Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רנו מגאן בצבא

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4044 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הקסנטיה הייתה שייכת לגל הירש

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לאלוף משנה יש רכב יותר בכיר מריו/אקסנט/אטראג' כמדומני.

מעניין אותי לדעת מה פשר המדבקה של REDLER שהיתה מופיעה על הקונקט הצבאיים וגם על אקונוליין (צבאיות ופרטיות).

ראיתי לאחרונה גם סיטרואן ג'אמפי צבאיות שהחליפו סופית את הטויוטה הייאס בתור רכב מפקדה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

לאלופי משנה יש פורטה בדרך כלל, פעם ראיתי אל"מים עם קרוזים ולנסרים.

מי שיש לו הרבה ילדים מקבל טויוטה ורסו או מאזדה 5. (אם אני לא טועוה 4+ ילדים)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

חברת Redler מבצעת דיגום ואיבזור פנים למסחריות - התקנת מושבים, חלונות, ריפודים. כמו פלדמן וכו'.

באקונוליין הצבאית הם כנראה התקינו מושבים. מה הם התקינו בקונקט אני לא יודע, אבל סביר להניח שהקונקטים האלו אובזרו אצלם.

פורסם
חברת Redler מבצעת דיגום ואיבזור פנים למסחריות - התקנת מושבים, חלונות, ריפודים. כמו פלדמן וכו'.

תודה!

סיקרן אותי הכיתוב על החלון האחורי כל הזמן ותמיד שכחתי לבדוק בגוגל.

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם
שירתתי בצבא בתקופה המדוברת בתור נהג ובתור אחראי על מספר רכבים.

המגאנים החליפו את ה 205 בתור רכב צמוד של סא"לים (ככה היה אצלנו בבסיס). באותה תקופה גם הגיעו פיאט פונטו שהוצמדו לחלק מהרס"נים. קנגו גם נכנסו בתור רכבי יחידה והחליפו את הסיטרואן C15 וסובאריות. הטרנזיטים נשארו. בנוסף לשברולט אסטרו / GMC ספארי הגיעו גם שברולט סוואנה. המגאן סדאן שהיתה עם מנוע DTI החליפה לאט לאט את הדייהטסו אפלאוז ואפלאוז קלאסיק בתור רכב צמוד של אל"מים. תא"לים היו מקבלים סובארו לגאסי / מזדה לנטיס (עם מנוע 1.8) ולאחר מכן סובארו B4. בלנטיס היה סאן רוף והיה אסור לפתוח אותו (בפקודה! :roll: [emoji38] ). היו גם שברולט סונומה.

בנוסף היו רכבים "מיוחדים" ששימשו נכים. אני זוכר שברולט קורסיקה, מגאן בנזין , דייהטסו שרייד והרכב הכי מפתיע מבחינתי שהצבא החזיק - סיטרואן קסנטיה.

אסף

צאלים?

קורסיקה כחולה של הרמ"ט באוגדה שלא היה נכה אבל אישתו הייתה אחראית רכבים בקריה וקסטניה אפורה של הקצין הספקה .

מפקד באלי"ש עם מאזדה 1.8 אחרי שהשבתתי את הלגאסי[emoji15] .

הסאן רופ היה פתוח רוב הזמן[emoji1]

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם

מפקד מל"י הקודם נסע באוונסיס.

הרמ"ט הקודם נסע בפורטה, הנוכחי נוסע בטויוטה וורסו.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

כי אתה מהתקופה של מל"י.

אני מהתקופה של באלי"ש

אגב,אני ואיתן הקצין רכב הנוכחי שירתנו יחדיו בלישכת המפקד.

פורסם

עוד כמה נקודות מעניינות:

עד מחצית שניה של שנות ה 90 למכוניות צבאיות לא היו דלקנים.

הן תדלקו באמצעות תלושי דלק שחולקו לנהגים ביחידות.

בתחנות דלק גדולות ברחבי הארץ היה "מסלול צבאי" עם שתי משאבות: אוקטן 91 וסולר. הבנזין הצבאי היה בצבע שונה מהאזרחי.

