Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4005 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 260
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אתה אכן לא מבין לעומקה את מידת החומרה שמיוחסת למעשיו,

שהוא 'הגרוע באויבים, שזה מפלג מבחוץ והוא מפלג מבפנים',

שהוא מעורר מחלוקת בשל 'תאוות המדון וגבהות הלב',

ויוצר פירוד היכן שלא היה פירוד קודם. הוא עושה את הרע בעיני השם לגמרי,

השם שונא את זה, וחד וחלק אם הוא לא יתנצל בכנות על כך שהרבה מחלוקת

בישראל במקום לצמצמה, ברקים של ט' באב בדרך אליו.

הוא מכשיל את הרבים בשל חוסר הבנה וזה כואב לי.

תביטו בסרטון הקצרצר להלן ואם הוא יתנצל [רק שמא טעה אפילו, ובפני כולם]

הרי שיימחל לו מחילה עמוקה ומלאה ונשוב לשוחח בשמחה בלי נדר,

לשם שמיים ולא כנגדם כפי שמאזדה יוצא בגסות כנגד בורא עולם בלי להבין מעשיו.

The first one to get angry loses

פורסם

אבל כדי שיהיה פירוד אני ושכמותי צריכים להיפגע או לפחות לכעוס.

אני מעדיף שהאנשים מסביבי יגידו לי את מה שהם חושבים גם אם לא אסכים איתם מאשר ישמרו את מחשבותיהם לעצמם וישמיעו לי את מה שהם חושבים שאני רוצה לשמוע.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

כן נייט דרייבר אמרת כבר שאתה אתאיסט.

צר לי שיהודי המתחזה כמאמין מביא לינקים לסרטון גויי סתמי,

שהוא בבחינת ביטול תורה והחטאת הרבים.

מי שהיה בידו להביא טיוב המקרב את הגאולה ועשה מעשה זמרי

ובמעשיו דחה את הגאולה - "טוב" זה לא, והנסיבות שהדבר נעשה

ברשות הרבים מעצימה את העוול וזו החוצפה כלפי בורא עולם.

אני כשלעצמי עני ודל ממעש, ולכן הבאתי טיוב בו

כב' הרב מסביר שם בקצרה כראוי. אם כבר מביאים סרטון,

והסרטון אינו מקדש שם שמיים ברבים - אזי חזקה עליו שהוא מחללם

ואני פשוט לא משתתף בזה.

The first one to get angry loses

פורסם
כן נייט דרייבר אמרת כבר שאתה אתאיסט.

צר לי שיהודי המתחזה כמאמין מביא לינקים לסרטון גויי סתמי,

שהוא בבחינת ביטול תורה והחטאת הרבים.

מי שהיה בידו להביא טיוב המקרב את הגאולה ועשה מעשה זמרי

ובמעשיו דחה את הגאולה - "טוב" זה לא, והנסיבות שהדבר נעשה

ברשות הרבים מעצימה את העוול וזו החוצפה כלפי בורא עולם.

אני כשלעצמי עני ודל ממעש, ולכן הבאתי טיוב בו

כב' הרב מסביר שם בקצרה כראוי. אם כבר מביאים סרטון,

והסרטון אינו מקדש שם שמיים ברבים - אזי חזקה עליו שהוא מחללם

ואני פשוט לא משתתף בזה.

נניח שאתה צודק.

כל הרבנים שנותנים שיעורים, לדוגמא לאנשים שמתעניינים בדת מחטיאים את הרבים?

פורסם
אני לא מגדיר את עצמי כאתאיסט יחד עם זאת כמו שאני לא שולל את קיום אלוהים אני גם לא מאמין שיש כזה.

אגנוסטי.

https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%92%D7%A0%D7%95%D7%A1%D7%98%D7%99%D7%95%D7%AA

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

• חברי המעגל הראשון
פורסם
עדיין לא קיבלתי כאן הסבר לגבי פאות הלחיים.

