Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכירות 2015 - סגמנט C פרימיום

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3445 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הג'וליה באמת לא מרגישה איכותית כמו המתחרות העיקריות שלה.

ישבתי בה בתערוכת פריז ודיי התאכזבתי שזה מה שאלפא מנסים למכור ללקוחות BMW.

• תגובות 258
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

גם בחו"ל משווים אל אלפא למותגי היוקרה הגרמניים. אם היא עוברת את ההשוואה בהצלחה או לא, זה כבר עניין אחר.

הג'וליה החדשה מסתכלת בלבן של העיניים למותגי היוקרה הגרמניים, ולפי המבחנים האחרונים, היא גם מנצחת לפחות בכל מה שקשור בהתנהגות וכוח.

כמו שכבר כתבתי בשרשור, ההפרדה היא לא דיכוטומית. רכב יכול להיות יותר או פחות פרימיום.

אם אנחנו רוצים לבדוק את מידת 'הפרימיות' של הג'ולייטה, המדד מול מה היא נבחנת הוא אינדיקציה טובה מאוד.

הנה לדוגמא, מול גולף ו-308

http://www.caradvice.com.au/350529/volkswagen-golf-gti-v-peugeot-308-gt-v-alfa-romeo-giulietta-qv-five-door-hot-hatch-comparison/

מול לאון וקיא סיד

http://www.autoexpress.co.uk/car-reviews/97189/alfa-romeo-giulietta-vs-seat-leon-vs-kia-ceed

מול סיוויק, פוקוס ולאון

http://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/Giulietta-vs-Focus-vs-Civic-vs-Leon_133197.asp

מול גולף ואסטרה:

http://www.autoexpress.co.uk/car-reviews/14318/alfa-romeo-giulietta-vs-rivals

יש גם דוגמאות אחרות:

מול A3, מרצדס, וולוו ושוב גולף (עוד מכונית שלא ברור אם היא פרימיום לעיתים או לא)

http://www.caradvice.com.au/265228/premium-hatchback-comparison/

מול A3 ואינפיניטי

http://www.whatcar.com/news/audi-a3-sportback-vs-alfa-romeo-giulietta-vs-infiniti-q30/

ועוד ועוד, כהנה וכהנה.

מבולבלים?!

לא רק אתם, מסתבר...

הסיבה: חלק גדול מהמיתוג של פרימיום בסיגמנט C מבוסס על הבדלים קוסמטים בין רכבים זהים מכאנית, וגם קצת באבזור. אין כאן פרימיום "אמיתי", שמתבטא במכניקה עדיפה, מנועים טובים יותר, מתלים יותר מתקדמים וכו'. יש פה איפור על רכבים ממוצעים, לרב.

אלו רכבים שרחוקים מלתת תמורה לתוספת הכסף שמשקיעים בהם, ביחס לתחרות.

לכן קל מאוד להשוות אותם לרכבים שאינם "פרימיום" מהסיגמנט, שעומדים מולם יפה מאוד.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

בזמן שהמיתוג של הג'ולייטה הוא לא ברור, איפשהו קצת מעל לגולף (שאותה, כביכול, קל למצב, כי יש לה אחיות לקבוצה), המיצוב והמיתוג של הג'ולייה מאוד ברור. אולי תא הנוסעים הוא לא ברמה של BMW, אבל היא לגמרי מכוונת לסדרה 3 ושות', ופה כל חוות הדעת מיישרות קו, שהיא עושה את זה טוב מאוד.

פורסם

לא נהגתי על הג'וליה,דיברתי נטו על התחושה הפנימית.

בכל אופן, אי אפשר שלא להיות נמס אל מול העיצוב שלה וזה סידרה 3 או C CLASS לא יכולות לעשות.

פורסם

תחושה אישית זה לא מדד לכלום.

חיצונית אני חושב שהיא נאה אך פושרת, ולהוציא את האף האלפיסטי , אין בה בשורה, וזה מה שיקבור אותה. היא לא מספיק מיוחדת כדי לקחת מכירות מהמתחרות.

ובהתחשב בכמה שמשבחים אותה מבחינה מכאנית, זה פשוט פספוס אדיר, לדעתי, כי האיטלקים יודעים להפגיז עיצוב כשהם רוצים.

אבל ימים יגידו...

עובדתית, היא ממוצבת באופן מאוד ברור מול מתחרות שסומנו היטב, ומצליחה ליישר איתן קו.

על זה, אני לא מכיר שיש מישהו שחולק או מבולבל לגבי אילו מכוניות למצב מולה במבחן דרכים.

שלא כמו עם הג'ולייטה.

פורסם

מסכים לחלוטין, לא נראה לי שנראה השוואה בין הג'וליה לבין אוקטביה וג'טה.

אלפא באמת הציבה מטרה מאוד ברורה עם הג'וליה.

פורסם

תיכנס לאולמות בארץ, תשב בדגמי הייצור, לא הטרום-סדרה שהיו בתערוכות. ההבדלים ניכרים.

הסיבה: חלק גדול מהמיתוג של פרימיום בסיגמנט C מבוסס על הבדלים קוסמטים בין רכבים זהים מכאנית, וגם קצת באבזור. אין כאן פרימיום "אמיתי", שמתבטא במכניקה עדיפה, מנועים טובים יותר, מתלים יותר מתקדמים וכו'. יש פה איפור על רכבים ממוצעים, לרב.

אלו רכבים שרחוקים מלתת תמורה לתוספת הכסף שמשקיעים בהם, ביחס לתחרות.

לכן קל מאוד להשוות אותם לרכבים שאינם "פרימיום" מהסיגמנט, שעומדים מולם יפה מאוד.

