Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4045 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מודע לזה שהיום ברכבים חדשים אין צורך בהרצה כמו פעם, אך ישנה המלצה לנסוע באופן רגוע יחסית (לא לעבור את ה 4,000 סל"ד ולא לנסוע במהירות מעל 160 קמ"ש) ב 1,000-2,000 ק"מ הראשונים.

עכשיו השאלה שלי היא כזאת, קיבלתי את הרכב ואני לא באמת יודע כמה זמן הרכב עמד לפני שקיבלתי אותו (תאורתית יכול להיות שהרכב עמד מעל חצי שנה). טיפול צריך לעשות כל שנה או 15,000 ק"מ, הקודם מבין השניים.

האם ממולץ לאחר שאני אסיים את ההרצה (מתכוון לעשות כ 1,500 ק"מ) להחליף שמן, או שאין צורך ולהקפיד על שיגרת הטיפולים המומלצת?

* ראיתי בבדיקת מפלס שמן מנוע שהשמן לא שרוף (מן הסתם) ונראה כמו שמן שהחליפו לאחר טיפול.

Seat Leon FR Mk3 1.8TSI DSG 2015

Skoda Fabia Mk1 1.4 16v 2005 - sold

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא יקרה כלום אם תחליף יזום ב-2,000 ויש אפילו הממליצים על כך.

מאידך יש שיאמרו שזה לא רק לא נחוץ אלא גם לא יעיל ואולי מזיק.

אני הייתי מחליף כי לא אכפת לי מהחבר'ה השניים ולהבנתי רק

מנוע חדש יכול לגרוס קצת ננו חלקיקי מתכת מהרינגים אל השמן,

ככה שאחרי 2K הוא סיים ונפנק אותו בשמן חדש [בפרט אם אתה

מתכוון לשמור את הרכב למשך זמן רב].

The first one to get angry loses

פורסם

ראה תשובה מעל ^^

לא צריך, כן צריך - אני מחליף.

להבנתי מדובר על ה לאון 1.8 החדשה, רכב שיסעו בו קצת.

אז בשביל 300-400 ש"ח אני מחליף.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

בכל הכלים הדו-גלגליים העולים על הכביש, עד היום, ישנו מושג כזה "הרצה" בספרות יצרן וישנו גם טיפול הרצה בסופה - החלפת שמן ופילטר שמן.

למיטב הבנתי טכנולוגיות הייצור של מנועים לדו גלגלי לא שונות בהרבה מטכנולוגיות הייצור של מנועים לרכב.

משום מה בעולם הרכב המושג "הרצה" נעלם ויחד איתו נעלם גם טיפול הרצה.

לי אישית זה נשמע בלוף של מחלקת השיווק.. אם היה ברשותי רכב חדש הייתי עושה החלפה יזומה של שמן ופילטר שמן אחרי 2-3K ק"מ

יום טוב גם לך

פורסם

תודה רבה על התגובות.

הטיעונים שלכם נשמעים נכונים. אז למעשה אחרי 2,000-3,000 ק"מ רצוי לעשות טיפול קטן (החלפת שמן ופילטר שמן) וגם לאחר 15,000 ק"מ טיפול קטן ואז להמשיך בשגרת הטיפולים הרגילה?

פורסם
ראה תשובה מעל ^^

לא צריך, כן צריך - אני מחליף.

להבנתי מדובר על ה לאון 1.8 החדשה, רכב שיסעו בו קצת.

אז בשביל 300-400 ש"ח אני מחליף.

אייל.

הבנת נכון, מדובר על הלאון 1.8 החדשה :)

פורסם
תודה רבה על התגובות.

הטיעונים שלכם נשמעים נכונים. אז למעשה אחרי 2,000-3,000 ק"מ רצוי לעשות טיפול קטן (החלפת שמן ופילטר שמן) וגם לאחר 15,000 ק"מ טיפול קטן ואז להמשיך בשגרת הטיפולים הרגילה?כן

כך הייתי אני נוהג ברכב שלי..

