Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3816 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אין כנראה שום בעיה להתקין מטען חשמלי לרכב ברחוב על המדרכה בבית משותף.

כמו בתמונות למטה. החניה היא חניה פרטית, אבל המדרכה היא שטח ציבורי, אבל עדיין בטר פלייס התקינה שם מטען על המדרכה ואיכשהו חיברה אותו לרשת החשמל.

מטען חשמלי בטר פ&#.jpg

better place charger street.jpg

עריכה אחרונה על ידי bobi
  • תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני בקשר עם כמה אנשים שנוהגים עדיין על הרכב.

הם גם אומרים שכלכלית אין לזה הצדקה כי זה עולה בין 10000-15000 ש"ח יותר בשנה מפלואנס דיזל.

לא הבנתי. היום זה עולה להם יותר מדיזל? למרות שהעלות מטעינה ביתית היא בערך שליש מחיר מעלות נסיעה על דיזל?

פורסם

אז כל מודל הטעינה הביתית נמנע מאיתנו,בגלל יצור מונופולי מסוים שהחברה ניסתה

ליצור?

ובעצם כרכב עירוני שנוסע 60-80 ק"מ ביום,הרכב מוצלח יחסית אבל שובי שימוש

בעצם,אם נשווה לרכב רגיל מסתכם בעלות דומה ולא איזה יתרון יחסי בעלויות?

ואז באה ניסאן ליף ,שבעצם היא הייתה השותפה של בטר פלייס במובן מסויים

והציעה רכב עירוני מושלם במודל עיסקי אחר? למישהו יש ניסאן ליף להשוואה?

עלות יעילות ועוד?

לניסאן ליף יש כבל הטענה משקע ביתי?

פורסם (נערך)

טוענים אותה באירופה, אז חייב להיות כבל. מדינת ישראל היא למיטב ידיעתי המדינה היחידה בעולם עם איסור על טעינה ביתית חופשית. מודל הטעינה הביתית נמנע מאיתנו בעיקר בגלל שהמדינה ניסתה ליצור תשתית לגביית מיסים על חשמל לרכבים.

האם יש תקן לחיבור של הכבל לרכבים? כלומר כבל של ניסן ליף יתאים גם לטויוטה פריוס פלאג אין וכו.. ?

עריכה אחרונה על ידי bobi
פורסם

כבר אפשר לשים לפלואנס את הסוללה החדשה של הליף (ראיתי מישהו בבלגיה שעשה את זה) שיש לה טווח יותר ארוך ושוקלת פחות.

עוד 4-5 שנים כבר יהיו רכבים כאלה במחיר נורמלי וטווח טוב.

זה משנה את התמונה. אני הייתי תחת ההנחה שעם סיום חיי הסוללה בפלואנס היא הופכת לגרוטאה חסרת שימוש.

כמה עולה סוללה כזו?

בעלות נכונה זה יכול להפוך את הקערה ואת הפלואנס לכדאית. עם מחירי רכישה, נכון להיום, בריצפה ויכולת להחליף סוללה כשהנוכחית תמות בעלות סבירה אפשר לקבל משנע עירוני די מוצלח.

פורסם

יש כבלים עם שקעים שונים אבל אין בעיה להחליף אותם.

יש רכבים שמגיעים עם תחנת טעינה On Board שמאפשרת פשוט לחבר לכל שקע רגיל.

הפלואנס למשל לא מגיעה עם זה כי הם רצו שאנשים ישתמשו רק בתחנות טעינה שלהם.

אבל כיום אפשר לקנות את הכבל.

בניסאן ליף למשל יש מזוודה קטנה ששמים בתא המטען ובה יש את המטען ואת הכבל בשביל לחבר לחשמל.

זה נראה ככה:

media_null.jpg

פורסם
זה משנה את התמונה. אני הייתי תחת ההנחה שעם סיום חיי הסוללה בפלואנס היא הופכת לגרוטאה חסרת שימוש.

כמה עולה סוללה כזו?

בעלות נכונה זה יכול להפוך את הקערה ואת הפלואנס לכדאית. עם מחירי רכישה, נכון להיום, בריצפה ויכולת להחליף סוללה כשהנוכחית תמות בעלות סבירה אפשר לקבל משנע עירוני די מוצלח.

25000 ש"ח לסוללה של 36 קילוואט\שעה.

זה כמעט כפול מהמקור.

פורסם

יצא לי לנסוע ברכב הזה בתקופה שבטר-פלייס החלו לשווק אותו, במתחם שלהם בגלילות.

אפילו זרוק אצלי דיסק און קי בצורת עמדת טעינה שהם נתנו במתנה באותה תקופה.

לאחרונה יוצא לי לנסוע באחת כזאת מפעם לפעם בעבודה, אך מדובר בק"מ בודדים בכל

פעם בתוואי עירוני.

