Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4006 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני דווקא חשבתי משום מה שאתה מאמין :roll: אופס.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תגובות 260
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לכן המסקנה שלי מכם חברים שפשוט ''איש איש באמונתו יחיה'',

אין באף מקום בתורה או במקורות השונים את המשפט שכתבת. הפסוק המקורי הוא "צדיק באמונתו יחיה",

מתוך המשפט:

"הִנֵּה עֻפְּלָה לֹא יָשְׁרָה נַפְשׁוֹ בּוֹ, וְצַדִּיק בֶּאֱמוּנָתוֹ יִחְיֶה" (חבקוק ב פסוק 4) שפירושו צדיק יחיה את חיו באמונה או שצדיק יחיה בזכות האמונה שלו. המשפט שרשמת פשוט לא קיים.

היהדות היא דת ששופעת בחוקים גזעניים ומפלים. מי שבאמת לומד לעומק מגלה את הכיעור, הרקיבון והפרימיטביות.

אני נתקל בכל מיני סוגי אנשים. אלה שמודים שמשהו דפוק בדת אבל אומרים שזה מה יש. אלה שמתכחשים לעובדות ואלה שלא רק מתכחשים אלא גם מאיימים להשתמש באלימות פיזית ומילולית.

כמו שאמרתי, דת ואמונה זה חלק מתוכנה מובנית במערכת ההפעלה של המוח. ישנם כאלה שזקוקים לדת ואמונה בכדי לתפקד בחיים ובכלל בחיי היום יום באותה מידה שיש את אלה שחייבים כוס קפה וסיגריה בכדי להתחיל ולגמור את היום.

עד כמה הדת היא רקובה? הנה דוגמה.

אומרים שפיקוח נפש דוחה שבת נכון? כמה מכם יודעים שהכוונה שמותר לחלל שבת רק בכדי להציל יהודי בלבד? בעבר בגולה המציאו יוצא מן הכלל לעניין והוא שאם יהודי חי במקום בו היהודים נמצאים במיעוט ויש חשש לחייו אז ורק אז כן מותר לו לחלל שבת בכדי להציל לא יהודי.

לא מאמינים? תבדקו בעצמכם.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אי אפשר להכחיש את זה שלתנך "אחריות" מסוימת על לאומנות וגזענות, כפי שהתפתחו במערב במאות השנים האחרונות. זה נכון.

אבל סרברל קורטקס, אתה כהרגלך מאוד מגזים בסלידה שלך מהדת. יהדות זה לא "טוב" או "רע". הדת היא מורכבת מדי כדי לשפוט אותה בצורה כ"כ מוקצנת.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
היי חברים,

...

לכן המסקנה שלי מכם חברים שפשוט ''איש איש באמונתו יחיה'',

וכל עוד אף אחד לא פוגע בשני אז זה בסדר גמור.

שוב,תודה רבה.

רועי ראה מה ההלכה אומרת , מדוע אנו מברכים על ההדס.

ההדס - ריח לו, אבל לא טעם.

כמו חלקם של ישראל, אשר יש בהם הרבה מעשים טובים, ולא תורה כהלכתה.

אני מברכים על-כל ישראל עם ההדס , העיקר שיש בהם מעשים טובים.

דרך ארץ קדמה לתורה, ולכן כמו שאמרתה - ''איש איש באמונתו יחיה''

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם (נערך)
אי אפשר להכחיש את זה שלתנך "אחריות" מסוימת על לאומנות וגזענות, כפי שהתפתחו במערב במאות השנים האחרונות. זה נכון.

אבל סרברל קורטקס, אתה כהרגלך מאוד מגזים בסלידה שלך מהדת. יהדות זה לא "טוב" או "רע". הדת היא מורכבת מדי כדי לשפוט אותה בצורה כ"כ מוקצנת.

הגזענות מתחילה כל בוקר עם הקראת ברכות השחר.

"... שלא עשאני גוי"

"...שלא עשאני אשה"

וזה ממשיך וממשיך.

אם אתה רוצה, אפשר לנהל דיון ארוך במשך ימים ולילות. לא חסרים אנשים שנולדו לבית דתי שהשורשים הגיעו הרחק אחורה ונטשו כי הם הבינו את הריקבון של הדת.

כל דת היא רעה, היהדות לא שונה מהן. בכל מקום בה הדת נכנסת היא רק מותירה רוע והרס.

אני חושש מהיום בו הדת תשתלט לגמרי על הגוף היחידי במדינה האומללה הזאת שאני בוטח בו והוא הצבא. כבר עכשיו אנחנו יכולים לראות את מעללי הדת בצבא.

