Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכירות 2015 - סגמנט C פרימיום

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3445 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה בטוח? בטוח, בטוח??? משוכנע באלף אחוז?

אז עכשיו בבקשה יסביר לי כבודו איך אנשים שמים 280K ש"ח (לפני תוספות) על קאיה סורנטו דיזל.

לא כל העולם הזה הוא סאקרים של מותגים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 258
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אם היבואן מחליט למכור קיאה מאובזרת במחיר מופרז אף אחד לא יקנה. לעומת זאת, bmw עם טאסות וריפוד בד שחור תימכר יפה גם במחיר שלא הולם את האבזור הדל. למה? כי מותג.

מסכים איתך בהחלט!

אבל בוא נניח שיש אפשרות לרכוש רכב ב800 אלף, אך מעדיף רכב אחר ב350. אז חייב ללכת על היקר בגלל המותג? לא. למה? ככה! למה "לבזבז" מאות אלפי שקלים על רכב שלא שווה את הסכום המוצע ® ולא ללכת על 235i? בדיוק בגלל שאותו אחד לא רוצה למשוך יותר מדי תשומת לב, אך רוצה להיבדל מהשאר לנהוג ברכב בכיף ללא "מבטי קנאה" מהצדדים.

מי שכן רוצה בזה - אחלה. יש כאלה שלא מעוניינים במהלך הנ"ל.

Speed up! (when you're alone in the car and on the road) Maximum it'll be a suicide...

May your horses be with you, always! :evil:

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כמו שרשם זה שמעליך, לא כל העולם סאקרים של מותגים.

אבל לא חסרים כאלה שמחפשים בעיקר את הסמל, והרכב שהוא מודבק אליו זה בעדיפות שניה.

הכסף הולך בין היתר על זה שידעו האנשים שיש לך היכולת לרכוש מותג.

אתה בטוח? בטוח, בטוח??? משוכנע באלף אחוז?

אז עכשיו בבקשה יסביר לי כבודו איך אנשים שמים 280K ש"ח (לפני תוספות) על קאיה סורנטו דיזל.

פשוט מאד, היום זה באופנה להיראות בג'יפ. זה סמל סטטוס. אותם אנשים ישימו 280K על ג'יפ כמו כלום, אבל אתה חושב שהיו קונים באותו מחיר רכב סלון קוריאני למשל?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כמו יונדאי ג'נסיס?

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

בדיוק כמו ג'נסיס. לדעתי הג'יפים SUV יקחו בגדול מבחינת מספר מכירות בארץ.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם

זה יותר פרימיום מסיאט או קורולה.

זה פחות פרימיום מ-BMW, Audi, לקסוס, שמתמחורות, לאורך קשת הדגמים, יקר יותר.

אז פרימיום או לא זו הגדרה עם גמישות.

אפשר לאמר שבארץ, גם מבחינת מיתוג וגם בעיני הלקוחות, האלפא היא פרימיום.

באיטליה, שם גם יש ניידות אלפא ורכבי השכרה אלפא באבזור בסיסי ביותר, אז... הרבה פחות.

יש מקומות שגם BMW היא לא פרימיום בהם. איך אמרה לי פעם עמיתה לעבודה מג'נבה: "סדרה 3 של אוטו של עוזרות בית".

אז הכל יחסי.

ומשתנה בהתאם לשווקים שונים.

וכולם גם צודקים וגם טועים.

מצחיק, עבורי האלפא אינה פרימיום, למעט אולי גרסת הוולנטה (תלתן מאובזרת מאוד). לעומת זאת, A CLASS היא פרימיום בעיני כבר בגרסת הפתיחה. אולי זה כי לאלפא יש ערך, וגם ניחוח, בזכות המנוע וההסטוריה. אותו דבר, אגב, עם ה- GTI. וכיצד זה בא לידי ביטוי?

לו הייתי רוכש A CLASS, ההורים של אשתי היו חושבים שאני שחצן.

לו הייתי רוכש 120, ההורים של אשתי היו חושבים שאני בזבזן.

לו הייתי רוכש A3, ההורים של אשתי היו חושבים שאני תפסן.

