Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רומסטר 1.2 או אחר?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4007 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל בעלי הניסיון. מחפשר רכב משפחתי, אמין וחסכוני עם מקום נשיאה פנימי. הרומסטר עלה על הכוונת ואני טוחן מידע עליו. מבולבל מכל הדגמים והמידע אז אשמח להבהרות.

כיום נוהגים באיביזה 1.2 ספורט שלוש דלתות ידני משנת 2010 ( אדומה עם סאנרוף). רכב נהדר, אמין ומוציא 13.5 .מ ממוצע לליטר במשולב. האם זה אותו המנוע ברומסטרים בשנים 2011 ועד היום?

כרגע על הכוונת רומסטר 1.2 יד 1 שנת 2013 ידני, אך אם יש המלצות לדגם אחר/ נפח מנוע אחר / רכב אחר בקטגוריה שהינו מוצלח יותר, אודה לעצתכם.

תודה

יאיר

פורסם (נערך)

משפחתית מעולה ומאד מומלצת בגרסה הידנית.

שנת 2013 אמורה להיות כבר עם שרשרת התזמון המשופרת.

הייתה לי כזאת שנת 2010 (המשלוח הראשון של 1.2 TSI שהגיע לארץ) במשך 3.5 שנים, ולמעט הכשל הידוע בשרשת התזמון (שהוחלף ע"ח היבואן/יצרן לאחר תום האחריות), המכונית הפגינה אמינות מוחלטת וצריכת דלק משולבת של 14 ק"מ/ל'.

תא נוסעים סופר ורסטילי (שני המושבים החיצוניים נעים על מסילה, זוית גב המושב ניתנת לכיוון ו-3 המושבים ניתנים להוצאה מהירה), חלונות ענקיים מאחור (מעולה לילדים, מושחמים מקורית), נוחות נסיעה טובה מאד, תא מטען מרווח ושימושי, מנוע "גיבור" ואפילו מהנה לנהיגה. מאד ממליץ.

עריכה: המושב האחורי כולל למעשה 2.5 מושבים, כך שאם אתה צריך למקם 3 בוסטרים אז וודא שזה אפשרי.

עריכה אחרונה על ידי menir1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

נהדר. תודה על הפידבק. לפי המלצתך לכוון ל1.2 2013 ומעלה. איך אוכל לוודא שהרכב אותו אני בוחן חף מבעיית שרשרת התזמון?האם במכוני בשיקה יהיו בקיאים בנושא או שמומלץ ללכת לבדוק אצל מוסך מיומן( רון בתל אביב)

לגבי רכבים אחרים בקטגוריה, האם יש בכלל מקום לעשות סקר רחב יותר אל מול הסטיישנים בשוק דוגמת ה i30 פוקוס ושות? מבחינת השימושיות החיסכון הנוחות והאמינות כמובן, פחות מפאת מכלולים אחרים.

תודה

פורסם (נערך)

מכוני בדיקה לא ידעו להגיד דבר על השרשרת.

מוסך מרשת היבואן (ואולי גם רון) אמור לדעת אם הרכב הנ"ל כולל את השרשרת המעודכנת (בעיקרון רכבי שיוצרו ב-2013 בוודאות גבוהה כוללים שרשרת מעודכנת).

הרומסטר מאד שימושית ומאד מרווחת בציר האורך (יותר ממשפחתיות כמו i30 או פוקוס), אך צרה יותר במימד הרוחב. בנוסף 2 הכסאות החיצוניים מאחור נעים על מסילה כך שהגמישות ברומסטר רבה יותר. הסטיישנים (כמו i30) מציעים נפח תא מטען מעט גדול יותר.

הרומסטר חזקה משמעותית וחסכונית הרבה יותר מהמשפחתיות המקביליות אשר מצויידות רובן במנוע 1.6 אטמוספרי וגיר אוט' פלאנטרי.

הפוקוס מהדור האחרון המשווקת החל מ-2012 כוללת גיר רובוטי לא מוצלח והיא גם צפופה יחסית מאחור.

לדעתי הרומסטר 1.2 TSI ידנית היא קנייה חכמה יותר ממשחפתומטיות סטנדרטיות.

לידיעתך, הרומסטר שווקה גם עם מנוע 1.4 אטמוספרי וגיר ידני, אך דגם זה חלש יותר פחות חסכוני מדגם ה-1.2.

עריכה אחרונה על ידי menir1

פורסם

תודה על ההבהרות, חזקת את דעותיי עם ביסוס טכני מעמיק יותר. הבחנתי בדגם 2013, ידני כמובן, 1.2 עם 30k(כך מפורסם) בטווח ה60 אלף שח. אגש להתרשם ולבדיקה.1.4 ואחרים יירדו מהפרק לאור הפרטים.

שבוע טוב

פורסם

שמתי לב בחתימה שלך שאתה עם הייטי. פרסמת חוות דעת עליה שאפשר לקרוא? אם אין פוסט מהעבר, אשמח לשמוע את הרשמים מהניסיון שלך.

תודה

פורסם
שמתי לב בחתימה שלך שאתה עם הייטי. פרסמת חוות דעת עליה שאפשר לקרוא? אם אין פוסט מהעבר, אשמח לשמוע את הרשמים מהניסיון שלך.

תודה

לא פרסמתי חוות דעת על הייטי. היא החליפה את הרומסטר ונמצאת בבעלותי כשנה וחצי (ו-23K ק"מ).

הייטי מבוססת על הפלטפורמה של הגולף דור 5, כך שיש לה מתלה אחורי רב חיבורי מתקדם ופלטפורמה מתקדמת יותר מהרומסטר (באה לידי ביטוי בנוחות נסיעה טובה יותר, התנהגות כביש טובה יותר וכד'). תא הנוסעים ברמה גבוהה יותר והיא מאובזרת יותר (מושבים טובים יותר, איכות גימור גבוהה יותר, בקרת אקלים, פתחי מזגן לנוסעים מאחור,ג'אנטים, דיבורית מובנית ועוד). המנוע הוא אותו מנוע 1.2 המותקן בשאר מכוניות הקונצרן, אך היא מצויידת בגיר 6 הילוכים לעומת 5 ברומסטר. תא המטען קטן יותר מהרומסטר, אך גם לייטי אותם מושבים חכמים כמו ברומסטר.

הייטי כבדה יותר ולכן פחות חסכונית (במקרה שלי עם אותו אופי נסיעה הייטי חסכונית פחות ב-10% לערך). הייטי בברור מרגישה שדרוג מהרומסטר המעט ספרטנית הן בתא הנוסעים והן באיכות הנסיעה. אני מאד מרוצה ממנה.

התחזוקה דומה לרומסטר, ועד היום ביצעתי רק טיפול אחד (15K).

פורסם

תודה על הפידבק. אני מניח שהמחיר גבוה בהתאם אבל אולי מיד שנייה נתןציהיה למצוא מציאה. האמת, עוד לא נתקלתי בפרסומים של ייטי משומשת. ביד 2 היא אפילו לא רשומה כדגם אופציונלי ברשימות. אני מחפש במקום הלא נכון ?

• תוכן חדש...