Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4005 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 260
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אהלן ארז.

מה הטעם שאלת? הטעם הוא פשוט. על מצווה שי לך בעולם הזה, תחטוף. היצר אומר לך "כבר נפלת, מה אתה צריך עוד מצווה?" אבל ככה בדיוק הוא עובד. אתה לא צריך להיות צדיק הדור כדי להיות צדיק. תעה מה שמזדמן.

תשתדל להניח תפילין כל יום, כי זה רצון אבא שבמיים. איפה זה כתוב? פעמיים. בפרשיות שמע. "והיו לאות על ידך ולטוטפות בין עיניך". מתי להניח אני מאמין שאתה יודע. מזריחה ועד שקיעה.

כל מה שיש לחטוף. זכית במנחה? אשריך! זכית בברכה על המים? אשריך! נזכרת בבורא פרי העץ/אדמה? אשריך ואשרי חלקך לעולם הבא.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם (נערך)

"לא תתקוף פאות לחייך", מכאן נובעת המסורת של גידול הפאות, אך לא מובן לי מה ההסבר הלוגי מאחוריי הציווי/בקשה.

לא מבין ציווים רבים, אני מוצא המון "כשלים" בתרי"ג מצוות, אני חושב שהם לא תואמים את רוח התקופה (כמו גם הלכות רבים אחרים).

לא מובן לי הסדעארס שעשו מבשר וחלב כאשר כל שה' ביקש הוא שלא תבשל גדי בחלב אימו ואם אפשר גם אל תשחט אותם באותו היום.

אמונה לחוד, הלכות פגניות לחוד ופולטיקה לחוד.

אני חושב שרעיון השבת הוא יפה ונחמד וסה"כ זה זמן איכות משפחתי לא רע והיעדר TV או סלולר רק מוסיף לנפש, אבל בא לי לבלות עם המשפחה בחוף הים שנמצא שעה נסיעה ממני.

עריכה אחרונה על ידי locomotive

Gn'f'R

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

כנראה המטרה להבטיח שתשב בבית, תנוח ולא תתעסק בשום דבר שקשור לעבודה כלשהי. כי אם היה מותר לנסוע לחוף הים, אז גם מותר לך לנסוע לעבודה. אתה יודע איך זה אנשים, כל אחד מבין דברים אחרת לפי מה שנח לו :lol:

לדעתי, בלי שום קשר לדת זה מעולה שיום אחד בשבוע מתנתקים מהכל. בלי מיילים, הודעות, טלפונים וחדשות וכל ההצקות האלה.

להיות כמו האדם הקדמון - לאכול ולישון כל היום במערה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לא מצאתי את ההרצאה השלמה אבל אני משער שזה גם מספק.

רק שנייה, תיכף אני מסריט את עצמי עם עניבה ומורה לך להעביר לי את כל הכסף שלך, כי אני אלוהים.

בטח זה יספק...:lol:

הבאת איזה ליצן עם פארק שעשועים בנושא דינוזאורים בתור אסמכתא...

מזמן לא צחקתי ככה.

https://en.wikipedia.org/wiki/Kent_Hovind

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מי שמעוניין בהסבר ארוך ולא על רגל אחת מוזמן לצפות בהרצאה הבאה.

כדאי לראות עד הסוף בלי להריץ כדי להבין את הכל.

פורסם

מאזדה, הסבר למה?

אל תעלב, אבל אני חושב שאתה קצת מבולבל \ מתבלבל.

מה הסרטון הזה מסביר או מוכיח, לדעתך?

למשל, הרב זמיר כהן בסרטון מסביר שהתורה מציגה את המבול ושרב כלשהו לפני 150 שנה הציג תיאוריה שהמבול הכחיד את הדיזונאורים.

מה לדעתך זה מוכיח?

הנה לך כמה נקודות לחשוב עליהן:

1) סיפורים על מבול מופיעים בערך בכל אסופה של מיתוסים במזרח הקדום. בהחלט יכול להיות שהם משקפים זכרון קולקטיבי כלשהו על אירוע כזה; 2) גם אם היה מבול - כפי שכתבתי לך בעמוד הקודם, בתורה מתוארים הרבה אירועים היסטוריים. איך אפשר להסיק מזה משהו על נכונות ההסברים הדתיים שם? סתם, כדוגמא, אני יכול לכתוב עכשיו ספר על משא ומתן של ישראל ומצרים ולכתוב שחייזרים ירוקים ביקרו את מנחם בגין בשעת חתימת ההסכם. אז זה אומר שזה באמת קרה? 3) התיאוריה שמזכיר הרב זמיר על המבול כגורם להשמדת הדינוזאורים היא גרסה אחת לתיאוריות אקלימיות שונות שמסבירות את הנושא. יש כאלו לסינים, היו גם ליוונים הקדומים ועוד. למה נראה לך שהסבר של רב שנכתב לפני 150 שנה לא התבסס עליהן?

