Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3860 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

38PSI הוא נתון שמופיע גם בספר הרכב (באנגלית) שמצאתי ברשת. עמ' 367 של הקובץ.

http://www.manualslib.com/download/949531/Mitsubishi-Lancer-Sportback.html

מענין שבגרסה שמשווקת לברה"מ לשעבר, הלחצים נמוכים יותר וגם מחולקים בהתאם למהירות הנסיעה המתוכננת.

אני תוהה אם אין כאן ענין דומה ל"תופעה" ברכבי VAG של לחצים גבוהים יחסית למה שרגילים מהעבר במסגרת מה שנראה כצעד לחסכון בדלק (תחת רגולציה אירופאית).

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

אני לא חושב שמטרת המגמה היא רק חסכון בדלק.

טכנולוגית המתלים המודרנית מאפשרת ריסון של תנועות המרכב (פעולה "אטית") בלי להתפשר יותר מדי על שיכוך מהמורות (פעולה "מהירה").

צמיגים רדיאלים מאפשרים שימוש בלחצים גבוהים (המאפשרים קשיחות פניה גבוהה) בלי להתפשר על גודל המדרס האפקטיבי.

התוצאה: ניתן כיום לנפח בצמיגים לחץ גבוה מאוד ולהינות מאחיזה וחדות תגובה (התנהגות דינמית ו-Relaxation Length) משופרות, מבלי לשלם מחיר בדמות רכב שמתרסק על מהמורות.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

ההסבר שלך אולי נכון באופן כללי, אבל איך אתה מסביר את ההבדלים הספציפים כאן בין אותו מודל שמשווק בברה"מ לבין זה שבשאר אירופה?

לפחות לפי הספר שצירפתי, ההבדלים במשקלים הם זניחים. והמנוע על אף היותו מדגם אחר מפיק את אותם הכוחות.

האם מערך המתלים שם פשוט שונה?

בכל אופן, שיהיה מובן שאני תומך בניפוח שתואם למצוין בדופן הרכב.

פורסם

הרכבים שמשווקים לברה"מ הם שונים מהרכבים שמשווקיפ באירופה ובארץ. איכות הכבישים גרועה יותר ולכן יש שינויים שונים ברכבים. בדגמים שונים של סיטרואן למשל, הרכבים שמשווקים לברה"מ כוללים מגיניי מנוע ושילדה מאסיביים. יכול להיות שהלחץ הנמוך יותר עוזר להתמודד טוב יותר עם כבישים משובשים ופחות מנער את הרכב, ע"י כך יגרם פחות נזק לרכב לאורך זמן.

פורסם

לחץ האוויר הגבוה הוא בכדי לחסוך בדלק ולהפחית את זיהום האוויר.

לגבי ברית המועצות, אני מסכים עם הדעה שלחץ אוויר מופחת תורם לשיכוך הזעזועים וזאת כנראה בתוספת לחבילת rough road package שכוללת מיגונים ו/או שינויים נוספים במערך המתלים (קפיצים, בולמים, כיוון מתלים) המיועדים לנסיעות מרובות על דרכי עפר ודרכים משובשות.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
38PSI הוא נתון שמופיע גם בספר הרכב (באנגלית) שמצאתי ברשת. עמ' 367 של הקובץ.

http://www.manualslib.com/download/949531/Mitsubishi-Lancer-Sportback.html

מענין שבגרסה שמשווקת לברה"מ לשעבר, הלחצים נמוכים יותר וגם מחולקים בהתאם למהירות הנסיעה המתוכננת.

אני תוהה אם אין כאן ענין דומה ל"תופעה" ברכבי VAG של לחצים גבוהים יחסית למה שרגילים מהעבר במסגרת מה שנראה כצעד לחסכון בדלק (תחת רגולציה אירופאית).

למה התכוונת לגבי הרכבים של vag?

כי גם אצלי הלחץ גבוה יותר במדבקה לעומת אוטודאטה (33 בקדמי לעומת 30 באוטודאטה, ו 32 באחורי לעומת 29 באוטודאטה).

פורסם

היו מספר שרשורים בעיקר לגבי איביזות למיטב זכרוני שעסקו בתהיה על לחץ אוויר מומלץ גבוה באזור ה-38-40PSI.

השלכתי מזה לכלל התוצרת החדשה מבית VAG.

פורסם
שוב שלום לכולם :-D

לפי אוטודאטה אני צריך למלא 32 בכל הגלגלים לעומת המדבקה על סף הדלת שבה רשום 38. לפי מה ללכת?

מלא לחץ אוויר אך ורק לפי הרשום על המדבקה ברכב ולא לפי רכב דומה שנמכר בחו"ל או אוטודאטה.

איזה כייף לי :)

פורסם
היו מספר שרשורים בעיקר לגבי איביזות למיטב זכרוני שעסקו בתהיה על לחץ אוויר מומלץ גבוה באזור ה-38-40PSI.

השלכתי מזה לכלל התוצרת החדשה מבית VAG.

השאלה האם זה אותו הלחץ הרשום באוטודטה.

אצלי הלחץ הגבוה במדבקה זהה לאוטודאטה (36 ו 38!), אך הנמוך גבוה יותר.

כאילו מה שבמדבקה מדבר על רכב "חצי מלא".

פורסם

לא יודע וזה לא משנה.

כמו שאתה רואה מהודעות החברים ניתן להסיק שרכבים נשלחים למדינות שונות עם כיול מתלים שונה, כאשר הלחץ הנכון לרכבך מוצהר על גביו ישירות, ולא משנה מה רשום במאגר מידע כזה או אחר.

ובקיצור - מה המרק אמר. :wink:

• תוכן חדש...