Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4193 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם וברוכים הנמצאים (:

אני מחפש רכב ומתלבט מה לעשות.....

הנסיעות שלי יהיו באר שבע - תל אביב\כפר סבא וכנראה באר שבע - אילת כפעמיים בחודש.

מצד אחד אומרים שרכב חדש לא משתלם לקנות עקב ירידת ערך משמעותית בשנתיים שלוש הראשונות ומצד שני שמעתי שירידת הערך ברכב משומש לא בהכרח נמוך יותר לאחר חישוב כלל ההוצאות.

האם יש משמעות לרכב חדש שנמכר הרבה מתחת למחירון ובאמת שווה לקפוץ על המציאה (לדוג' קבלתי הצעה למיקרה חדשה ב79000 כשהמחירון הוא 99000)?

בנוסף, חשבתי לקנות ידני עקב המחיר הנמוך יותר בקנייה וצריכת דלק טובה יותר אך נאמר לי שקשה מאוד למכור ידני....אשמח לשמוע מה באמת קורה בשוק ולא רק מה שמוכרים מספרים לי.... אין לי בעיה לנהוג ברכב ידני אם זה באמת משתלם (גם במכירה וגם בדלק)

באם ארכוש חדש אז ההתלבטות שלי הינה בין מיצובישי ספייס סטאר (68000), מיצובישי איטראז (75000 כולל כל התוספות), וניסאן מיקרה (79000).

הבנתי שלמרות המחיר הגבוה יחסית של המיקרה היא סוחבת טוב, צורכת טוב ואמינה מאוד אבל אני לא ממש מכיר את המיצובישי.

אודה לדעתכם על רכבים אלה

תודה ושבוע טוב,

מני

עריכה אחרונה על ידי menihe
פורסם

אני מניח שבשלושת ההצעות שמנית, מדובר על רכבים אוט' בעסקת ליסינג 0' ק"מ? אם כן, אז קודם כל, מחירון הוא לא מחירון שורה של רכב חדש מהיבואן, אלא של רכב יד ראשונה ליסינג 0' ק"מ. זה לא הופך את העסקה ללא משתלמת או משהו.

האם אתה יכול להעריך מה הנסועה השנתית הצפוייה בק"מ? המסלול שציינת נשמע מכובד. על מה נסעת עד עכשיו? עד כמה חשובה לך נוחות בנסיעות ארוכות למשל?

גם לי סבא אמר "לא תצליח למכור את הרכב" כששמע שקניתי ידני. בסופו של דבר, זה עניין של ביקוש, ובמיני\סופר מיני עממיות, נראה שיש ביקוש לידני.

הנה שרשור שבו אתה יכול לראות כמה רכבים מאיזה סוג עלו לכביש. תחליט אתה אם מכונית ידני קטנה היא קוריוז שקשה למכור, או רכב עם ביקוש משמעותי.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם

לא נראה לי שיהיה לך קשה למכור רכב ידני, בוודאי לא ניסאן מיקרה, שאיה אכן רכב מוצלח למדי (אני נוסע כבר כמה חודשים באחת אוטומטית, ואין לי הרבה טענות אליה ביחס למכוניות אחרות באותה קטגוריה).

המיקרה הידנית תהיה אכן מאוד חסכונית, אבל אתה הולך לנסוע ה-מ-ו-ן. מגיעה לך מכונית יותר נוחה ונעימה... שתהיה לא פחות חסכונית ותעלה הרבה פחות - חפש לך רנו מגאן 2008-9 שמורה מאוד מכל הבחינות, (מכסימום 30,000 ש"ח), התקן בה מערכת גז, וסע בזול, בנוחיות, בבטיחות....

(אני נעול על רנו, אבל השוק מלא במכוניות יד שנייה מצוינות ששמות בכיס הקטן את המיקרה, כאשר מדובר בנסיעות ארוכת)

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

תודה רבה על העזרה!

