Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4159 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

[TABLE=width: 100%]

[TR]

[TD=class: FTDD, bgcolor: #FFFBFF, colspan: 1][TABLE=width: 100%]

[TR]

[TD=width: 100%]שלום אשתי היא עולה חדשה שעדיין זכאית להטבה של ייבוא רכב במסים מוזלים וללא הגבלת שנתון.

אני מעוניין לייבא פורשה 911S בת 4 שנים.

הייתי מעוניין לדעת מה היא עלות הטיפולים הממוצעת לרכב הנ"ל, ומה עלות הביטוח?

נ.ב.

כאשר אני מסתכל באיביי או באתרים למכירת רכבים משומשים נראה כאילו המחיר שאנשים מבקשים לרכב בן 4 שנים הוא כמעט כמו המחיר לרכב חדש אני לא מצליח להבין את זה....

מה מחיר המחירון לפורשה 911S בת 4 שנים באירופה/ארה"ב? [/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

פורסם

1. מה שצריך להדאיג אותך זה עלות הביטוח, לא עלות הטיפולים.

2. צפה לעלות ביטוח של 20000 ש"ח לשנה וצפונה (מקיף בלבד)

3. ההנחה במיסים תתבטא במחיר זול יותר ב-20% ממחיר של רכב במיסים מלאים.

4. שים לב שבמועד רישום הרכב לתנועה בדרכים בארץ צריכים לעבור פחות מ-48 חודשים ממועד ייצורו של הרכב.

5. בדגמים האלה יכולים להיות הפרשים גדולים מאוד במחיר בין רכב לרכב בגלל תוספות.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

3. עלות המסים לעולה חדש היא 75% (מכס ומע"מ)...השאלה שלי היא אם כאשר מייבאים רכב יד שנייה משלמים פחות מ 75 אחוז?

4. לעולה חדש אין הגבלה על גיל הרכב שהוא מייבא, לצורך העניין אני יכול לייבא גם פורשה בת 8 שנים.

5. לפחות בארץ למר לוי יצחק לא ממש אכפת אם שמתה תוספות בשווי 300K על הרכב שלך, המחיר מחירון מחושב לפי מחיר הרכב עם אבזור הסטנדרט.

האם בחו"ל המצב שונה?

פורסם

אין לך מה להסתכל על המחירון של לוי יצחק כשאתה קונה רכב מחו"ל.

ברוב הארצות אין מחיר "מחירון" רשמי. על תוספות יקרות נהוג לשלם אקסטרה אבל עד גבול מסוים. לרכב ישן יותר, מצבו ושאר הנתונים יותר חשובים מאשר התוספות.

שים לב ש-911 היא מכונית יקרה מאוד גם כמשומשת. הן שומרות היטב על המחירון, במיוחד באירופה (בארה"ב כמעט תמיד זול יותר).

לדוגמא, 997 מ-2010 לא תעלה פחות מ-50K ביורו.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

המחירון של לוי יצחק היה בסך הכול לצורך לצורך הבהרת נקודה. הנקודה היא שלוי יצחק הוא שמאי רכב ואני מאמין שהוא מעריך את הרכבים ע"פ מה שמלמדים בבית הספר לשמאות ולכן הייתי מצפה ששמאים בחו"ל יערכו את מחיר הרכבים לפי אותם קווים מנחים זאת אומרת ללא התחשבות בתוספות....מן הסתם שאין קשר בין המחירון של לוי יצחק בישראל למחיר הרכבים בחו"ל.

פורסם

לוי יצחק מעריך את הרכבים ע"פ מה שמלמדים בבצפר לליסינג. וע"פ נוסחת מחשב פשוטה, למען האמת.

בנוסף, בבתי ספר לשמאות מלמדים שמאים לא להתחשב בתוספות? אז בתי הספר לשמאות עושים עבודה גרועה מאוד, ומלמדים את השמאים שלהם להיות עצלנים גמורים.

