Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3786 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מסקרן אותי מאוד לדעת ,

אני לא מבין הרבה ברכבים אך ממה שאני מכיר מערכת קירור כוללת שלושה דברים:

* רדיאטור - בדומה לרדיאטור בייתי, צלעות (קירור?) שנועדו לקרר את המנוע (איך עובד?)

* נוזל קירור - מסקרן אותי מה תפקידו וכיצד מים (או חוסר במים) משפיעים בצורה גדולה כל כך על חום המנוע? האם יש פעולת התזה כלשהי?

*מאוורר - דיי ברור, מופעל על מנת להוציא אוויר על המנוע וכך לקרר אותו (סביבת המנוע זה מקום מאוד חם - האם האוויר שהמאוורר מוציא אינו חם מדי? האם גם האוויר החם מצליח לצנן את המנוע?)

אלו הם רק השערותיי האשיות שלא מבוססות על עובדות כלשהן, אשמח להחכים קצת בנושא ..

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
תתחיל עם זה.

אם כך, תפקיד הרדיאטור לקרר את מי הקירור ע''י כך שזורמים לכיוונו אוויר קר בזמן נסיעה.

איך יעבוד האינטרקולר אם הוא נמצא בצידי המנוע (אין מלפנים רשת פתוחה לכניסת אוויר ישירה) או מאחורי הרדיאטור ? היעילות של אחד מהם יורדת לא?

ועוד שאלה, למה לא שים את האינטרוקלר על שלדת הרכב? ליד הקרטר לדוגמא. הרי תמיד יכנס משם אוויר קר וע''י כך שהוא לא נמצא לייד המנוע לא יכנס אוויר חם., אני טועה?

פורסם

מערכת הקירור מיתחלקת ל 2 מעגלים. המעגל הקטן והגדול. המעגל הקטן הוא זרימת נוזל הקירור בבלוק המנוע עצמו וביציאות ממנו עד הטרמוסטט שם הוא נעצר. בשלב זה נוזל הקירור רק מיתחמם ולא מיתקרר כלל מה שמביא את מחוג החום לעלות לטמפרטורת עבודה. בשלב מסויים שהמנוע מספיק חם ניפתח הטרמוסטט שמאפשר מעבר של נוזל הקירור שהתחמם בבלוק אל הרדיאטור הגדול שבקידמת הרכב שפה זה כבר המעגל הגדול. ברדיאטור עצמו נימצא נוזל קירור בטמפרטורה צוננת יותר ואז משם הזרימה היא חופשית ומעגלית לכיוון המנוע שוב וחוזר חלילה. הרדיאטור עצמו מיתקרר מאויר חיצוני בממצב נסיעה ובמצב עמידה מאויר שמאוורר הרידאטור מייצר לדוגמא בפקקים. זה בגדול על קצה המזלג.

פורסם
אם כך, תפקיד הרדיאטור לקרר את מי הקירור ע''י כך שזורמים לכיוונו אוויר קר בזמן נסיעה.

איך יעבוד האינטרקולר אם הוא נמצא בצידי המנוע (אין מלפנים רשת פתוחה לכניסת אוויר ישירה) או מאחורי הרדיאטור ? היעילות של אחד מהם יורדת לא?

ועוד שאלה, למה לא שים את האינטרוקלר על שלדת הרכב? ליד הקרטר לדוגמא. הרי תמיד יכנס משם אוויר קר וע''י כך שהוא לא נמצא לייד המנוע לא יכנס אוויר חם., אני טועה?

אינטרקולר נמצא מתחת לרדיאטור או מעליו או לצידו או במבנה אחר - מעל המנוע ואז יש לו כונס אוויר נפרד (כמו באימפרזה טורבו למשל).

מיקומו מושפע בין היתר מאילוצי אורך צנרת היניקה. אי אפשר להאריך את הצנרת יותר מידי מכיוון שהארכת הצנרת גורמת להפסדי הספק.

האינטרקולר המסורתי הוא "אוויר-אוויר" כלומר האוויר החם שנדחס על ידי הטורבו מתקרר על ידי האוויר החיצוני הקר אבל בשנים האחרונות יש במנועים מסויימים אינטרקולר "אוויר - מים" משולב בסעפת יניקה: האוויר החם שבא מהטורבו מתקרר על ידי נוזל קירור. זה מבנה הרבה יותר קומפקטי אם כי כנראה פחות יעיל.

פורסם

עוד שאלה, אצלי באיביזה עד שלא מתחמם המנוע ונפתח הטרמוסטט והחום שיש בבלוק מנוע לא מגיע ל Heater CORE אין חום בפנים. אך קיימים רכבים שבהם בהתנעה קרה, 10 שניות והחום מגיע. אלו רכבים שהטרמוסטט תמיד פתוח? (תקול?) או שקיים מנגון שונה? הרכבים שראיתי שזה קורה סיטרואן C3 טורבו דיזל 2003 ושברולט אופטרה 1.6 בנזין 2008

ועוד שאלה, אם התרמוסטט תקול ואינו נפתח, הקירור לא יעבור בבלוק מנוע?

