Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חברת סוויץ’

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4079 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סוויץ' מרוויחים מהתיווך, ומעובדה שהם נותנים אחריות לרכב הנמכר על ידם, יש להם אינטרס למכור כלי רכב במצב טוב, ולהוציא לקוחות מרוצים שיביאו עוד לקוחות.

גוזרים קופון שמן בהתאם.

2.5% זה ממש לא קופון שמן, זו פרמיה ראויה עבור האופציה שלהם, ועבור הסיכון שהם לוקחים על עצמם.

(אגב את העמלה משלם המוכר בלבד)

לי זה נראה פתרון מצויין למי שלא רוצה לרכוש רכב מחברות ליסינג, ובכל זאת רוצה בטחון של אחריות.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מראים לך בדיקה שהם עצמם עשו לרכב לפני שהסכימו להעלות אותו לאתר, נותנים לך שבוע להתחרט מכל סיבה שהיא no questions asked ולקבל את כספך בחזרה, איפה הבעיה בדיוק?

גם אני לא מבין מה הבעיה. אם נותנים לך 5 ימים להחזיר את הרכב, לקבל את כל כספך חזרה, בלי שאלות,

בלי לקזז עמלות או שאר המצאות, מה זה משנה אם אתה לוקח לפני או אחרי העברת הבעלות על הרכב?

לדעתי זה מעיד מאוד על האמון שהם נותנים בבדיקה של הרכב, כי לקבל חזרה רכב אחרי שעברה יד,

ומתוך ידיעה שהם חייבים להעביר אותו הלאה לסוחרים כי הם לא מגרש למכירת רכב, זה לא משהו טריביאלי.

קודם כל, אתם מניחים שלכל האנשים יש סכום מזומן על השולחן לרכישת רכבים.

מה שאתם מציעים - במקום לבדוק רכב מתאים ואז לרכוש אותו - זה ללכת לבנק. לקחת הלוואה על רכב, שלפעמים ייתכן ותצטרכו לשעבד אותו לצורך קבלת ההלוואה, לקנות חצי חתול בשק, ואז ללכת לבדוק אותו, להחזיר אותו לקבל את הכסף חזרה. תהליך שלם שאפשר למנוע בבדיקה פשוטה שהיא לטעמי לפחות משהו בסיסי ברכישת רכב.

וכל זה מתוך הנחה שסוויטץ' פשוט יחזירו לך את הכסף - בלי שאלות ובלי בעיות. אבל.. מי מאיתנו שניסה להחזיר מוצר פשוט וזול יותר מרכב יודע שלא תמיד העסק שש לקבל חזרה מוצר ולהחזיר את הכסף, בטח לא מוצר גדול כמו רכב.

אם לדעתכם לעבור את כל הכאב ראש הזה בשביל לבדוק רכב זה סבבה ומקובל - אשריכם. אני מהם לא אקנה בוודאות. ולא משום מקום שלא מאפשר לי לבדוק את הרכב במכון ובמוסך לפי בחירתי (בגבולות הטעם הטוב).

פורסם (נערך)

אבל הם מציגים לך בדיקה שנעשתה על ידי מכון בדיקה, ובנוסף הם בדקו את הרכב על ידי אנשים מטעמם,

והם עומדים אחרי הבדיקה וההתחייבות הזו, אז למה אתה מניח מראש שזה חתול בשק? הרי אם הם לא

היו בטוחים בבדיקה שלהם, הם לא היו נותנים לך אחריות, ובטח שלא אפשרות להחזיר רכב אחרי חמישה ימים,

ללא צורך לפרט למה. תן להם קצת קרדיט, הם לא באים להפסיד כסף או להוציא לעצמם שם רע.

חוסר אפשרות לקחת למוסך בנוסף למכון בדיקה, זה למשל משהו שמפריע לי, אבל בינינו, כמה לוקחים למוסך

לפני מכון בדיקה, או בכלל? אני מניח שאחוז נמוך מאוד.

עריכה אחרונה על ידי Oshri
פורסם

לא הבנתי מה הרעש. אם הם מתחייבים בבדיקה שלהם ומיד לאחר הקנייה מתגלים ליקויים שלא פורסמו, הרי שהם ביצעו הטעיה ויש עילה לתביעה. סוויץ' זה משהו חדש יחסית, ואם הם עד כדי כך מפגרים כדי להוליך שולל לקוחות וליצור לעצמם שם רע, אז שיהיה להם בהצלחה. הם יכולים ליצור לעצמם אמינות ושירות שבאמת חוסך המון ללקוחות.

