לצערי יצא גם לבלום בלימת פתע, והוא נאלץ לעשות רוורס כי הרכב לא עצר כמו שצריך. הוא דווקא הופתע לטובה מהבלימה אצלי אבל הוא נבהל מתחושה כאילו אבן ענקית נתקעה בבלמים.

פורסם

היי ליהיא, קחי את הדברים הבאים כביקורת בונה:

נראה שאת ובעלך לא מבינים הרבה בנהיגה או באיך עובדת המכונית, אני לא אומר שאתם צריכים לעשות קורס מכונאות או קורס נהיגת מירוצים, אבל כן ממליץ מאד על קורס נהיגה מתקדמת בסיסי באחד מביה"ס\מדריכים לנהיגה מתקדמת. אתם נעים במהירות של מעל 100 קמ"ש במכונה שאתם בקושי שולטים בה ולא מבינים איך היא עובדת, ומשנעים (או תשנעו בעתיד) את הילדים שלכם בתוכה, לי זה נראה כעניין קריטי.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

לא מבינה ברכבים צודק, מכאן לקורס/ חוסר שליטה וכו' , "קצת" הגזמת. הצגתי בעיה מסוימת ורציתי לשמוע חוות דעת זה הכל. הרכב מטופל ושמור במוסך אמין איכותי ומקצועי שבדק אותו מכל כיוון. עשית ממני ומבעלי אנשים שאסור להם לנהוג וזה מכעיס ולא לעניין. מה שכתבת, זאת לא ביקורת בונה אלא התנשאות. בכל מקרה, אגש למוסך למען הסר ספק. ושלא נדע בלימות פתע !!!

היי ליהיא, קחי את הדברים הבאים כביקורת בונה:

נראה שאת ובעלך לא מבינים הרבה בנהיגה או באיך עובדת המכונית, אני לא אומר שאתם צריכים לעשות קורס מכונאות או קורס נהיגת מירוצים, אבל כן ממליץ מאד על קורס נהיגה מתקדמת בסיסי באחד מביה"ס\מדריכים לנהיגה מתקדמת. אתם נעים במהירות של מעל 100 קמ"ש במכונה שאתם בקושי שולטים בה ולא מבינים איך היא עובדת, ומשנעים (או תשנעו בעתיד) את הילדים שלכם בתוכה, לי זה נראה כעניין קריטי.

פורסם

אי אפשר להתחייב שלא תדעו בלימות פתע. גם הנהג הכי טוב יכול להיקלע למצב שבו הוא נדרש לבלימת חירום. מכאן שיש מקום להכשרה בעניין הזה.

כמו ששלייקעס אמר, לא מדובר בקורס נהיגת מירוצים אלא בהדרכה בסיסית בנהיגה שכוללת שליטה בסיסית ברכב (בלימת חירום) ובהתאם לאופי ההדרכה גם דגשים לנהיגה מגננתית.

זו למעשה הנקודה שרמזתי אליה קודם כשציינתי שעליהם להתנסות בבלימת חירום מבוימת, מאחר ובנוסף להפתעה שבהפעלת ה-ABS הדבר גם יכול למנוע מכם להסס בביצוע בלימה כזו (תגובה נפוצה).

בהדרכה כזו תלמדו שכמו שיש מה ללמוד על ביצוע בלימות פתע, כך גם יש ללמוד על מרכיבים נוספים (וטריוויאליים לכאורה) כמו שמירת רווח, שימוש במראות וכך הלאה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

ליהיא , הקורס המדובר מיועד לנהגים בעלי ניסיון שרוצים לשפר את המיומנות במצבים קיצוניים שלא נתקלים בהם ביום יום .

אתן לך דוגמה , במהלך נהיגה רגילה אנו נוהגים לבלום בעדינות ולא בברוטליות , ההרגל הזה גורם לנהגים לפעמים לבלום בעדינות גם ברגעי חרום (במקרה שלי , אישתי נהגה , וברגע הקריטי , היא פשוט לא לחצה מספיק חזק ! היא אמרה שהיא חשבה שהיא בולמת הכי חזק שאפשר ... , הלכנו למגרש חנייה גדול ופנוי ונתתי לה להתנסות בבלימות ורק אחרי מספר פעמים היא באמת בלמה 100% ).

בקורס תוכלי לתרגל עוד מצבים .

נכון שמה שכתב shellcase נראה במבט ראשון מעט פוגע , אבל אני בטוח שזאת לא היתה הכוונה.

אבל בעצמך כתב שאת תבדקי מה זה ABS , לדעתי כל נהג חייב לדעת מה זה ואיך זה עובד , זאת מערכת הבלימה ברכב שעלולה להפתיע אותך בדיוק ברגע חירום , כיוון שהיא פועלת רק ברגעי חרום ולא ביום יום .

זה כמו לדעת מה לעשות שיש צפירת אזעקה של טילים , זה לא קורה ביום יום , אבל כולנו יודעים מה לעשות כששומעים את זה - זה כבר לא מפתיע אותנו .

פורסם

לדעתי זה פשוט מערכת ABS שנכנסת לפעולה

בכל רכב שנאלצתי לבצע בלימת חירום התופעה דומה, גם אם זה בפולו 2001 שלי או בB4 של אבא שלי

• תוכן חדש...