Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4146 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הצטברו לי חודש וחצי ימים של חופשה בתשלום, מאחר ואני מסיים לעבוד את החודש לאחר מכן אני אנצל במלואו, השאלה מה לעשות עם הימים הנותרים?

מאחר ואני לא מעוניין 'לפתוח חודש חדש' (החישוב של הפיצויים יהיה נמוך דרסטית בחישוב ממוצע 3 החודשים האחרונים, מאחר והוא לא יהיה מלא) ואני לא אוכל לנצל את הימים האלה לפני סיום העבודה, מה ניתן לעשות עם הימים הנותרים מהחופשה בתשלום?

פורסם

נראה לי הפיצויים לעובד שעתי הם לפי ממוצע 12 חודשים. ולעובד חודשי זה משכורת חודשית מלאה ולא רק על הימים שעבדת בחודש האחרון.

בכל מקרה הם יתנו לך את הימי חופשה בכסף (אחרי מס). החוק נראה לי אומר שמותר לצבור רק ימים של שנה. אבל זה תלוי בארגון.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם

אין השפעה על הפיצויים כי אם עבדת חלק מהחודש החישוב הוא עד מועד הפסקת העבודה. אחרת כולם היו מפוטרים בשני לחודש.

אתה יכול לפדות את החופש כחופש ואז יחסי עובד מעביד ממשיכים עד סיום החופש (כולל רכב צמוד וכל ההפרשות) ואתה יכול לפדות תמורת ימי חופש ואז אתה מקבל את הסכום אבל יחסי עובד מעביד מתנתקים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אז אני בעצם יכול לסיים רגיל, את החודש וחצי שנצברו לקבל כתוספת למשכורת האחרונה או כסכום כסף בלי קשר לתלוש משכורת האחרון?

עדיף למשוך את הכסף (שיקוזז אחרי מס) ולא להמשיך את היחסי עובד מעביד - לקחת חופשה בתשלום למשך חודש שלם (תלוש), שמשם יקוזז ביטוח לאומי, דמי בריאות וההפרשות למיניהן?

ואני עובד חודשי אבל השכר לפי שעות עבודה, החישוב של הפיצויים הוא לפי ממוצע 3 חודשים אחרונים X שנות עבודה או ממוצע 12 חודשים אחרונים X שנות עבודה?

פורסם

מצד אחד אם פדית וניתקת יחסי עובד מעביד אתה זכאי כבר לדמי אבטלה וחופשי להמשיך בעיסוקיך. מצד שני אם לא ניתקת ויצאת לחופשה בתשלום אז גם הותק לפיצויים גדל בעוד חודש.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

השאלה היא איך מנוכה התשלום מפדיון ימי החופשה (לדוג' 45 יום שאני פודה אותם ככסף), אם אני אשתמש בחודש ימים כחופשה בתשלום אז יהיו לי ניכויים רגילים של ביטוח לאומי, ביטוח בריאות, קופת גמל ושאר ירקות.

איזה ניכויים יהיו לי מהסכום שאני פודה ככסף (את כל ימי החופשה שצברתי)?

פורסם

נהג לילה כתב לך כי אם אתה לא פודה אתה ממשיך להיחשב כעובד ולכן גם וותקך גדל ועימו גם הפיצויים

בנוסף כל ההפרשות לגופים כמו גמל וקה"ש נעשים כרגיל.

בפדיון , אתה משלם את כל המיסים ואף יותר כי הגולם חושב שזה השכר שלך וינקנק אותך בניכוי מס הכנסה ב"ל וביטוח בריאות , ותצטרך לבקש תיאום מס.

בייחוד שכרגע תחילת שנה .

מאידך ייתכן ולפי הנהוג במקום העבודה לא תקבל הפרשות סוציאליות על הפדיון

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עשיתי חישוב (שוב, לפי מה שאני מבין, ותקנו אותי אם אני טועה - ממוצע משכורות 3 חודשים אחרונים X שנות עבודה) במצב של אם אני משתמש בחודש נוסף כחופשה בתשלום (כביכול עוד עובד) והמצטבר בסוף עם החודש הנוסף הזה יוצא פחות 2500~ שקל ממה שהיה אם לא הייתי משתמש בחופשה על החודש הבא, ככה שמבחינת פיצויים הסכום דווקא קטן.

