Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3976 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתכנן לרכוש רכב סטיישן חדש ואני מתלבט האם כדאי לחכות לפורד פוקוס החדשה (שלא ידוע לי האם היא תגיע עם הגיר הרובוטי) או לבחור בסקודה אוקטביה קומבי (פלות יפה לטעמי).

אני מחפש רכב שמתאים למשפחה עם שני כיסאות בטיחות מאחורה.

אשמח לשמוע חוות דעת למי שנהג בשני הרכבים.

תודה

פורסם

יש גם את ההונדה סטיישן - לאחותי יש כזו, עם שלושה התקני ריסון מאחורה, והם מאוד מרוצים.

לאוקטביה רק שנתיים אחריות, וגיר DSG7, לא יודע מה תקופת האחריות של האחרות.

אם שנתיים אחריות ו- DSG7 לא מפריעים לך, יש גם את הלאון סטיישן, שנראה יותר ומאובזרת יותר בפחות כסף (יש גם באתר של מוטורי).

המגאן סטיישן גם תכיל שני התקני ריסון ללא בעיה, אם כי החיבור לחגורות הבטיחות שם פחות נוח (אם הם חוגרים את עצמם).

יש גם את הסיד והיונדאי - או בקיצור, למה נתפסת דווקא לשתי אלה? מה חשוב לך ברכב?

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

בהמשך לקודמי, הזוג שבחרת הן הבעיתיות בחבורה מבחינת אמינות. לרשימה של בר הייתי מוסיף גם את האסטרה סטיישן או בכלל מציע לך לבדוק גם את קבוצת המיניוואנים הקטנים אופל מריבה הקטנה או זפירה הגדולה יותר, אוריס של טויוטה וכו'.

פורסם

אוקטביה סטיישן, עדיפה כמעט בכל פרמטר.

מרווחת משמעותית מהפוקוס, בגאז׳ ענק, מאובזרת, מנוע מצוין וגיר זריז.

מומלצת מאוד.

פורסם
אני מתכנן לרכוש רכב סטיישן חדש ואני מתלבט האם כדאי לחכות לפורד פוקוס החדשה (שלא ידוע לי האם היא תגיע עם הגיר הרובוטי) או לבחור בסקודה אוקטביה קומבי (פלות יפה לטעמי).

אני מחפש רכב שמתאים למשפחה עם שני כיסאות בטיחות מאחורה.

אשמח לשמוע חוות דעת למי שנהג בשני הרכבים.

תודה

הפוקוס החדשה עוד לא הגיעה לארץ, אז יהיה קשה לך לקבל חוות דעת ממישהו שנהג עליה. אבל בתור אחד שנהג על שאר הרכבים שצוינו כאן :wink:

האוקטביה סטיישן גדולה ומרווחת אבל כאן נגמרים היתרונות שלה. היא לא מספיק מאובזרת בגרסת הבסיס ובשאר הגרסאות היא ממש יקרה. ציינו גם את השנתיים אחריות בלבד ועניינים נוספים שעלולים להיות בעוכרה.

הפוקוס החדשה תגיע עם גיר אוטומטי רגיל, לא רובוטי. גם בפורד הבינו את גודל הפיאסקו שנגרם להם מהגיר הגרוע של הפוקוס הקודמת ומחכים כרגע לגירים אוטומטיים פחות מתקלקלים.

הלאון סטיישן היא אופציה טובה מאוד, אם אינך חושש מרכוש רכב עם שנתיים אחריות בלבד בזמן שלמתחרים כבר יש שלוש, חמש ואפילו 7 שנות אחריות, דווקא ברכב שהגיר והמנוע שלו לא זכו עד כה למוניטין חיובי מאוד בשוק.

ההונדה סיוויק סטיישן היא לדעתי הנחותה ביותר בשוק הסטיישן כיום. מכונית מיותרת שלמעט תא מטען ענק אין בה כלום. לא מנוע, לא אבזור, לא התנהגות כביש, לא נוחות נסיעה, לא צריכת דלק. סתם תא מטען ענק על גלגלים וסמל של הונדה מקדימה.

