Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכירות 2015 - סגמנט C פרימיום

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3445 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
ולמרות שאתה צודק, תסכים איתי ש A180 על שלל 122 סוסוניה ואיבזורה הלא יותר מידי עשיר, מעבר לתפישה הבילתי מוחשית של "פרמיום" לא תיתן לך שום דבר שלא תיתן לך (סתם כדוגמא כי דובר עליה) מזדה 3 מפוארת שעוד תשאיר לך איזה 40 אלפיות בכיס.

אז כאמור, יש מותגים בודדים שכל זבל שהם ייצרו זה באופן אוטומטי "פרמיום" ויש מותגים שצריכים להוכיח את עצמם מחדש בכל דגם ודגם וכל אחד נשפט בנפרד.

GTI זה כן פרמיום, גולף אחרת זה לא.

ג'וליה זה פרמיום, מיטו זה לא (בטח לא בגירסה ה900 העירומה שנקראה לא פחות ולא יותר זגאטו) וכן הלאה.

כנ"ל ג'ינס של LEVIS, משקפיים של אוקלי, תיק של גוצ'י, אופניים של IBIS, שעון של TISSOT -

אני רוצה להבין, יש פה אנשים שמתכחשים לכך שיש דבר כזה בשם מיתוג ומותג....?

יש אנשים שמוכנים לנסוע במזדה אבל לא יוותרו על שעון של X, אחרים ילבשו ג'ינס גמור שנרכש בשוק הפשפשים אבל ינהגו על בנץ, וכו' וכו'.

זה דבר אחד לבקר ענייני מיתוג (למרות שאני נוטה להאמין שחלק מהמבקרים כאן גם "חוטאים" במותגים כאלו ואחרים, אני לדוגמא גרופי של אוקלי בלי שום סיבה רציונלית - ככה יצא) - ודבר אחר להתכחש לעובדה שזה דבר קיים, אמיתי, ומאוד מאוד משפיע.

כמובן שתמיד אפשר לבצע רציונליזציה ולהסביר ששווה לשלם פי 10 על המשקפיים כי העדשות חוסמות קרני שמש בינגלקטיות והמסגרת עמידה במתקפה גרעינית ובלה בלה בלה, או הסבר אחר למותג האחר - חלקם הגיוניים יותר וחלקם פחות.

בסופו של יום זה לא באמת משנה, וגם אם יוזר כזה או אחר בקארספורום יחליט ממש ממש ממש שאלפא (אם חוזרים לגפרור שהצית את הדיון הנוכחי) זה מותג עממי - שכן הצרכן ברחוב לאו דווקא יתעדכן בדקויות האלו.

אני יכול לספר באופן אישי שטרם פגשתי אדם שראה / נכנס אלי לרכב וחשב שזו המתחרה של סיויק ואסטרה, לעומת זאת קולגה מהעבודה שתכנן לרכוש אאודי רכש אלפא אחרי פעם אחת שנסענו יחד. אני לא טוען שהיא עדיפה (ממש לא) אלא שברמה הצרכנית היא בהחלט מתחרה בפלח העליון. הם כיוונו גבוה והצליחו לפגוע לא רע, בשוק שלנו לפחות.

ובכל הכנות - באמת - זה ממש לא מעניין... לשיטתי השאלה היא איך הרכב גורם לך להרגיש, ואם אתה מרגיש שהוא שווה את ההשקעה אז תהיה מבסוט, ואם לא אז לא.

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תגובות 258
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

במקרה הספציפי של אופל, בדומה לאלפא ול VW הם מרקדים על קו התפר בין פרמיום לבין עממי כאשר חלק מהרכבים הם ממש עממיים (קורסה בסיסית) וחלק אחר הם במובהק פרמיום (אסטרה OPC או אדם).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לאון, לעומת זאת, לא מרגישה ולא תהיה אף פעם, ולטעמי יש הבדל מאוד משמעותי בינה לבין ה- A3, שאינו רק בסמל. כל השהות בתוך הלאון אומרת: "אני הכי זולה במשפחה". זה בעיצוב, בחומרים, במסך, ואפילו ב- UX. אין ספק שזה במכוון, כן? אבל זה קיים וברור. אפילו המושבים של ה- A3 עדיפים בהרבה (ואולי באמת מושבים זה סוג של סממן פרימיום, כשאני משווה בראש בין כמה רכבים רנדומליים. לפי הקריטריון הזה, ברור למשל שקיה אופטימה (או מג'נטיס או קלארוס :-) ) הן ממש לא פרימיום למרות הגודל.

