Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4005 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם מישהו מייצר את החשמל שהמזגן בבית הכנסת צורך, מטפל ברשת המים והביוב ועוד.

זה מאוד נוח כשאלה שירותים שאתה צורך אבל אסון כשמדובר בשירותים שהאחר צורך.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 260
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זה שנוהג באוטובוס מסיע אנשים שרוצים לנסוע בשבת כמו שמסעדה שעובדת בשבת משרתת אנשים שרוצים לשבת שם בשבת. שתי הפונקציות האלה פועלות לעיני כל בשטח ציבורי, אני לא רואה סיבה להבדיל בניהן. רוב התחבורה הציבורית בשבת זה במוניות שרות וזה עולה יותר מאוטובוסים.

תחבורה ציבורית יעילה אין פה גם בימות החול כי המון אנשים מגיעים לעבודה ברכב פרטי. אבל זה דיון אחר לגמרי.

בעל העסק יכול לקבוע מתי לפתוח ולסגור את המסעדה.

גם נהג המונית שירות יכול להחליט שהוא נשאר בבית ולא עושה נסיעות בשבת.

בתחבורה ציבורית יש לוח זמנים שאתה חייב לעמוד בו, אתה לא יכול פתאום לא לבצע נסיעה בשעות מסויימות.

לגבי חשמל.

יש היתר להשתמש בחשמל בשבת (להדליק דברים לפני כניסת שבת), כיוון שהתחנת כוח מפיקה חשמל למוסדות כמו בתי חולים או לבתים בהם יש חולים שמחוברים למכשירים, לכן אתה לא גורם לעוד מלאכה.

ישנם חרדים שלא סומכים על זה ובשבת יש להם גנרטור משלהם או שהם לא משתמשים בשבת.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אסור להכריח אנשים לעבוד בשבת, אבל אם הם רוצים, מה הבעיה בזה? גם במסעדה המלצרים עובדים לפי לו"ז משמרות כמו בכל מקום שעובד בשבת. תח"צ לא צריך להיות שונה מזה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

תחליט חבוב, או שאין אוטובוסים כי זה לא כלכלי, או שאין אוטובוסים בשבת כי הדת שלך צריכה לקבוע לאנשים איך לחיות... :)

(הימורים: כמה זמן עד שיבוא התורן עם ההכרזה 'אם לא טוב לך מדינה יהודית אז תעבור לברלין!!' ?)

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

ההבדל הוא שמסעדה היא פרטית לכל דבר.

תחבורה ציבורית מקבלת סבסוד מהמדינה.

כל מה ששייך למדינה סגור בשבת פרט לבתי חולים (עיריות, משרדי ממשלה).

הפתרון הכי יעיל זה לתת רשיונות לתחבורה פרטית שבה משרד התחבורה לא יתערב במסלולים/מחירים כמו שיש היום.

מי שיפעיל את הקווים יעשה את השיקולים שלו של מתי לעבוד.

סביר להניח שהוא יבחר לא להכנס לשכונות דתיות, כיוון שלא יהיו לו שם לקוחות ונסיעה ריקה משמע הפסד.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם המדינה לא מסבסדת את זה, מה הטעם? זה סתם יקר יותר לאזרח וזו לא תחבורה ציבורית. אין סיבה שהמדינה לא תסבסד את זה. לא כל אזרחי המדינה מעוניינים לשמור שבת אבל כולם משלמים מיסים.

יותר הגיוני שכדי להתייעל, מסלולי הקוים הרגילים פשוט לא יעברו בשבת במקומות שידוע שלא יהיה בהם לקוחות.

פורסם

איציק אני מתחיל לחשוב שאתה סבור שלא מניעים כלכליים הם שמונעים את התח"צ, וזה בניגוד להודעה הראשונה שלך בנושא.

אם זה נכון, אז ייתכן שאשכרה יצא משהו פורה מהשרשור הזה!

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

שילוב של גם מניעים דתיים וגם מניעים כלכליים.

אתה גר בצפון ואמור לדעת שיש אוטובוסים משבת בצהריים.

ושלא תתבלבל אילת-ת"א, קריית שמונה-ת"א, ועפולה-ת"א נחשבים לקווים מאוד רווחיים, בגלל זה גם אם הם נוסעים בשבת הם לא צריכים סבסוד.

סלואו-רייד, הסבסוד בתחבורה ציבורית נובע מזה שקו רווחי (כמו ירושלים-ת"א) מסבסד קו לא רווחי (כמו קווים בשעות מאוחרות או קווים ליישובים קטנים).