בדוק גם את פיג'ו 308 סטיישן. יופי של סטיישן - מאובזרת, חסכונית, נוחה ומרווחת. הלוואי והייתי יכול להרגיע אותך גם לגבי מוניטין האמינות שלה, אבל עם מנוע חדש ימים יגידו אם היא תהיה טובה או לא.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם (נערך)
הפוקוס החדשה עוד לא הגיעה לארץ, אז יהיה קשה לך לקבל חוות דעת ממישהו שנהג עליה. אבל בתור אחד שנהג על שאר הרכבים שצוינו כאן :wink:

האוקטביה סטיישן גדולה ומרווחת אבל כאן נגמרים היתרונות שלה. היא לא מספיק מאובזרת בגרסת הבסיס ובשאר הגרסאות היא ממש יקרה. ציינו גם את השנתיים אחריות בלבד ועניינים נוספים שעלולים להיות בעוכרה.

הפוקוס החדשה תגיע עם גיר אוטומטי רגיל, לא רובוטי. גם בפורד הבינו את גודל הפיאסקו שנגרם להם מהגיר הגרוע של הפוקוס הקודמת ומחכים כרגע לגירים אוטומטיים פחות מתקלקלים.

הלאון סטיישן היא אופציה טובה מאוד, אם אינך חושש מרכוש רכב עם שנתיים אחריות בלבד

בילבלת אותי...

איך ״עניינים נוספים״ שעלולים להיות בעוכריה של האוקטביה לא נוגעים גם לליאון?

לאחר העדכון האחרון גם באיבזור של האוקטביה הבסיסית וגם במחירים, אני לא יכול לחשוב על מה בדיוק חסר בה מבחינת איבזור, והמחירים בסדר גמור.

מעבר לזה מסכים שהליאון אטרקטיבית (מלבד הגימור שמרגיש פחות איכותי) ולגמרי שווה בדיקה אם כי היא פחות מרווחת מהאוקטביה.

לא יכול לחוות דיעה לגבי הסיוויק כי לא נהגתי בה, אבל היא בהחלט לא עושה לי את זה, ולגבי הפיז׳ו היא נחמדה אבל המתחרות שלה מרווחות יותר.

עריכה אחרונה על ידי robertf
פורסם

אם יש לך זמן ממליץ לחכות לI30 הבאה שטוענים שתגיע עם מנוע טורבו (ואולי תיבה רובוטית).

כפי שבר ציין לאון סטיישן נמכרת ב 112 אלף ש"ח ונראית קצת יותר טוב מהאוקטביה.

פורסם

ההונדה סיוויק סטיישן היא לדעתי הנחותה ביותר בשוק הסטיישן כיום. מכונית מיותרת שלמעט תא מטען ענק אין בה כלום. לא מנוע, לא אבזור, לא התנהגות כביש, לא נוחות נסיעה, לא צריכת דלק. סתם תא מטען ענק על גלגלים וסמל של הונדה מקדימה.

שכחת את היתרון הגדול של הונדה בישראל (יותר נכון בראש של הישראלים) - עם המחירים המוגזמים שיש לרכבים שלהם ביד2, מבחינת הישראלי הממוצע לקנות הונדה זה כמו לשים את הכסף בפורט נוקס.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מצטרף להמלצה על ה-308. היא לא הכי מרווחת (אוקטביה וסיוויק מעט גדולות יותר), אבל לא באמת חסר בה מקום. היא מהזריזות ביותר, מאוד מאובזרת ומבדיקה שלי הכי נוחה וחסכונית בקטגוריה.

פורסם

גם לדעתי 308SW היא מהטובות בקטגוריה. וכמו שכבר נכתב, היא עדיפה בעיקר בגלל המנוע החזק והחסכוני ונוחות הנסיעה הגבוהה.

• תוכן חדש...