Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4270 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
המזל הוא שישראל אימצה את התקינה האירופאית, ולכן זבל מוטורי בהגדרה לא יכול להגיע לכאן.

תמיד אפשר לשלוח עצומה לקרסו, שיחזירו לכאן את לאדה (לאדה בבעלות רנו עכשיו)

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
כשהמדינה תפתח את השוק לתחרות חופשית ותשבור את מונופול היבואנים על המותגים שלהם, אז המצב ישתנה.

המצב לא ישתנה, רכב שעולה 30K אירו לא יעלה כאן 80K שקל. ללא מיסים מחיר רכב כזה היה יכול להיות 130K. אם לא תוסיף לזה מכס, אלא רק מע"מ תקבל בסביבות 153K. רכבים האלה נמכרים בסביבות 200K בפועל.

כך שיוצא שהמס הוא כ70K ש"ח והמחיר על רכב הוא לא כפליים ממחיר בחו"ל. רכבים בארה"ב זולים מאוד ותיאורטית היה אפשר להנות ממחיר עדיף. אבל מישהו בדרך כניראה מרוויח על זה טוב מאוד. כאן נכנס יבוא מקביל בתקווה שהמצב ישתנה.

יבוא מקביל באמת יתן מבחר גדול יותר ללקוח ומחירים תחרותיים יותר, אבל זה לא ישנה את סדרי גודל של מחירים, ההבדלים יהיו לכל היותר 15%, כאשר בפועל זה יהיה כ5% עבור הדגמים הרגילים ועד כ25% על דגמים יקרים במיוחד. בסופו של דבר רק העשירים באמת יהנו מזה, בדיוק כמו יבוא אישי. הלקוח הרגיל אומנם יזכה להנחות, אבל לא באותם סידרי גודל. כי אי אפשר לשחק יותר מידי במחיר ואף אחד לא יוותר על רווח שנתי של 20 מיליארד שקל.

לכן דרוש יבוא מקביל של רכבים מארה"ב. רק זה יכול לשנות משהו באופן משמעותי וגם לא בסדרי גודל. רכב של 25K דולר יכול להמכר כאן ב160K~150 וזה יהיה רכב הרבה יותר מאובזר ממה שנמכר באירופה במחיר של 30K אירו. לאומת רכב אירופאי מקביל שעולה בסביבות 200~220K. אבל שוב, הרווח כאן בסגמנט D ומעלה ולא ברכבי מיני/סופר מיני בעלי שולי רווח קטנים מאוד ואין יותר מידי לאן לשחק עם זה. המחיר גם ככה בקנטים לפי מיסוי ומחירים נוכחיים.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
מבחינת איבזור אין מה לדבר,שמיים וארץ.

איזה אבזור? מושבים חשמליים עם זיכרון? פתיחת תא מטען משלט רחוק? רמקולים של HK?

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם (נערך)

בוא ניראה האם בסופר מיני מלפני עשור היה את האיבזור הזה כשהוא היה חדש:

חיישני תאורה?גשם?מערכת מולטמדיה?מצלמת רוורס?בקרת שיוט?בלוטוס? שליטה ממהגה?הגה וידית הילוכים מעור?בקרת אקלים דיגיטלית?

תראה לי סופר מיני שהגיע עם כזה איבזור? או משפחתית אפילו?

עריכה אחרונה על ידי yulianx

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
זה באמת מזל, אני בטוח שזה הציל לא מעט חיים. אבל בכל זאת, מגעים לכאן רכבים כמו: סיטרואן אליזה, פיג׳ו 301, טולדו, ראפיד, ספייס סטאר, אטרז׳, בעבר הגיעה קליאו סימבול, אבאו ״ביג״ ועוד כל מיני יצירות שמיועדות לטיילנד, הודו, מזרח אירופה וכד׳. בקרוב מגיעה דצ׳יה.

אני לא יודע אם לשמוח שהמבחר נעשה מגוון יותר.

הטולדו והראפיד קיימים גם בבריטניה ואירופה, אבל משווקים בישראל בצורה דומה יותר לצורה שהם משווקים במדינות לא מפותחות.

פורסם

אגב,נסעתי על 301 וגם על ראפיד,מדובר על אחלה רכבים,מאוד מרווחים,נוחים לנסיעה אז איכות חומרים לא כמו במשפחתית "אמיתית" אבל לא מורגש שזה רכב לעולם ה3.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

tzvipper

בפועל היבוא המקביל,מה גם שאינו מחזיק מחסן חלפים וגם לא מחזיק מוסכים מרכזיים מרשה לעצמו להוריד 10-15 אלף ממחיר היבואנים

שלא מספיק תחרותי לטעמי (כי אינו נותן כיסוי) וברוב המקרים גם לא נותן רכבים לנסיעת מבחן.

