Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחשב נייד שמתחמם

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3943 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

טוב הלפטופ הקשיש שלי (בן 5) מראה סימני גסיסה, ניסיתי הכל אך הבעיה לא נפתרת אולי אתם תעזרו לי.

הלפטופ הוא HP Pavilion 1075-ej, כל פעם שאני רואה וידאו בכרום או פותח כמה טאבים של כרום המאוורר נכנס לעבודה כמו משוגע עד שהמחשב נכבה עקב התחממות יתר.

הוחלף מאוורר לחדש + ניקוי חורי אוורור, הוחלפה המשחה תרמית (הקודמת כבר הייתה קשה), הוגדל הזיכרון ראם ל-8 ג'יגה, פורמט המחשב, הותקן ביוס עדכני, אך הבעיה עדיין ממשיכה.

רעיונות מאיפה יכולה לבוא הבעיה?

דרך אגב, יש פעמים שהמחשב נכבה עקב התחממות וכאשר אני נוגע בו הוא ממש לא רותח כמו שהמחשב טוען (90 מעלות).

תודה חברים

עריכה אחרונה על ידי Abergel
פורסם

תראה, תוחלת חיים ממוצעת של מחשב נייד (לדעתי מהחזקים ביותר עד החלשים ביותר) היא 5 שנים.

מעבר לזה כבר תלוי בכמות השימוש בו, הייעוד שלו והתחזוקה השוטפת שלו.

תגידו מה שתגידו תבדקו אותי ותגלו שאני צודק. 5 שנים המחשב כבר לא רלוונטי יותר מדי.

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

פורסם
תראה, תוחלת חיים ממוצעת של מחשב נייד (לדעתי מהחזקים ביותר עד החלשים ביותר) היא 5 שנים.

תגידו מה שתגידו תבדקו אותי ותגלו שאני צודק. 5 שנים המחשב כבר לא רלוונטי יותר מדי.

אומנם בהתחלה השימוש בו היה אינטנסיבי, אבל בשנתיים שלוש האחרונות הוא מחובר לטלוויזיה והשימוש העיקרי שלו הוא אינטרנט, סרטים וסדרות.

לא מעניין אותי שלא יריץ משחקים כי אני לא משחק במחשב גם ככה.

פורסם (נערך)

אם המחשב מדווח שהטמפרטורה של המעבד חמה מידי, ומנגד, גוף הקירור קר יחסית, זה יכול לנבוע מ-2 סיבות עיקריות:

א. המעבד לא מתחמם, וזו תקלה בטרמומטר ששולח חיווי שגוי.

ב. הולכת חום גרועה בין המעבד לבין גוף הקירור, שים לב שגוף הקירור מותקן כמו שצריך, וזכור שמשחה טרמית לא יכולה להחליף פד טרמי, וזה חשוב להשתמש בפדים היכן שהם היו במקור.

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם

אם אני לא טועה בדגמים האלה הייתה בעיה בלוח אם או בכרטיס מסך. שווה בדיקה ברב גוגל

כדי להיות זקן וחכם צריך קודם להיות צעיר וטיפש (א.ב לא זוכר מי אמר את המשפט הזה)

פורסם

מחשבים אשר נרכשו לפניי 5-6 שנים והכונס בהם SSD קיבלו חיים חדשים עבור ישמוש בסיסי, סרטים וכו'.

כך שמאוד תלוי.

מי שירכוש מחשב נייד כיום עם SSD מהיר מאוד ועם מעבד I7 מהדור החדש ומספיק זיכרון RAM, זה יספיק לו מאוד.

פורסם (נערך)

ממש לא מסכים.

אם אתה מדבר על אורך החיים עד התקלה שמשביתה אותו, לא נכון בכלל, יעידו כל חברי הפורום עם מחשבים בני יותר מ-5 שנים.

אם אתה מדבר על חומרה לא עדכנית, למי אכפת?, כל עוד המחשב מתאים לשימושים שלהם הוא מיועד, הוא רלוונטי.

מחשב הוא כלי שנועד לבצע עבודה, וכמו שלא תחשוב להחליף את המברג שלך לפי צו האופנה או הפז"מ שלו אצלך, במה מחשב שונה?

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם

מחשב אין לו תוחלת חיים, הוא יכול לשמש אותך גם עוד 10 שנים, וגם עוד 20 שנה. אם הוא מורכב מרכיבים מספיק איכותיים, ספק כח טוב, לוח אם איכותי, זכרונות וכו, הסיכויי לכשל נמוך.

אני עובד עד היום עם מחשב נייד של IBM שנקנה ב 2002 , עדיין משמש אותי למגוון מטלות, בין הייתר עבודות פיתוח קלות, גלישה, ניסויים ב MATLAB, סרטים וכו.

המחשב הראשי שלי נקנה ב 2006, core 2 quad עם לוח אם של אינטל ו 6 גיגה זיכרון DDR2 - 800. הוא מספק את כל הצרכים שלי כמפתח בסביבת אנדרואיד, וגם בסביבת JAVA עם ECLIPSE ועם עוד מספר סביבות EMBEDDED, וגם הוא כמובן מריץ MATLAB ו OCTAVE.

ההתחממות של המחשב יכולה לנבוע ממגע לא מספיק טוב בין המעבד לגוף הקירור. או גם מבעייה עם האיורור של כרטיס המסך, אם יש כזה בכלל במחשב הזה. בכל מקרה פות"ש צריך לחזור למי שהחליף לו את המשחה הטרמית שיבדוק אם הוא סגר מספיק טוב את גוף הקירור על המעבד.