לו הייתי רוכש תלתן, ההורים של אשתי סתם היו חושבים שאני משוגע :lol:

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

השרשור הזה יכול כמובן להמשך עד אין סוף, וזה נחמד מאוד - אבל... יש לדעתי בעייה קלה של טרמינולוגיה. "פרימיום" אינו רמת-גימור, אינו מחיר, אינו אבזור, אינו דיוק בהרכבה, ואינו התנהגות כביש כזו או אחרת.

גרסת הקצה המאובזרת\חזקה ביותר של - לדוגמה, כן? נא לא להתנפל! - אופל (או עשרות מותגים אחרים לצורך העניין) לעולם לא תהיה מוצר המיוצר ע"י יצרן המוגדר בענף כיצרן פרימיום, וזאת למרות שגרסה זו עשוייה להיות מאובזרת, חזקה ומלוטשת הרבה יותר מגרסת הבסיס של סדרה-1, A-Class ושכנותיהן לז'אנר.

גם 500 כ"ס, בינה מלאכותית, ריפוד עור יען, מרווח 0.1 מ"מ בין הפאנלים, 18 כריות אוויר, מסך 4K, מתלים מתכווננים ע"י לווין, חישוקי "24, מפלט מפלטינה, דשבורד מסיבי פחמן והגה מצופה בקליפורניום 252 - כל אלו ועוד לא יעשו אף "אופל" למוצר פרימיום.

גרסת הקצה? פאר? נדירות? מיוחדות? וואו? כן, כן, כן, כן וכן. מוצר פרימיום? לא.

The older you get, the better you used to be

פורסם

מקובל לחלוטין רק אחרי ההסברים מה זה לא, תעזור להגדיר מה זה כן. כי נכון לכרגע זה לדעתי מין מושג ערטילאי וחמקמק שקשור לתפישת המותג עי דעת הקהל . מרצדס נתפשת כפרמיום ולכן גם הביזיון והשממה של גרסאת הבסיס של ה A היא פרמיום. הגיוני זה ממש לא.

פורסם (נערך)

Premium משתנה גם בין תרבויות.

קשה להגדרה כמעט כמו המושג איכות שעליו התעכב פירסיג בספרו 'זן ואמנות אחזקת האופנוע' שנהניתי מאוד מקראיתו בנעוריי.

הנה נעשה את זה מסובך יותר

Tesla S - פרימיום או לא?

אגב - המיקום הגבוה יחסית של הג'ולייטה לא ככ מפתיע לדעתי - הדור שגדל על המאמרים בעיתוני הרכב של סוף שנות השמונים והתשעים - שהיו מהללים את האלפא 75 גם בגרסאת ה1.6 הגיע היום לגיל וליכולת כלכלית שהוא יכול ללכת ולקנות אלפא , והנה התוצאה במכירות.

עריכה אחרונה על ידי 57mmStroke
פורסם
מקובל לחלוטין רק אחרי ההסברים מה זה לא, תעזור להגדיר מה זה כן. כי נכון לכרגע זה לדעתי מין מושג ערטילאי וחמקמק שקשור לתפישת המותג עי דעת הקהל . מרצדס נתפשת כפרמיום ולכן גם הביזיון והשממה של גרסאת הבסיס של ה A היא פרמיום. הגיוני זה ממש לא.

ניסיתי להגדיר מה כן. ראה תגובה #94: שילוב של 7 דברים.

The older you get, the better you used to be

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה באמת תפיסת המותג ע"י דעת הקהל וכמובן שזה משתנה בין תרבויות. כמו שפעם בישראל רכבים אמריקאים (שבארה"ב היו מכוניות לפועלים) נחשבו לרכבי יוקרה.

פרימיום היא רמה של תדמית שאנשים מוכנים לשלם בעבורה אקסטרה כסף בלי קשר לטיב הרכב עצמו.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם
על מנת שלא לחטוף את שרשור המכירות הכולל, ארכז כאן את המכירות של הקומפקטיות פרימיום, בסדר יורד. לצורך העניין אני מתעלם מגרסאות קצה כמו S3 ו-M135I, אותן אזכיר בנפרד.

