Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בניית תיק השקעות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4123 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לדעתי, אם הייתי במקומך הייתי מתחיל לבנות תיק בבנק, בעזרת יועץ.

קח את שנת 2015 - שאגב כנראה הולכת להיות שנה קשה ולא כמו 2014 - בתור שנת לימוד. תלמד מהן הקרנות, איזה עמלות יש בבנק, מה ההבדל בין קרנות שונות ובינהן לתעודות סל, תראה את ההבדל בין קרן בסיכון נמוך (כספית למשל) לקרן בסיכון גבוה (ממונפת למשל) ולאט לאט תגדיל את התיק.

כפי שכבר אמרו כאן, כנראה בשביל תשואה גבוהה תצטרך לקחת סיכונים גדולים, ולא כמו ב-2014 שרוב הניירות סיימו בצבע ירוק יפה.

תכלס - אני במקומך הייתי נעזר עם יועץ הבנק ומבקש תיק שעומד על 10-15 אחוז מנייתי, כל היתר מחולק בין אג"ח ממשלתי, קונצרני ומדד (לייצר תמהיל בינהן לסיכון נמוך).

פורסם

מהנסיון שלי אם הולכים על תיק בסיכון גבוה (כשרוצים תשואה של מעל ל-8% שנתי, בתור כלל אצבע שאימצתי לעצמי) צריך לנהל אותו ברמה השבועית לפחות.

דבר ראשון- צריך לקחת בחשבון שיש אינפלציה ממוצעת של 1-1.5% בשנה, יש מיסים ודמי ניהול גם שמסתכמים בסדר גודל של 1% בשנה. אם משקיעים במניות אז יש מס של 25% על הרווח.

בשורה התחתונה, אם רוצים לראות כמה שקלים בחשבון צריך לבנות תיק עם צפי תשואה של 4-5% לפחות.

קרנות נאמנות למיניהן בסיכון נמוך עד בינוני יתנו בשנה מאוד טובה עליה של 6-7% (קרנות שמשקיעות בעיקר באג"ח, כל מיני ניירות של המדינה, קצת מט"ח וקצת מניות)

אם רוצים באמת לראות כסף אז זה מניות- רצוי סלים, כמו ת"א 100, תל-טק, נסד"ק קומפוזיט וכו'. שם יש סיכוי לתשואה שנתית בסדר גודל של 15-20% או ירידה של 15-20%. והירידה בד"כ הרבה יותר חדה מהעליות.

אני משקיע (בערך 15% מהתיק שלי) בתעודת סל שקלית של נסד"ק ביוטכנולוגיה. זה בגדול חתיכת בועה שעולה 40-60% בשנה, כשבשנה שעברה אחרי עליה של 15% בחודשיים היא נפלה באיזה 25-27% תוך שבועיים. (סיימה את השנה עם עלייה של 50% בערך :) ). סיכוי טוב לירידות חדות שוב השנה, בגלל זה אני עוקב אחרי זה כמעט כל יום.

אם לא רוצים להתעסק יותר מידי עם התיק, אפשר לקחת כמה קרנות (לפצל את ההשקעה, אזור ה-50,000 ש"ח לקרן לפי דעתי) ולשים קצת בת"א 100 או 75 כדי שימשוך את התיק קצת למעלה (בטווח הארוך, יש חודשים שיכול לרדת אבל בטווח של כמה שנים סיכוי גבוה שיעלה)

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

תיקון לבחור מעלי ,

מס 25% יש על כל אפיקי ההשקעה , פרט לאג"ח או חסכונות לא צמודים (אגח צמוד גם חייב 25% )

בנוסף עדיף לקחת תעודת סל או קרן מחקה , שעלויות הניהול שלהן הרבה יותר נמוכות. לאורך זמן עדיפות על הקרנות

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

בעיה שנתקלתי בה אתמול לאחר כמה טלפונים לחברות שונות היא שאף אחד לא מוכן לפתוח תיק עם פחות מ-300K.:-(

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

לך לבנק, אתה יכול לפתוח עם כל סכום שתרצה.

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם
מהנסיון שלי אם הולכים על תיק בסיכון גבוה (כשרוצים תשואה של מעל ל-8% שנתי, בתור כלל אצבע שאימצתי לעצמי) צריך לנהל אותו ברמה השבועית לפחות.

דבר ראשון- צריך לקחת בחשבון שיש אינפלציה ממוצעת של 1-1.5% בשנה, יש מיסים ודמי ניהול גם שמסתכמים בסדר גודל של 1% בשנה. אם משקיעים במניות אז יש מס של 25% על הרווח.

בשורה התחתונה, אם רוצים לראות כמה שקלים בחשבון צריך לבנות תיק עם צפי תשואה של 4-5% לפחות.