יום טוב גם לך

פורסם
תודה רבה על התגובות.

הטיעונים שלכם נשמעים נכונים. אז למעשה אחרי 2,000-3,000 ק"מ רצוי לעשות טיפול קטן (החלפת שמן ופילטר שמן) וגם לאחר 15,000 ק"מ טיפול קטן ואז להמשיך בשגרת הטיפולים הרגילה?

חבר יקר, בימינו לכול דבר אפשר למצוא טיעון 'משכנע' בגוגל. החלפת שמן אחרי 2K-3K לא תתרום בשום דבר לטווח הקצר או הארוך של חיי המנוע.

לא חבל על 400 שקלים ?

איזה כייף לי :)

פורסם

זה לא רק הכסף מה עם הזמן המבוזבז לנסוע למוסך ולחכות והטיפול יסתיים...בקיצור מיותר לגמרי ולא יתרום במאומה לעמידות של המנוע.

פורסם

רכב שאני נוסע בו היום הוא עם 297.000 ק"מ. הרכב הקודם נמכר עם 325.000 ק"מ. מכיר עוד רכב יד ראשונה עם ק"מ דומה.

בשלושתם לא בוצעה החלפת שמן יזומה בסיום ההרצה ואין בעיות כמו צריכת שמן חריגה וכו'.

ברכב אחר שהיה לנו כן בוצעה החלפת שמן יזומה אחרי 1000 ק"מ (זה היה בתקופה שזה עוד היה נהוג ורשום בספר רכב) ודווקא הוא צרך שמן בכמויות די גדולות כבר מהתחלה למרות שהיה לו ק"מ נמוך.

כך ש...לא רואה בזה צורך היום ואני בדעה שזה לא יתן שום דבר.

אבל לגבי ההרצה עצמה - אני חושב שבהחלט כדאי להקפיד על נהיגה מתונה בעומסים חלקיים ומשתנים ב 1000-2000 ק"מ ראשונים.

יגאל - לגבי דו גלגלי - יש שם גם הנחיות להחליף שמן מנוע כל 3000 ק"מ בקטנועי 125 סמ"ק לדוגמא, כך שזה לא בדיוק אותו דבר.

טכנולוגיית יצור אולי דומה אבל כמות השמן במנוע קטנה יותר, סל"ד שונה, עומסים שונים ועוד.

אני חושב שבעוד כמה שנים גם בגו גלגי יורידו את ההנחיה הזאת.

פורסם

אכן אין הנחייה מהיצרן, פשוט היתה לי שיחה עם מישהו שאמר שאחרי הרצה צריך להחליף שמן. בתגובה אמרתי לו שאני לא מכיר את זה, לכן בחרתי להתייעץ איתכם כאן בפורום.

אז לאור התגובות האחרונות (והתחשבתי גם בתגובתך הראשונה שלך, מרק10), אני לא אבצע החלפה יזומה של השמן.

אני כן אמשיך לשמור על עומסים חלקיים ומשתנים במשך ה 1,000-2,000 ק"מ הראשונים.

הקפדתי גם על שימוש מתון בברקס ב 400 ק"מ הראשונים (האמת שעדיין, כנראה עד לסיום ההרצה), אבל את זה צריך לעשות עם כל רפידות חדשות (אבל זה כבר נושא אחר).

תודה רבה לכל המגיבים, אני מעריך את עזרתכם ודעותכם

פורסם

מכיוון שאתה יחסית חדש כדאי שתשים לב מי הממליץ ומה הניסיון שלו במכונאות רכב. ישנם אנשים שהניסיון שלהם מסתכם בהכנת שניצלים :-D

לדוגמא:

חבר הפורום BUKI שהינו חבר הפורום משנת 2003 אשר פרסם בפורום כמה פרוייקטים וגם חבר הפורום דנידין שהינו בעל מקצוע מומחה.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...