ואם הוא תמיד פתוח, בהתנעה קרה, יקח יותר זמן למנוע להתחמם? בשל הנוזל קירור שמגיע קבוע בבלוק מנוע?

פורסם

אין דבר כזה טרמוסטט תמיד פתוח..אלא אם הוא תקוע או שהוציעו אותו. אבל זה לא יעזור לך לקבל אויר חם מהר יותר, יקח למנוע הרבה יותר זמן להתחמם. בכל אופן, רכב שבו בהנעה קרה יוצא אויר חם תוך 10 שניות, רוב הסיכויים מצוייד בגוף חימום חשמלי כחלק ממערכת בקרת האקלים.

יום טוב גם לך

פורסם

חימום תא נוסעים נמצא על המעגל הקטן, יש תמיד זרימת נוזל קירור דרכו בלי קשר לטרמטסטט, בדיוק בשביל לספק אוויר חם כמה שיותר מהר, עוד לפני שמנוע מגיע לטמפ' עבודה.

עדיין זה לוקח קצת זמן, יותר מ 10 שניות. סדר גודל של 2-3 דקות עד שיוצא אוויר חם. תלוי כמובן במזג האוויר.

אני די בפסק שיש גוף חימום חשמלי בשברולט אופטרה ובסיטרואן C3.

פורסם
אין דבר כזה טרמוסטט תמיד פתוח..אלא אם הוא תקוע או שהוציעו אותו. אבל זה לא יעזור לך לקבל אויר חם מהר יותר, יקח למנוע הרבה יותר זמן להתחמם. בכל אופן, רכב שבו בהנעה קרה יוצא אויר חם תוך 10 שניות, רוב הסיכויים מצוייד בגוף חימום חשמלי כחלק ממערכת בקרת האקלים.

חימום תא נוסעים נמצא על המעגל הקטן, יש תמיד זרימת נוזל קירור דרכו בלי קשר לטרמטסטט, בדיוק בשביל לספק אוויר חם כמה שיותר מהר, עוד לפני שמנוע מגיע לטמפ' עבודה.

עדיין זה לוקח קצת זמן, יותר מ 10 שניות. סדר גודל של 2-3 דקות עד שיוצא אוויר חם. תלוי כמובן במזג האוויר.

אני די בפסק שיש גוף חימום חשמלי בשברולט אופטרה ובסיטרואן C3.

ואפשר תשובה לשני השאלות האחרונות?

פורסם

תרמוסטט שתקוע במצב סגור מונע מנוזל הקירור להגיע לרדיאטור ולמעשה מנטרל את מערכת הקירור, מה שיגרום להתחממות יתר של המנוע בכל מצב.

תרמוסטט שתקוע במצב פתוח גורם למערכת הקירור לעבוד במלוא התפוקה גם כשלא צריך, יאריך את הזמן שלוקח למנוע להגיע לטמפרטורת עבודה ובמצבים מסויימים המנוע לא יגיע לטמפרטורת עבודה כלל.

יום טוב גם לך

פורסם

לא בהכרח. במנועי 1.4-1.6FSI של קונצרן VAG בעלי מערכת קירור כפולה או נפרדת טמפ' נוזל הקירור מווסתת על-ידי שני תרמוסטטים אחד לבלוק המנוע והשני לראש המנוע לכן מקבלים טמפ' שונה בבלוק ובראש המנוע.

בפועל התרמוסטט של בלוק המנוע נשאר סגור ונוזל הקירור לא מסתחרר דרך הבלוק עד לטמפ' של 105 מעלות צלזיוס אלא רק דרך ראש המנוע לכן נוזל הקירור מתחמם מהר מאוד ותוך פרק זמן קצר מאוד ניתן להרגיש אוויר חם זורם מפתחי האיוורור.

הסיבה לתיכנון של מערכת קירור נפרדת היא בכדי להוריד את רמת השחיקה של חלקים נעים בבלוק המנוע בדקות הראשונות לאחר הנעת המנוע על הודות לטמפ' גבוהה של בלוק המנוע.

איזה כייף לי :)

פורסם
לא בהכרח. במנועי 1.4-1.6FSI של קונצרן VAG בעלי מערכת קירור כפולה או נפרדת טמפ' נוזל הקירור מווסתת על-ידי שני תרמוסטטים אחד לבלוק המנוע והשני לראש המנוע לכן מקבלים טמפ' שונה בבלוק ובראש המנוע.

יש את זה גם בכל סדרת ה TSI החדשה.

• תוכן חדש...