התרשמתי במיוחד מהיכולת של הרכב להאיץ במהירות ובקלילות, מעבר לכך לא התחברתי לרכב.

למען ההגינות אומר שגם שכשקיבלתי אחת כזאת עם מנוע בנזין (1.6), לא התחברתי

לפלואנס (למרות שבבית אהבו אותה מאוד).

אציין כי לפי מה שהבנתי, משתמשים רבים מאוד ברכב הזה קנו מתאם מקורי ומטעינים אותו

משקע ביתי בעלות נמוכה יחסית. זהו פתרון נוח וזול עבור בעלי בתים פרטיים, אך נושא החוקיות

של פעולה זו דרוש בדיקה (למיטב זיכרוני, יש תקנה האוסרת פעולה זו).

פורסם

אם לתמצת את העניין- החזון של בטר פלייס לא היה באמת "המכונית החשמלית הראשונה בישראל".

למעשה החזון שלהם היה הרבה פשוט- למכור חשמל ביוקר.

הרנו פלואנס בסה"כ היתה הכלי שהיה אמור לגרום למימוש החלום על ידי יצירת מעגל לקוחות שבויים.

טווח סוללה, אורך חיי סוללה וכו' הן סוגיות שוליות שכנראה לא ממש טרדו את מנוחת קודקודי בטר פלייס.

הם בנו מודל שעל הנייר נראה לא רע אבל הם טעו בדבר אחד- הצרכן הישראלי יכול לא פעם להיות פראייר אבל הוא לא מטומטם עד כדי חוסר הבחנה מוחלט שהחבילת פלואנס\חשמל לא תיהיה משתלמת כלכלית.

הצרכן הקטן קלט את הפלופ, הצרכן המסחרי קלט זאת מהר עוד יותר ובטר פלייס נותרו עם צי פלואנסים שלא נוסע לשום מקום ללא קשר לטווח.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

זה היה אחד הדברים התמוהים ביותר שראיתי.

הציעו חבילה, שבסה"כ נותנת רכב עם בגאג' קטן, טווח נסיעה מוגבל, מותג רנו(אין מה לעשות, השם של המותג בתחת), ונותנת צריכת דלק במעט יותר טובה ממאזדה 3 לטותה תקופה.

זה היה מגוחך מאוד לנוכח העובדה שאפשר לקנות פלואנס דיזל, ללא שום חיסרון מהנ"ל(חוץ מהמותג) ועם צריכת דלק טובה ב 80-90 אחוז.

לא מבין מי חשב שהמודל הזה הגיוני באיזהשהי צורה

פורסם

הרנו פלואנס היתה, כי רנו נתנה מימון לפרוייקט הביצוע וההרכבה שנעשה בארץ.

ראיתי את המהנדסים של רנו בארץ אי שם במוסך של חבר כשהרכיבו וניסו את הרנו

לפני המודל הסופי... הפרוייקט היה אמור להוביל ולפרנס הרבה משפחות בארץ ובעולם.

פורסם

מהסיבוב הדי ארוך שעשיתי בו באדיבות קארס פורום אני זוכר שני דברים, תאוצה מרשימה מעמידה וחוסר יציבות די מטריד במהירות שיוט עקב המשקל העודף על הזנב שכנראה לא ממש נלקח בחשבון בתכנון המתלים.

פורסם

פורסמה היום כתבה שמסבירה את שוק הרכבים החשמליים.

הרכב החשמלי הכי נמכר בארופה הוא גם של רנו אבל דגם קטן שלהם הזואי.

רכב עירוני קטן.

הרי רוב הנהגים לא עושים יותר מ 20-30 קמ ביום, אז רכב חשמלי שעושה 100 ק"מ זה אפילו יותר מדי.

הרכב היחידי שנמכר היום שמיועד לנסיעות ארוכות זה טסלה שנמכר בהרבה פחות מעלות ייצור בזכות כסף ממשלתי שהחברה והלקוח מקבלים.

אם אגסי לא היה הורס את השם של רכבים חשמליים של רנו אז קרסו היו יכולים למכור את הזואי כמו שהוא נמכר באירופה.

http://www.autoblog.com/2016/01/20/renault-zoe-was-europes-best-selling-ev-last-year/

zoe-expnav.jpg.ximg.l_full_m.smart.jpg

אייל

פורסם

מלבד תשתית טעינה נורמלית מה עוד חסר להם? לא נראה לי יש בעיה לעשות לרכב הזה תקינה.

גם הקנגו החשמלי לדעתי זה רכב אידיאלי למפעלים ואתרי עבודה.

אני יודע על ארגון שבודק עכשיו פולאריס חשמלי במקום בנזין כרכב עבודה.

• תוכן חדש...