Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3843 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

וזה בדיוק המקום בו נכנסות חברות כח האדם שציינתי בהודעה הראשונה :)

You may kiss the bride.

בא לשאול על חשבון בנק, יצא נשוי. קארספורום.

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני משתגע. המפעל בנס ציונה - עבודה שחורה, לא רוצה ללכלך על הרושם שנוצר אצלי אבל לא מתאים לי, ואני לא עצלן.

לחברות כוח אדם יש כמה מפעלים אבל כל אחד עם בעיה אחרת: אחד לא מחפש משוחררים למועדפת, הם רוצים רק עובדים קבועים. כאילו זה לא ברור שחייל משוחרר שמגיע למפעל מחפש מועדפת, רוצה ללמוד או כל דבר אחר אחרי חצי שנה. מפעלים אחרים עובדים רק א-ה משמרת בוקר ואני מחפש משמרות 24/7. גם לחברות הגדולות אין משרות לחיילים משוחררים באיזור ראשל"צ.

בקיצור נראה לי שבסוף אסיים ממורמר בתחנת דלק.

פורסם

תבין, אתה נטול כישורים מיוחדים, בא לפרק זמן קצר מאוד (וחצי שנה זה כלום) ועוד מתפנק.

תעבוד במה שיש ותחפש במקביל יותר טוב.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אין כזה דבר מפעל שהוא לא עבודה שחורה לעובדי יצור.

חפש מפעלים של היי-טק למשל אינטל או חברות שעושות צ'יפים, שם עובדים 24-7 במשמרות ומרוויחים משמעותית יותר מהמינימום אבל גם זה עבודה שחורה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

זו הסיבה שבכלל נותנים מענקים למי שמביע נכונות לעבוד במקצועות האלו.

היום כולם רוצים להיות מנהלים חשובים. הרוב לא מבינים שצריך להתחיל מלמטה, בעבודת כפיים ובשכר מינימום.

פורסם

יש גיוסים חזקים עכשיו לחברות קבלן שנותנות שירות לאינטל בקריית גת,הרבה מהם במשמרות.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

אתה יכול גם ענף הבניין.

נכון, עבודה קשה. עבודה שחורה. אבל יש אפשרויות להתקדם (בחלק מהתפקידים).

יש גם אפשרות של עבודה בתור מפעיל צמ"ה או מפעיל עגורן. משכורות מעל מינימום.

אבל דורשים הרבה שעות עבודה. לפי הבנתי - עבודה לא קלה בכלל.

-------------

אפשרות אחרת - ענף המתכת (עיבוד שבבי)

אם אתה יכול לקבל קורס של לשכת תעסוקה (קורס תיב"ם או קורס אנשי הבטחת איכות)- שווה לנסות את זה.

זה תחום שיש בו אפשרות קידום - גם בשכר וגם מקצועית. לפעמים זאת עבודה פיזית.

אך לפני כן - מציע לך לבדוק אם יש באזורך מפעלים המתעסקים בתחום עיבוד שבבי.

פורסם
אחד לא מחפש משוחררים למועדפת, הם רוצים רק עובדים קבועים. כאילו זה לא ברור שחייל משוחרר שמגיע למפעל מחפש מועדפת, רוצה ללמוד או כל דבר אחר אחרי חצי שנה.

לא, זה לא ברור, כי מי שמחפש עבודה זמנית יכול תמיד למצוא אותה בתחנת דלק כמו שאמרת. אנשים באים למפעל בשביל להתחיל קריירה - חלקם ישארו בייצור (עם אחלה שכר ותנאים), חלקם יתקדמו עם הזמן לפיתוח או לשירות, וחלקם יתמקצע בתחום הטכני ויעזוב למקום אחר בו הכישורים האלה יהיו שימושיים. המשותף לכולם הוא ש-90% מהם יזכרו את תחילת הדרך במפעל כחווייה חיובית ומעצבת שנתנה להם מקפצה להמשך החיים המקצועיים, ולפעמים גם הכירה להם כמה חברים חדשים.

אתה עושה את הטעות האופיינית לצעירים רבים, מחפש "לעשות מכה" וללכת להתעסק בדברים חשובים יותר (לדעתך), ובדרך מפספס הזדמנות מקצועית שלא תחזור.

מפעלים אחרים עובדים רק א-ה משמרת בוקר ואני מחפש משמרות 24/7.

