Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3790 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ברצוני לצאת מהדירה שאני משכיר לפני סוף החוזה, בחוזה חתום שעליי למצוא דייר מחליף שיאושר על ידי בעל הבית, מקובל.

מצאתי דייר מחליף, ולאחר שבעל הבית פגש אותו ואת הוריו ואישר אותם בעל פה, קבע איתו לפגישה למטרת חתימת חוזה, ומאז פשוט מסנן אותו.

הבחור המסכן התייאש והודיע לי שבעל הבעל מסנן אותו והוא יורד מהפרק, ושממש תמוה לו שבעל הבית מסנן אותו לאחר הפגישה והאישור. (יש הודעת sms מפורטת בנושא מהבחור כהוכחה)

אני את שלי בגדול, ביצעתי, אך בעל הבית שם מקלות בגלגלים משום מה.

מה לעשות במצב כזה? יש אופציה לבטל את השיקים? כולל את השיק שנתנו הוריי כעירבון?

האם יש לי עילה ל"איים" על בעל הבית מכיוון שהוא משכיר 3 יחידות דיור, אך בחשאי, כלומר לא מרשה לדיירים לשנות לכתובת שלו, ומבקש לקבל מזומן כל חודש בתמורה לקבלת השיק? האם הוא מעלים מס או תשלום כלשהו מהרשויות שניתן ל"איים" עליו איתו?

עריכה אחרונה על ידי dj_dani
פורסם

הייתי מבקש תחילה מזה שהוא מסמן מכתב עם פירוט מה קרה, ואם יש גם העתק של ההודעות בהן קבעו לחתום חוזה.

אחר כך תתקשר לבעל הבית, תשאל אותו למה הוא לא סוגר איתו ותקליט את השיחה. אחר כך אני מניח שתהיה חכם יותר.

פורסם

את הצ'קים אתה לא יכול לבטל סתם.

אבל יש לך מספיק קלפים ביד. קודם כל תנסה להחתים את הדייר שאמור היה להחליף אותך על הצהרה שמתארת מה שקרה

שלמרות הסכמה עקרונית של בעל הדירה הוא לא הצליח להגיע למצב של חתימת חוזה בגלל שבעל הדירה התחמק ולא איפשר להגיע למצב של חתימה. תשאל אותו אם הוא יהיה מוכן להעיד על זה אם יהיה צורך.

עכשיו אם בעל הדירה לא מחזיר לך את הצקים ומשחרר אותך מהחוזה אתה יכול לקחת סיכון, לעזוב ולתבוע בבית המשפט לתביעות קטנות את הצקים + הוצאות שנגרמו לך בעקבות ההתנהלות שלו, כמו למשל אבדן ימי עבודה (יום המשפט למשל) וכו.

לגבי זה שהוא מרמה את רשויות המס בוודאות גבוהה , פשוט מאד הודעה אנונימית למלשינון.

פורסם
מדובר ביחידות דיור בביתו הפרטי או דירה שחולקה ל3 "יחידות דיור"?

מדובר בוילה, המרתף מחולק לשתי דירות, ובעליית גג יש עוד יחידת דיור.

פורסם

האם יש לי עילה ל"איים" על בעל הבית מכיוון שהוא משכיר 3 יחידות דיור, אך בחשאי, כלומר לא מרשה לדיירים לשנות לכתובת שלו, ומבקש לקבל מזומן כל חודש בתמורה לקבלת השיק? האם הוא מעלים מס או תשלום כלשהו מהרשויות שניתן ל"איים" עליו איתו?

כשאני קורא שוב אני מבין שאתה דייר נוח מידי מכדי שיוותר עליו בקלות. אתה צריך לשנות את זה.

אתה יכול להתחיל לנסות לעשות לו "צרות" קודם כל תודיע לו שאתה מעביר את הכתובת שלך לדירה. מי בכלל שואל אותו אם הוא מרשה ? אתה גר שם . כנ"ל לגבי מים- תעביר את הכתובת שלך בתאגיד המים.

