Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תובנות שימוש בDSG

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4187 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אלו האזהרות שמופיעות בספר הרכב של פאביה שקשורות לגיר:

CAUTION

■ If the selector lever is shifted to N while the vehicle is being driven you must

lift off the accelerator pedal and you will need to wait until the engine has

reached its idling speed before shifting the selector lever to a forward driving

mode again.

■ At temperatures below -10 °C, the engine can only be started in selector lever

position P.

■ Never try to hold the vehicle using the accelerator pedal when stopping on a

hill – this may lead to transmission damage.

ועוד הערה קצרה:

Note

It may be advantageous to use manual gear shifting when driving downhill, for

example. Shifting to a lower gear reduces the load on the brakes and hence

brake wear » page 103, Information for braking

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

• תגובות 96
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בלי קשר ספציפי ל DSG, אלא בכל תיבת הילוכים, מן הראוי, בירידה, להשתמש פחות בבלמים ולהאט/לשמור על מהירות בעזרת ההילוכים.

פורסם

(מודה, לא היה לי כח לקרוא את הכל).

עד לפני פחות מחודש הייתי עם קורולה רובוטית 5 שנים (שמאד אהבתי).

עכשיו עם ג'טה DSG7. מבחינת הגיר (בהשוואה) הגעתי לגן עדן = D ונוסעים.

רק בגלל הרגישות שפיתחתי בקורולה אני הרבה יותר רגיש לכל עניין התחלת נסיעה, העברת הילוכים וכו'.

עדין זה לא דורש כמעט כל פעולה או למידה מצד הנהג כמו שחרור הגז לפני העברת הילוך בקורולה.

הבעיה היא שאחרי 5 שנים אתה כבר לא שם לב מתי את העושה את זה מתוך הרגל.

[CENTER] [/CENTER]

פורסם

הבעיה בבלימות הגיר באופן אגרסיבי מידי מוריד להילוכים נמוכים יותר מידי והמנוע מגיע לסל"ד גבוה. אצלי מנוע דיזל ואפילו בעליות אני לא עובר את ה2200סל"ד, אז למה בירידות צריך 3000סל"ד ויותר? :brickwall:

האם זה מזיק באופן ברור?

(באוטובוסים תוצרת MAN, לדוגמה, בעת נסיעה/האצה, השנתות הירוקות, המציגות את טווח הסל"ד הרצוי, הינן בטווח שבין 10 ל-12 בשעון הסל"ד, שהוא טווח נמוך מאד יחסית לאוטובוס, אך בעת האטה, הטווח הרצוי עובר אל בין 20 ל-22 בשעון, כשהחל מ-25 זה כבר הטווח האדום. (סל"ד גבוה מאד יחסית, אך זה הרצוי בהאטה)

פורסם

אני לא אוהב לטחון את המנוע על סל"ד גבוה, רכב פרטי ששוקל 1300ק"ג זה לא אוטובוס ששוקל 16 טון. וגם 2200סל"ד זה לא 3500סל"ד.

אז אני מסתפק בבלימה ב2000סל"ד ולפעמים מוריד את המהירות עם הבלמים.

ytimsit, אם אתה עושה את הפעולות מתוך הרגל, אתה עושה אותן. כמובן שאחרי גיר רובוטי כמו בקורולה אין צורך בהסתגלות לגיר כמו DSG.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
האם זה מזיק באופן ברור?

(באוטובוסים תוצרת MAN, לדוגמה, בעת נסיעה/האצה, השנתות הירוקות, המציגות את טווח הסל"ד הרצוי, הינן בטווח שבין 10 ל-12 בשעון הסל"ד, שהוא טווח נמוך מאד יחסית לאוטובוס, אך בעת האטה, הטווח הרצוי עובר אל בין 20 ל-22 בשעון, כשהחל מ-25 זה כבר הטווח האדום. (סל"ד גבוה מאד יחסית, אך זה הרצוי בהאטה)

צריך גם לזכור שבניגוד לעצה השגורה בפורום - ברכב כבד (מעל 7-8 טון) כן צריך להיעזר בבלימה שנוצרת מהורדת ההילוכים גם בבלימה משמעותית במישור, ולרוב ישנם גם מאיטים נוספים. זו הסיבה להמלצה על סיבובי מנוע גבוהים בהאטה.

אני אישית כן משתמש בסיבובי מנוע גבוהים בירידה, אבל לא באזור הקו האדום! אני מעדיף לרדת במהירות נמוכה יותר מהרצויה עם מצערת ולא במהירות גבוהה יותר עם לחיצות לסירוגין על הבלמים, גם אם במרווחים גדולים. כפי שציינתי בעבר, לפעמים אין ברירה ובולמים מדי פעם, אבל כשיטה אמורים לעבוד עם המצערת. ברכבים כבדים כמו אלו שציינת זה חובה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...