תרשה לי לחדש לך. בוודאי שיש להתחשב בתוספות! דוגמא פשוטה: שתי מכוניות זהות לחלוטין ובאותו המצב בדיוק, רק שלאחת מהן יש נניח פנסי קסנון ולשנייה אין. איזו מכונית תעדיף? זו עם הקסנון. והאם תסכים לשלם עליה קצת יותר? בהחלט.

עכשיו בוא תעשה ניסוי מהנה קטן, וכנס ל-car configurator באתר של פורשה (אפשר האמריקאי, למשל).

911 קאררה S חדשה עולה 99000 דולר. בוא נתחיל להעמיס עליה אופציות. זה כיף.

תודה לך באמת. בזבזת לי עכשיו שעה מהחיים. יצרתי את ה-911 האולטימטיבית אבל אין לי גרוש על התחת לקנות אותה. למישהו יש 129600 להלוות לי?

סליחה, חוזר לעיקר - שים לב שיש הבדל של 30000 דולר בין הקררה הבסיסית לזו שהייתי קונה אם לא הייתי עני. אתה חושב שהכסף הזה נעלם במכה אחת? אתה חושב שהמכונית הזאת לא תהיה שווה יותר ממכונית מקבילה בלי כל התוספות?

שים לב שאני לא טוען שצריך לשלם עליה 30000 יותר כמשומשת, אבל אם מוכרים אותה בת 3, הגיוני לשלם סביב 15000 יותר, למשל.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם (נערך)

אני בהחלט מסכים עם ההיגיון של מה שכתבת למעלה...

וגם אני משחק לא מעט עם ה

car configurator באתר פורשה האמריקאי ובקלות מגיע לתוספות בשווי $30K.

אבל מסיבה כל שהיא ההיגיון הזה לא עובד בארץ...

לדוגמה אם מחר אני אבוא לעשות טרייד אין בסוכנות BMW במקרה הטוב אקבל על הרכב שלי את מחיר המחירון של לוי יצחק ואם תכנס למחירון של לוי יצחק תגלה שרשימת האופציות שאתה יכול לסמן עליהן וי שמותקנות אצלך ברכב קצרה מאוד...

ועד כמה שהבנתי המצב בשוק הפרטי לא באמת שונה...

אבל אולי בחו"ל המצב אחרת.

בכל מקרה היום לאחר בירור עם מספר סוכנויות ביטוח קיבלתי הצעות מחיר שהנמוכה ביותר שבהן הייתה 18K לשנה, עם עלויות ביטוח כאלה נראה לי שכנראה אבדוק אופציות נוספות.

עריכה אחרונה על ידי misgavv
פורסם

בעיה נוספת היא עם ה997 שבעיני מביני עניין היא נחשבת ליותר 911 ממחליפתה (בעיקר בגלל המימדים וההגה ההידראולי) כך ששוויה נשחק באיטיות.

כך בחשבון שאיכות הייצור על פי מה שקראתי בשנים האחרונות אינו חף מתקלות,מחיר היבוא אומנם יהיה זול יחסית מלקנות בארץ אך את הטיפולים תאלץ לעשות כאן.

Porsche 944 turbo

פורסם

ביטוח של 18K לשנה זה מה שמפריע לך? מה עם עלויות טיפולים של 5K? החלפת צמיגים ב-10K? ברקסים בהשד יודע כמה K? תחזוקת פורשה זה עסק יקר. בכל מקום בעולם, אגב.

בנוגע לתוספות בארץ - השוק קטן מדי והאופציות, במרבית המקרים, מצומצמות מדי. בארה"ב ובאירופה כמעט לכל רכב יש מספר רמות גימור וכמות בינונית עד גדולה של תוספות בתשלום. בארץ יש לרוב גרסת ליסינג וגרסת בעלות פרטית, וזהו. במקרים המעטים שיש יותר תוספות, השוק הישראלי לא יודע איך לאכול את זה.

שים לב שגם באירופה שווי התוספות יורד משמעותית עם השנים, אבל כשמדובר בתוספות יקרות, לרוב אחרי 3-4 שנים עדיין יש הבדל משמעותי במחיר הרכב.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...