וכך, לכל אחד פרימיום משלו, ויש קהל מספיק רחב שרואה ב- A3 סממן פרימיום ולא מתייחס למנוע. אצלנו, זה אולי קצת הפוך.

לא יודע באיזה לאון נהגת אבל אם נשווה A3 לדגם של לאון שעולה אותו דבר, אז הקופרה בהחלט מרגישה יותר פרמיומית מ A3 בסיסית.

זה דבר אחד לבקר ענייני מיתוג (למרות שאני נוטה להאמין שרוב המבקרים כאן גם "חוטאים" במותגים כאלו ואחרים, אני לדוגמא גרופי של אוקלי בלי שום סיבה רציונלית - ככה יצא) - ודבר אחר להתכחש לעובדה שזה דבר קיים, אמיתי, ומאוד מאוד משפיע.

אני מעולם לא טענתי שאין כזה דבר.

מה שכן, אוקלי נמכרות מעולה כי בנוסף למיתוגיות יש להן גם ערך מוסף בעוד ששעוני GUESS נמכרים מאפן כי יש להם מיתוג אבל לא מיתוג ששייך לשעונים ולכן המוניטין הרב של GUESS לא עוזר למכירת השעונים.

פורסם

אני לא מסכים שהקופרה מרגישה יותר פרימיומית, במלוא הכבוד (אולי יותר מאובזרת), אבל גם ה-A3 לא מי יודע מה מבריקה בזה, לטעמי כמובן. מה שכן, לדעתי הלאון נוסעת יותר טוב מה-A3.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

ערך מוסף זה מאוד סובייקטיבי, ברשותי כמה וכמה זוגות של אוקלי, פולרייזד טיטניום - מה שתרצה (אפילו שעון מאיזו תרכובת אדמנטיום יש לי).

האם הערך המוסף שלהם מוצדק, ברמה הטכנית (כמו שהשוות מזדה למרצדס מקודם)? לא. ממש לא. אני לא משקר לעצמי, אלא קונה במודע שאני משלם יותר עבור ה feel good factor.

הערך המוסף שלהם מוצדק, עבורי, רק בגלל שאני מאוד מבסוט מחוויית השימוש. הייתי יכול לרכוש משקפיים ברבע מחיר עם פשרה קטנה/אפסית ברמה הפונקציונלית, אבל פשרה ענקית ברמת המבסוטיות.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
אני לא מסכים שהקופרה מרגישה יותר פרימיומית, במלוא הכבוד (אולי יותר מאובזרת), אבל גם ה-A3 לא מי יודע מה מבריקה בזה, לטעמי כמובן. מה שכן, לדעתי הלאון נוסעת יותר טוב מה-A3.

אתה לא מסכים כי לך יש מודעות מלאה לכל מה שמסתתר מאחורי הסמל ומאחורי התיוגים אבל קח הדיוט ותושיב אותו בקופרה וב A3 בסיסית ותן לו אחכ גם לנהוג ושאל אותו אח"כ איזה רכב יותר מפואר ומעניק תחושת פרמיום והרוב המוחלט של האנשים ילך על הלאון.

פורסם

אני לא בטוח, כי בכל זאת הפנים של האודי יותר מוקפד ובעיני הרוב יהיה גם יותר יפה מזה של הלאון, אם-כי לזכות הלאון הנדסת אנוש עדיפה, ה-MMI פשוט נורא ומיקום חלק מהמתגים, כמו חלונות חשמל, לא תוכנן לבני אדם.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

בכל מקרה, מה שאני בא להגיד הוא לא בגנות מותגים, מותגיות ותחושת פרמיום אלא רק שלפעמים זה מוצדק ושווה כל גרוש ולפעמים זה סתם תעמולה סופר מיוחצנת שבאה לאפשר מכירה של מוצרים בינוניים במחירים מפוצצים.

כל אחד יעשה לעצמו את המבחן בכל מוצר ומוצר איפה הוא הולך על מותג ואיפה הוא הולך על קניה מושכלת.

