Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4003 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני כרגע מתכנן לקנות רכב מסוג טויוטה קורולה 2005.

לפי המוכר מידי פעם נדלקת נורת "check engine" ולאחר כמה דקות/כיבוי והדלקת המנוע היא נכבת.

המוכר אומר שאין בעיה(ככה אמרו לו במוסך המורשה), זו מחלה של הרכב שהנורה נדלקת אך לא מעידה על תקלה(אלא אם היא נדלקת באופן קבוע).

עד כמה זה נכון, והאם זה צריך להרתיע אותי לפני קניית הרכב?

תודה

EX : Chevrolet epica X 2009 2.5L

Toyota avensis 2016 1.8L

suzuki celerio 2017 1L

יש כאלה שחיים את הרגע, אני חי את הסל"ד 8)

פורסם

סלח לי אבל זה חתיכת בולשיט.

אני אישית הייתי מתחבר עם סורק תקלות בזמן שהנורה דולקת כדי להבין מה הבעיה. יכול להיות שזה דבר קטן יחסית.

אשמח להשאיל לך סורק במידה ואתה מאזור השרון.

Stay Dirty

פורסם

נורת check engine יכול להיות כל דבר, החל מכלום ועד להחלפת ממיר/ פירוק ראש מנוע לנקות פיח.

אצלי בקסרה היא הייתה נדלקת לסירוגין, צריכת דלק/ סחיבה לא הושפעו והרכב היה עובר בדיקת זיהום אוויר.

מוסכניק אחד רצה לפרק ראש בעלות של 3200 ש"ח ואחר הציע לשים K44 כל עוד לא מורגשת הרעה הפרמטרים הנ"ל.

פורסם (נערך)

אני אספר לך סיפור שקרה לי: אצלי נדלקה מנורת צ'ק אנג'ין ובסריקה זה היה מצערת. איפסו את התקלה. לאחר כמה זמן זה קרה שוב, הפעם ניסו לנקות מצערת. בסופו של דבר זה קרה שוב רק שהפעם גם האוטו התחיל להתחרפן (טורים והתחממות). בסריקה זה שוב פעם הראה מצערת וחיישן חמצן. בנתיים אני מחליף את המצערת (בתקווה שהחיישן בסדר כי הוא חלק יקר מאוד).

מה שאני מנסה להגיד לך זה, שחודשים טובים ורבים נסעתי כביכול עם מצערת שהביאה תקלת צ'ק אנג'ין וכביכול הכל היה בסדר, עד השבוע. עם המזל שלי, בידיוק שעצרתי בצד הדרך כדי לתת לאוטו להתקרר בדרך למוסך, בהנעה הבעיה עם הטורים נעלמה כאילו לא הייתה (האוטו נסע רגיל, לא יכולתי להראות במוסך את התקלה בפועל חוץ מנורת המנוע בסריקה). מכוניות הן דבר מוזר לפעמים, אבל תמיד כדאי לבדוק.

עריכה אחרונה על ידי Dark Muse

פורסם

אוקיי

היה וכשאני אעשה את הבדיקה והרכב יצא תקין.

קראתי קצת על הבעיה וראיתי שיש את זה בעוד כמה רכבים ברשת.

האם אתם ממליצים בכל זאת ללכת על הרכב? או לחפש משהו אחר?

Toyota avensis 2016 1.8L

suzuki celerio 2017 1L

פורסם

ככל הנראה זה ממיר קטליטי (צריך להתחבר למחשב ולראות).

זו מחלה של הרכב הזה. גם בקורולה שהיתה לי (2004) נדלקה הנורה הזאת לסירוגין. הרכב עבר טסט בלי בעיה ולא היתה בעיה בערכי זיהום האויר.

לא הייתי יורד מהרכב בגלל זה אלא מוריד במחיר של הקניה כמובן אחרי שאתה בטוח שזו התקלה.

פורסם

לפי מה שזכור לי היה איזה שנתון או שתיים שבהם בקורולות באמת הייתה תקלה של חיישן חמצן שהתריע על נורת תקלה למרות שהוא תקין לחלוטין. ממה שאני זוכר כדי לפתור את התקלה מה שהיו עושים היו קודחים חור בצנרת הפליטה במיקום אחר ומזיזים את החיישן לשם. לא חקרתי על זה לעומק בזמנו.

פורסם (נערך)

תשובה.:

נצא מנקודת הנחה שהתקלה " רק " בממיר קטליטי: ההשלכות הן:

א. הנקודה דולקת קבוע, יכולה לדלוק על תקלות נוספות.

ב. ממיר קטליטי סופו להתפרק, יש לך 2 ברכב, ועלול בסוף דרכו להתפרק. אתה לא יודע כמה נסעו.

ג. תקלת ממיר קטליטי בטויוטה קורולה בדגם הזה, לא נכבה לבד כמעט ואף פעם. הוא פשוט נדלק וזהו.

ד. המנורה יכולה לדלוק על מגוון רחב של תקלות. במידה ויש לך תקלה נוספת\ אחרת אתה לא תדע.

ה. תצרוכת דלק עלולה לעלות בצורה קטנה יחסית.

ו. במידה וממיר קטליטי מתפרק\נשבר,ברוב הפעמים המנוע לא סוחב כראוי- מדמה מן תקלת "גיר" .

סתם לידע כללי: בדגם שלך, ישנו מחלה יותר קשה מתקלת ממיר קטליטי.

תיאור התקלה הוא: torque converter , והקוד תקלה הוא: P0741, שאין מה לעשות עם זה, פשוט להחליף גיר.יצא לי להיחשף לתקלה הזו מספר פעמים בדגם רכב שצינת פה.

עריכה אחרונה על ידי barak5915
פורסם

הבנתי.

תודה על העזרה, אבדוק את מה שרשמתם.

שבוע טוב !

Toyota avensis 2016 1.8L

suzuki celerio 2017 1L

פורסם (נערך)

P0741 זאת תקלה נפוצה בשנתונים האלה.

אני עם קורולה 2007 ולפני שנתיים נדלקה לי נורה במוסך ראו שהקוד הוא P0741.

נאמר לי שאני יכול לנסוע ללא שום בעיה והפתרון היחיד הוא החלפה או שיפוץ גיר.

אני נוסע שנתיים כשהנורה נדלקת ונכבית לסירוגין עם אותו קוד P0741 ועד היום הרכב נוסע מצוין.

אני מצרף נושא שפתחתי לא מזמן: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?568635-%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A8%D7%AA-Check-Engine-%D7%93%D7%95%D7%9C%D7%A7%D7%AA-%D7%9C%D7%A1%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%92%D7%99%D7%9F-%D7%94%D7%97%D7%9C%D7%A7%D7%94-%D7%91%D7%92%D7%99%D7%A8-%D7%90%D7%95%D7%98%D7%95%D7%9E%D7%98%D7%99-%D7%9E%D7%A1%D7%A7%D7%A0%D7%95%D7%AA_%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%9C%D7%94-2007&p=4755013#post4755013

חשוב שתבדוק באמת שמדובר בP0741 ולא במשהו אחר.

עריכה אחרונה על ידי BoozeFlow
פורסם

כמב ק"מ הרכב ומה קוד התקלה ?

אם זה 0741 P- אפשר לנסות להחליף שמן גיר אוטומטי מקורי של טויוטה ולראות אם העניינים מסתדרים.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

תודה לכולם על העזרה. בסוף העלתי קצת את התקציב וקניתי I30CW.

יום טוב!

Toyota avensis 2016 1.8L

suzuki celerio 2017 1L

• תוכן חדש...