נהג צבאי היה מגיע, מתדלק, משלם בתלושים. עובד תחנת דלק חותם לו בכרטיס עבודה, רושם כמה ליטר תדלק + קילומטרז'. סיפור שלם...

בשנת 1992 כבר היו מעט מכוניות שחייבות דלק נטול עופרת. חלק מהן הגיעו גם לצבא - ג'יפ סופה, פיזו 605. אבל מה, במסלול הצבאי של תחנות דלק יש רק אוקטן 91...

כמו כן היו טנדרים פיז'ו 504 שהחליפו להם מנוע מדיזל לבנזין. את הכיתוב diesel ליד פתח מיכל דלק השאירו...

פורסם

ב 96 כבר היה פזומט או תידלוק ביחידה ,אך ניתן היה לארגן תלושים,איתם היינו משלמים על שטיפת הרכב

פורסם

היום לא ראיתי שיש תלושים לשטיפה, ותלושי או כרטיסי דלק יש רק לרכבים מושכרים.

פורסם

כתבתי בשנת 96,כמו כן במילואים אנחנו מקבלים לרכבים השכורים כרטיסי תידלוק של סונול,

פורסם
רועי, אולי מדובר בדיוק בתא"ל שקודם מאל"מ ולא הספיקו להחליף לו רכב?

זה כמו שתראה סא"ל נוסע באיזו קיה ריו ישנה, כנראה שלא הספיקו להחליף לו עדיין לאטראז' חדשה.

יכול להיות, זה כבר הוא לא זוכר במדוייק, בכל זאת עברו לא מעט שנים.

אגב אבא שלי היה רב סמל הוא היה מקבל לקחת הביתה ריקשות למינהם.

רועי

פורסם

חן פרחי בסקירתו המעניינת על רכבי ת"ש סא"לים כתב:

באמצע שנות ה 70' הוחלפה הכרמל דוכס ברנו 4 המיתולוגית, שהרגישה כמו בנטלי ליד הכרמל..

בשנת 80' החלו לנפק לסא"לים רום כרמל במקום הרנו 4, במטרה לסייע למפעל בטירת הכרמל; הניסיון היה כשלון טוטאלי, ועד מהרה הוחלפו הרומים בפיג'ו 104.

מסיפורי אבי קצת הרחבה ודיוק:

באמצע שנות ה- 70 צה"ל רכש במקביל רנו 4 845 סמ"ק עם 34 כ"ס וגם רום כרמל 1300 עם מנוע וגיר של פורד אסקורט 1300. הרום עם מכללי פורד הייתה אמינה יחסית ונחשבה בתחילה עדיפה וניתנה לסא"לים והרנו חולקה בחצאים לרס"נים.

הרבה פעמים הסא"לים הכריחו את הרס"נים הכפופים להם להתחלף...

בשנת 1980 הצבא קנה כמות נכבדה של הדגם החדש של אוטוקארס - רום 1301 עם מנוע הילמן-קרייזלר בנפח 1300.

בתחילה התלהבו מהמנוע החלק יחסית. תוך זמן קצר התגלו בעיות אמינות קשות והרום 1301 בילה רבות במוסכים. שוב הסא"לים הצריחו את רכביהם בצרפתיות העדיפות...לטיולי סופ"ש העדיפו לקחת טנדר פ'זו 404 במקום רום...

עוד דגם שלא הוזכר - לזמן מה הצבא רכש לאל"מים בשנות ה - 70 פיאט 132 GLS אוטומטית מנוע 1800. הן לא שרדו זמן רב...

15.jpg17.jpgפיאט 132 פרסומת.jpg

פורסם
מפקד מל"י הקודם נסע באוונסיס.

הרמ"ט הקודם נסע בפורטה, הנוכחי נוסע בטויוטה וורסו.

אני משרת במל''י, לפני חודשיים מפקד מל''י החדש קיבל מאזדה 6 חדשה לבנה.

• תוכן חדש...