Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4123 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חן - אתה חושב שהעניין עם ה CX תקין? הקרוב שלך היה קונה את המכונית לו ידע שזה מה שצפוי לו?

ואגב, אני לא מסכים שמערכת שאינה מסתנכרת עם בלוק באסטר זה משהו שאפשר לא לספר עליו.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שי, בתקופה ההיא אפילו ספרי הרכב לא היו בעברית, אז ציפית שמישהו יגיד לו שהצמיגים אינם סטנדרטיים ?!

כשפנה ללובינסקי וטען, ובצדק, שהיבואן חייב להחזיק מלאי חלקי חילוף כ 7 שנים לאחר תום היבוא, טענו בלובינסקי שזה אינו כולל צמיגים, והחוק היה לצידם.

שכן שלי ביטל הזמנה לפיג'ו 308 החדשה מאחר ואין בה נגן תקליטורים, ואותיות כמו BT או USB נשמעים לו זרים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

ההגדרה מה "מקובל בשוק" משתנה מרוכש אחד למשנהו, וכן בשל רוח הזמן.

דגם של טלפון מסוים יכול להיות מקובל מאוד בעיניך אבל אני לא ארכוש אותו. אגב, ברכב שלי קיימת התאמה מיוחדת לכבל של iPhone שעלתה ממון רב כי היא מקורית מהיצרן, ולאחר שאפל עברה לכבל Lightning לקח זמן לא מבוטל עד שיצרן הרכב טרח לייצר כבל כזה לאייפון 5. חבר שלי קנה את הטלפון שבוע אחרי שיצא לשוק. מי קובע מתי אייפון 5 הוא דגם "מקובל"?

לתדלק רכב באוקטן 98 יכול להראות כבעיה גדולה לרוכש מסוים אבל בעיני אחרים (למשל: בעלים של רכבים ספורטיביים) זה סטנדרטי לגמרי ואפילו רצוי בעיניהם.

זמינות של מידות צמיגים משתנה כל הזמן בהתאם לתנאי השוק. איך קובעים אילו מידות הן המקובלות ביותר? מי מפקח על זה ובאיזו תדירות מעדכנים את הרשימה?

אני מסכים עם שביט, הקונה צריך לבדוק את המוצר היטב.

שימו לב שהדוגמאות שניתנו עד כה מתחלקות לשתי קטגוריות: רכבים מיוחדים ויקרים (סיטרואן CX, אוקטן 98 ) שלא רלוונטיים לרוב קונים בארץ, ובעיות שקורות בדרך כלל ברכבים זולים (מערכות מולטמדיה נחותות). יבואן שיספק מוצר ירוד שדורש אחזקה מיוחדת יפגע בכך שיצא למוצר שלו שם לא טוב.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

דוגמא טובה לשרשור הזה היא הטויוטה קורולה הרובוטית, שבה כל קונה היה חייב לעבור נהיגת מבחן ואם אני מכיר נכון, גם לחתום שידוע לו שמדובר בגיר אוטומטי "שונה" ממה שהוא מכיר וכי הרכב נמצא לשביעות רצונו

תקנו אותי אם אני טועה לגבי הסעיף האחרון.

מצד שני, מדובר פה ברצון טוב וראייה נכונה של היבואן, ולא בחובה

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

עוד פעם אנשים מתעלמים מהעובדה הפשוטה שהכל רשום בקטלוג כזה או אחר, כל אחד יכול בזמן שהוא רואה רכב בסוכנות לבקש את ספר ההוראות ולקרוא את הכל (לא מעט עמודים) . ושאלת המשך- מי מבין אותם הנהגים הממוצעים קראו את אותם הוראות ?

פורסם

הכול רשום?

נחזור לדוגמת הסיטרואן - מגיע לקוח ממוצע שרוכש את הרכב עם צמיגים בעלי מידות מילימטריות, בקטלוג הוא יראה את מידות הצמיג הבאות 225/45/43 כשה- 43 מציין מידה בסנטימטרים שקרובה מאוד ל- 17 אינץ' שהיא מידה מקובלת.

