Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4160 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמעתי שהטמפ' הולכות לרדת אל רמת הקיפאון ומתחת. האם אתם מתכוונים להשאיר ברז דולף כדי למנוע נזק לדוד ו\או קולטים? כמה חזק צריך להיות זרם המים והאם זה באמת עוזר? מדובר על איזור חיפה.

:idea:
פורסם

איפה בחיפה? אין דין סביוני דניה כדין בת גלים.

אני גר במקום יחסית נמוך, לא מתכוון להזרים מים אבל כן להשאיר את החימום בדוד פועל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

אני לא מאמין בזה. נשמע לי אגדה. אין סיבה שהמיים יזרמו דרך הקולטים ולא רק דרך הדוד.

עריכה אחרונה על ידי yuvk
:turn-l:
פורסם

בשנת 2004 התפוצצו לי הקולטים בגלל קור כזה, מה שגרם למשהו כמו 2000 ש"ח לעוף מהארנק. מאז אני משאיר ברז מטפטף ולא קרה כלום, בנוגע לצינורות בגינה סגרתי את המים אליהם ורוקנתי את הצינורות, כלומר פתחתי את הברזים.

פורסם

yuvk, אתה כנראה לא גר באיזור ההר או שאין לך דוד שמש.

עקרון הפעולה של דוד שמש הוא שמים חמים מהפלטה מוזרמים לדוד ומשם לצנרת. גם כשאין יציאה של מים הפיזיקה (מים חמים עולים למעלה) שולטת על הסירקולציה.

ברז מטפטף מונע קפיאה של המים בצנרת בשל תנועת הזרימה המזערית הקיימת בצינור.

זו שיטה בדוקה נגד נזקי צנרת, מנסיון של שנים רבות בירושלים.

פורסם

לפני חודש כשהיה שלג עשינו וגם היום בלילה נעשה-מעלות CITY

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

רגע,צריך בויילר דולק וברז מטפטף או רק ברז מטפטף,

והאם חשוב לשים את הטיפטוף על מים חמים,או כל זרימה של טפטוף

(מים קרים או חמים) מספיקה?

פורסם

הקולטים היום לא מתפוצצים אם דואגים להתקין שסטום בטיחות בתחתית הקולט ואז הוא מתפוצץ ומשחרר מים ומונע פיצוץ של הקולט

הבעיה היא שאז מתבזבזים הרבה מים.

לכן עדיף להשאיר זרזיף מים כזה שיתן סירקולציה של מים.

בשלג הקודם התפוצצו אצלנו שני שסטומי בטיחות.

ולא צריך להשאירבוילר דולק אלא רק לכוון את הברז למים חמים

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם
רגע,צריך בויילר דולק וברז מטפטף או רק ברז מטפטף,

והאם חשוב לשים את הטיפטוף על מים חמים,או כל זרימה של טפטוף

(מים קרים או חמים) מספיקה?

רק טפטוף של מים חמים רלוונטי כי צנרת הקרים לא עוברת דרך הדוד כלל.

את הבוילר צריך להדליק, אחרת לא יהיה הפרש טמפרטורות בין המים הנכנסים לדוד למים שכבר נמצאים בו.

• אחראי פורום
פורסם (נערך)

אני גר במקום גבוה עם שלג כל חורף ומינוסים, בכלל לא שמעתי על העניין הזה עד עכשיו שהמועצה סימסה על זה.

עריכה אחרונה על ידי itaysamurai

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

תודה שאתם מזכירים לי, בשלג האחרון קפאו לי הקולטנים....

ירושלים, 800 פלוס, לא יודע לגבי שלג אבל כבר עכשיו קר מאוד.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
yuvk, אתה כנראה לא גר באיזור ההר או שאין לך דוד שמש.

עקרון הפעולה של דוד שמש הוא שמים חמים מהפלטה מוזרמים לדוד ומשם לצנרת. גם כשאין יציאה של מים הפיזיקה (מים חמים עולים למעלה) שולטת על הסירקולציה.

ברז מטפטף מונע קפיאה של המים בצנרת בשל תנועת הזרימה המזערית הקיימת בצינור.

זו שיטה בדוקה נגד נזקי צנרת, מנסיון של שנים רבות בירושלים.

יש לי דוד שמש אבל אני אינני גר בהר. אבל כל זה לא רלוונטי.

עקרון הפעולה של דוד שמש הוא תרמוסיפון. בקצרה, הקולטים מותקנים נמוך מהדוד. מיים חמים שחוממו על ידי השמש שואפים למעלה, אל תוך הדוד, ואל המקום שהם מפנים נשאבים מיים קרים יותר מהדוד. זוהי סירקולציה ללא משאבה.

כשקר בחוץ, המיים בקולט קרים יותר מהמיים בדוד המבודד, ולכן שום תרמוסיפון לא מתרחש.

פורסם

מעולם לא למדתי את ההנדסה של הדודים אבל נדמה לי שהברז הנוטף פתר בעיה אחרת: המים מתחילים להתרחב כבר בטמפרוןרה של 4 מעלות. לכן, אם המערכת אטומה, כבר בירידת הטמפרטורה מתחת ל-4 מעלות המים יתרחבו, ואם אין להם לאן להתפשט הם יגרמו לפקיעת הצינורות. הברז הנוטף מאפשר למים העודפים לברוח מהמערכת, וכך מונע פיצוץ.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אם המערכת אטומה, כבר בירידת הטמפרטורה מתחת ל-4 מעלות המים יתרחבו, ואם אין להם לאן להתפשט הם יגרמו לפקיעת הצינורות.

המערכת איננה אטומה. הדוד מחובר לצינור המיים העירוני והלחץ בו קבוע. על כל טיפת מים שיוצא מהדוד, טיפה אחרת נכנסת. טיפטוף לא מפנה שום מקום.

• תוכן חדש...