פורסם (נערך)

בנוסף לכל זה, מי שרוכב מחשב שולחני לדוגמא, עם מפרט איכותי כגון מעבדי I7 ומספיק RAM ו SSD מהיר חדש, מחשב כזה אמור ויכול לשמש את אותו האדם גם עשור.

אני רוצה לזרוק דוגמא מאוד יפה של כל מי שקנה מחשבים לפניי מספר שנים עם מעבדי ה I הראשונים, מה בדיוק השתנה לאורך 4-5 השנים האחרונות?

המעבדים החדישים אכן מציעים ביצועים טובים קצת יותר, אבל דוגמאת גיימינג? מעבד מרובע ליבות מהסדרה הראשונה של ה I עם כרטיס מסך חזק מספק ביצועים זהים כמעט מלבד משחקים המנצלים את סט הפקודות החדש של המעבד.

תוכנות כתיבת קוד, מפתחים שונים, יכולים לעבוד על מחשב בן 10 שנים לדוגמא, עם SSD עדכני סתם דוגמא לחוויה נוחה יותר.

רק לידיעה, ישנו מפתח מאוד מפורסם שעבד עד לא מזמן עם מחשב מאוד מאוד ישן עבור ארגונים גדולים עד שלא מזמן חבר'ה מוכרים מהיוטיוב שדרגו לו למחשב מפלצת.

בקיצור, אופיס, אינטרנט וכתיבת קוד שלא דורש הפעלת מכונה וירטואלית כבדה ומספר רב של תוכנות במקביל וכו', מחשב בן 10 שנים עם מעבד טוב מאותה תקופה ומספיק זיכרון RAM למולטיטאסקינג יספיק בהחלט על איזה שטויות אתה מדבר לצערי.

מי שמשחק בגיימינג? 5 שנים לא ישרוד מהסיבה הפשוטה בלבד - כרטיס מסך.

במיוחד מי שרכש מסכי 2K לדוגמא.

בממוצע כל 3-4 שנים גג, יש צורך להחליף כרטיס מסך, המעבד אין צורך לגעת בו.

עריכה אחרונה על ידי Automatic1
פורסם

קודם כל יכול להיות שגרמת נזק בעקבות עבודה בטמפרטורות גבוהות, אולי נגרם נזק ללוח אם וכו', אי אפשר לדעת.

דבר שני - שווה לך לנסות להוציא את הסוללה, אולי היא מתחממת בזמן הטעינה, ואז גורמת גם להתחממות המעבד.

בעקרון I3 380M זה לא מעבד מודרני אבל הוא לא אמור להתחמם עד כדי כך.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

הסוללה די קרה האמת בדקתי עכשיו, הכל עשיתי לבד והמעבד תפוס טוב אל הגוף קירור.

האמת שאני כבר עובד עצות, שוקל לקנות משטח קירור שהמחשב ישב עליו קבוע.

נ.ב. שכחתי להוסיף שכל זה קורה רק כאשר המחשב מחובר בכבל HD למסך טלוויזיה (שזה כמעט כל הזמן).

כאשר המחשב לא מחובר (שימושי סטודנט בלימודים) אין איתו בעיות.

פורסם

יש לך מאיץ גרפי מובנה במעבד,

אבל קשה לי להאמין שבגלל שימוש ביציאת HDMI יש עליה מהותית בטמפרטורות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

ייתכן מאוד במידה והמסך במחשב שלו הוא ברזולוציה נמוכה (באופן די עובדתי לדעתי וברור לשנת 2010) והמסך החיצוני הוא ברזולוציה של FHD = עומס משמעותי של פי כמה על המעבד המובנה שגם ככה חלש מאוד במידה והוא מריץ סרטים ב FHD או תוכן מסויים.

נכון, עבודה נטו על שולחן העבודה לא אמורה לגרום לשום דבר מיוחד גם אם הרזולוציה עולה אבל במידה ומורץ תוכן מסויים שדרוש עיבוד מסויים לעומת הרזולוציה במסך המקורי שלו, ייתכן מאוד אי אפשר לשלול.

מדובר על מעבד וכרטיס גראפי שיוצרו בתחילת שנת 2010 = 5 שנים.

כמו כן, מה שמעבד הכרטיס הגראפי מועבר אל המעבד גם כן בדרך ולכן, ישנה עליה במאמץ.

פורסם

אני גם חשבתי על זה, אבל לא מאמין שזה עד כדי כך מעמיס.

יש לי מחשב יותר ישן וחלש משלו (לפטופ עם מסך חתוך), מעבד CORE 2 DUO, ואני מחבר אותו לHDMI והוא לא מתחמם מעבר ל70 מעלות.

פורסם
הסוללה די קרה האמת בדקתי עכשיו, הכל עשיתי לבד והמעבד תפוס טוב אל הגוף קירור.

האמת שאני כבר עובד עצות, שוקל לקנות משטח קירור שהמחשב ישב עליו קבוע.

נ.ב. שכחתי להוסיף שכל זה קורה רק כאשר המחשב מחובר בכבל HD למסך טלוויזיה (שזה כמעט כל הזמן).

כאשר המחשב לא מחובר (שימושי סטודנט בלימודים) אין איתו בעיות.

תבדוק שכל המעברים נקיים מאבק ומאפשרים כניסה חפשית של אויר. אם צריך לנקות אבק אפשר להשתמש בלחץ אויר חזק, ואים אין בסביבה אפשר עם פן לשיער בלי החימום אבל שיהיה חזק.

• תוכן חדש...