לא יודע לומר כמה קמ אעשה. זהו רכב ראשון שלי וסיימתי עכשיו את הלימודים.

להערכתי, לא אעשה נסיעות ארוכות יותר מפעם בשבוע.

הנוחות אומנם חשובה אך המחיר יותר. חשוב לי רכב שלא יעשה לי בעיות ושתהיה לי פריסת תשלומים טובה כי אין לי ממש כסף כרגע. תחזוקה זה גם חשוב לקחת בחשבון.

בנוסף, אני לא רוצה רכב צרפתי כמו פזו רנו וכו'

בקטגוריית המשומשות חשבתי בנוסף גם על יאריס וג'אז.

אשמח לעוד ידע

שוב תודה רבה

מני

פורסם

פריסת תשלומים נוחה יש היום אצל כולם. אפילו אצל לקסוס יתנו לך תשלומים נוחים, אם רק תשאיר מקדמה שמנה מספיק...

אם הפער במחירים בין ניסאן מיקרה למיצובישי ספייס סטאר אכן כזה גדול אז אין טעם לקנות את המיקרה. לדעתי המיקרה עדיפה, אבל לא בפער שמצדיק 10,000 ש"ח. אגב, שים לב שיש מיקרה אוטומטית חדשה ב-76 אלף ש"ח, ככה שאין מצב שידנית חדשה תעלה 79,000 ש"ח: http://motori.co.il/camp.php?id=68

אגב, במיקרה יש בקרת שיוט שזה אחלה לנסיעות ארוכות, במיוחד באר שבע-אילת על כביש הערבה. אתה שם 95 קמ"ש על הקרוז קונטרול ולא דואג מניידות משטרה על כביש הערבה. אני לא זוכר אם גם הספייס סטאר קיבלה בקרת שיוט במסגרת עדכון האבזור האחרון, כדאי לבדוק. לדעתי זה פרמטר עיקרי.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

שכחתי לציין שהמחירים שציינתי הם לרכב אוטומט.

אני לא אוהב בקרת שיוט כך שזה לא רלוונטי.

איך הספייס סטאר סוחבת ואיך האמינות שלה ביחס למיקרה? מה בעניין צריכת דלק וטיפולים?

מה דעתכם על המיצובישי איטראז'? הוא הוצע לי במה שנרא מחיר לא רע בכלל, 75 א' על הכביש כולל כל התוספות

אני כמעט ולא רואה דיונים על מיצובישי ובכלל לא ראיתי על האיטראז'

תודה

פורסם

הספייס סטאר סוחבת בסדר גמור אבל זה לא רכב לסחיבות, זה רכב לנסיעות רגועות. אם תנסה לבדוק איך הוא סוחב תקבל רעש מנוע חזק מאוד בתא הנוסעים.

צריכת דלק - סביב 16 קילומטרים לליטר בממוצע. טיפולים - תתקשר למיצובישי ותשאל. לא משהו חריג. עד כה לא שמענו על בעיות אמינות מיוחדות בדגם הזה.

אני לא רואה שום סיבה הגיונית שיכולה להיות לבן אדם פרטי לקנות מיצובישי אטראז'. הסיבה היחידה המתקבלת על הדעת לתפוס בן אדם נוהג באטראז' בעיני היא אם מדובר בקצין צה"ל שמקבל את הרכב הזה כרכב צמוד מהצבא.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הספייס עושה אצלי בבין עירוני 1/20 קבוע.

כביש 6 לרוב 110-120 1/20.43.

הרכב מאוד חיסכוני,אם נוסעים רגוע רעש המנוע לא יהווה בעיה במיוחד עם אתה נוסע עם מוסיקה.

בבין עירוני המנוע דווקא שקט עם סלד של 2100 ב100 קמש.

האטרגז זה אותו רכב כמו הספייס רק גדולה ומרווחת יותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

למה לא כדאי לקחת את האטראז'? אם הצבא סגר דיל זה לא מעיד על כך שהרכב טוב?