לזכרו של אלביס עליו השלום.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אני חוזר ואומר שהבאתי את הסרטון כדי להראות על הממצאים נטו כי זה מה שביקשו כאן.

אתה לא מבין, אין ממצאים כאלו - זה בלוף!

אין מערה ברודזיה עם ציורים של דינוזאורים מתקופת האדם הקדמון.

אין.

לא קיים.

הממצאים שכן יש סותרים את מה שהרב אמר, שיש סוג אחד של אדם, כי בעבר היו כמה. יש ממצאים שמראים זאת (שלדים).

מה לא ברור בזה?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מר מזדה-

כן. בדיוק כמו ג'יי קיי רולינג מפילה אנשים. מה אכפת לך, אתה לא מתחבר אל תקנה.

איפה ג'יי קיי רולינג שיקרה לאנשים בפרצוף כדי לקדם את הרעיון המרכזי שהספר שלה מכיל על מנת שיקנו אותו? אין רע בקידום מכירות.

יש רע בזה שהוא נעשה במסווה של "אתה צריך את החוברת הזו אם אתה רוצה להבין את האמת" ותוך כדי שקרים.

בנוסף, ספר עלילתי הוא עולם שונה לחלוטין מחוברת המכילה אג'נדה.

שמעתי את היוזר מערוץ היוטיוב, כמו שאמרת הרב לא מבין כלום במדע.

באמת שניסיתי למצוא עומק בדברים ללא הצלחה.

הוא עורך את הסרטונים מפחיד יותר מאמנון יצחק.

אבל חברינו היקר (היוזר המהיוטיוב) בטח גדול בתורה שהוא מרשה לעצמו לפרש את הכתוב.

כמו כן ניקח דוגמא קטנה: הוא טוען שהרב מפעיל מניפולציות על הקהל , פנייה לרגש, טיעונים מאוד זולים.

ניסית למצוא עומק באיזה דברים? "נו באמת" מביא עובדות די יבשות מספרים כדי לסתור את הקשקושים של הרבנים בסרטונים שבהם הם מדברים על מדע, הוא לא מביא את דעתו האישית.

ומה זה משנה איך הוא עורך את הסרטונים? הדברים שנאמרו נאמרו, הם גם הושארו בהקשר (אין פה quote mining) וזכו לתגובה. אני מודה שהגישה של נו באמת היא לא חביבה במיוחד, אבל זה שהוא לא נחמד לא אומר שהוא טועה ולא הופך את הסרטונים שלו לפחות רלונטיים.

הרב בהחלט מפעיל מניפולציות על הקהל כמו פניה לרגש, הפחדה, ושימוש במושגים גדולים/מספרים גדולים על מנת להרשים את הקהל. אני מחפש כרגע סרטון מוצלח שעלה לפני כמה שנים ליוטיוב עם הרצאות של אחד מאותם "גאונים" שמדגים את הנושא בצורה נפלאה.

תסובב את זה, המדע ביקש נתונים מהתורה כדי להביא ראיה מדעית?

אתה ביקשת מאורן זריף נתונים כדי למצוא הוכחה מתמטית? ברור שלא, זה יהיה טיפשי כי אורן זריף אינו מתמטיקאי, נכון?

מצטער, זה לא הולך ככה. מכיוון שהתרומה של התורה למדע היא עד עכשיו 0 עגול, שום מדען שפוי בדעתו לא יפנה למקור שמעולם לא סיפק תועלת בתקווה להוציא ממנו תועלת. זה יהיה בזבוז של זמן ומשאבים.

חובת ההוכחה היא על מעלה הטענה. אם מישהו מעז להעלות את הטענה ש "המדע מגלה עכשיו מה שרשום בתורה כבר אלפי שנים", עליו להוכיח את זה, לא לדרוש מאחרים שיבואו אליו. ועד שזה יקרה, לא משנה כמה פעמים יחזרו על הטענה הסתמית והריקנית הזו, היא לא תהפוך לנכונה.