פורסם (נערך)

שוב, אני אישית לא הייתי רוכש רכב בלי לבדוק אותו במכון בדיקה, לפחות. רצוי לאחר מכן שמוסך יעיף מבט על הרכב יחד עם הבדיקה.

אני לא חושב שסוויטץ' תכננו תוכנית על לעבוד על אנשים, אני כן חושב שיכולת לקחת רכב לבדיקה זה משהו בסיסי, עם או בלי אחריות. עם או בלי יכולת להחזיר.

ניסית פעם להחזיר רכב לסוויטץ? ראית את החוזה החזרה? האם כתוב שם משפט אחד ויחיד - במידה ואתה לא מרוצה תחזיר, לא נשאל שאלות ונחזיר את כספך מייד במקום?

אני בטוח שלא.

עריכה אחרונה על ידי Nakamichi
פורסם

אישית לא ניסיתי, אבל שהיינו שם בפגישה, סיפרו על מקרה, בינתיים היחיד, בו בעל עשה הפתעה לאישתו,

קנה לה או להם רכב, והיא פשוט לא הסכימה. לא משנה מה הוא אמר, היא ביקשה להחזיר את הרכב,

ולפי מה שהם אומרים, הם קיבלו את הרכב חזרה בלי שום קושי או דרישה לתשלום.

אני לפחות חושב שהם לא סיפרו סיפורים ולא המציאו המצאות, אלא דוברים אמת. וההיגיון שלהם הוא שאדם

שכבר מצא רכב שהוא אוהב ורוצה, בדק אותו, קיבל עליו אחריות, לא יחזיר אותו סתם כי בא לו, אלא רק במקרה

בו באמת גילו משהו חמור שלא ידעו קודם, או במקרה כמו שציינתי, בו היה משהו לא צפוי. כמה פעמים זה יקרה?

אני מניח שלא הרבה.

פורסם

אגב, שכחתי לציין שכאשר קונים את הרכב צריך לעשות לו ביטוח, חובה ומקיף ולשלם.

ואז צריך לבטל את הביטוח. ובטח כבר שלחו את התעודת חובה בדואר - אז צריך לשלוח חזרה.

ואתה יודע שהזיכוי זה לא בדיוק לפי הימים. מניסיון.

ונכון שהכל אפשרי, אבל זאת התעסקות.

ואני בטוח שלא מחזירים להם רכב כל יום. ואני בטוח שהם משתדלים להיות הוגנים ככל האפשר.

אבל שוב, מבחינתי - אפשרות לבדוק רכב משומש לפני הקנייה זה MUST. אולי מבחינתך לא. לגיטימי.

פורסם

מילותיו המדויקות של מנהל האופרציה - החזר כספי מלא מובטח, no questions asked.

הם יודעים "לספוג" את ההחזרות הבודדות האלו כי מראש הרכבים עברו סינון קפדני ותומחרו במחיר שמשקף את מצבם, אם וכאשר יבחר הלקוח להחזיר את הרכב - הם יגלגלו אותו הלאה דרך ערוצים נוספים בכלמוביל בלי להפסיד כסף.

זה פשוט, הם רוצים להיות הcarfax הישראלי. או המקביל של airbnb בתעשיית הרכב.

בסופו של דבר אנחנו בקארספורום יודעים טוב מאוד מה הבדיקות האלה שוות, בין אם בוצעו ע"י חברת ליסינג, בנאדם פרטי או סנטה קלאוס.

קיים סיכוי סביר שבדיקה שלהם תראה X, בדיקה שלך תראה Y, תיקח למוסך ושם בכלל יגידו לך שZ. ומוסך אחר יגיד B.. כל השוק הזה חרטע ברטע אחד גדול, ההבדל הוא שסוויץ' איך אומרים.. put their money where their mouth is. קנית, לא רוצה? תחזיר.

סה-טו.

או שתמשיך להתרוצץ בין מוכרים ביד2 שמתחבאים מאחורי מספר טלפון זמני, תעודת זהות של הדודה שלהם, שמו תוסף דבש כדי שלא תראה את הנזילה וכמובן "לא ראה שטח".

אפשר גם אחרת.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

אני לא מבין למה אתה אומר שמה שהם עושים ונותנים לך לא נחשב לבדוק את הרכב.

