Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחלת המדידות. (DB)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7824 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה שמתי לב שיותר מידי אנשים עושים השוואות בין מגברים, ובין אלמנטים.

עם יחס -ישיר- לתוצאות שקיבלו במדידות שנערכו לאחרונה.

התרד הזה בא להסביר שאי אפשר לעשות דבר שכזה, משום שמדובר במצב -עקיף- ולא ישיר.

העובדה שסאב הוציא תוצאה נמוכה, לא אומרת שההגברה שלו דלה.

והעובדה שסאב הוציא תוצאה גבוהה, לא אומרת שההגברה שלו חזקה.

מה שאני מנסה להגיד, אל תערבבו בשר וחלב, אין שום קשר ישיר בין אחד לשני, וכתוצאה מזה אתם מגיעים למסקנות לקויות, ואז נותנים המלצות לא רלוונטיות.

תודה מראש.

(אם יש למישהו משהו להוסיף בנוגע למדידות, והיחס העקיף שלהם.. שירגיש בבית).

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ניתן ליחס בריבוע את התוצאה לעוצמה הגברה \נצילות \ עוצמת סאב

יש בריבוע קורלציה בין הדברים

לחשוב אחרת זה תמימות

אין יחס 1:1 אבל ברור שיש יחס .

New - Acura NSX 573BHP of Hybrid Awesomeness

Old - Cadillac CTS-V V8 6.2 562 BHP

Older Subaru legacy 3.6R AWD limited

Oldest - Volvo S60 AWD 240 BHP haldex 4X4

פורסם

מיקמיק, מהי הודעה לא רלוונטית?

אם כבר עושים חשבון, אזי לא ניתן להשוות שום ציוד, אלא, אם הותקן באותו רכב, עם אותה ההגברה, ואותו ה HU.

שלומי

כל מערכת סטריאו, הנה התפשרות מול הדבר האמיתי.

פורסם

אני איתך שי ב100%.

140A של חשמל לא התבזבזו נטו על 137 דציבל. הרבה איבוד היה בהמשך. ואחד מהם הוא:

שהסאבים על המושב והם קרובים למקרופון הם לא יפיקו אפילו חצי עוצמה מימה שהם היו מפיקים אם

הם היו יושבים בבגאז. ושאף אחד לא יעיז לערער על זה. כי הבדיקה הזו נעשתה באוטו שלי,

וזה עובדה.

תמיר

קומפננט חדש בשקיות למכירה !: 400 שקלים.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=59552

פורסם

יש החזרים בכל מקרה, כעקרון ככל שהמיקרופון קרוב יותר לאלמנט זה אמור להניב SPL גבוה יותר. אולי במקרה הספציפי שלך תמיר היו ביטולים, זה יכול להיות.

יחס ישיר לגמרי אולי אין, אבל הספק גבוה הוא בהחלט אחד מהמרכיבים החשובים בהגעה לSPL גבוה.

פורסם

מאפיסטו, את ההודעה שלך ממש לא הבנתי.

כי אמרתי בצורה ברורה וחד משמעית, שהיחס הוא עקיף, ואינו ישיר.

שלומי, זה לא חדש, כשמשווים ציוד -גם- כשהינו עומד באותם תנאי הדרך.. עדיין יש המון השלכות על האוזניים שלנו.

אז כשלא מדובר באותם תנאי דרך ? .... על אחת כמה וכמה ...

אבל להסתכל על מספר כמו 140DB, ולבוא ולהגיד... "כן, המגבר הזה ממש חזק, המגבר הזה יותר חזק מהסאב הקודם שעשה 139DB..."

איל, אם יש לך סאב בתוך האצבאק עם איטום, 12" , עם תיבת תהודה פתוחה.. אשר מכוונת לתדר הבדיקה שלך.

להערכתך.. איזה סאב נצטרך להכניס לרכב משפחתי אחר עם תיבה אטומה... ועם איזו הגברה...הוא יצליח לעמוד עם הסאב הקודם ?

בוא נצא מנקודת הנחה שהסאב הקודם הוא בסך הכל 300 וואט.

(שאלה מאוד תיאורטית, אבל בשביל שלחבר'ה לא יהיה ספק.. זרוק טווח מספרים ..)

מקרה ראשון:

1. 12".

2. תיבת תהודה פתוחה, מכוונת לתדר הבדיקה.

3. הספק של 300 וואט.

4. האצבאק, איטום.

מקרה שני:

1.____

2. תיבת תהודה אטומה.

3.____

4. רכב משפחתי, ללא איטום.

איך היית משלים את החסר, בשביל ששניהם יהיו שווים מבחינת דציבלים ?

(תשתמש בטווח מספרים)

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

אם הייתי כל כך טוב בניחושים הייתי משקיע בלוטו.

אם ניקח מקרה נוסף שבו אנו משתמשים באותו הסאב, באותה התיבה ובאותו הרכב ונשנה רק את ההגברה יהיה יחס ישיר בין העליה בהספק לבין העליה בSPL.

נכון שלא ניתן להשוות הספקים של מגברים על פי מדידת SPL בתנאים לא שווים אבל תוצאות SPL גבוהות לא מקבלים עם מגבר של 200W.

פורסם

איל, בכל זאת נתת את התשובה שחיפשתי.

"נכון שלא ניתן להשוות הספקים של מגברים, על פי מדידת SPL, בתנאים לא שווים."

:)

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

אלו יותר מידי משתנים מימיק.... אני לא מאמין שמישהו יתן משהו אפילו קרוב למימוש לוגי.

אתה עושה כאן השוואה בין רכב של אוטופרט (306) לעוד רכב משפחתי כל שהוא.

העניין הוא שרכב משפחתי שונה באיטום שלו אחד מהשני (וולו מול מאזדה לדוג'). ויש עוד אלף ואחד משתנים למה זה קשה מאוד ומורכב מאוד. ואני לא זה שצריך לתת לך הסבר לנ"ל.

אבל אם תיקח שני רכבים יותר זהים במבנה שלהם זה יהיה יותר קל. אך עדיין יש המון משתנים.

פורסם

נכון גוקר, התרד הזה בא להסביר שבגלל שיש כל כך הרבה משתנים.

וכל כך הרבה השלכות של איטום, מבנה רכב, והענות תדרים.

לכן, לא ניתן לקחת תוצאה של מדידה אחת, ולהשוות עם מדידה אחרת .. זה לא ריאלי ולא מניב השלכות מציאותיות.

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

מה שאתה אומר זה נכון מאד!

אבל! לדוגמא, קח את הפיוניר 800 כמו שאמרת אחד מהסאבים הכי נפוצים בארץ.

כשמודדים דיי הרבה סמפלים שלו במכוניות שונות עם הגברות שונות, ניתן לקבל מושג כללי, כאשר במכונית אחת "שווה" לכל השאר חוץ מנושא ההגברה ניתן להסיק שמה שהעלה את הSPL זה ההגברה הבריאה.

גיר רובוטי יש אנשים שזה מתאים להם-למזלי אני אחד מהם

אופל קורסה 2003

פורסם

שיבי,

אתה באמת חושב שמכוניות שוות ?

אתה באמת חושב שהענות תדרים של התיבות שלהם, זהות ?

ממש ממש לא..

ולכן ההשוואות הללו אינם מציאותיות.

המשתמש עזב את הפורום.

• תוכן חדש...