Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ספר טיפולים לג'אסטי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7896 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני זקוק לספר רכב של סובארו ג'אסטי (92, 1200).

אם יש למישהו מדיירי הפורום המכובד הזה, אשמח להשאיל /לקנותו (רצוי ב ה.פ.)....

תודה מראש,

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
מה אתה צריך לדעת ? יש משהו ספציפי ?

איציק

אני צריך להחליף רפידות קדמיות (ממש שחוקות), ואולי על הדרך גם את הצריות...

הספר ישמש אותי לכל הכיוונים הקטנים שאין לי ממש מושג בהם (ואת האמת, כל עוד הוא נוסע, אין לי חשק לשחק ב"לנחש" :wink: )...

אני מאמין שלהחליף רפידות מקדימה זה אותו הדבר כמו בכל אוטו (ובכל אוטו יש את ההיתחכמות המיותרת שלו)... כנ"ל עם הצריה...

אני מעדיף לדעת מה אני צריך מראש כדי לא להתקע עם חצי עבודה (פעם היה לי "מיני מוסך", והכל היה קרוב, אבל מאז עברתי דירה, ורוב הדברים נשארו אצל ההורים)...

גילי

פורסם
אני צריך להחליף רפידות קדמיות (ממש שחוקות), ואולי על הדרך גם את הצריות...

הספר ישמש אותי לכל הכיוונים הקטנים שאין לי ממש מושג בהם (ואת האמת, כל עוד הוא נוסע, אין לי חשק לשחק ב"לנחש" :wink: )...

אני מאמין שלהחליף רפידות מקדימה זה אותו הדבר כמו בכל אוטו (ובכל אוטו יש את ההיתחכמות המיותרת שלו)... כנ"ל עם הצריה...

אני מעדיף לדעת מה אני צריך מראש כדי לא להתקע עם חצי עבודה (פעם היה לי "מיני מוסך", והכל היה קרוב, אבל מאז עברתי דירה, ורוב הדברים נשארו אצל ההורים)...

גילי

כמו בכל סובארו, בצידו התחתון של הקאליפר (בחלקו הפנימי - לכיוון התא מנוע) יש בורג 14 ממ (בד"כ) שמאבטח את הרפידות באמצעות כיסוי ברזל יצוק.

אתה מוציא את הבורג לגמרי ומושך מעלה את הברזל שמאבטח את הרפידות. זהו.

לפני שאתה מכווץ את הקאליפר למקומו אל תשכח לפתוח את מכסה נוזל בלמים ולרוקן משם מעט מהנוזל. אם נשפך, דאג לשטוף את האיזור באמצעות צינור מים.

בנוגע לציריה:

פרק את האום שמאבטח את הבולג'ויינט למשולש

פרק את הפין אבטחה של הציריה (צד גיר) - מומלץ להעזר במסמר ארוך ועבה (בלי השפיץ, תחתוך אותו) או כלי מתאים לחילוץ הפין אבטחה.

פרק את האום אבטחה של הפעמון לנאבה.

הפרד את המשולש מהבולג'ויינט - וזהו, הוצא את הציריה ממקומה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כמו בכל סובארו, בצידו התחתון של הקאליפר (בחלקו הפנימי - לכיוון התא מנוע) יש בורג 14 ממ (בד"כ) שמאבטח את הרפידות באמצעות כיסוי ברזל יצוק.

אתה מוציא את הבורג לגמרי ומושך מעלה את הברזל שמאבטח את הרפידות. זהו.

לפני שאתה מכווץ את הקאליפר למקומו אל תשכח לפתוח את מכסה נוזל בלמים ולרוקן משם מעט מהנוזל. אם נשפך, דאג לשטוף את האיזור באמצעות צינור מים.

בנוגע לציריה:

פרק את האום שמאבטח את הבולג'ויינט למשולש

פרק את הפין אבטחה של הציריה (צד גיר) - מומלץ להעזר במסמר ארוך ועבה (בלי השפיץ, תחתוך אותו) או כלי מתאים לחילוץ הפין אבטחה.

פרק את האום אבטחה של הפעמון לנאבה.

הפרד את המשולש מהבולג'ויינט - וזהו, הוצא את הציריה ממקומה.

איציק
סבבה.... אכן, פעולה די סטאנדרטית (בלמים)... רק שאלה קטנה נוספת...

יש מין קפיץ שיושב על הקליפר (בחלק העליון במקביל לדיסק, על "ראש" הקליפר, זה שמאבטח את הפינים), איף מוציאים אותו? אין כאן איזה "פאטנט" מטופש?

פעם הוצאתי אחד כזה והוא נישבר, והייתי צריך להשיג אחד כזה חדש, במזדה שלי זה היה יוצא כמו חמאה, אבל בפעם הראשונה אחד מהחבר'ה האילו פשוט נישבר (ובאמת שלא השתמשתי בכוח :wink:, בניגוד להרגלי)

אגב, אם נישפך טיפה נוזל בלמים, אפשר לשתות אותו עם קשית???

(החלק האחרון היה הלצה מטופשת, את תנסו את זה בבית, זה שורף וחוץ מזה זה לא טעים...)

תודה על העזרה, יום שישי נעבוד על זה, יום ראשון לאיזון...

בכל אופן, אם יש למישהו ספר, זה יהיה נחמד, ...

גילי

• תוכן חדש...