בקיצור, לשאול שאלות זה טוב. אני מציע לך גם לשאול שאלות. ולא להסתפק בתשובות מהסוג שרואים בסרטונים שאתה מקשר אליהם.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
מאזדה, הסבר למה?

אל תעלב, אבל אני חושב שאתה קצת מבולבל \ מתבלבל.

מה הסרטון הזה מסביר או מוכיח, לדעתך?

למשל, הרב זמיר כהן בסרטון מסביר שהתורה מציגה את המבול ושרב כלשהו לפני 150 שנה הציג תיאוריה שהמבול הכחיד את הדיזונאורים.

מה לדעתך זה מוכיח?

הנה לך כמה נקודות לחשוב עליהן:

1) סיפורים על מבול מופיעים בערך בכל אסופה של מיתוסים במזרח הקדום. בהחלט יכול להיות שהם משקפים זכרון קולקטיבי כלשהו על אירוע כזה; 2) גם אם היה מבול - כפי שכתבתי לך בעמוד הקודם, בתורה מתוארים הרבה אירועים היסטוריים. איך אפשר להסיק מזה משהו על נכונות ההסברים הדתיים שם? סתם, כדוגמא, אני יכול לכתוב עכשיו ספר על משא ומתן של ישראל ומצרים ולכתוב שחייזרים ירוקים ביקרו את מנחם בגין בשעת חתימת ההסכם. אז זה אומר שזה באמת קרה? 3) התיאוריה שמזכיר הרב זמיר על המבול כגורם להשמדת הדינוזאורים היא גרסה אחת לתיאוריות אקלימיות שונות שמסבירות את הנושא. יש כאלו לסינים, היו גם ליוונים הקדומים ועוד. למה נראה לך שהסבר של רב שנכתב לפני 150 שנה לא התבסס עליהן?

בקיצור, לשאול שאלות זה טוב. אני מציע לך גם לשאול שאלות. ולא להסתפק בתשובות מהסוג שרואים בסרטונים שאתה מקשר אליהם.

ידידי היקר אתה יכול לחשוב מה שבא לך.

תקרא לתורה מיתוס.

בקיצור הבנתי את המחשבה שלך ושל רבים. אתה רוצה הוכחות כמו:

לראות את משה רבינו עושה סלפי בהר סיני עם מצלמת גו פרו ומעלה לאינסטוש.

שכח מזה זה יותר מורכב.

זה לא שנשמע לך תמוהה שאחרי שנים רבות המדע מגלה דברים שהיו כתובים בתורה לפני אלפי שנים?

פורסם (נערך)

לא נכנס לנושא הדיון (כי הדעה שלי כבר יוצגה פה ואני לא חושב שיש לי משהו מועיל לתרום), אבל כן אגיב בנושאים של אנשי דת שמעזים להרצות על מדע, או טענות של "התורה ידעה מה שהמדע מגלה היום".

מזדה, בשיא הרצינות, מה גורם לך לחשוב שלאדם בלי השכלה ברמה תיכונית לפחות יש בכלל מנדט לדבר על נושאים מדעיים ושומו שמים, אבולוציה? אין לו מושג ירוק בנושא (או בכל נושא מדעי אחר), והעיסוק שלו פה הוא נטו כדי להפיל אנשים עם הגיון חצי מתפקד בעזרת קצת רטוריקה, בדומה לאמנון יצחק.

על הדרך, ארגון "הידברות" לא בוחל בהפצת חצאי אמיתות ואף שקרים גמורים, גם דרך האתר וגם בערוץ הטלויזיה שלהם.

בנוגע לטענה של "המדע היום מגלה מה שרשום בתורה מלפני אלפי שנים"-

מצטער חבוב, זה פועל הפוך. ברגע שתגלית כלשהי מתפרסמת, אנשי הדת עומלים שעות נוספות כדי למצוא איזה פסוק שאפשר לסובב ולעוות כך שיתאים בערך למשהו שאפשר לפרש כמשהו דומה לתגלית.

שים לב שלמרות ש "הכל כבר כתוב שם", מספר התגליות המדעיות שנעשו הודות לתורה הוא 0 עגול. אפילו בתחום הארכיאולוגיה!

(ושים לב שאני כותב "תורה"- התנ"ך מכיל קצת זליגה של תוכן היסטורי פנימה, ומכיל מדי פעם רמזים לאיפה כדאי לבצע חפירות)

עריכה אחרונה על ידי Pika007
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

בגדול אתה צודק.

לכל הארגונים האלה יש מטרה מאד מסויימת והם לא עושים את כל ההסברה/תעמולה הזאת מרצון טוב לחשוף יהודים ליהדות ולמסורת וזהו.

