Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4121 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

הסיפור הוא כזה:

אתמול בבוקר שמתי לב שהנעילה המרכזית של האזעקה פותחת חזרה את הדלתות כשניה אחרי הנעילה.

נעילה עם הכפתור שעל הקונסולה עובדת תקין, נעילה עם השלט פותחת את הדלתות חזרה אחרי שניה.

שמתי לב שנורת "דלת פתוחה" בקונסולה דולקת בחצי מהעוצמה שלה כאשר הרכב מונע. נכבית לגמרי בהדלקת אורות.

מיקרוסויצים בדלתות תקינים, מדליקים אותה במלוא העוצמה בפתיחת דלת.

כאשר יצאתי מהעבודה ההנעה הייתה קשה מאוד. המצבר היה חלש עד כדי כך שההנעה איפסה את מונה הקילומטרים והזיכרון של הרדיו.

בנסיעה נשמע לסירוגין תקתוק ממסרים מהאיזור התחתון של מרכז הקונסולה ומאיזור ברך שמאל. שום תפקוד של מערכות הרכב לא נפגע מכך.

חוץ מהחלונות הקידמיים שלא הגיבו.

בלילה ניתקתי מצבר ובבוקר הרכב הניע בקלות.

לפני שעה פירקתי את דיפוני הדלתות בתקווה שאני אמצא שם רטיבות שתשפוך אור על התעלומה. הכל יבש.

גיליתי שהמנועים של החלונות הקידמיים כל הזמן מקבלים מתח (ומתחממים), כלומר האזעקה כל הזמן מנסה לסגור אותם.

זה ככל הנראה מה ששתה את המצבר.

הוצאת פיוזים של החלונות (5 במספר) לא עזרה. האזעקה עוקפת אותם. לבסוף בליית ברירה ניתקתי את המנועים.

לא נמצאה רטיבות בשום מקום, מתחת למכסה מנוע הכל יבש, בתא נוסעים הכל יבש, בדלתות יבש, הפנסים האחוריים יבשים. יש מעט רטיבות באיזור הגלגל ספייר אבל אין שם שום דבר חשמלי.

אני כבר לא מבין אם זה בגלל הגשם או שזה צירוף מקרים.

מה עוד אפשר לבדוק? :shock:

תודה מראש,

יגאל.

יום טוב גם לך

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

עידכון:

אכן נכנסים מים לאוטו, הריצפה מתחת לרגלי הנהג (מתחת לשטיחון) רטובה אחרי נסיעה בגשם.

אחרי שהפכתי חצי רכב, ובהמשך לשירשור הזה,

מצאתי את המרים שמשות הקידמי (כן יש שני מרימים, אחד לקידמיים ואחד לאחוריים) עמוק עמוק מאחורי ההגה בפינה השמאלית, כמעט בתוך המפוח של המזגן.

זו גם הנקודה שבה חודרים מים לתוך הרכב. מסתבר שהיחידה של המזגן הרבה פחות מבודדת מהקבינה ממה שחשבתי.

כך ניראה המרים ששחה קצת במים

מרים שמשות.jpg

לא פלא שכל העסק קיצר והתחרבש.

השלבים הבאים:

1. להבין למה נכנסים משם מים לקבינה ומה בתכנון המקורי לא עובד כמו שצריך.

2. בקרת נזקים, למה עוד המים גרמו? מנורת "דלת פתוחה" עדיין דולקת אחרי נסיעה בגשם אז כניראה שיש עוד מה לעשות.

3. להוציא טונות של חיווט מיותר מהרכב, אחרי שתי אזעקות, מרימי שמשות, דלקן, וו גרירה ואלוהים יודע מה עוד, לא חסר מה להעיף.

4. להביא את החיווט הנותר כמה שיותר קרוב למצב המקורי.

עיצות יתקבלו בברכה..

יום טוב גם לך

פורסם

נכנסים לך מי כי הניקוזים בצדדים סתומים עם עלים ישנים ולכלוך.

אחרי שתנקה את הניקוזים ותקפיד לעשות זאת כל שנה לפני החורף חשוב שתבדוק שה UCH או ה UCBIG מכוסה עם הכיסוי ניילון המגן המקורי שלו.

פורסם

אם אתה מדבר על המכלול פיוזים/ממסרים אז הוא אכן מכוסה.

את הניקוז בצד הנוסע ניקיתי בתחילת החורף. כיצד אני מגיע לניקוז בצד הנהג? אני מניח שהוא מתחת ליחידה של המזגן, אבל איך מגיעים לשם?

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

יגאל.

עליך לא הייתי מאמין. :-)

מה זה הבלאגן הזה שאתה משאיר שם?

בשרשור הקודם שאלת לגבי הממסרים המחוברים באיזולירבנד.

זה הניתוקים של האזעקה.

כמו כן היא כנראה לוקחת דורסנס בשביל עצמה מהנורה של הדורסנס המקורי.

זה סידור מחורבן אבל קומבינה ידועה של המתקינים בארץ.

אני במקומך מפרק ה-כ-ל משם.

לדעתי, המוח של הרב בריח שתה מים גם הוא ובגלל זה הבעיות שהוא עושה לך בנעילה והוא זה שגם מדליק את הנורה בלו"ש.

אם אתה מתעקש להחזיר אותו הייתי בודק אותו קודם על השולחן.

כשאתה מבטל את הניתוקים של האזעקה שים לב לחבר היטב את החוטים המקוריים אחד לשני.

לא בושה להשקיע בשרינק והלחמה.

עריכה אחרונה על ידי natco

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

• תוכן חדש...