אתה מקבל תוצאות בדיקה, שנעשתה במכון שהם סומכים עליו, והם גם ייאלצו לתת אחריות

לפי בדיקת המכון, ככה שסמוך עליהם שהבדיקה חייבת להיות אמינה. אני באופן אישי בודק

רכב במוסך לפני הבדיקה במכון, אבל זה בעיקר לשם דיאגנוסטיקה שבמכוני בדיקה לוקה בחסר.

בדיקה כזו לא נחוצה לכל רכב, אלא בעיקר לרכבים מסגמנט היוקרה. בסוויץ׳ למיטב ידיעתי לא

מוכרים רכבי יוקרה, לפחות לא כרגע, ככה שזה פחות קריטי.

אבל כמו שכתבת, מי שמתאים לו שיקנה מהם, ומי שלא אז לא. אני רק אומר שלדעתי הבדיקה

שהם מציגים היא בדיקה שתקבל בכל מכון אליו תיקח את הרכב, והיא ממש לא בדיקה בסגנון

המוצג על ידי מגרשים וחברות ליסינג וסחר רכב למיניהן, ששם הרבה פעמים ברור שזו בדיקה

מטעם, בה הקלו מאוד עם הרכב הנבדק.

פורסם

כאמור, אני מבין את כל מה שאתם אומרים.

נימגימיקי - אל תשכח שהמוכרים בסוויטץ הם אנשים פרטיים, אלו אותם רכבים מיד2. אז אל תחשוב שהמוכר הזה מתבייש לשים לך ״תוסף דבש״.

נכון - הם עברו סינון ראשוני.

אושרי - מכיר ״כבדהו וחשדהו״?

מאמין לכולם ולא מאמין לאף אחד.

לא חושב שסוויטץ יושבים ומנסים לעקוץ אנשים.

כן חושב שזכותי לקחת את הרכב לבדיקות מטעמי לפני הרכישה.

פורסם

שאלה פשוטה. מה קורה אחרי שאני קונה רכב מסוויטש או מיד 2? אני יכול לנהוג עליו בחזרה הביתה לפני שעשיתי עליו ביטוח? או שהוא יישב שם עד שאעשה ביטוח?

יונדאי i20 2010 GLI

פורסם

^ תלוי כמה אתה סומך על המזל שלך.

מכרתי לא מעט רכבים בעבר, אחוז נכבד מאוד מהאנשים נסעו הביתה בלי ביטוח ועשו לאחר מכן. (למעשה, כולם למעט אחד)

אני אישית לעולם לא הזזתי רכב מטר ללא ביטוח.

תזכור דבר אחד; חס וחלילה, לא עלינו, טפו טפו טפו אפשר לפגוע בבנאדם עם רכב לא מבוטח, כדאי מאוד שיהיו לך כמה מאות אלפים פנויים לתביעה שתקבל אחרי זה מ"קרנית".

אני אישית מכיר אנשים שפשטו רגל בגלל זה.

נימגימיקי - אל תשכח שהמוכרים בסוויטץ הם אנשים פרטיים, אלו אותם רכבים מיד2. אז אל תחשוב שהמוכר הזה מתבייש לשים לך ״תוסף דבש״.

נכון - הם עברו סינון ראשוני.

אותם רכבים, רק שפה סוויץ' באים ואומרים "צ'מע, בדקנו, הרכב באמת שלו, לא מולחם משני רכבי ליסינג שעברו טוטאלוס, הקומפרסיה סבבה, אין נזילות, ואין עבר בעייתי, מכאן ההחלטה שלך"

עשו בשבילך את העבודה הקשה, אפילו צילמו אותו מכל כיוון אפשרי כדי שלא "תבוא לראות" אלא תבוא לקנות עם הכסף ביד.

פה אני פורש מהיחצנ"ות בחינם שאני עושה להם, כי זה כבר מתחיל להרגיש כאילו אני חוזר על עצמי ומנסה לשכנע מישהו.

(מבטיח לך שזה לא המקרה, אני פשוט מעריך אותם על הביצים שצריך כדי לנסות להכניס קצת ביטחון בתחום כל כך "רשע" בארץ)

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

אתה לא יכול לנהוג עליו ללא ביטוח.

שאתה יודע שאתה הולך לקנות רכב - אתה מברר עלויות ביטוח - מחליט אצל מי אתה רוצה לעשות. מכין הכל וברגע שעשית העברת בעלות - מרים טלפון ומפעיל את הביטוח.

• תוכן חדש...