בעין בלתי מזויינת זו נראית מידה רגילה לגמרי, מגיע מועד החלפת הצמיגים ואין צמיג מתאים, הלקוח הולך להתלונן אצל היבואן והוא שולף את טופס ההזמנה ומראה לו שהצמיג במידה 43 ואין עם זה שום בעיה מה שהוזמן זה מה שהתקבל - האם לשיטתך זה מצב תקין?

פורסם

זו כנראה אחת הסיבות מדוע היבואן הזה קיבל מכה רצינית מקהל הקונים. מי שמחפש רכב יוקרה הולך היום על יצרנים גרמניים או יפנים ואפילו לא חושב על סיטרואן.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
הכול רשום?

נחזור לדוגמת הסיטרואן - מגיע לקוח ממוצע שרוכש את הרכב עם צמיגים בעלי מידות מילימטריות, בקטלוג הוא יראה את מידות הצמיג הבאות 225/45/43 כשה- 43 מציין מידה בסנטימטרים שקרובה מאוד ל- 17 אינץ' שהיא מידה מקובלת.

בעין בלתי מזויינת זו נראית מידה רגילה לגמרי, מגיע מועד החלפת הצמיגים ואין צמיג מתאים, הלקוח הולך להתלונן אצל היבואן והוא שולף את טופס ההזמנה ומראה לו שהצמיג במידה 43 ואין עם זה שום בעיה מה שהוזמן זה מה שהתקבל - האם לשיטתך זה מצב תקין?

ברור שלא תקין.

בשעתו הוא לא בא בטענות ליבואן, סה"כ ביקש שיבואו לקראתו ויארגנו לו 4 צמיגים בעלות סבירה, המחיר שלהם היה מטורף בעליל, והאפשרות היחידה היתה הרכבת חישוקי פח מכוערים, וגם שם היתה בעייה - הצמיגים היו במידה 185X14 ולא היו זולים מהמישלין המילימטריים..

סביר להניח שגם בימינו צמיגי ראנפלאט או צמיגים רחבים וגבוהים במיוחד לא יהיו זולים, בלשון המעטה, ורוכש הרכב צריך להיות מודע לכך.

פורסם

אני אישית חושבת שכל נושא התאמת המולטימדיה הוא מאוד אישי ושכל לקוח יבדוק את הנושא בעצמו.

לגבי הצמיגים, ראיתי את אבא שלי בזמן חיפוש הרכב המתאים עבורו מתייחס לנושא הזה בדיוק כמו שהוא בדק את מחירי הטיפולים וצריכת הדלק ברכבים פוטנציאלים כדי לקבל תמונה של עלויות אחזקה. אני חושבת שזה בסדר להשאיר את הבדיקות האלו ללקוח.

יחד עם זאת, אני כן חושבת שראוי לציין במקום בולט את נושא סוג הדלק ויותר מזה, לתת דגש על פירוט שגרת הטיפולים. בשנים האחרונות מספר יצרנים פרסמו שגרת טיפולים שאומרת כל 30K ק"מ או שנתיים, כאשר איפשהו בספרי הרכב, מופיעה רשימה באותיות קטנות מתי יש לצמצם את הטיפולים ל15K\שנה. את הרשימה הזאת, לדעתי, כדאי לפרסם בצורה יותר בולטת גם עבור הלקוחות הפוטנציאלים.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

לחבר מיאטה חדשה שפכה מנוע אחרי 10K. במוסך הוציאו לו בולט בהנחיות שיש להחליף שמן כל 5K.

זה שיא התקוממות .

הלך לי פעם צמיג בבימר. הסתבר שאין בארץ בכלל צמיגים של פירלי PZERO ROSSO ראנפלט במידה הנדרשת ןעם אינסקס מהירות Z. בבירור נמצא שבכל הארץ יש 6 צמיגים כאלה מתוצרות שונות. הצלחתי לגרד 2.

דווקא עם ניתוק כרית אויר הסתדרתי. 600 שקל והיה לי ריליי מיוחד שמתחבר במקום הכרית ומדמה אותה בשביל המערכות וחיישנים.