אבל יש כל מיני הלכות עתיקות (תקופת המשנה, לא יודע מתי זה בשנים) שאפשר ללמוד מהן שפעם ידעו איך להתמודד עם כל מיני תופעות טבע בדרך מדעית. הדת לא שימשה כמעצור לקדמה ולהשכלה, לפחות אז.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לא נכנס לנושא הדיון (כי הדעה שלי כבר יוצגה פה ואני לא חושב שיש לי משהו מועיל לתרום), אבל כן אגיב בנושאים של אנשי דת שמעזים להרצות על מדע, או טענות של "התורה ידעה מה שהמדע מגלה היום".

מזדה, בשיא הרצינות, מה גורם לך לחשוב שלאדם בלי השכלה ברמה תיכונית לפחות יש בכלל מנדט לדבר על נושאים מדעיים ושומו שמים, אבולוציה? אין לו מושג ירוק בנושא (או בכל נושא מדעי אחר), והעיסוק שלו פה הוא נטו כדי להפיל אנשים עם הגיון חצי מתפקד בעזרת קצת רטוריקה, בדומה לאמנון יצחק.

על הדרך, ארגון "הידברות" לא בוחל בהפצת חצאי אמיתות ואף שקרים גמורים, גם דרך האתר וגם בערוץ הטלויזיה שלהם.

בנוגע לטענה של "המדע היום מגלה מה שרשום בתורה מלפני אלפי שנים"-

מצטער חבוב, זה פועל הפוך. ברגע שתגלית כלשהי מתפרסמת, אנשי הדת עומלים שעות נוספות כדי למצוא איזה פסוק שאפשר לסובב ולעוות כך שיתאים בערך למשהו שאפשר לפרש כמשהו דומה לתגלית.

שים לב שלמרות ש "הכל כבר כתוב שם", מספר התגליות המדעיות שנעשו הודות לתורה הוא 0 עגול. אפילו בתחום הארכיאולוגיה!

(ושים לב שאני כותב "תורה"- התנ"ך מכיל קצת זליגה של תוכן היסטורי פנימה, ומכיל מדי פעם רמזים לאיפה כדאי לבצע חפירות)

הרב מפיל אנשים? מאיזה אינטרס? הדעה של רובכם מוסתת. אתה חוזר אחרי יום עבודה פותח חדשות ורואה חרדי/דתי אנס פה חרדי/דתי גנב שם, ועל זאת בין היתר מתבססת השנאה כלפי הדתיים. הם לא עובדים ולא משרתים בצבא (חלקם הקטן). שלא לדבר על רבנות, כשרות וכו' שישנם טענות צודקות מאוד אבל זה דיון בפני עצמו.

חברים ישנם הרבה גישות לאמונה, רובכם אני מאמין ניזונים מהתקשורת שהיא בלשון המעטה לא בעד הדתיות נקרא לזה.

צריך להגיע עם ראש פתוח למי שיש שאלות, אני לא רב ולא מתקרב לידע המתבקש.

אתם מרגישים בטוחים בעצמכם באמונה שלכם? לכו תטיחו אותה בפני רב שמבין את העניין.

חבר יקר אני לא סתם אומר ומציע לך כמו שהצעתי לקודמים לבדוק דברים לפני שאתה מבסס את הטענות שלך.

עריכה אחרונה על ידי mazda 6
פורסם

מאזדה, אני מניח (תקן אותי אם אני טועה) שאתה בעל תשובה, כי אתה מדבר כמו אחד. אתה מטיף, אתה מקבל ומדקלם בהכנעה גמורה את הטקסטים של מחזירים בתשובה ומשוכנע, שכמו שאתה גילית את האור - כך כל היתר חיים בחושך.

מעבר לעובדה שהחזרה בתשובה היא עניין מאד בעייתי ולא מאד יהודי (ואני עדין. מאד), הרי שבהיבט הגשמי יותר - לא כולם חייבים לשתות את הקול-איד שאתה שתית. לא כולם גם קונים את זה.

וסלח לי אם טעיתי, פשוט רוב הדתיים (מלידה) אותם אני מכיר לא מדברים כמוך, חוץ מקלטות של אמנון יצחק ושות'. גם לא רוב הדתיים בשרשור זה ובפורום בכלל. ועוד משהו - לא כולם ניזונים מהתקשורת. אנשים מנהלים חיים חברתיים, עסקיים, נפגשים עם אנשים אחרים - גם דתיים, גם חרדים, ומסיקים את מסקנותיהם.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

ייאייייי הגענו לנקודה בה כל החילונים מטומטמים שכל הדעה הביקורתית שלהם מושתת על YNET, ממש חוק גודווין של המסיונריות החרדית. נותר רק להמתין לעוד מס' עמודים לנקודה בה נבין שכל מי שנגד ישיבות הוא בכלל אוטו-אנטישמי :)

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תוכן חדש...