Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4054 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה מרק אם השימוש בנוזל לא מקורי הוא לאורך תקופה ארוכה ויצר סתימות במעברי הרדיאטור, סתימות חלקיות שעלולים לגרום להיתחממות שכזו...

  • תגובות 116
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אהלן מרק :)

כיוון שהרכב אצלי מאוגוסט ומעולם לא עבר את החצי במד הדיגיטל גם בימים חמים הרבה יותר ונהיגה על 130+- בכביש 6. כמו כן המים מבעבעים כשהסקאלה נמצאת בקוביה השלישית הנ”ל.

 

בצד ימין ושמאל של הסקאלה יש 8 קוביות הימנית זה חום מנוע והשמאלית דלק, כשעל חצי זה 4, היום זה הגיע ל 6 ולא נתתי לזה לעבור מעבר, כשאני עוצר ומעביר לניוטרל החום יורד חזרה לחצי.

משהו לא נראה לי תקין במצב.

אינני מכיר את הרכב שברשותך לכן ייתכן מאוד שסטיה כזו במד החום עשוייה להצביע על בעיה במערכת הקירור.

מה כותב ייצרן הרכב בספר הרכב לגבי תחום הטמפ' התקין של נוזל הקירור ?

איזה כייף לי :)

פורסם
השאלה מרק אם השימוש בנוזל לא מקורי הוא לאורך תקופה ארוכה ויצר סתימות במעברי הרדיאטור, סתימות חלקיות שעלולים לגרום להיתחממות שכזו...

לפי התיאור של הבעיה קשה לי להאמין שהבעיה נובעת כתוצאה מסתימה של מעברים ברדיאטור. הבחור ציין שהטמפ' של נוזל הקירור כן יורדת בחזרה לטמפ' עבודה נורמלית בתנאים מסויימים לכן אני מסיק שהבעיה לא נובעת כתוצאה מסתימה.

איזה כייף לי :)

פורסם

הלכה המשאבת מים, אחד האימפלרים שלה גמורים כנראה או הציר שלה גמור, מתי היא הוחלפה פעם אחרונה?

 

המלצה שלי, רק גרירה למוסך שבו הרכב מטופל קבוע, בלי משחקים יותר מדי.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

לא ניתן כמובן לדעת, ניתן רק לשער, אבל חום מנוע ללא אובדן נוזל קרור יכול להיות קליל כמו טרמוסטט, בינוני כמו משאבת מים או רדייאטור סתום וכבד כמו פריצת אטם ראש.

 

נקווה לשמוע ממך בראשון על החלפת טרמוסטט קלילה, מהירה וזולה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אהלן,

אז תקלה ראשונה ככל הנראה הגיעה, הרכב שנת 2010, עובר טיפולים בזמן והחלפות שמנים כל 10K

היום באמצע נסיעה ארוכה הרכב התחיל להתחמם מעט ושמתי לב שחום המנוע נמצא ב 3/4, קלטתי את זה בזמן ועצרתי בצד, המתנתי על ניוטרל כמה דק וחום הרכב חזר לחצי. פתחתי מכסה מנוע - המים ביעבעו מעט עד שנרגעו, פתחתי את מכסה המיכל עודפים ושחררתי מעט לחץ כשהתקרר מעט הרכב.

יש לומר שנוזל הקירור נמצא על מקסימום כשהרכב קר- האם זה יכול להוות גורם כיוון שמילאתי מעט יותר מדי לפני כשבועיים כשהוספתי מעט נוזל קירור?

לפי פורומים בחו”ל הבנתי שצריך למלא כשהרכב קר עד המינימום כיוון והנוזל מתרחב כשחם - אז ניקזתי מעט לפני שהמשכתי בנסיעה ושוב הרכב התחיל מעט להתחמם לאחרא כחצי שעה. אז כבר הגעתי לבית וחיכיתי על ניוטרל שירד למצב נורמלי ואז כיביתי את הרכב.

 

1. הוונטה עובדת

2. אין חוסר שמן

3. אין חוסר במי קירור

4. אין שינוי בהתנהגות שלי עם הרכב בחודשים האחרונים ונסעתי לא מעט (אתמול חדרה ראשלצ, היום לדימונה).

הרכב הפגין אחלה אמינות ב 10 אלף האחרונים מלבד התקלה המוזרה הנ”ל.

 

ביום א’ הקרוב אני אגש למוסך לבדיקה. יש משהו שאוכל לבדוק בעצמי לפני, או עצות לידע אישי?

 

תודה!

מקרה קלסי של רדיאטור סתום חלקית, יכול להיות עוד דברים אבל לרוב זה רדיאטור סתום.

פורסם (נערך)

תודה רבה על ההיענות חברים,

צילמתי את תוך מיכל המילוי היות ואת הרדיאטור לא ממש ניתן לראות, אבבל ממה שאני רואה בפנים המיכל יש לכלוך שאולי למומחים מביניכם יוכל להעיד על רדיאטור מלוכלך?

קשה לי להבין איך לכלוך שכזה מוצא דרכו אל תוך הרדיאטור, הרכב עבר 77 אלף ק"מ מתוכם 11 אצלי, עבר אצלי טיפול ויישור קו ברגע הרכישה באוגוסט שעבר - ממה נכנס לכלוך כזה למערכת?

אגב הצינור התחתון של המיכל אל הרדיאטור לא היה בלחץ רציני כשהרכב היה חם, רגיל כמו שהוא עכשיו, ניסיתי לשלול לחץ גבוה מדי.