פורסם
בתור מי אתה קובע את זה?

מי אמר שהגחמות של האל זה לא הדבר הנכון לעשות?

מי אמר שלהציל יהודי בשבת ולא גוי זה לא הדבר הנכון לעשות?

אני אוהב ויכוחים פילוסופיים כאלו, גם אם הם בשקל, כי זה תמיד מדהים אותי לראות באיזו קלות אנשים לוקחים לעצמם בעלות על מושגים כ"כ מורכבים. מי שחושב אחרת הוא תמיד לא מוסרי \ לא ציוני \ לא יהודי \ לא מאמין בדמוקרטיה \ לא מכבד זכויות אדם. מחק את המיותר בהתאם לרוח הויכוח והדיעות הפוליטיות או הדתיות של האדם ממול.

לא הייתי אומר שישראל דומה לאיראן. בכל זאת, יש הבדל או שניים. אני כן חושב שישראל, חוץ מבועה די מצומצמת, היא לא... מדינה מפותחת מדי. זה גם לא ממש הולך ומשפתר, למרות הניסיון למתג את תל אביב כבירת הגייז העולמית, או כל דבר דומה.

בוא ונעשה את זה הפוך. האם אתה חושב שזה בסדר\ תקין ומוסרי לחלל שבת על מנת להציל יהודי אבל אסור בכדי להציל גוי?

קדימה מר פילוסוף. מהי דעתך?

על כמה מתערבים שהידע שלי בדת ובתורה גדול משלך לפיכך אני מודע לגועל, לכיעור, לפרימיטיביות, לגזענות ולהפליה דבר שאתה, הצופה מבחוץ לא מודע להם.

חד וחלק, דת ומוסר אלה הם שני דברים מנוגדים. הדת שמה בראש מעייניה את מילוי רצון האל כאשר המוסר מצווה אותך לעשות את הדבר הנכון. רוצה דוגמא?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

מוסר זה עניין תלוי תרבות. כנ"ל דתות.

למה אתה ממשיך לקבוע שהיהדות כולה מסכימה פה אחד על זה שאסור להציל גוי בשבת אחרי שהבאת בעצמך הוכחות שההלכה הזאת השתנתה עם הזמן?

הכל אצלך שחור או לבן. אני בטוח שהגישה הזאת היא זו שהביאה אותך ל"המון הידע" שאתה מתרברב שיש לך בדת ובתורה כפי שאתה מתאר. אתה הרי יודע הכי טוב מכולם, אז מה הטעם בדיון?

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כבר מזמן מאסתי מוויכוחים כאלו, הן בפורום והן בחיי היום יום אבל הייתי רוצה להתמקד בנושא אחד שפשוט מאוד מציק לי.

מזדה (ושאר תומחי תיאוריית הבריאה כפי שהיא מופיע בתנ"ך) אני מאוד אשמח אם נוכל לעשות יחד תרגיל מחשבתי.

בוא נדמיין מצב שבו אין דת שטוען שאלוהים ברא את כולם ואין מדע שטוען שכולם נוצרו בתהליך אבולוציאוני (בין השאר), כולנו דף חלק נטול דעה.

מה שכן קיים אלו הן עובדות אשר נחפשו בפנינו כדלקמן:

1. היו בעולם בני אדם (נגיד ואנחנו לא יודעים ממתי), יצורים קטנים וחלשים שמתים בקלות, ללא שום אמצאי הגנה טבעי, כאלה שלא מתיימרים להיות טורפים ולמען האמת עד לאימוץ טכנולוגיה באלפיים השנים האחרונות די נאבקו על הקיום שלהם.

2. היו בעולם המון דינוזאורים (אבל המון, עובדות בשטח) חלקם חיו בלהקות, רובם היו טורפים ואכלו כל יצור חלש מהם, גודלם היה עצום לעומת בני האדם והם היו בראש שרשרת המזון.