את הצקים תסרב להעביר במזומן. שיילך ויפרע אותם, לא ברור לי למה בכלל הסכמת לשטויות האלה מראש.

פורסם

תתקשר לבעל הבית ותברר אתו את העניין. כמובן שרצוי להקליט את השיחה.

מבחינתך, ברגע שאישר את המחליף, אתה עומד בתנאי החוזה.

צריך לקרוא את לשון החוזה שלך כדי להבין אם יש צורך גם שייחתם חוזה עם הדייר החדש.

מהתיאור שלך לא ברור כמה זמן חלף מאז ש"אישר" את הדייר ועד היום. לכן לא ברור אם יש לך סיבה להיכנס ללחץ.

פורסם (נערך)
כשאני קורא שוב אני מבין שאתה דייר נוח מידי מכדי שיוותר עליו בקלות. אתה צריך לשנות את זה.

אתה יכול להתחיל לנסות לעשות לו "צרות" קודם כל תודיע לו שאתה מעביר את הכתובת שלך לדירה. מי בכלל שואל אותו אם הוא מרשה ? אתה גר שם . כנ"ל לגבי מים- תעביר את הכתובת שלך בתאגיד המים.

את הצקים תסרב להעביר במזומן. שיילך ויפרע אותם, לא ברור לי למה בכלל הסכמת לשטויות האלה מראש.

בול. אחרי כל הדברים האלה הוא יתן לך את הצ'קים בחזרה ואת ברכת הדרך.

לגבי עניין ההקלטות ולהגיע למצב שאתה משכנע שופט שהיה לו דייר טוב והוא ויתר עליו זה , איך לומר, בעייתי. אחרי הכל ברגע שסוכם שהדייר המחליף צריך לעבור את אישורו של בעל הבית ההחלטה היא נטו שלו. את הקריטריונים של אם הדייר טוב או לא בעל הבית קובע ואני לא הייתי הולך לכיוון הזה. הפתרון , כמו שכתב הבחור אותו ציטטתי, נמצא לך ממש מול העיניים.

עריכה אחרונה על ידי Mjko
פורסם

^ +1!

תומך וממליץ על השיטה. מניסיון.

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

מי שיש לו חמאה על הראש שלא יצא לשמש ... על אחת כמה וכמה במי שיש לו שומן של חזיר על הראש.

הבעל בית שלך חשוף לבעיות מול רשויות המס, מנף את זה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אני רוצה לראות את בעל הבית הולך ופורע את הצ'קים בבנק .

זה הדבר הכי לא cost-effective מבחינתו, זו עוד הוכחה בשבילך בבית משפט נגדו .

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

מצטרף לחוויה של השיטה של השיקים.

גם בעל הבית שאני שוכר ביקש בהתחלה מזומן. בהתחלה הסכמתי כל מתאפשר לי.

זה קרה פעם אחת וזה היה לא נוח. אז הוא ביקש ממני להוציא שיקים שהם לא למוטב וכך למעשה כשהוא חותם על השיק מאחור ופודה אותו בסניף שלי, הוא מקבל מזומן. והכסף לא עובר דרך החשבון שלו. אצלי בפחרוט החשבון השיק שיפרע יופיע כמשיכת מזומן בדלפק.

רמזתי לו בעבר מס פעמים ירד ממני בעניינים אחרים . הוא מנגד טען שאצלו הכל חוקי.

האם אני כשוכר צריך לקבל מהמשכיר איזשהי קבלה? או משהו שמעיד על כך שהבנאדם פועל בצורה חוקית בכל הקשור במיסים?

פורסם

טעות חמורה ביותר. מסוכן מאוד לתת המחאות לא למוטב בלבד. בעל הדירה יכול להסב את ההמחאות לצד ג׳. אם צד ג׳ אוחז בהן כשורה, תאלץ לשלם תמורתם ולא משנה מה קרה בינך לבין בעל הדירה.

• תוכן חדש...