אם הוא כמו הספייס סטאר רק מרווח יותר אז מה רע?

פורסם

מצד שני יכול גם להעיד על אמינות. עד כמה שידוע לי המגאן שהיה בצבא היה אמין וכך גם הגטס.

לא ברור לי למה לא מומלץ לקחת איטראז'

פורסם

לכול רכב יש יתרונות וחיסרונות

למיצובישי יש תא מטען גדול,מרווחת איבזור טוב וחיסכון.

החיסרון שהמתלים רכים,בעיר זה טוב אבל בכביש מפותל הרכב רוכן יותר מידי על הצד,מושבין קדמיים לא מספקים תמיכה מספקת,מנוע רועש.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני עם הספייס סטאר המעודכנת כבר שבועיים +-. אכן יש בקרת שיוט, כולל חבילת אבזור מאוד רחבה (אפשר לחפש שרשור שלי מהחודש האחרון בנושא).

אין מה לדבר על סחיבות, הרכב מיועד בעיקר לנהג הרגוע! אתה לא תצא ראשון ברמזורים, והרכב מרגיש בערך כמו עגלה מבחינת זריזות (הכל יחסי כמובן!). לי אישית, זה מעולה, כי אני לא מחפש רכב ספורט, יוצא לאט ברמזורים, נוהג ברגוע בכביש מהיר (100 קמ"ש בערך), אבל אם יש צורך בעקיפה אז יש רזרבה.

כמו שיוליאן ציין, אחד החיסרונות הוא המתלים הרכים, לא הכי יציב בסיבובים אם אתה מתפרע במהירות הנסיעה!

מבחינת מושבים, ההשוואה שלי היא רק לשברולט ספארק. המושבים בספייס בשבילי מאוד מאוד נוחים, כבר הספקתי לעשות ארבע נסיעות של שעה וחצי אחריהם יצאתי די רענן מהרכב, בלי כאבי גב ובלי הרגשת חוסר נוחות. המרווח ברכב די סבבה, לפחות בהשוואה למיני הקודמת שהייתה לי. הבגאז' כמובן יותר גדול, לי זה מספק, הבנתי בעתיד שאפשר להכניס גם עגלת תינוק...

רעש המנוע קיים, אבל בגרסה המשודרגת כנראה שהוסיפו בידוד כלשהו, כי הרעש והרעד הרבה פחות מורגש ממה שהיה ברכב נסיעת המבחן (שהוא דגם לפני שדרוג). לי זה לא מפריע, גם לא לאבא שלי ואחותי שכבר הספיקו לנהוג ברכב כמה נסיעות.

סה"כ עברתי איתו רק 1800 ק"מ בשבועיים וחצי האלה, ואני די מרוצה מהבחירה.

אני לא מרוצה אגב ממערכת השמע והמולטימדיה שמגיעה עם הרכב, מאוד מאכזבים. מתכנן להחליף אותם בעתיד הקרוב-רחוק.

דרך אגב, אבא שלי מאוד דחף שאקנה את האטראז' במקום הספייס. דרך יבואן היה מדובר בתוספת 10K. הבנתי שמדובר באותו הרכב, פשוט תוספת תחת מאחור. סה"כ הרעיון מאוד קסם לי, ולמרות מה שציינו על האטראז' והצבא, הוא הרגיש לי בדיוק כמו הספייס מבפנים, עם מעט שינויים קוסמטיים (לא משהו נחות יותר). שתי סיבות שירדתי מהעניין זה זמן האספקה ל-3 חודשים קדימה! ונאמר לי שאין בקרת שיוט, שלי זה מאוד מאוד חשוב! אבל אתה כתבת שזה לא משנה לך...

כשפניתי בזמנו אגב ל-0 ק"מ, כנראה שניסו לעשות ממני צחוק בחברת הליסינג, כי דיברו על מחיר של 75K+ והתנערו מהמודעה המפורסמת. משם התרגזתי והמשכתי לסוכנות יבואן.

• תוכן חדש...