Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4076 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קרה מקרה ואחד מהחברים המאוד מוכשרים שלי איך שהוא הצליח בטעות לתת מכה למוט ההילוכים (סיאט איביזה DSG7) והוא העביר את הבורר למצב P תוך כדי נסיעה על כ 10-15 קמ"ש - שמעתי רעש מצמרר מאוד של חיכוך מתכות ואני ממש מבואס על זה. קרה נזק?

פורסם

ההיגיון אומר שיכול להיות שנגרם נזק כלשהו, הרי בהעברה למצב P עוברים דרך R, והרכב רוצה להכנס למצב של נסיעה לאחור תוך כדי נסיעה לפנים, אולי זה גרם לרעש.

עם חברים כאלה לא צריך אויבים. חבר שהיה נוסע איתי ונוגע במשהו שלא צריך לגעת בו הייתי זורק אותו באמצע הדרך.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

זה היה בטעות - הוא בא לטעון את הפלא' שלו בשקע המצת ואיך שהוא הוא הצליך לעשות את מה שהוא עשה.. אני מקווה שאין נזק משמעותי. אחכה לעוד תשובות.

פורסם

שן נעילה של הפרקינג בגיר האוטומט מתוכנת לא להנעל לגמרי אם משלבים בטעות בזמן נסיעה ולרוב לא יגרם נזק רק רעש חזק מאוד של השן שהיא נכנסת למקום וקופצת החוצה שוב ושוב.

מה שאתה מספר שקרה נורא מוזר כי אמור להיות מנגון אינטרלוק שמונע מעבר ל P מבלי שלוחצים על הכפתור משבת של ידית ההילוכים ולכן אני מציע לבדוק את המנגנון הזה שנמצא בתוך מכלול ידית ההילוכים.

פורסם
שן נעילה של הפרקינג בגיר האוטומט מתוכנת לא להנעל לגמרי אם משלבים בטעות בזמן נסיעה ולרוב לא יגרם נזק רק רעש חזק מאוד של השן שהיא נכנסת למקום וקופצת החוצה שוב ושוב.

מה שאתה מספר שקרה נורא מוזר כי אמור להיות מנגון אינטרלוק שמונע מעבר ל P מבלי שלוחצים על הכפתור משבת של ידית ההילוכים ולכן אני מציע לבדוק את המנגנון הזה שנמצא בתוך מכלול ידית ההילוכים.

אבדוק את זה - תודה רבה!

רק כדי להרגיע אותי - אין נזק משמעותי נכון? מהירות הנסיעה הייתה ממש שיוט על 15 ק"מ.

פורסם
קרה מקרה ואחד מהחברים המאוד מוכשרים שלי איך שהוא הצליח בטעות לתת מכה למוט ההילוכים (סיאט איביזה DSG7) והוא העביר את הבורר למצב P תוך כדי נסיעה על כ 10-15 קמ"ש - שמעתי רעש מצמרר מאוד של חיכוך מתכות ואני ממש מבואס על זה. קרה נזק?

יש לי הרגשה שאתה טועה בעובדות. בכדי להעביר למצב P בורר ההילוכים צריך לעבור ממצב נסיעה ל -N-->R--->P כולל לחיצה על המשבת לכן נראה לי שהבורר עבר למצב N בלבד.

איזה כייף לי :)

פורסם
יש לי הרגשה שאתה טועה בעובדות. בכדי להעביר למצב P בורר ההילוכים צריך לעבור ממצב נסיעה ל -N-->R--->P כולל לחיצה על המשבת לכן נראה לי שהבורר עבר למצב N בלבד.

זה היה ממש מכה חזקה על מוט ההילוכים - בוודאות הבורר עבר לP. הרכב עצר כמובן, אבל היה רעש ותחושה כמו שדן תיאר. הבורר אפילו בקושי היה על R לשנייה. אין לי ממש מושג איך הוא הצליח לעשות את זה.. כישרון.

פורסם

אם הרכב עצר אז הבורר כן נכנס למצב P וזה נראה קצת מוזר שבמהירות שציינת הבורר נכנס למצב P. ייתכן שמהירות הנסיעה הייתה פחות מ-5 קמ"ש ?

עם ידית ההילוכים מתנהגת בצורה תקינה והרכב נוסע תקין בכול ההילוכים אני לא רואה סיבה לדאגה.

פורסם

לא חושב שקרה משהו. לי יצא בזמן נסיעה בכביש מהיר להעביר בטעות את ידית ההילוכים ל-R בגיר DSG6 ולא קרה שום דבר, הרכב עבר ל-N כמנגנון ביטחון.

בפעם אחרת יצא לי להוציא מאזדה 3 מחניה ממש ממש צפופה ותוך כדי שהרכב נסע אחורה העברתי את ידית ההילוכים ל-P, נשמע אותו רעש מתכתי של גלגלי שיניים [כמו רעשן גדול של פורים רק מברזל] ולא קרה שום דבר.

פורסם

אצלנו בעבודה הרבה עושים את זה כל הזמן עם הרכבי ליסינג בעיקר בסקודות.

מעבירים לp תוך כדיי נסיעה אם זה בחניה או לפני רמזור. הרכב עושה גררררר חזק ואז בום עוצר.

אני אישית לא עושה את זה אבל אני רואה מה קורה... חבל להרחיב בעניין.

אבל זה ליסינג. " מטפלים " טוב ברכבים.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

הסברתי לגבי השן של הפרקינג והגלגל הנגדי שלה הוא מתוכנן עם זווית וונתמך על ידי קפיץ ככה שאם ישולב בנסיעה עם מהירה מאוד הוא לא יתקע את הגיר.

הוא משתלב חזק ונתפס רק עם הציר עם הגלגל הנגדי נייח.

פורסם

כשחושבים על זה - מה בכלל עושה מצב P בגיר רובוטי?

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם (נערך)

בדיוק אותו דבר כמו בגיר אוטומטי פלנטרי בעל 6 הילוכים בדור גולף 6. ברגע שאתה משלב למצב P הידית ננעלת והרכב לא ינוע קדימה או אחורה במידה ובלם היד לא משוך. מערכת הבקרה שולחת גם אות למחשב הגה כח וזה מאפשר הוצאה של המפתח מהסוויץ' עם כיבוי המנוע.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

• תוכן חדש...