Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4060 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברכב יונדאי גטס 2005:

בפעם האחרונה במוסך סגרו את האום של הגלגל הקדמי עקום ואפילו לא עד הסוף עם ה"פטיש אויר" שלהם.

כשבאתי לפרק את הגלגל, הגוז'ון נשבר באמצע.

אני רוצה להחליפו לבד, והבנתי שהתהליך כזה:

צריך לדפוק עליו פנימה ולמשוך אותו מאחורי הנבא (הצלחת שהגוזונים מחוברים אליה)

ואז ולהשחיל חדש ולמתוח אותו עם האום למקום.

רציתי לשאול האם יש מקום מספיק מאחורי הנבא כדי להשחיל את הגוזון החדש?

או שצריך תהליך אחר?

פורסם

יצא לי כבר להחליף כמה גוזונים כאלה בגטס ולא יהיה לך מספיק מרווח לחלץ את הגוזון ולהכניס חדש. אתה צריך לפרק את כל הנאבה אחוצה לקחת אותה לחרט שיבצע הפרדה עם פרס בין הנאבה לבין החלק האחורי שלה. תצטרך לקחת בחשבון מייסב ספייר כי מחלצים את המייסב הישן וייתכן שלא יישאר שלם ורק אז יהיה מקום לחלץ את הגוזונים. עבודה שכזו אצל חרט עולה סביב ה 50-100 ש"ח. מחירו של גוזון 20 ש"ח. אם אתה מאיזור חדרה ותצטרך עזרה אין לי בעיה לעזור לך יש לי גם חרט ליד הבית. עדיין אני לא מבין איך המוסכים מצליחים להרוס את הגוזונים האלה כל פעם מחדש!!

פורסם

תודה מאור על תשובתך, אני מפתח תקווה וגם נמצא לפעמים בתל אביב באיזור רמת החייל.

עד שענית לי, פירקתי את הגלגל, הבית של הרפידות ואת הדיסק, ובאמת ראיתי מה שאתה אומר שאי אפשר להוציא ואו להכניס את הגוזון כי אין מספיק מקום מאחורי הנאבה. עשו שם את הכל צפוף, לא חשבו עלינו. גם אם אכופף את הפח שמאחורי הנאבה כנראה לא אצליח כי גם בית המיסב מפריע. בררתי במספר מוסכים והמחירים לרכב הזה עבודה וחלקים: 250 , 150, 120 כולם כולל מעמ.

האם אולי יש להם פטנט אחר כדי להחליף בקלות?

פורסם

כנראה אין ברירה ואלך למוסך.

רק אני מקווה ששם, אחרי שיוציא את הנאבה, ואם יתפרק לו הלגר לא יקפיץ לי את המחיר.

כך עשו לי במוסך בהחלפת בולם זעזועים, בטלפון אמרו מחיר, ושם באמצע העבודה אומר לי שזה יותר מסובך ומחיר העבודה עוד 50% .

במקרה אחר, סגרו שני אומים של הגלגלים עקום עם המפתח לחץ אויר(לא יודע איך קורים לזה) כמו "חורנים", ואז חייבו אותי במחיר של 80שח על שניי אומים חדשים (בחנות שניים עולים 20) והבריז את הגוזונים שדפק. זה נזק שהמוסך עשה לי מול העיניים שלי והוא לא הסכים לקחת זאת עליו בתרוץ שהם היו כבר ישנים מידי.

פורסם

אם אתה לא סומך על המוסך ואני איתך במחשבה לגמרי אתה מוזמן לבוא אלי לחדרה אעזור לך עם זה. נוריד את הנאבה וניקח לחרט שאני מכיר שיבצע את החליצה ונשים גוזון חדש. התענוג יעלה לך 20 שח לגוזון ו 50 שח לחרט אם יוצאים מנקודת הנחה שהמיסב יוצא שלם ובדרך כלל הוא מציל את המיסב שלם.

פורסם

מאור המון תודה על הצעתך :)

אבל אני אגש כאן למוסך חדש שאני כבר מכיר ועשה לי עבודות, ומקווה לא להתאכזב.

אעדכן בסוף.

• תוכן חדש...