Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4202 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו כל "סקר" כזה. דווקא כאן כן מדובר, כמו שקומפי אמר, בגוף חיצוני, שגם אמור לקחת "אחריות" על אישורי הכשירות של הרכבים.

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

ו-205 1.4i שנת 98 :)

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

א. למי שדיבר שנוגע לאמינות יפנית מול אירופאית, בוא ניקח את זה במרכאות היות וגרמניה ובכלל אירופה זה שונה מישראל.

בישראל הרוב השולט של הרכבים הינם רכבים יפניים, גם עמודי המכירות המובילים הם רכבים יפניים.

אני נמצא הרבה בהונגריה, ואת כמות הרכבים היפניים שאני ראיתי שם במשך 10 שנים, אני יכול לספור על כף יד אחת וזה כולל מאזדה, מיצובישי וכו.

אז עדיין, צריך לקחת בפרופורציה את הנושא של האמינות היפנית.

ב. אותי, באופן אישי, מפתיעה העובדה ש-10 הרכבים הראשונים שיש בהם פגם "באמינות" הם או רכבים פשוטים כגון הדאצ'יה או רכבים שאמורים להיות קטנים ופשוטים או בקיצור אמינים כמו הפאנדה או הספארק.

בנוסף, הברלינגו, שאמור להיות שילוב בין רכב משפחתי לרכב עבודה, עם פגיעה באמינות, ברכב עבודה, זה מפתיע אותי.

ג. מבחינת החברה שלי, רנו, ישנם רכבים אבל בעיקר דגמים ישנים מאוד כמו המגאן II שאמינותה נודעה לרחוק, לגונה דגם ישן וקאנגו דגם ישן.

אבל היא בעיקר ממומקת במקומות תחתוניים ולא בראשונים. :)

פרנקופיל מושבע!

פורסם
הצרפתיות והאיטלקיות מככבות שם משום מה, אבל אין אף מילה על גרמניות עם DSG :?

כי הן נתקעו באמצע הדרך. כדי להשתתף בבדיקה צריך קודם להגיע אליה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

המיטו מקום שני שם, הייתי שמח אם מישהו יכול לאשש את הנתונים ולשפוך קצת מידע על אמינות (בעיקר דגם 155 ידני)

-פולו 16V 6N שנת 2000, -סקודה אוקטביה  2015, גולף 2018,  סופרב 2020

-איוניק 5 עלית

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה פחות בעניין אמינות, יותר בעניין ליקויים שלא עוברים טסט בגרמניה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
צא מהסרט, מכת הבעיות בDSG הייתה לפני שנתיים שלוש ופסקה מאז שהחליפו את המכטרוניקס. אני לא אומר שעכשיו אחוז התקלות ירד ל0% אבל הוא בהחלט לא נמצא מעל הממוצע. מצחיק לראות איך אתה משתגע בגלל שתוצאות הסקר לא מתיישבות לך עם הסטיגמה.

אהה..יצאתי מהסרט במיוחד בשבילך,אני רק קורא ושומע מה אנשים ממשיכים כל הזמן להתלונן על תקלות ברכבי הVAG החדשים והפחות חדשים שלהם..

התוצאות בסקר מכורות,לא יכול להיות שבכל סקר הרכבים של VW מקבלים בראש,ופתאום לפתע אף רכב לא מופיע ברשימה..?!.

זה נראה שאתה כל כך מבסוט שסוף סוף הרכבים שלהם לא מקבלים בראש,שאתה מוכן לקנות כל מה שמוכרים לך..

מעבר לזה,אני חושב שכל הסקרים האלה הם רק מזון להדיוטים.

עריכה אחרונה על ידי GUGY
פורסם

נראה שאתה קצת קשה הבנה.

זה אינו סקר אמינות, אלא סקר שמלמד על מה נכשלות מכוניות במבחן הרישוי השנתי.

יכול להיות שהשילוב של TSI+DSG הוא איום ונורא, לסקר הזה זה פשוט לא רלוונטי.

סקר רלוונטי יותר מפרסמת ADAC הגרמנית, אודות סיבות התקלות במכוניות שאותן הן נאלצים לחלץ.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

לא הבנתי אם התוצאות כמותיות או באחוזים ביחס לכמות מכוניות מדגם כזה או אחר על הכביש.

