Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3983 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חייל בקרבי, לפני כחודשיים קיבלתי חבלה סיבובית במשחק כדורגל. הייתי אצל מספר רופאים ועשיתי צילומים, הגיע MRI, הגיעו התוצאות. השאלה מה עושים עכשיו, איך קובעים אם יש צורך בניתוח - כי אני ממש רוצה לחזור לכשירות מלאה שהייתי בה. מתי עושים אותו, אם יש צורך בסיפוח לר"מ 2 ... ומה התוצאות אומרות חוץ מקרע מלא ברצועה?

הבדיקה בוצעה בטכניקות שונות בשקלול T1, T2 במישור אקסיאלי, סגיטלי וקורונלי.

הבדיקה בוצעה לבירור מצב לאחר חבלה סיבובית.

כמות מוגברת במידה בינונית של נוזל בברך.

קרע מלא של ה-ACL מהאינסרציה אל הפמור. ה-ACL מונח על הטיביה.

בצקת לשד עצם נראית בצד הלטרלי של הברך בפמור, בטיביה ובפיבולה.

בצקת לשד עצם בפלטו הטיביאלי המדיאלי.

לא נראים קרעים במניסקים.

.תקינים LCL-ו PCL, MCL

מנגנון האקסטנציה תקין.

לא נראים קרעים בסחוסים.

הרטינקולום שמור.

בסיכום:

קרע מלא של ה-ACL.

פורסם

אל תיקח את דבריי כתורה מסיני כי איני רופא.

יחד עם זאת, לספורטאים וכאלה שרצו לחזור לפעילות מלאה כנראה צריך ניתוח לשחזור הרצועה.

אני מכיר גם מישהו (מהעבודה) שקרע רצועה (בפעילות ספורטיבית) ולא נותח. חי עם זה ככה אבל לחזור לספורט הוא אינו יכול כמובן.

בקשר לרופאים - לא יודע אם אתה יכול (בהיותך חייל) לגשת לכל רופא (שלא בדרך פרטית).

מאמין שמישהו יוכל לשפוך אור על סוגייה זו.

יכול להמליץ לך על ד"ר נפתלי רובינשטיין שאצלו ביקרתי לאחר קרע במיניסקוס (לחוות דעת נוספת בנוגע לניתוח).

אני יודע שהוא מקצועי מאוד, וגם יחסי אנוש טובים (שזה חשוב ליצירת אמון).

תרגיש טוב.

alfa 156 2.5.

פורסם

זו בעיה שמחייבת התערבות כירורגית ושיקום פיסיוטרפי של מס' חודשים.

אתה צריך אורטופד מומחה ברך וארטרוסקופיה.

שניים מבין הטובים בתחום הם:

1) אזור ירושלים והמרכז : ד"ר גרשון חיימסקי

2) אזור חיפה והקריות : ד"ר בצלאל פסקין

מנסיון אישי ממליץ על גרשון חיימסקי - אדם מדהים ומס' 1 בתחום שיחזור רצועות וארטרוסקופיה.

פורסם

אני ממליץ לך, במידה ותוכל להרשות לעצמך - להתייעץ גם באופן פרטי עם מומחה בעל שם בתחום.

אני לא מכיר - אבל הומלצו כאן 2.

לא ממליץ להזניח או לחכות שהמערכת הצבאית תתפנה לטפל בך.

• תוכן חדש...