לא יודע ,קשה לי לרכוש רכב חדש כשהאחרית לשלוש שנים אינה ברורה כל כך,גם אם יש הסכם כל-שהוא ל"כבד" רכבים מהייבוא המקביל ...עצובה המדינה שלנו,מאוד.

פורסם

bigmik,

מסכים עם ההתרשמות שלך! באמת חבל שאין כאלה בארץ. אלה לאו דווקא רכבי עולם שלישי - יפן מלאה במיקרו וואנים עם 7 מקומות, קטנים, חסכוניים, מכוערים והגיוניים!

בשביל מה בכלל צריך את התקינה הזאת - רק עוד ביוקרטיה שמעלה את המחירים.

פורסם

דתיים MOBILE אידיאלי!

חצי בני ברק תסגור עסקה אם הם יגיעו.

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
פורסם
בוא ניראה האם בסופר מיני מלפני עשור היה את האיבזור הזה כשהוא היה חדש:

חיישני תאורה?גשם?מערכת מולטמדיה?מצלמת רוורס?בקרת שיוט?בלוטוס? שליטה ממהגה?הגה וידית הילוכים מעור?בקרת אקלים דיגיטלית?

תראה לי סופר מיני שהגיע עם כזה איבזור? או משפחתית אפילו?

זה לא פינוק מבחינתי, סתם גימיקים טכנולוגיים שכבר היו בעשור הקודם ברכבי יוקרה.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם
אגב,נסעתי על 301 וגם על ראפיד,מדובר על אחלה רכבים,מאוד מרווחים,נוחים לנסיעה אז איכות חומרים לא כמו במשפחתית "אמיתית" אבל לא מורגש שזה רכב לעולם ה3.

לגבי 301 אני לא יודע, אבל לגבי ראפיד חשבתי ברצינות לקנות אותה וחקרתי את הנושא לעומק (הרי יש לה מנוע דיזל ומחיר טוב - זה משך את תשומת ליבי). הרכב פחות מרווח מאוקטביה דור ראשון שהייתה סבירה מקדימה ומאוד צפופה מאחור. מאחורה בראפיד בכלל אין מקום לשבת, כניראה רק ילדים או נוסעים בלי רגליים מסוגלים להכנס לשם ומקדימה גם פחות מקום. כך שעוד לפני איכות חומרים, לרכב הזה יש כמה בעיות. הביקורות עם הראפיד גם פושרות למדי.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מה?

שמע אני נוסע מידי פעם על מונית ראפיד ולדעתי זה רכב מצוין,ומאחור יש הרבה מקום,לכן זה מאוד מוזר מה שאתה רושם.

פורסם (נערך)

בדקתי עכשיו מבחינת מרווח פנימי, הראפיד בדיוק כמו האוקטביה MK1. כניראה נהג מונית הזיז מאוד את הכיסאות קדימה ויושב בתוך הדשבורד.

הנה מצאתי תמונה להמחיש הבדל בין אוקטביה לראפיד:

gr.jpg

ירוק זה ראפיד, אדום זה אוקטביה. תיראה את התנוחה, היושב בספסל האחורי ממש יושב בתוך הגב של הנהג.

כתבה מקורית (ברוסית): http://www.autoreview.ru/_archive/section/detail.php?ELEMENT_ID=124751&SECTION_ID=7007

אני לא סתם כותב על אוקטביה וראפיד. אוקטביה MK1 יש לאבא שלי והייתי נוסע בספסל האחורי המון בתקופה שלא היה לי רכב, ראפיד (וגם טולדו) בדקתי בסוכנות. וגם היה בבעלותי גולף MK4 שמבחינת מרווח פנימי הוא מאוד קרוב לאוקטביה MK1.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

פורסם (נערך)
זה לא פינוק מבחינתי, סתם גימיקים טכנולוגיים שכבר היו בעשור הקודם ברכבי יוקרה.

נכון מאוד,ברכבי יוקרה,אבל לא בסופר מיני,לכן מה שרשמת מצדיק את מה שאני אומר,שהאיבזור של הספייס היום לעומת סופר מיני לפני עשור הוא הבדל ענקי.

צבי ישבתי גם ב טולדו שזה אותו רכב ומאחור יש המון מקום,גם בביקורות בארץ מציינים לטובה את המרווח מאחור.

עריכה אחרונה על ידי yulianx

פורסם

יוליאן, כניראה אצלינו יש הבנה שונה של מרווח הפנימי. בעיניי סופרב מרווחת מאחור, אוקטביה חדשה גם די מרווחת, ראפיד לא מרווחת בעיניי.

אני זוכר באתי לסוכנות לבדוק טולדו והסוכן הציע לי לשבת מאחור, כאשר התיישבתי הוא אמר: "מרווח!", לכפות רגליים שלי לא היה מקום מתחת למושבים, הברכיים היו תקועות במושב הקדמי (אני לא גבוה והכל בסדר עם פרופורציות).

כניראה תלוי עם איזה רכב משווים.

• תוכן חדש...