אם זה כמותי, אז לא מפתיע שאין שם מכוניות יפניות, כיוון שאין בגרמניה הרבה מכוניות יפניות באופן כללי.

זה כמו להסתכל על תוצאות של מבחני רישוי בארץ, לראות שמכוניות תוצרת רוסיה כמעט ולא נכשלו במבחן רישוי בעשור האחרון ולקבוע שהן הכי אמינות.

פורסם (נערך)
זה פחות בעניין אמינות, יותר בעניין ליקויים שלא עוברים טסט בגרמניה.

אז איך זה פחות מדבר על אמינות ? כל הצרפתיות שם נכשלו על אפוד זוהר ?

ברור שיש לקחת תסקר הזה בערבון מוגבל, אבל גם מאד קל לפסול אותו כמו כל סקר אחר, העיקר לא לפגוע בפרות הקדושות של הפורום.

בהחלט מעניין לדעת אבל איך חושבו התוצאות שם.

עריכה אחרונה על ידי KoM

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

ו-205 1.4i שנת 98 :)

פורסם (נערך)

התוצרת היפנית לא זניחה בגרמניה.

כך שהיא לא זניחה בתוצאות המדגם.

בלי להתייחס לסטיגמות, ברוב המדגמים המכוניות היפניות מובילות באמינות, סביר להניח שזה אומר משהו.

אני אגב אוהד מכוניות גרמניות אז אין מה לסכול אותי.

עריכה אחרונה על ידי SHAI-SPORTWAGON
פורסם
התוצרת היפנית לא זניחה בגרמניה.

לא חיפשתי נתוני מכירות באינטרנט ואולי אני טועה, אבל להערכתי מדובר בלא יותר מ 5% מכוניות יפניות מכלל שוק הרכב הגרמני.

פורסם
מדהים איך ה"סטיגמה" על רכבים יפנים אמינים מוכיחה את עצמה פעם אחר פעם. אפילו לא דגם יפני אחד מכל ה-56, מרשים!

הרשימה עצמה (הרבה צרפתיות, שברולט, דאצ'יה וכד') לא הפתיעה אותי מלבד הפורדים שתמיד הצטיירו לי בראש כרכבים יחסית אמינים.

מה שמדהים אותי הוא איך זה שיצרנים אחרים עדיין לא מגיעים לרמת האמינות הזו, או מתקרבים אליה לפחות.

מה חסר לפיאט או סיטרואן או לנדרובר כדי לייצר רכבים אמינים ? הרי כל הידע נגיש לחלוטין.

מה מקור הבעיה, בעצם ? הרכבה רשלנית ע"י פועלים נקמנים ?

חומרים זולים ? תכנון לקוי ? ניסיון להמציא מחדש משהו שכבר עובד טוב ?

הסובארו DL הכי מזורגג שעשוי מנייר כסף עם צמיגי 145 עדיין נוסע ועובר טסטים ומניע כל בוקר.

יונדאי לקחו את עצמם בעשור האחרון לבדו במעלה סקרי האמינות עד לרמה מצויינת.

למה - או איך זה ש- עד היום אין אאודי או אלפא אמינים ?

מוזר

The first one to get angry loses

פורסם
לא חיפשתי נתוני מכירות באינטרנט ואולי אני טועה, אבל להערכתי מדובר בלא יותר מ 5% מכוניות יפניות מכלל שוק הרכב הגרמני.

לא מצאתי נתונים.

אני מסתמך על מה שנראה בכבישי גרמניה.

אנסה לחפש נתונים.

פורסם

למשל מכונית שנכשלת על אורות בטסט תזכה לניקוד רע ואילו גיר DSG שמחליק אחרי 10K ק"מ לא יכשיל בטסט.

איך גיר DSG יכול להחליק? פלנטרי רגיל שחוק/תקול יכול כי מצמדים הם חלק מהגיר ומערכת העברת הילוכים (מה שיכול להוביל לאי שילוב הילוך או ניתוק הילוך, זה תופעת ההחלקה באוטומט), בDSG מה שיכול להחליק זה המצמדים מבלאי בדיוק כמו בידני. הגיר עצמו הוא מכני.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...