כשאני פודה אני משלם מס הכנסה, ביטוח לאומי וביטוח בריאות על הסכום של הפדיון?

עוד כמה שאלות בנושא (הכללי) -

אני אמור לקבל דמי הבראה חלקיים על לפחות חצי שנה (אפילו יותר), האם אני מקבל את זה אוטומטית או שאני צריך לדרוש ממקום העבודה או שזה כבר לפנות לביטוח לאומי?!

החישוב הכולל של הפיצויים זה בעצם כל הסכום שהמעסיק הפריש במהלך כל השנים לקופה שלי, או שיש סכום נוסף שאני אמור לקבל ולהכניס אותו לקופה עם שאר הכסף שהצטבר שם או למשוך אותו?

פורסם

למשוך פיצויים? לא כדאי. מדור בשליש מהצבירה הפנסיונית שלך. השאר אותם בקופה וצבור אותם עם הצבירה הפנסיונית של מקום העבודה הבא

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אז זהו השאלה היא אם יש איזה תשלום פיצויים נוסף (בדומה לפיצויי פיטורין, כפי שנקבע במקום העבודה) שאני אמור לקבל בסיום העבודה?

סכום הפיצויים מחושב עפ"י ממוצע 3 משכורות אחרונות X מספר השנים? הסכום הזה הוא שליש מהצבירה שיש בקרן פנסיה?

מאחר ואני עצמאי אני מניח שאני אפריש כל חודש סכום לקרן פנסיה, למרות שעם כל מה שאני קורא אני בכלל שוקל לעשות משהו אחר עם כל הכסף במקום ש'יירקב' עוד איזה 30 שנה בקרן...

פורסם (נערך)

טוב ממה שקראתי הסכום כנראה יחושב עפ"י ממוצע שעות חודשיות של ה12 חודשים אחרונים, אני עובד לפי שכר שעתי חודשי.

אני מבין שאם חודש שלם הייתי במילואים אז לא מחשיבים את זה וככה יוצא בעצם שזה ממוצע של 11 חודשים + 0, הסכום נמוך משמעותית מממוצע 3 משכורות ברוטו אחרונות X שנים.

לא שציפיתי שהמדינה הזאת תבוא לקראת משרתי מילואים בנושא הזה (כאילו שיש משהו שהיא כן באה לקראת).

מה עם הדמי הבראה שאני אמור לקבל באוגוסט? (עבדתי חצי שנה לפחות מאז הדמי הבראה הקודמים)

יש עוד סכום נוסף שאני אמור לקבל בסיום העבודה או שרק את החישוב של הפיצויים?

את הימי חופשה שאני פודה, חל עליהם מס הכנסה וביטוח לאומי \ בריאות וכל שאר הדברים?

עריכה אחרונה על ידי PsyOr
פורסם

אם ישנה תקופה עבורה לא קיבלת דמי הבראה, אתה זכאי.

על התמורת חופשה אתה משלם מיסים כרגיל.

אם אתה חתום על "סעיף 14" בחוזה העבודה, הפיצויים שלך הם החלק היחסי שהופרש מהמשכורת שלך לפנסיה תחת פיצויי פיטורין.

אם אתה לא חתום, הם צריכים להשלים לך את ההפרש בין מה שהצטבר לזכאות שלך לפיצויי פיטורין.

פורסם

הבנתי, תודה!

את הדמי הבראה אני מבקש מביטוח לאומי? (אם כן איזה טופס זה? מאחר ואני כבר לא אהיה שייך למקום העבודה) או שמקום העבודה יקבל את החלק היחסי של הדמי הבראה ויצטרך להעביר לי אותו\אצטרך לדרוש אותו ממנו?

פורסם

רק לתיקון כל מי שמעלי ,

פדיון חופשה לעובד שעוזב חייב במס הכנסה , פטור מביטוח לאומי .

כך שאתה מרוויח כ 10% אם אתה פודה את החופשה עם העזיבה ולא מנצל אותה

עריכה: דמי הבראה משולמים על ידי המעביד ולא על ידי ביטוח לאומי , אתה אמור לקבל אותו בתלוש האחרון

ישנם מעבידים שמנפיקים תלוש נוסף חודש אחרי שבו הם "סוגרים חשבון"

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

• תוכן חדש...