Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4168 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

חבר שלי , הלך לימי המכירות של צמפיון ורצה לרכוש איביזיה AM .

הוא נתבקש לשלם 2000 ש"ח פיקדון, וכן לחתום על כתב אחריות , שמקריאה שלי התוכן שלו נשמע הזוי .

אולי אני לא מבין כלום בניסוח , אבל לאחר שקראתי 5 פעמים מה שהצלחתי להבין הוא :

במסגרת האחריות צ'מפיון נושאת ב 50% מעלות החלק ומעלות העבודה של המכלולים הבאים:

• תיבת הילוכים

• מנוע
  • משאבת דלק (משאבה /הזרקה /טורבו)
  • תיבת הגה
  • מחשב בקרת מנוע
  • מחשב בקרת מערכות בלימה ( ABS.ESP ... )
  • יחידת שסתומים הידראולי חשמלי
  • לוח שעונים

• כריות אוויר

• מערכת בקרת תקלות

מה זה? זה כל הרכב ! על מה לעזאזל כן יש אחריות ???

מצורף קטע מתעודת האחריות וכן הנספח א

יתכן ולא הבנתי , אשמח אם מישהו יסביר לי, על מה יש אחריות ?

Capture.JPG

פורסם

האם אתה יכול להעלות את כל כתב האחריות?

קשה להבין אם מדובר פה על תקופת האחריות הראשונה או על אחריות מורחבת (בזמן) אך מוגבלת (בגובה הכיסוי).

פורסם

אכן קשה להבין את סעיף 5. לכאורה הוא מתייחס לעבודות שירות בתקופת האחריות. זה בלתי סביר שמקרה של תקלה באחד מן הרכיבים המפורטים בנספח א' יחוייב הלקוח ב 50% עלות החלקים והעבודות, זה גם סותר את הכתוב בסעיף 2.

האחריות עצמה מוגדרת בסעיף 2 ונאמר בה שהתיקון יהיה ללא תמורה.

כנראה צריך להיות בעל השכלה משפטית [או לקוח ותיק של צ'מפיון] כדי להבין את המשמעות.

מה שברור הוא שלא כדאי לבצע טיפולים במוסך שאינו מורשה יבואן בתקופת האחריות.

יש למישהו חוזה אחריות של יצרן אחר כדי להשוות?

פורסם

אני מניח שהכוונה היא שהעלות הינה 50% לצ'מפיון ו-50% ליצרן.

או שהכוונה היא לאיזשהו חוק/תקנה שמתירים כפייה לשירות במוסכי היבואן רק במקרה שהיבואן אחראי ל-50% לפחות מעלות התקלות בתקופת האחריות.

יכול להיות?

פורסם

מה שאני מבין מזה:

אם בוצע תיקון/שרות לאחד המכלולים הנ"ל מחוץ לרשת היבואן - אין אחריות.

פורסם

ניסוח מסורבל אך החוק, התקנות ורישיון הייבוא מחייבים מתן אחריות מלאה לשנתיים ללא שום השתתפות מצד הלקוח.

אם הכוונה לכבול את הלקוח למוסכים מורשים בעת ביצוע תיקונים בתקופת האחריות הרי זה נראה לגיטימי למדי

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

אם הכוונה לכבול את הלקוח למוסכים מורשים בעת ביצוע תיקונים בתקופת האחריות הרי זה נראה לגיטימי למדי

אני לא בטוח. נדמה לי שיש חוק או הוראה שאתה יכול לטפל באוטו בכל מוסך מורשה מטעם משרד התחבורה וזה לא פוגע באחריות על הרכב.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

החוק מתיר טיפולים (ותיקונים? לא נתקלתי בהתייחסות לנושא) בכל מוסך מורשה משרד התחבורה ללא חשש לאיבוד אחריות. צ'מפיון לא יכולים להתנער מכם בתואנה הזו.