קרנות נאמנות למיניהן בסיכון נמוך עד בינוני יתנו בשנה מאוד טובה עליה של 6-7% (קרנות שמשקיעות בעיקר באג"ח, כל מיני ניירות של המדינה, קצת מט"ח וקצת מניות)

אם רוצים באמת לראות כסף אז זה מניות- רצוי סלים, כמו ת"א 100, תל-טק, נסד"ק קומפוזיט וכו'. שם יש סיכוי לתשואה שנתית בסדר גודל של 15-20% או ירידה של 15-20%. והירידה בד"כ הרבה יותר חדה מהעליות.

אני משקיע (בערך 15% מהתיק שלי) בתעודת סל שקלית של נסד"ק ביוטכנולוגיה. זה בגדול חתיכת בועה שעולה 40-60% בשנה, כשבשנה שעברה אחרי עליה של 15% בחודשיים היא נפלה באיזה 25-27% תוך שבועיים. (סיימה את השנה עם עלייה של 50% בערך :) ). סיכוי טוב לירידות חדות שוב השנה, בגלל זה אני עוקב אחרי זה כמעט כל יום.

אם לא רוצים להתעסק יותר מידי עם התיק, אפשר לקחת כמה קרנות (לפצל את ההשקעה, אזור ה-50,000 ש"ח לקרן לפי דעתי) ולשים קצת בת"א 100 או 75 כדי שימשוך את התיק קצת למעלה (בטווח הארוך, יש חודשים שיכול לרדת אבל בטווח של כמה שנים סיכוי גבוה שיעלה)

מוזר, דווקא הביוטק בארץ חטף זפטה בשנה האחרונה.

פורסם

כי זה לא משתלם להם.

אתה כן יכול לפתוח חשבון בניהול עצמאי כמובן ובסכומים נמוכים הרבה יותר, אבל אז אין לך תמיכה של יועץ השקעות.

כפי שנאמר כאן, כנראה בשבילך בתור התחלה כדאי ללכת לבנק וליועץ ההשקעות שם.

פורסם

הנבק(מזרחי טפחות) אומרים שאינם מתעסקים בזה אלא חברה כלשהיא שעובדת אתם,אמרו שיחזרו אליי.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם
תודה על האתר,

אך נראה שהוא לא ממש מעודכן.

לא יודע למה החלטת את זה , האתר מתעדכן ברמה חודשית.

בסכומים שאתה מדבר , בכל מקרה אתה לא יכול להשקיע בניירות ספציפים אלא בתעודות סל, כי אחרת או שלא יהיה לך פיזור מספיק ואז הסיכון גדול מאוד

או לחלופין אם תשקיע בניר סכומים קטנים , עמלות המינימום יאכלו אותך לגמרי

ולכן עדכון פעם בחודש בהחלט מספיק.

בנוסף אם אתה הולך לבנק , אל תשכח להתווכח על העמלות. לדעתי אף אחד לא משלם את העמלות של המחירון.

ההנחות מגיעות גם עד 100% לעיתים למשל על דמי משמרת כאשר התיקים מטפסים ל 7 ספרות ויותר (תלוי בבנק ובכושר המיקוח שלך )

בנוסף אל תתבייש לגשת לבנק אחר לקבל הצעה לעמלות ותנאים לחשבון השקעות .

בכל מקרה כאשר אתה מתווכח יש להתווכח על עמלת קניה / מכירה / פדיון / משמרת

ועמלת מינימום בכל אחד מהמקרים הנ"ל

תוודא גם שנותנים את ההנחות בכל האפיקים , תעודות סל, קרנות נאמנות , מניות , ואגרות חוב (מדינה וקונצרני )

כבר קרו לי מקרים שנתנו הנחה באפיק אחד , וכאשר ביצעתי פעולה באפיק שני פתאום העמלה צמחה לה וצריך לריב איתם לקבל החזר עמלות.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

בבנקים היום ניתן לפתוח תיק ניירות ערך מכל סכום, יש לשים לב שבסכומים נמוכים זה לא הדבר הכי משתלם עקב עמלות ששוחקות את הרווח.

נוסף על כך גם ליועצים בבנקים יש סכום מינימלי לתיק מיועץ, כלומר לתיק עליו הם עוקבים באופן שותף ונותנים את המלצותיהם, זה משתנה מבנק לבנק אבל עומד על מעל 200 אש״ח ברוב המקרים.

פורסם

יום עסאל יום באסל

בארץ פחות מכירים את השוק הזה. בחו"ל כמו שראית בלינק שלי- זה בועה שעדין מתנפחת. בשנה שעברה היה תיקון של איזה 30% ואז שוב עליה מטורפת.

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

• תוכן חדש...