פורסם

הרעיון נחמד, אבל נדמה לי שבחלק די גדול מהמקרים, מי שקונה רכב שדורש רק 98, או מידה מיוחדת כלשהי של צמיגים, יהיה מודע לכך.

אולי הייתי מפריד את הנושא של מערכות מוטלימדיה, שלקוח ממוצע יצפה מהן להתממשק עם כל טכנולוגיה נפוצה היום, לבין נושא דלק \ צמיגים \ עלויות תחזוקה אחרות. יש בכל זאת הבדל בין משהו שיכול להתפס כהטעיה בפרסום, או מכירה של מוצר פגום, לבין חוסר מודעות של רוכש פוטנציאלי לעלויות התחזוקה של הרכב שקונה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

קשה מאוד לתקנן הכל, וכאן נכנס השכל הישר, והביטוי בגרסה הפורומית: חכם ימנע מלהיכנס לצרות שטיפש יתקשה לצאת מהן.

לא חסרים פה שרשורי תלונות על ייבואנים.

עניין הגיר הרובוטי הוזכר, ונדמה לי שדובר על נוהל מבורך, לפיו לא מוכרים רכב רובוטי (חד מצמדי) ללא נסיעת מבחן. וכאן יש שוני בין יבואן / עסק לבין מוכר פרטי. רוכש רכב יד שנייה מחוייב בבירור מקדים ובבדיקת הסחורה, המוכר מחוייב בגילוי נאות (למשל אם עבר תאונה קשה או הוחלף מנוע, במיוחד אם המנוע שונה) אבל לא מחוייב לפרט יותר מדי אם לא נשאר.

עוד עניין שלא הוזכר - החלפת 4 צמיגים ברכבי 4x4 עם דיפרנציאל ויסקוזי (סוברו) רק השבוע שמעתי על בחור שהחליף זוג צמיגים כמקובל ברכבים רגילים, והלך הדיפרנציאל היקר.

לגבי באג בדיבורית ואפילו נגן דיסקים, לדעתי האישית מי שמדובר בשובר עסקה בעבורו, יטרח לברר. (אני חושב שרדיו הוא סטנדרט).

מה כן הייתי מצפה?

גם ללא תקנה: להזכיר בעת המסירה (הזמנה) ואולי להדפיס הודעה קטנה או מדבקה מאחורי סוכך השמש.

לא להסתפק בספר הנהג, שכידוע ולצערנו לא נקרא מעולם.

עריכה אחרונה על ידי Eily
פורסם

מכיוון שבתקופת האחריות תקלות הן על חשבון היבואן (יצרן). אני חושב שהיה ראוי שתהיה חובה לפרסם מספר פריטים:

- עלות טיפול קטן

- עלות טיפול גדול

- מחיר צמיג אצל היבואן

- מחיר מצבר אצל היבואן

תהיה חובה לעמוד במחירים אלו למשך תקופת האחריות

- סוג הדלק שהמכונית צורכת

כמובן שאפשר לרכוש צמיגים או מצבר חילופיים במחירים זולים יותר. אבל לפחות בתקופת האחריות על היבואן להחזיק מלאי ולהצהיר מראש על המחיר.

מה אתם אומרים?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

רעיון נכון בבסיסו, העיניין הוא שהעלויות "נזילות".

ברצות היבואן הם יהיו נמוכות יחסית, ובה במידה הן יכולות להיות גבוהות יחסית.

צמיגים ומצבר הם מכלולים שתמיד נקנים מספקי חוץ, ולכן יהיה קשה ליבואן לשלוט על מחירם, מה גם שתמיד קיימים מוצרים תחליפיים.

פורסם

אני חושב שהמצב היום הוא שחייבים לפרסם מחירון טיפולים כמו גם מחירון חלפים.

אבל מי חושב ששמן גיר להונדה ג'אז עולה יותר ממשקלו בזהב (מעל 500 שח גלון) וצריך להחליף כל שנה שנתיים ולא אין אחראיות על הגיר.

• תוכן חדש...