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אם זה מסיבות כלכליות נטו, הפיתרון צריך להיות כלכלי נטו.

אבל משום מה זה תמיד מגיע לעניינים דתיים וגם רשמת בעצמך שזה נובע גם מסיבות דתיות. מה שאני לא מבין, זה למה שיקולי דת של בודדים (כי בתכלס למי משומרי השבת זה מפריע?) משפיעים על החלטות שאמורות להיות כלכליות.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם (נערך)

יש אוטובוסים בחיפה למיטב הכרתי, וגם שם במתכונת מצומצמת.

אם אני רוצה להגיע לת"א, אין לי שום דרך לעשות זאת מעמק יזרעאל - מלבד שימוש ברכב פרטי, או מונית (חחח כן, ממש).

אין כאן שילוב של מניעים כלכליים, התייחסתי לזה כבר אך בחרת להתעלם: אין מדינה מערבית נוספת שאני מכיר בה התחבורה הציבורית מושבתת ביום היחיד שלאזרחים יש אשכרה חופש לטייל. אז נכון שאנחנו אור לגויים והכל אבל תשמע לפעמים זה נראה כאילו אנחנו די מפגרים (הן מבחינת קדמה, והן מבחינת טמטום).

ובלי קשר, גם אם זה 'לא רווחי', שזה בולשיט אבל לא משנה, מדובר בתשתית בסיסית ביותר שהמדינה אמורה לספק לאזרחים שלה, בשביל זה אנחנו משלמים מיסים לא? הרי גם ביוב זה לא בדיוק שיא הרווח אבל אתה לא רואה קקי מטייל במורד הרחוב (ז"א, כל עוד אתה נולדת "נכון", אבל זה לשרשור אחר לגמרי)

בנוסף, היות ואין תח"צ בסופ"ש, צריך להיות מאוד מאוד.... 'מקובע מחשבתית' ע"מ לא לקלוט שזה גוזר על כולנו להחזיק רכב פרטי (או להיות מקורקעים ביום החופשי היחיד שלנו), כל עוד כולנו/רובנו מחזיקים רכב פרטי - אין סיבה שהתח"צ העלובה שלנו תשתפר ברמה (כי במילא רוב האנשים לא משתמשים בה ככלי מרכזי).

עריכה אחרונה על ידי oryo

פורסם
בעל העסק יכול לקבוע מתי לפתוח ולסגור את המסעדה.

גם נהג המונית שירות יכול להחליט שהוא נשאר בבית ולא עושה נסיעות בשבת.

בתחבורה ציבורית יש לוח זמנים שאתה חייב לעמוד בו, אתה לא יכול פתאום לא לבצע נסיעה בשעות מסויימות.

לגבי חשמל.

יש היתר להשתמש בחשמל בשבת (להדליק דברים לפני כניסת שבת), כיוון שהתחנת כוח מפיקה חשמל למוסדות כמו בתי חולים או לבתים בהם יש חולים שמחוברים למכשירים, לכן אתה לא גורם לעוד מלאכה.

ישנם חרדים שלא סומכים על זה ובשבת יש להם גנרטור משלהם או שהם לא משתמשים בשבת.

סליחה אבל התמרוץ הזה של החשמל לא מחזיק מים . אפשר להפעיל תחנה אחת ולספק למערכות החירום בלבד ואפשר לתחזק את כל התחנות יכל הרשת. שימוש בחשמל דורש כוח אדם וככל שתשמש בחותר וביותר מקומות תצטרך יותר עובדים במשמרת.

לגבי תחבורה ציבורית, בשום מקום המדינה לא מפעילה אותה אלא חברות פרטיות. אם הסיבסוד זו הבעייה אז אפשר לא לסבסד בשבת.

גם את נושא העובדים ניתן לפתור בקלות על ידי איסור חובת עבודה בשבת בדיוק כמו שיש הגבלה על שעות עבודה גם בימי חול למרות שנהגי אוטובוסים עובדים יפה מאוד בשבתות בחברות הפרטיות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

החברות הפרטיות אמנם מפעילות, אבל עדין משרד התחבורה הוא זה שקובע את המסלולים, מחירים ואת השעות נסיעה.

המכרזים אפילו כוללים איזה סוג צי אוטובוס החברה צריכה להחזיק, ככה שלמרות ההפרטה זה עדין לא פרופר פרטי.

• תוכן חדש...