מדינת ישראל הוקמה במטרה אחת והיא לשמש מקלט ליהודים ולא מקלט עבור היהדות. שים לב להקצנה הדתית ולכפיה הדתית שהולכת ומתגברת. יום יבוא ונהיה גירסה יהודית לאירן.

עריכה אחרונה על ידי Cerebral Cortex

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אומרים שפיקוח נפש דוחה שבת נכון? כמה מכם יודעים שהכוונה שמותר לחלל שבת רק בכדי להציל יהודי בלבד? בעבר בגולה המציאו יוצא מן הכלל לעניין והוא שאם יהודי חי במקום בו היהודים נמצאים במיעוט ויש חשש לחייו אז ורק אז כן מותר לו לחלל שבת בכדי להציל לא יהודי.

לא מאמינים? תבדקו בעצמכם.

ההלכה הזאת אמיתית, אבל אם היית חוקר יותר לעומק היית מבין את ההקשר התקופתי שבו היא נכתבה. השלטון היה רומאי ואסרו עליהם לחיות כיהודים. פחדו שכל מי שלא יהודי הוא מלשין של השלטון ולכן התיעוב.

הכל תלוי בתקופה ובמצב. עובדה שבגולה ההלכה שונתה, וגם כיום נראה לך שרב יגיד שאסור לחלץ מישהו לא יהודי בשבת?!

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כל דת היא רעה, היהדות לא שונה מהן.

לא ממש.

"דת" זה לא מושג או מהות אובייקטיבית, שעומדת בפני עצמה במנותק מתופעות חברתיות אחרות.

דת משפיעה על החברה אך גם מושפעת ממנה.

נורמות חברתיות מגולמות בה, אך היא גם יכולה לקבע אותן.

שים לב להקצנה הדתית ולכפיה הדתית שהולכת ומתגברת. יום יבוא ונהיה גירסה יהודית לאירן.

זה לא נושא השרשור, אבל לפני 100 שנה היו רבנים שהתנגדו לתנועה הציונית בגלל שפחדו שהקמת יישות מדינית יהודית תלווה באלימות לא מוצדקת כלפי אחרים.

שוב, להגיד שדת זה רע זה אולי קל ובטח גורם לך להרגיש יותר טוב עם סט האמונות או הערכים שלך, כמו שקורה בכל מקום בו מייצרים ניגודים בינאריים בכח. בפועל דת היא חלק אינטגרלי בחברה האנושית. היא לא "טובה" או "רעה". בדיוק כמו שבני אדם הם לא "טובים" או "רעים", אלא קצת יותר מורכבים מזה בדרך כלל.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
מהר מאוד אני פתחתי את העניין עם משפחתה והכל עבר חלק והיום כשאבא שלה לפעמים מזמין אותי לבית כנסת אני אומר לו שבכיף אבל בתנאי שבצאת שבת הוא יושב איתי על איזה סטייק לבן טוב, שנינו צוחקים ונפרדים לשלום.

אני חושב שאתה יכול ללכת איתו לבית הכנסת, בשביל המשפחתיות והשיתוף, וזה לגמרי בסדר.

זה מראה על שיתוף וכבוד, גם אם אתה לא מאמין.

אני, למשל, לא אוהב את תרבות החתונות בארץ. לא אוהב את כל המסחרה הזו (אולם, חופה, צ'קים וכו'), לא עשיתי כזו וגם לא אעשה.

אבל כשחברים מזמינים אותי לחתונה אני בא בשמחה (אמיתית), כי אני בא בשבילם, לשמוח איתם ולשמח אותם, בדרך בא הם בחרו לחגוג.

זה עניין אישי, לא עקרוני.

בתור אנשים לא מאמינים יש לנו את הפריבילגיה לברור מה אנחנו לוקחים מהמסורת ומה לא ומתי כן ומתי לא.

אפשר לעשות דברים שלא מאמינים בהם מתוך כבוד לזולת.

בבחינת "דרך ארץ קדמה לתורה", שזה משהו שכדאי לקחת מהמסורת, לדעתי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

הדת היא המצאה נהדרת. הרבה יותר קל להתמודד עם קשיים כשיש את מי להאשים

בזה.

בכל המשברים הקשים שלי מאוד קינאתי בדתיים שאצלם יש משהו שקבע ובטח היתה לו כוונה טובה ולי לא היה שום דבר להאחז בו פרט מלהתמודד עם המשבר ראש בראש.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
ההלכה הזאת אמיתית, אבל אם היית חוקר יותר לעומק היית מבין את ההקשר התקופתי שבו היא נכתבה. השלטון היה רומאי ואסרו עליהם לחיות כיהודים. פחדו שכל מי שלא יהודי הוא מלשין של השלטון ולכן התיעוב.

