Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מטען קטן למצבר הרכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4060 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש מטען קטן למצבר, שאפשר להשאיר מחובר קבוע, והוא שומר את המצבר טעון.

ראיתי ב- eBay ממש זולים, שנראים "too good to be true" כמו:

http://www.ebay.com/itm/New-12V-1-2A-Motorcycle-Car-ATV-Portable-Multi-mode-Battery-Charger-Tender-Black-/261705285113?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item3ceed9bdf9

שאלות:

1. האם יש למישהו ניסיון עם מטענים דומים? איזה בדיוק?

2. האם יש לקנות כאלה או דומים בארץ?

3. יש למישהו ניסיון עם מטענים אחרים לא יקרים למטרה זו?

4. כל תובנה אחרת תתקבל בברכה.

תודה!

פורסם

במחיר שהם מבקשים אין לך מה להפסיד . אם אתה מזמין תזמין שניים אני אשמח לרכוש אחד.

בעבר בניתי מטען כזה ממטען של תאורת חרום ושימש אותי מצויין.

למעשה גם אם המטען מוציא 1/2 אמפר/שעה הוא יכול לטעון מצבר גדול בשבוע זו לדברי מביני הענין הטעינה האופטימלית.

שלמה דן גדרון

פורסם
במחיר שהם מבקשים אין לך מה להפסיד . אם אתה מזמין תזמין שניים אני אשמח לרכוש אחד.

בעבר בניתי מטען כזה ממטען של תאורת חרום ושימש אותי מצויין.

למעשה גם אם המטען מוציא 1/2 אמפר/שעה הוא יכול לטעון מצבר גדול בשבוע זו לדברי מביני הענין הטעינה האופטימלית.

הבעיה היא שבמצב "אחזקה", המטען צריך להוריד את זרם הטעינה לרמה שמצד אחד אכן תשמור את המצבר טעון, ומצד שני לא תחמם את המצבר, ותאדה את התמיסה.

לכן רציתי לדעת אם יש למישהו ניסיון טוב, או שזה סתם זבל שלא עובד נכון.

חוץ מזה, השאלה היא גם אם יש מטענים דומים בארץ?

פורסם

מטען קטן כזה מן הסתם טוען בזרם נמוך, כך שאין סכנה שהמצבר יתחמם.

ישנם מטענים "חכמים" שגם מגבילים את עצמת הזרם, וגם טוענים את המצבר בפולסים. מטענים שאכן נועדו להיות מחוברים כל הזמן למצבר ולשמור אותו טעון כל הזמן.

פורסם
מטען קטן כזה מן הסתם טוען בזרם נמוך, כך שאין סכנה שהמצבר יתחמם.

ישנם מטענים "חכמים" שגם מגבילים את עצמת הזרם, וגם טוענים את המצבר בפולסים. מטענים שאכן נועדו להיות מחוברים כל הזמן למצבר ולשמור אותו טעון כל הזמן.

המטען שצירפתי את הקישור הוא גם "חכם", ואמור לטעון ב- 1.2 אמפר במכסימום, ולרדת לזרם "תחזוקה" (כנראה בסביבות 0.25 אמפר) לפי הצורך. השאלה היא האם הוא באמת עושה את זה נכון, שומר את המצבר טעון, ולא מזיק למצבר...

פורסם

למטרה שציינת קנה פנל סולרי, לא דורש חיבור למתח רשת .

אצלי כבר מספר שנים ללא בעיות.

אשמח להשאיל לך אחד לבדיקה.

שבוע טוב

=================================

גם אני מגיע קבוע למפגש שישי הצפוני של מועדון ה-5, Outlet חוצות המפרץ קפה Greg :lol:

Classic car parts hunter

פורסם

נתי

הרעיון של עבודה בלי כבל מאריך מוצאת חן בעיני.

האם תוכל לפרט לגבי הפנל ?

תודה

ישי

" בוא ניסע, ניתן למחלה לעבוד, נחזור עם מיכל ריק " . בגעגוע לישראל ז"ל

פורסם

ניתן לרכוש פנלים סולריים שבעזרתם ניתן לטעון מצברים.

שמירה על מצבר לאורך זמן מצריכה זרם נמוך מאוד כמה עשרות מילי אמפר מספיקים.

את הפנל שמים בחוץ ומוצא הפנל מחובר לקטבי המצבר, אצלי אורך הכבל כ 15 מטר. אין צורך בקרינת שמש ישירה כל הזמן.

במערכת יש דיודה שמונעת פריקת המצבר כאשר אין אור בחוץ.

יש מגוון רחב של עזרים כאלה בנתוני זרם שונים, אצלי בשימוש מספר שנים ועושה את העבודה.

היתרון גדול לדעתי שאין צורך במתח רשת עם כל הסיכונים שבו.

גם אני מגיע קבוע למפגש שישי הצפוני של מועדון ה-5, Outlet חוצות המפרץ קפה Greg :lol:

Classic car parts hunter

פורסם
למטרה שציינת קנה פנל סולרי, לא דורש חיבור למתח רשת .

אצלי כבר מספר שנים ללא בעיות.

אשמח להשאיל לך אחד לבדיקה.

שבוע טוב

נתי, תודה על ההצעה, רק יש לי "בעיה"- האוטו במוסך סגור. יש חשמל ואין שמש... :-D

פורסם

חור 4 מ"מ בגג או בקיר ותדביק את הפנל על הגג או על הקיר.

טעינת מצבר לאורך זמן (בחשמל או בפנל סולארי) במוסך סגור יכולה להיות, במקרים קיצוניים, מסוכנת שכן לגזים אין לאן לצאת ויכולה להצטבר שכבת גז פציץ וניצוץ קטן של הדלקת אור או ניתוק המטען יכול לגרום לך לשפץ מחדש את האוטו...

שלמה דן גדרון

פורסם
טעינת מצבר לאורך זמן (בחשמל או בפנל סולארי) במוסך סגור יכולה להיות, במקרים קיצוניים, מסוכנת שכן לגזים אין לאן לצאת ויכולה להצטבר שכבת גז פציץ וניצוץ קטן של הדלקת אור או ניתוק המטען יכול לגרום לך לשפץ מחדש את האוטו...

לא צריך להגזים. יכולה להיות בעיה (עם פליטת מימן) במקרה של מצבר בתא סגור וקטן. לא במוסך. חוץ מזה, יש לי וונטה במוסך :-D.

אחרי קריאה ובדיקות, החלטתי ללכת על CTEK MXS 3.8. נראה שהוא הרבה יותר מתוחכם מהפשוטים, עם מספר מודי פעולה ושלבי טעינה. חיברתי אתמול, והכל נראה טוב.

לאלפא רק הטוב ביותר... :-D

פורסם
נתי, תודה על ההצעה, רק יש לי "בעיה"- האוטו במוסך סגור. יש חשמל ואין שמש... :-D

אין סיבה שהרכב יעמוד בשמש, הפנל הסולרי בחוץ כבל דו גידי (אצלי 15 מטר) ניכנס למחסן ובא לציון גואל. ציינתי כבר שאין צורך בקרינת שמש ישירה.

Classic car parts hunter

• תוכן חדש...