יש בזה לא מעט אמת ושתי דוגמאות טובות הן הסיאט לאון והלקסוס CT200H. הלאון היא מכונית מצוינת, שנותנת תמורה דינאמית מעולה. לגנותה עיצוב פנים פשוט מדי ובידוד רעשים שנחות לעומת ה-1 ואפילו הג'ולייטה (הנה סממן פרימיום למשל), אבל היא מכונית מעולה בזכות עצמה, שנותנת חלק מהתמורה המצופה (שוב, דינאמית, לפחות בדגמי ה-1.8 ומעלה). ה-CT200H היא הרי בגדול אוריס בלבוש משופר ולטעמי לפחות אכן נבדלת מולה לטובה, אבל לקוחות שרגילים לפרימיום מסגמנט D ומעלה לא ימהרו לקנות אותה בתור רכב שני לבית, בשל תחושת פרימיום לא מספקת.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לזכות הג'ולייטה תמיד עומדת העובדה שהיא נראית טוב (לפחות לטעמי), גם מבפנים וגם מבחוץ. היא ללא ספק מאוד שונה מהוורסיות השונות של הגולף שמציפות את הסיגמנט. שירת הברבור של מחלקת העיצוב של אלפא רומיאו מחזיקה מעמד הרבה זמן...

לגבי הלקסוס, היא בחירה טובה מאוד למי שרוצה פיניש יותר טוב, אבל בלי שופוני בכלל. אני מכיר מישהי שקנתה דווקא אותה, משום שהיא עובדת במגזר הציבורי, ולא רצתה להגיע לעבודה באחד המותגים המוכרים יותר.

פורסם

זה בדיוק היופי, יש לך מגוון של רכבים עם מגוון של אינטרפטציות שונות. אחד ילך לכיוון סולידי/משעמם עם איכות חומרים גבוהה ביותר, שני לפן עיצובי עם התפשרות על פרקטיות, שלישי לכיוון ספורטיבי וכו'.

הייתי מצפה שלחובב הרכב הממוצע המגוון הזה יהיה לברכה, ולא לרועץ...

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

המגוון הוא לכאורה, כי בת'כלס הם נורא דומים.

אתה בעיקר מגוון תוספות...

(להוציא המתלה הרב חיבורי ב-VAGיות, לדוגמא).

ומשלם על זה המון כסף.

פעם היית קונה ZX או 306, ועל אותה פלטפורמה מקבל מכוניות שמרגישות מאוד שונה בכיול ובהתנהגות שלהן.

היום אתה קונה A3 בה-רבה יותר כסף מלאון, ומקבל פחות או יותר את אותה חווית נהיגה, באריזה יותר יפה.

פורסם

ייתכן שהמגוון הוא לכאורה במקרה שלך, הרי אם מבחינתך (סתם בתור דוגמא, לא טוען שזה המקרה) מגוון יוגדר ע"י שיטת הינע אז וואלה יש לך מגוון מחורבן בשוק ההאצ'

אבל מבחינתי, כשאני ניגשתי לרכוש רכב, ובהתחשב במכלול הפרמטרים שלי: היה לי מגוון גדול מאוד. מבחינתי זה נהדר, יותר מגוון - פחות פשרות.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אור,

לפי מה שהבנתי, פאלו מתכוון שהמכוניות זהות בתכלית, בתחושה ובחלק הטכני (מנועים, כיול מתלים וכד'). וזה לא מפתיע, כי יצרני הרכב הגיעו למסקנה שבעזרת הפרסומאים, הם יכולים למכור את אותו הדבר, עם שינויי עיצוב ומיצוב בהרבה יותר, וכך להרוויח בלי לשנות ולהשקיע מכאן גם מגיע כל עניין "הפרימיום", הרי צריך להסביר למה A3 עולה הרבה יותר מאשר הלאון, כשבעצם מדובר על אותו הרכב רק במחיר הרבה יותר גבוה.

אלפא, מעלה את הדופק

alfa 164 Super V6 96', alfa 33 1.7 I.E

alfasud Sprint QV ,alfa 159 JTDm

'Lincoln Navigator 5.4 V8, Volga GAZ-24 74

פורסם
ייתכן שהמגוון הוא לכאורה במקרה שלך, הרי אם מבחינתך (סתם בתור דוגמא, לא טוען שזה המקרה) מגוון יוגדר ע"י שיטת הינע אז וואלה יש לך מגוון מחורבן בשוק ההאצ'

מדבר ספיציפית על איך האוטו נוסע.

מה שטוב זה שלא איכות הפרימיום ירדה, אלא האיכות הכוללת עלתה (מבחינת שימוש משפחתי), מכל הבחינות (חוצמי נוחות נסיעה, אבל זה עניין של אופנה).

רק שהפרשי המחיר נשארו, והיום קשה להצדיק אותם.

פורסם

אני רכשתי אלפא משום שאני נהנה ממנה, לטעמי היא מספיקה. ומה זאת אומרת?

מספיק טובה יותר מהלאון, למשל; מספיק זריזה לטעמי; מספיק נוחה; מספיק יפה; מספיק מובחנת מהבימר/מרצ/אאודי, אבל מספיק משויכת לאותה משפחה.

רוב הסיכויים שאם הייתי צריך לבחור מבין השלוש, הייתי בוחר אאודי כי אני מחבב גולף. הסדרה 1 (למעט סדרות הקצה) לא משהו, בטח לא יוקרה. לסדרהA לא התחברתי והיא נראית קצת פחוסה.

לא שהייתי מתנגד לסדרה 2 קבריו, כן?

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תוכן חדש...