שוב, אם זה מפעל מודרני - למה שיעבוד יותר מתשע שעות ביום? למעט מקרים נדירים כמו טבע או מחלקות ספציפיות בתוך HP, אני לא מכיר מפעלים נקיים שהדרישה בהם יכולה להצדיק תפעול מסביב לשעון. את זה אפשר לפגוש בבתי דפוס ובמפעלי המזון בדרום ובצפון הארץ, אבל אני בספק אם זה סוג המקומות שאתה רוצה לעבוד בהם.

יכול להיות שתחנת דלק היא באמת המקום הכי מתאים לך, ואין שום סיבה להיות ממורמר לגבי זה.

פורסם

ממליץ לך כן לנסות להתחבר לתחום המלצרות\בר

אפשרות לעשות בענף הזה משכורות ששום מועדפת\מענק לא יתחרו בהן.

50-100 ש"ח לשעה על 5-6 שעות

מכובד מאוד

נכון, דורש אופי מסוים, אבל לא משהו שמצריך כוחות על.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מלצרות וברמן - לשרת אנשים מצריך אופי מאד מסויים, מי שלא נולד עם זה יסבול קשות.

תחנת דלק זה סתם חרטא כי לקבל משכורת מינימום ולעשות עבודה מדכאת בשביל המענק זה לא הכי מעורר השראה לעתיד. זה כמו לעבוד במקדונלדס.

במפעלים יהיו לך אופציות להתקדם, גם תרכוש מיומנות במקצוע ששווה לרשום בקו"ח וגם תכיר שם מהנדסים וכל מיני אנשי מקצוע שיכולים לפתוח לך את הראש לכיוונים של לימודים לעתיד. לא צריך לפחד מעבודה שחורה ומעבודה פיזית.

פורסם

דריש, מי שעובד במשמרות הוא מי שמוכר שעות עבודה (כל ענף קבלנות המשנה) וכל מי שמתחרה על מחיר בלבד שזה רוב התעשייה. מי שיש לו מוצר שלו יכול לעבוד משמרת אחת בתגבור שעות נוספות לפי הצורך.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני די בטוח שאפשר למצוא עבודות שבהן תרוויח יותר מאשר התוספת של המענק.

לפי החישוב שלי משרה מלאה בשכר מינימום + מענק של העבודה מועדפת יוצא שכר של 6240 ברוטו בחודש.

שכמובן על החלק של המענק לא מפרישים לך לפנסיה ופיצויים שזה חיסרון.

לדעתי חפש עבודה עם שכר יותר גבוה מזה (ויש כאלה, במיוחד אם אתה גר באזור המרכז).

אתה צריך להרוויח 33.5 ש"ח לשעה ומעלה על מנת שישתלם לך לא לקבל את המענק.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם (נערך)
דריש, מי שעובד במשמרות הוא מי שמוכר שעות עבודה (כל ענף קבלנות המשנה) וכל מי שמתחרה על מחיר בלבד שזה רוב התעשייה. מי שיש לו מוצר שלו יכול לעבוד משמרת אחת בתגבור שעות נוספות לפי הצורך.

"רוב התעשייה" זו הכללה רצינית. אם זה היה המצב, האם לא היינו רואים את אזורי התעשייה שוקקים פעילות במהלך הערב והלילה? ומה עם קבלני יצור כמו תמוז שמספקים שירות סימולטנית לעשרים חברות שונות? גם הם עובדים לא יותר מ-12 שעות ביום.

בכל אופן, התייחסתי למפעלים ותעשיות "נקיות" יחסית, כלומר אלה שעוסקות יותר בהרכבה מאשר בייצור מאפס.

עריכה אחרונה על ידי Derish
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
אני די בטוח שאפשר למצוא עבודות שבהן תרוויח יותר מאשר התוספת של המענק.

לפי החישוב שלי משרה מלאה בשכר מינימום + מענק של העבודה מועדפת יוצא שכר של 6240 ברוטו בחודש.

שכמובן על החלק של המענק לא מפרישים לך לפנסיה ופיצויים שזה חיסרון.

לדעתי חפש עבודה עם שכר יותר גבוה מזה (ויש כאלה, במיוחד אם אתה גר באזור המרכז).

אתה צריך להרוויח 33.5 ש"ח לשעה ומעלה על מנת שישתלם לך לא לקבל את המענק.

ואם הוא עובד במפעל ומרוויח יותר מזה, אז לא יתנו לו את המענק?

• תוכן חדש...