1. אודי A3 (האצ'בק בלבד) - 520; השנה נמכרו 641

2. ב.מ.וו. סדרה 1 - 412 יחידות (מתוכן רק 23 120I); השנה נמכרו 354 יחידות (מתוכן 84 120 ו-30 125)

3. אלפא רומיאו ג'ולייטה - 376 יחידות (מתוכן 102 QV); השנה נמכרו 370 יחידות (מתוכן 68 תלתן)

4. לקסוס CT200H היברידית - 315 יחידות; השנה נמכרו 271

5. מרצדס-בנץ A-קלאס - 286 יחידות; השנה נמכרו 417 יחידות

6. וולוו V40 האצ'בק - 148 יחידות (בנוסף נמכרו 22 יחידות קרוס-קאנטרי); השנה נמכרו 309 יחידות (בנוסף גם השנה 22 קרוס-קאנטרי)

7. סיטרואן DS4 - נמכרו 2 יחידות בלבד. השנה - 0.

מאד מפתיע אותי, לחיוב, המקום השלישי של הג'ולייטה, בפער לא גדול מסדרה 1. במאמר מוסגר, 102 תלתנים זה יפה מאד, בהתחשב בכך שנמכרו ב-2015 125 גולף מאד מפתיע אותי שנמכרו רק 23 120I - הרכב מצוין, חבל. מאד מפתיע אותי שלקסוס CT מוכרת יחסית מעט. חבל על ה-V40, מכונית טובה. לגבי ה-A-קלאס - כנראה יש גבול לכמה אפשר למכור במחיר שלה, הוא לא קשור לאוטו והסמל כנראה לא מצליח לכפר, או שאנשים מעדיפים CLA, שמכרה 398 יחידות.

לעניין דגמי העל:

1. אודי S3 האצ'בק - 51 יחידות (ועוד 22 סדאן); השנה 35 (+1 קבריו ו-15 סדאן)

2. ב.מ.וו. 135 - 18 יחידות (מעניין שנמכרו 43 235, מתוכן 3 קבריו); השנה 17 M135 ועוד 2 M140 (וכן 45 M235 ו-5 M240) וכן 21 M2

3. מרצדס A45 - נמכרו 12 יחידות, ועוד 11 CLA45; השנה 11 A45 ועוד 9 CLA45

4. אודי RS3 האצ'בק - 6 יחידות; השנה 37 (!) יחידות

הרבה כבוד לאודי על המכירות, מספר מאד נאה, גם של הדגם הרגיל וגם של דגמי הקצה!

מה המחשבות שלכם? באופן כללי? האם פספסתי מתחרה או שתיים?

עדכוני 2016 באדום לעיל. שוב מכירות מעולות לאודי, ועליה למרצדס A-קלאס. מפתיע שהג'ולייטה עדיין מוכרת יפה, מדובר בדגם בסוף חייו. לקסוס בירידה, וולוו בעליה. מאד אוהב את מכירות דגמי ה-M של ב.מ.וו., אחלה תוספת לנוף הרכב בארץ.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני באמת לא מבין איך אתה מכניס למשוואה ג'וליאטה מול סידרה אחת,A CLASS וA3..

שמים וארץ בכל מה שקשור לתחושת פרימיום וכמותג פרימיום.

אלפא היא יותר מול פולקסווגן וסיאט.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

פיאט היא מול פולקסווגן וסיאט. אלפא זה היוקרה שלהם, תמיד היה ככה.

פורסם

יכול להיות שזו היוקרה שלהם, בפועל זה מאוד רחוק. וגם מבחינת השוק בארץ, אף אחד לא מכניס ג'וליאטה וCLA לאותה משוואה.

יש לאלפא ללמוד עוד הרבה על איכות חומרים,הרכבה וגימור וגם ליטוש מבחינת יחידות כוח כדי להתחרות באותה ליגה של הגרמניות פרימיום.

עד אז,הם עדיין בקטגוריה של פולקסווגן.

• תוכן חדש...