Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3804 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בהנתן ההגבלות הנ"ל, הייתי הופך קטניות לחלק המרכזי בתזונה, בשילוב עם דגנים נטולי גלוטן וזרעים (שיבולת שועל, כוסמת, קינואה).

טעות שלא מעט אנשים עושים במעבר חד לתזונה טבעונית היא לאכול רק ירקות או להגביר באופן דרסטי את צריכת הפחמימות. זה מצב לא רצוי, ולכן מומלץ שתצרוך הרבה קטניות (חלבון, מינרלים). שווה גם לאכול כמה חופני אגוזים ביום (שומנים, והרבה יותר חד בלתי רווים מאשר בבשר). מיותר לציין לגבי ירקות. כמו כן, לא להגזים עם פירות (סוכרים). אתה עדיין יכול לאכול ביצים ויש להן ערכים תזונתיים טובים.

קשה להעביר עצות כאלה על דפי הפורום. שווה לפגוש תזונאית של קופת החולים.

דעתי האישית לגבי הרעיון הזה בכלל: הייאוש שלך מובן. אבל, למשל, הימנעות מגלוטן נמצאה יעילה מחקרית רק אצל חלק מהאנשים בעלי נוגדני אנטי גליאדין מסוגים IGA ו IGG. האם אתה שייך לקבוצה הזו? אם לא, אתה סתם מצמצם לעצמך את ספקטרום המאכלים שלך, וחבל.

על הקשר בין סולניים לפסוריאסיס (ולהתלקחויות של מחלות אוטואימיוניות בכלל) אתה מוזמן לחפש בגוגל Scholar ולהיווכח שאפילו לא חוקרים אותו. זה מהדברים שרואים ב baba-mail ובכל מיני אתרים מזן liveHealthy.com וכד'.

בכלל, המון חולים מתנסים בכל מיני דברים, ומייחסים רמיסיה/החמרה לדברים ספציפיים ("הבראתי בזכות טבעונות/שייקים/פליאו") ואי אפשר בכלל להסיק מניסויים כאלה קשר סיבתי.

זה לא תקין כל פעם לקחת סטרואידים בהפרש של חודשיים. יש תרופות ביולוגיות, האם מיציתם את הכיוון הזה?

[אינני חולה פסוריאסיס]

עריכה אחרונה על ידי Guy_M5
פורסם

הבעיה בקיטניות היא שהן מכילות לקטינים ועוד חומרים מונעי ספיגת מינרלים,בגלל זה הבטן עושה גורו גורו אחרי אכילה.

פורסם

ניתן ומומלץ להשרות ואף להנביט קטניות כדי להקטין את תכולת החומצה הפיטית, שהיא מעכבת ספיגה ונמצאת בקטניות. זו התעסקות ואין בעיה לבסס את התזונה על קטניות, גם אם מתחשבים בהשפעה של זה.

כמו כן, צריכת ויטמין C בסמוך למאכלים העשירים בברזל (למשל תרד שמכיל חומצה אוקסלית שהיא מעכבת ספיגה) תגביר את הספיגה.

בכל מזון ניתן להעמיק ולחפש חסרונות. החוכמה היא לצרוך תזונה כמה שיותר מגוונת (אך 'מודעת'), ואז די מובטח לך שתקבל מספיק מהכל.

לגבי הבטן אחרי אכילת קטניות - זה בגלל אוליגוסכרידים (סוג של סוכרים שנמצאים בקטניות ובירקות מצליבים) שמתפרקים במעי הגס ע''י חיידקים. התוצר של התהליך הזה הוא גזים. אין לזה קשר למעכבי ספיגה.

פורסם

לצערי גם אני חולה במחלה הארורה הזו מגיל 3

לפני שאתה רץ לסטרואידים ולכל מיני דיאטות כאלו ואחרות גש ותעבור טיפולי פוטותרפיה.אני כבר שנה רביעית בסבב וזה הדבר היחיד שממש מעלים את הנגעים מכל הגוף.מוזמן לנסות(את הטיפולים שלי עברתי באסותא יגאל אלון אבל יש גם בתל השומר וברמבם אאל״ט)

עדכן

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

פורסם

יש לי עובד שאומר שהשמן עם ה THC מקנאבים עזר לו המון אבל הריח היה לא נעים והילדים שלו היו משתגעים ממנו כולל האישה, אז הוא הפסיק ויורד רק לים המלח. אצלו זה לא ממש רציני אבל בעיקר באיזור הידיים והפנים, פחות בולט מאחרים שיצא לי לראות.

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...