פורסם

העניין הוא שמיצוב פרימיום לא בוחן הצדקה. כשמו כן הוא - מיצוב. אם מצדיק - נמכר יפה. אם לא - לא נמכר יפה. יכול להיות רכב עממי שמרגיש טוב יותר מרכב פרימיום ויכול להיות שכל הביקורת של מר תמיר מוצדקת, רק שלשאלת המיצוב זה לא קשור ולכן משווים תפוחים לתפוחים.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

הג'ולייטה, שעליה נפתחה המסיבה בשנה שעברה מוגדרת כפרימיום מסיבה פשוטה - היא מכונית יקרה יחסית.

אותו כנ"ל הוולוו V40 T3 שלא מציעה כלום יותר מגולף בגרסת ה 150.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אבל זה בדיוק העניין - המחיר הוא חלק מהמיתוג. מרצדס A180 מאובזרת פחות מיונדאי איוניק. עדיין, המיתוג יקבע שהמרצדס היא מוצר פרימיום, בעוד האיוניק לא.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

המחיר הוא עיקר המיתוג, יחד עם ההילה שיש ליצרן.

וזה תקף במיוחד בשעונים ומותגי אופנה.

במחיר של השעון שאני עונד אפשר לקנות 10 שעוני קסיו שלא נופלים ממנו בכלום, לדוגמא.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אפשר לקנות 10 סייקו. קסיו אפשר לקנות בערך 50. אפשר גם לשלש ולרבע את מה שהשעון שלך עולה ולקנות פאטק פיליפ, בלאנפה או וושרון קונסטנטין, שם שאלת התמורה עוד יותר מעורפלת בעיני מי שהתחום רחוק ממנו.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)
ו

ג'וליה זה פרמיום, מיטו זה לא (בטח לא בגירסה ה900 העירומה שנקראה לא פחות ולא יותר זגאטו) וכן הלאה.

אולי כי בעיני עיצוב הוא אלמנט חשוב בהחלטה מהו פרימיום (ראה נושא אייפון, למשל, שממוצב ככזה, נראה טוב יותר, ולטעמי האישי השימושיות בו עדיפה ללא קשר לסמל שלו), אזי אף שהמיטו אינה פרימיום, העיצוב שלה, ובגרסאות ה"חמימות" גם הביצועים, ממצבים אותה מעל, נניח, פולו או איביזה או I20 או קליאו. וזה רלבנטי לכל קשת המחירים/מנועים (כלומר, מי מבין בעלי מנוע דרדלה יותר פרמיום?)

עריכה אחרונה על ידי bar72

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם (נערך)
לא יודע באיזה לאון נהגת אבל אם נשווה A3 לדגם של לאון שעולה אותו דבר, אז הקופרה בהחלט מרגישה יותר פרמיומית מ A3 בסיסית.

תניח שנהגתי בכולן... עוד תניח שלו היו מביאים קופרה ST הייתי קונה [כפי שאמרתי עוד אז בהרצליה], על אף החסרונות שאני מוצא בה.

עכשיו ניקח את ה- A3 הבסיסית [ממנה התחילה השיחה] ונשווה אותה נניח ל- 1.8FR של לאון. פה וגם פה יש הנחות, אם כי באאודי משמעותית יותר.

אני עדיין חשוב שבניטרול גג [שב- VAG כמו ב- אלפא לא אוטם טוב את השמש הישראלית ממילא] ושניה אחת במיאוץ למאה (שהנחנו מראש שלא מעניין את רוב העם, מה גם שה- 1.4T לא פראייר), ה- A3 עדיפה. בטח ובטח מבחינת "פרימיום", אבל גם בכלל.

הקופרה, עולה [מידיעה, לאחר הנחות] מאוד מאוד קרוב ל-A3 2.0T + שארפ. אם לדעתך זה אותו "פרמיום", וואללה יש לך טעם מיוחד או שאתה סתם מתעקש. הקופרה - על מגרעותיה ועל יתרונותיה - לא מרגישה פרימיום ברמה הזו, וגם לא יותר מאשר 1.8T. אפילו לא יותר מאשר 1.4T, משום שהיא נראית כמו לאון, וגם הפנים שלה הוא - לאון. קוים ישרים ומשעממים. יש לך אולי העדפה ברכישה שלה משום שאתה אוהב איך שהיא נוסעת, אבל זה עניין אחר. בכל מקרה, סיאט ישמחו לשמוע שיש מי שחושב שהם פרימיום :-)

עריכה אחרונה על ידי bar72

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תוכן חדש...