בדיוק לשם כך הומצאה 'אחריות של רצון טוב', שמשמעה - תקלות סדרתיות שהתגלו אחרי תום תקופת האחריות יטופלו ע"ח היבואן (גם אם חלקית) רק אם הרכב טופל במוסכי היבואן, ובכך החוק לא נוגע.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם

שמע, מצטער שאתה וחבר שלך לא הבנתם ועשיתם לעצמכם פאדיחה. תגיד לחבר שלך שבגדול מה שהתכוונו שהוא יעשה עם כתב האחריות זה לקחת אותו לשירותים, להוריד איזה אחת, ואז לנגב איתו.

אחר כך לקפל את זה יפה ולבוא לזרוק את זה לסוכן על השולחן.

זוהי בעצם הכוונה "בחתימה" וזה השימוש היחידי הראוי בכל מסמך שכתובות עליו המילים צ'מפיון ואחריות באותו הדף.

פורסם (נערך)
החוק מתיר טיפולים (ותיקונים? לא נתקלתי בהתייחסות לנושא) בכל מוסך מורשה משרד התחבורה ללא חשש לאיבוד אחריות. צ'מפיון לא יכולים להתנער מכם בתואנה הזו.

באיזו תואנה?

לפי הכתוב, ואינני יודע האם הפרשנות של צ'מפיון לחוק נכונה, יש תיקונים וטיפולים אותם חייבים לבצע במוסכי היבואן בתקופת האחריות.

האם ביצוע טיפול שגרתי (לא תיקון תקלה) באחד מן הרכיבים הנזכרים שלאבמוסך היבואן עומד בסתירה לסעיף 5?

אני עדיין לא הבנתי מה כתוב בסעיף 5. האם יש למישהו הסבר מבוסס?

עריכה אחרונה על ידי COMMANDER
פורסם

לי ולמספר חברים יש רכבים של צ'מפיון. בתקופת האחריות החליפו לנו כל דבר בחינם בלי להתווכח.

לחבר עם סיאט החליפו גומיה בדלת בגלל חריקות, רדיו מקורי בגלל שלפעמים הקליטה לא הייתה טובה. הם אגב לא מצאו את הבעיה אבל החליפו בכל זאת.

לי יש Audi, החליפו לי באחריות מראה מתכהה בגלל שהיתה עליה שריטה מאוד קטנה (זה הפריע לי) ואת המנוע של אחד החלונות כי היה רעש חרישי בזמן הסגירה שעצבן אותי.

חבר אחר עם Audi קיבל הזמנה להחליף את הקלאצ'ים של ה-DSG (רכב מודל 2010) ומאז הכל אצלו דבש.

שלא יהיו אי הבנות, מיד בתום תקופת האחריות עברתי למוסך לא מורשה ואני ממש לא חשוב שבצ'מפיון עובדים חסידי אומות העולם. אבל - הם החליפו כל מה שצריך בלי להתווכח ובלי סיפורים. לא ביקשו חמישים אחוז ולא חצי אחוז. חינם.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

shugiflex,

אין טענה שצ'מפיון לא מכבדים את האחריות.

מכיוון שטיפלת ברכב במוסך היבואן לא חל עליך הכתוב בסעיף 5.

התקלות שאתה מתאר גם לא שייכות לרכיבים הנזכרים בנספח א'.

האם חוזה האחריות שלך זהה?

פורסם

תעודת האחריות הזו היא לא דבר חדש והיא קיימת הרבה זמן. גם אני בתור בעל איביזה חדשה, שמתי לב לסעיף הזה, של ה-50%. ביצעתי 2 שיחות טלפון בנושא, לשרות הלקוחות שלהם, פעם דיברתי עם נציגה ופעם עם מנהל בכיר בקשר לנושא, והתשובות היו חד משמעיות:"מלבד דיסקית הקלאצי{פלטה}, ודיסקיות בלם, כל הרכב באחריות שנתיים, פגוש לפגוש, כולל המצבר, וללא הגבלת ק"ם". השיחות מוקלטות ושמורות אצלי, כולל שמות, תפקידים ותאריכים.

• תוכן חדש...