 

בנוסף מפלס הנוזל קירור כרגע נמצא על MIN, שלפי מיטב הבנתי ברכבים אלה אמור להמצא כך כיוון שכשהוא מתחמם הוא עולה כמעט לאיזור ה MAX - האם הדבר נכון?

ניקזתי מעט נוזל קירור אתמול לאחר הנסיעה כיוון כשהרכב היה חם, הנוזל היה מעבר לקו ה MAX.

 

agent_amos - הבעיה היא שאני בדימונה כרגע, המוסך שאני מטפל בו נמצא באור יהודה, ואני שוכר דירה בראשלצ, קצת כאב ראש ואם התקלה קטנה אטפל בה במוסך שאני מכיר כאן בעיר, אם התקלה גדולה (מקווה מאוד שלא) אז אגרור כבר לאור יהודה בלית ברירה.



 

 

IMAG1314.jpg

IMAG1317.jpg

עריכה אחרונה על ידי liav12

Opel Adam S 2017

פורסם
תודה רבה על ההיענות חברים,

צילמתי את תוך מיכל המילוי היות ואת הרדיאטור לא ממש ניתן לראות, אבבל ממה שאני רואה בפנים המיכל יש לכלוך שאולי למומחים מביניכם יוכל להעיד על רדיאטור מלוכלך?

קשה לי להבין איך לכלוך שכזה מוצא דרכו אל תוך הרדיאטור, הרכב עבר 77 אלף ק"מ מתוכם 11 אצלי, עבר אצלי טיפול ויישור קו ברגע הרכישה באוגוסט שעבר - ממה נכנס לכלוך כזה למערכת?

חלק מהתשובות שלי מתבססות על מידע שאתה מספק לכן כתבתי קודם לכן שאני בספק שהרדיאטור סתום. כתבת שהרכב עבר יישור קו וגם מילאת

נוזל קירור מקורי בצבע וורוד. רכב שעבר 77K עם נוזל קירור מקורי לא צריך להיות לכלוך בתחתית המיכל.

 

נסה בעזרת כפפות וכף מתאימה להוציא חלק מהלכלוך וננסה יחד לעמוד על הרכבו.

איזה כייף לי :)

פורסם

אתה יכול לבדוק עם היד אם הרדיאטור יותר חם בצד אחד, אגב לדעתי מפלס המים אמור להיות עד הmax

דייהטסו שרייד סדאן 97 sold

פונטו 2002 sold hgt

שברולט ספארק 2011 sold

פונטו ספייס 2002 16v 1.2 מונמכת מאוד ;)

פורסם

אז ככה היום לאחר ביקור במוסך מורשה ב.ט בבאר שבע עשו בדיקה שכללה רכב מונע כחצי שעה בניוטרל ולא מצאו התחממות, לאחר מה בדקו במחשב הרכב את מצב הטמפ ומצאו שיש בעיה של התקררות כלומר הרדיאטור מקרר ממש לאט במעלות בודדות (בדיקה כללה סל”ד 2500-3000 לכמה דק עד שמאווררים נכנסו לפעולה)

אז הרכב הושאר שם להיום ומחר יבוצע ניקוי רדיאטור בתקווה שזה יפתור את הבעייה לפי שיחה עם המוסכניקים.

 

אגב, במקרה שלא נפתרה הבעיה האם עלי לשלם על ניקוי הרדיאטור? אין לי בעיה לשלם על העבודה רק לא על טיפול שלא צלח במקרה שלא עבד. כיוון שגם בניקוי הרדיאטור לא בטוחים שתפתור את הבעיה.

Opel Adam S 2017

פורסם

אם הם לא בטוחים שהבעיה תיפתר למה השארת אצלם אתמהרכב? משלמים על התחייבות של מוסך לתיקון בעיה ולא על אולי! במיקרה שלך אני דיי מאמין שהרדיאטור אכן סתום בחלקו.

פורסם

אם המוסך יבצע ניקוי ייסודי קרי פירוק של הרדיאטור ומסירה של הרדיאטור לעסק שמתמחה בניקוי רדיאטורים בוודאי שהוא ישלם גם אם הבעיה לא נפתרה מכיוון שהם לא יתחייבו לכך.

 

להערכתי התשובה שבעל הרכב יקבל "ביצענו ניקוי ייסודי של הרדיאטור ואכן יש שיפור ביעילות הקירור של הרדיאטור אבל כנראה קיימת בעיה נוספת".

איזה כייף לי :)

פורסם

המוסך אכן מפרק את הרדיאטור ושולח לאיש מקצוע לבצע ניקוי ביוזמתו, בגלל זה שאלתי האם הדבר ישנה, כמו כן הראיתי להם את התמונה שצילמתי ונאמר שייתכן שלפי זה והרדיאטור אכן מלוכלך.

זה קצת מוזר לי התנהלות במוסך מורשה בסדר גודל שכזה כיוון שאני רגיל למוסך שמשון שאפשר ישירות לדבר עם בעל המוסך (מעולם לא טיפלתי במורשה לפני הפיאט) ואין לי מושג מי האחראי שם אבל עבדו על הרכב 2-3 אנשים בנסיון לבדוק את הבעיה המוזרה הנ”ל, עשו רושם של עבודה מקצועית ויסודית, מקווה שהפיתרון יגיע מחר.

 

עצות על מה לעשות מכאן מחר?

 

ומרק מה הכוונה שכנראה קיימת בעיה נוספת? הם שללו לדוגמא בעיית ראש מנוע או נזילות כלשהן

 

תודה!

Opel Adam S 2017


×
×
  • תוכן חדש...