Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחפשת רכב ראשון עד 20K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4198 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני נהגת חדשה ואני רוצה לרכוש את הרכב הראשון שלי,התקציב שלי הוא עד 20,000 ₪.

אין לי ידע גדול במכוניות ורציתי לדעת איזה רכב חסכוני ואמין אפשר להשיג בסכום הזה.

כרגע מצאתי הצעה של סובארו אימפרזה 2002 130 ק"מ במחיר של 14,500 ₪.

רציתי לדעת אם הוא עונה על הקטגוריות שלי וממה כדאי להיזהר או לבדוק בשנתונים כאלה.

פורסם

אם את רוצה חסכוני אז סובארו אימפרזה זה לא הכיוון. יש בפורום הרבה נושאים שנפתחו עם אותם המלצות, ביניהם על פיאט פונטו שנכנסת בתקציב שלך, חסכונית ואמינה.

פורסם

אם כמות הק"מ השנתית שלך לא גדולה, יונדאי גטס (רק לא בגירסת ה GLF) יכולה להיות מתאימה עבורך.

אנא צייני כמה ק"מ את מתכוונת לנסוע בשנה, אוטומט\ידני, משפחתי\מיני וגם כל הכוונה נוספת שתוכל להקל על חברי הפורום

בניסיון להמליץ לך על רכב מתאים.

פורסם

מחפשת רכב אוטומט,משפחתי או מיני לא משנה לי כל עוד האוטו חסכוני ואמין.

אני לא מתכוונת לעבור את ה10 אלף ק"מ בשנה. אני גרה בחולון רוב הנסיעות הם בתוך העיר ומידי פעם לראשון לציון.

האימפרזה לא עונה על הקריטריונים האלה?

פורסם

אימפרזה אמינה אבל לא חיסכונית במיוחד, בעצם כמו כל משפחתית.

אם את מחפשת משפחתית, אז זאת אופציה, אבל כדאי לך לבדוק גם מכוניות מיני וסופר מיני.

לדוגמא:

דיהיטסו סיריון

פונטו

גטס 1.4

פורסם

בסכום זה תוכלי לקנות יונדאי גטס צעירה בכמה שנים, כניראה גם חסכונית יותר בדלק מהאימפרזה (מצחיק לומר על הגטס שהיא

חסכונית, אבל הכל יחסי) וגם לא פחות אמינה.

הקפידי שלא לרכוש את דגם ה GLF חסר ה ABS.

פורסם

מה שלא פחות חשוב בתקציבים נמוכים זה לקנות רכב עם היסטוריית טיפולים מלאה טסט ארוך עד כמה שניתן ושכל המכלולים בו עובדים (מזגן, חלונות חשמל וכו').

אם צריכת הדלק לא קריטית כי הנסיעות לא רבות דווקא הייתי בודק את המודעה הזו מיד 2 (כמובן שיש עוד המון מודעות פשוט צריך לבדוק) הטסט ארוך לפי מה שהוא כותב, היסטוריית טיפולים יש (כמובן שצריך לוודא מול המוסך) והוא יד ראשונה והק"מ לא גבוהה והוא כותב שגם המצבר והצמיגים חדשים:

subaru.png

פורסם

ההפרש בין רכב שיעשה 1:11 לרכב שיעשה 1:14 הוא בערך 120 שקל לחודש למי שמגיע ל-10K ק"מ מקסימום. לכן אם יש רכב משפחתי במצב טוב ואהבת את האימפרזה ותמצאי אחת שמורה עם היסטורייה ובדיקה טובה, לכי על זה.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

רכב משפחתי בעיר אוכל משמעותית יותר ממה שאוכל רכב קטן וחסכוני.

למרות שאפשר למצוא גם "משפחתי" חיסכוני, לדוגמא סיאט קורדובה שזה בעצם סיאט אביזה עם בגז'.

אני יוצא מנקודת הנחה שהרכב שלי(פוקוס 2007) שנוסע נטו בעיר אוכל 1 ל6.5-7, אימפרזה גם לא מצטיינת בחיסכון דלק לכן התוצאה תהיה דומה.

ברכב קטן חיסכוני אפשר להוציא את ה 1 ל10 (פונטו\סיריון) נטו נסיעה בעיר.

הבדל די משמעותי של 250 שקל בחודש, אם נוסעים 10K בשנה.

פורסם

אתה צודק אבל לא שווה לקנות רכב שיהיה חסכוני בדלק אבל יבלה הרבה במוסך לכן אוהד צודק והכל תלוי בסגנון הנהיגה ובמצב המכאני רכב שלא שמור מכאנית יכול לצרוך יותר דלק ואז יצא שאתה מפסיד.

פורסם

אימפרזה צורכת משהו כמו 1:7-1:8 בעיר אצל נהג רגוע. זה מאוד שונה מפונטו ספייס או דייהטסו סיריון שיעשו בעיר 1:12-1:13.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

הבעיה שרוב אותן פונטו וסיריון משנתונים ישנים שחוטות וקשה למצוא אחת שמורה.

היה לי מקרה קלאסי של פולו 2003 שקניתי מזקן שעל הנייר טיפל יפה ברכב אבל הוא הסתיר ממני הרבה דברים שהוא ידע שלא בסדר ברכב.

הרכב בזמנו עלה לי 30K ואני שילמתי עליו תוך שנה עוד 10K רק על תיקונים של כל מיני חיישנים וכו'.

כל מה שחסכתי על דלק הוצאתי במוסך ולכן המצב המכנאני של הרכב לא פחות חשוב מהכישורים שלו במיוחד בתקציבים נמוכים.

פורסם

כמובן שאם הוא ימצא פונטו ספייס במצב טוב ושמורה מאוד אז כדאי לו לקחת.

אני האחרון שיתנגד לפונטו, הרכב הראשון שלי וללא ספק נתן תמורה טובה מאוד. לכן צריך למצוא את השילוב של רכב חסכוני עם נהג רגוע ובמצב מכני טוב.

אם מצאת, מעולה. אם לא מצאת, אז לפעמים שווה לקחת רכב לא הכי חסכוני בדלק אבל גם לא יבלה במוסך כל חודש.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

אז עדיף גטס מאשר סובארו אימפרזה, בדגמים שאחרי 2006 יש יותר אבזור בטיחותי, היא סוחבת הרבה יותר טוב ותעשה יותר מ1:7-1:8 בעיר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...