הכל תלוי בתקופה ובמצב. עובדה שבגולה ההלכה שונתה, וגם כיום נראה לך שרב יגיד שאסור לחלץ מישהו לא יהודי בשבת?!

נניח שמה שאתה רושם זה נכון. חוק זה חוק. כמו שאמרתי, ישנם את אלה שמאשרים שמדובר בחוקים דפוקים ומקומם אינו איתנו בימינו בחברה מתוקנת ומתקדמת. מצד שני יש לך את ההזויים שטוענים שחוק זה חוק ולא ישנה מה.

אבל ממתי הדת והאמונה התיימרו להציג קידמה?

וכמו שאמרתי, הציווי הדתי הזה אוסר על חילול שבת בכדי להציל לא יהודי אלא אם כן ישנו חשש גדול שלאחר האסון יכנסו ברב רבאק של אותו יהודי.

הדת היא המצאה נהדרת. הרבה יותר קל להתמודד עם קשיים כשיש את מי להאשים

בזה.

בכל המשברים הקשים שלי מאוד קינאתי בדתיים שאצלם יש משהו שקבע ובטח היתה לו כוונה טובה ולי לא היה שום דבר להאחז בו פרט מלהתמודד עם המשבר ראש בראש.

כמו שאמרתי, הדת והאמונה הם חלק אינטגרלי בתוכנת התפעול של המוח. המוח תמיד יחפש משמעות והיגיון בדברים הנראים או שקורים במרחב סביבו והדת והאמונה מספקים תשובות (הזויות ומוטעות ככל שיהיו), משמעות והיגיון (הזוי כמה שיהיה).

יש כאלה שמתמכרים לסמים, אלכוהול, יש כאלה שמעדיפים לישון רוב היום בכדי לברוח מאותה מציאות. וכמובן שיש את אלה שמוצאים את האל בדיוק בימי משבר. בגלל הסיבה שציינת.

פורסם

ביקשת, קיבלת.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-1154948,00.html

כולי תקווה שחבריי הלא יהודים בארה"ב לעולם לא ימצאו את הכתבה הזאת.

פורסם

אז אצלי החלק האמוני בתוכנה לא מתפקד.

אני חילוני לא בגלל שיש לי בעייה עם הדת אלא פשוט אין לי את האמונה באל או בישות כלשהי שמנהלת את היקום.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
הגזענות מתחילה כל בוקר עם הקראת ברכות השחר.

"... שלא עשאני גוי"

"...שלא עשאני אשה"

וזה ממשיך וממשיך.

אם אתה רוצה, אפשר לנהל דיון ארוך במשך ימים ולילות. לא חסרים אנשים שנולדו לבית דתי שהשורשים הגיעו הרחק אחורה ונטשו כי הם הבינו את הריקבון של הדת.

כל דת היא רעה, היהדות לא שונה מהן. בכל מקום בה הדת נכנסת היא רק מותירה רוע והרס.

אני חושש מהיום בו הדת תשתלט לגמרי על הגוף היחידי במדינה האומללה הזאת שאני בוטח בו והוא הצבא. כבר עכשיו אנחנו יכולים לראות את מעללי הדת בצבא.

מדינת ישראל הוקמה במטרה אחת והיא לשמש מקלט ליהודים ולא מקלט עבור היהדות. שים לב להקצנה הדתית ולכפיה הדתית שהולכת ומתגברת. יום יבוא ונהיה גירסה יהודית לאירן.

בינינו, אנחנו סוג של גרסה יהודית לאיראן.

א.לא מקבלים פה הומואים/לסביות/סתם אנשים שלא בא להם להתחתן ברבנות. הרי לפי התורה צריך להרוג אנשים במשכב זכר.

ב. אין תחליף לרבנות.

ג. אין תחבורה ציבורית בשבת.

ד. חבורה של פרזיטים שיושבים וקוראים ספרים "ושומרים על המדינה" מקבלים כסף על חשבוני ועל חשבונך, במקום לתת לחיילים משוחררים אפשרות ללמוד לימודים מקצועיים או תואר אקדמאי בהנחות גדולות, או להגדיל את המשכורת הצבאית המגוחחת. העיקר חייל אכל סנדוויץ' עם בשר חזיר, רצו להכניס אותו לכלא.

ה. קווי אוטובוס למהדרין, חברות תעופה שלא פועלות בשבת בגלל הפחד מהחרדים והדתיים, חברת תעופה שיש לה ספר תורה מיוחד במטוס לטיסות עם חרדים!

ועוד ועוד.

וכן גם בצבא זה קורה. כופים עליך כל מיני הרצאות מטופשות של כל מיני רבנים והרצאות של כל מיני אנשי חב"ד, את מי זה מעניין? ואוי ואבוי אם תגיד שאתה לא מעוניין להיות נוכח.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...