3. יש ספר שטוען שהוא מתעד את כל ההיסטוריה של העולם מהרגע בו הוא נוצר, כולל תקופת הדינוזאורים.

עכשיו, יש לנו 2 אופציות:

1. בני האדם והדינוזאורים חיו יחד בהרמוניה באותו תקופה ובאותו המקום עד שהדינוזאורים נעלמו ובני האדם שרדו ומסיבה כל שהיא אותו ספר לא מזכיר שום סיפור משמעותי או איזו התנגשות בין הזנים האלו.

2. הדינוזאורים חיו בתקופה שונה מבני האדם ושני הזנים האלו מעולם לא נפגשו ולכן הספר לא מזכיר אותם.

מה היא האופציה ההגיונית והמתקבלת על הדעת?

עכשיו שניה! לפני שאתם עונים, בוא נחזור לשנת 2015, עכשיו תשתלו כמה מליוני דינוזאורים פה, פזרו אותם יפה יפה ושימו כמה עשרות טי רקסים בעיר מגוריכם, יודעים מה, עזבו עשרות, שימו טי רקס אחד.

הדו קיום הזה נראה לכם הגיוני?

ובמידה וכן, אתם לא חושבים שהחדשות או ספרי ההיסטוריה היו מזכירים כמה ארועים מעניינים שבטח היו מתרכשים בין הזנים הללו?

נ.ב

במידה ואתם לא מודעים, או זוכרים, את גודל הדינוזאורים לעומת האדם, הנה תמונה להמחשה:

1920px-Dinosaurs-size-Zachi-Evenor-0003.jpg

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
בוא ונעשה את הדת שמה בראש מעייניה את מילוי רצון האל כאשר המוסר מצווה אותך לעשות את הדבר הנכון. רוצה דוגמא?

אם האל כל יכול אז לא יכולים להיות לו רצונות וגחמות. הרי ברגע שהוא רוצה זה מתקיים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

בוא ונעשה את זה הפוך. האם אתה חושב שזה בסדר\ תקין ומוסרי לחלל שבת על מנת להציל יהודי אבל אסור בכדי להציל גוי?

בברית המועצות החילונית לחלוטין ניסו להקים תחום מושב ליהודים. הרעיון נכשל כי סטלין מת.

אז?

על כמה מתערבים שהידע שלי בדת ובתורה גדול משלך לפיכך אני מודע לגועל, לכיעור, לפרימיטיביות, לגזענות ולהפליה דבר שאתה, הצופה מבחוץ לא מודע להם.

נצחת. רק שזה לא רלוונטי לכלום, בטח לא לטענה שלך, שדת ומוסר מנוגדים הם.

חד וחלק, דת ומוסר אלה הם שני דברים מנוגדים. הדת שמה בראש מעייניה את מילוי רצון האל כאשר המוסר מצווה אותך לעשות את הדבר הנכון.

אשאל שוב: מה זה הדבר הנכון הזה שאתה מדבר עליו? מי קבע שהוא נכון? אתה?

אתה שליט המבוך? אלוהים? יש כאלו שחושבים ש"הדבר הנכון" זה להשמיד את כל היהודים. יש כאלו חושבים שזה לקחת את הרכוש של כולם ולחלק. לגרום לכולם להיות שווים בכח. יש כאלו שחושבים שהדבר הנכון זה לעבוד בצניעות ולהתפלל כל כמה שעות. ויש כאלו שמאמינים בחיה ותן לחיות. המשותף לכולם: כולם חושבים שהם צודקים. אז?

קדימה מר פילוסוף. מהי דעתך?

דעתי היא שאתה מבלבל קצת וכנראה לא מבין מה זה "מוסר".

מה שאולי אתה מכוון אליו זה ניכור.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.

• תוכן חדש...