Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שנייה לפניה החלטת - סוויפט 2012

yotamavi
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3852 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

שלום לכולם,

אחרי לבטים רבים (פיאט 500, יונדי i10/i20, פיקנטו, קיה ריו, פורד פיאסטה, ועוד...) אני חושב שנסגרתי על סוויפט שנת 2012 עם המנוע החדש 1.25 - מהתרשמות כאן בפורום נראה שמדובר ברכב שבסה״כ מתעלה על מתחריו ברמת הגימור הפשוטה.

אז שנייה לפני שאני מפשיל שרוולים ומתחיל לסרוק את לוחות יד שנייה בחיפוש אחר מציאות - אשמח לשמוע דעות לחיוב ולשלילה וכמובן הצעות אלטרנטיביות.

הכי חשוב לי - נוחות (לאדם גבוה), אבזור, דלק ומראה נורמלי.

תודה

עריכה אחרונה על ידי yotamavi

Volkswagen :twisted:

זה שאתם נושם, לא אומר שאתה חי...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני לא ממש מסכים על ה"מתעלה על מתחריו ברמת הגימור הפשוטה", כי יש מכוניות יותר מאובזרות מהסוויפט.

השאלה אם אנחנו מדברים על גיר ידני או אוטומטי?

מבחינת צריכת דלק סוזוקי לא היו גרועים במכוניות קטנות. תוכל לראות צריכת דלק באתר KML.

לגביי האבזור - כמו שציינתי, יש מאובזרות יותר ויש פחות.

מראה נורמלי - זה אישי, לטעמי יש מכוניות יותר יפות בסופר מיניז.

נוחות - לא נהגתי כדי להגיד.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תרשה לי רק לברך אותך בברכת דרך צלחה כשאתה הולך לחפש מציאות אצל בעלי סוזוקי (ועוד חדשות).

גם לרכב הזה וגם לספלאש הידני היצע נמוך. מי יודע אולי זה באמת רכב טוב (או שנמסרו מעט). מהמתחרות בקטגוריה ובשנתון לא חסר היצע.

מה התקציב?

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מדובר על אוטומטי בלבד, אזור ה-70 אש״ח.

צריכת דלק להבנתי 1:15 מכובד ביותר ומספיק לי.

אשמח לשמוע על מכוניות מאובזרות יותר/חבילה כוללת טובה יותר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מבחינת האבזור - קיה ריו למשל עולה עליה, נוסיף את היתרון שהרכב יגיע עם עוד 4-5 שנות אחריות (כי קיה נותנים 7 שנות אחריות), זה יתרון משמעותי לדעתי.

עוד מכונית שעדיפה עליה באבזור ולטעמי נוחה מאוד - פורד פיאסטה.

1:15 נשמע לי קצת מוגזם לרכב סופר מיני אוטומטי בעל 4 יחסי העברה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מדובר על אוטומטי בלבד, אזור ה-70 אש״ח.

צריכת דלק להבנתי 1:15 מכובד ביותר ומספיק לי.

אשמח לשמוע על מכוניות מאובזרות יותר/חבילה כוללת טובה יותר.

70K זה הרבה כסף אין סיבה שלא תמצא רכב מעולה. אני גם מחפש רכב. יש כמה דברים ששמתי לב אני אפנה תשומת ליבך בכל מקרה -

1) 60 אלף ק"מ יש אנשים שמפרסמים את זה כ"קילומטראז' נמוך" אבל לרכב שעל הכביש שנתיים וקצת זה ממש לא מעט.

2) שים לב לרכב שיש לו קילומטראז נמוך עד סביר אבל הספיק כבר לעבור 2 ידים מאז 2012 (מה הסיבה?).

3) כל רכב יד ראשונה פרטי שנראה לך טוב במודעה (במיוחד המחיר) תשאל דבר ראשון בטלפון אם ברשיון רכב עכשיו רשום בעלים קודמים 01 או 00. מלא אנשים מפרסמים יד ראשונה מפרטי, כשהאמת היא שהם יד שניה כשהראשונה ליסינג 0 ק"מ (בשביל שלא יסננו אותם). זה גם לא עוזר אם הם מציגים מסמך בגלל שההשפעה היא עתידית. עוד 3-4 שנים תרצה למכור יתיחסו אליך כמו יד שלישית מליסינג.

עוד דבר אחרון זאת דעה אישית שלי - אתה אדם עם 70 אלף ש"ח "בכיס" תשלום אחד. אני אסתכן ואומר שאין יותר מידי כמוך בשוק (בהשוואה לאנשים שונים בהסדרי תשלום). מגיע לך רכב טוב אל תתפשר בקלות, ואל תחסוך על בדיקות.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

1:15 זה הממוצע שראיתי בסופר מיני, לא מצאתי כאלו שנותנות יותר טוב..

לגבי הריו - הצריכת דלק סביר שתהיה גבוהה יותר, וזה מעבר לעובדה שאני פשוט לא מתחבר לרכב הזה ולמראה המגושם שלו. לדעתי היא גם יותר יקרה מהסוויפט ביד שנייה.

פיאסטה - ממה שאני ראיתי ההיצע באמת נמוך בשוק, אבל זו אכן מתמודדת ריאלית.

Stone - תודה על העצמות. הסינון הראשוני שלי הוא יד 1 עם פחות מ-50,000 ק״מ, ויש לי סבלנות :-). לרוב אני אגיע לראות רק רכבים באזור ה30 אלף ק״מ. זו הסיבה העיקרית שאני מתרחק ממגרשים (רכבים שחוקים, ומרשים לעצמם לקחת מחירון עם הנחה מביכה) -הם פשוט מעדיפים לסחוט אנשים שצריכים מימון.

עריכה אחרונה על ידי yotamavi

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ממליץ לך לבדוק בסוכנויות סוזוקי, הרבה פעמים הסוכנויות הקטנות מחזיקים מלאי קטן של רכבים שהגיעו בטרייד אין או את הפרטים של הבעלים שרוצים לשדרג ומחפשים קונה.

קח בחשבון שאתה דיי קרוב לסופר מיני עם 0 ק"מ מליסינג כמו יונדאי I20, מאזדה 2 ובחירה ברכב כמו ספייס סטאר, פיקנטו או ספלאש כבר ממש ממש קרובה לתקציב שלך. אני לא אומר את זה כדי לבלבל אותך אבל קח בחשבון שהחיסכון היחסי של הסוויפט מול I20 למשל יתקזז כי הסוויפט תצטרך החלפת צמיגים אחרי כמה חודשים כי היא נוסעת על הכביש קרוב ל-3 שנים ויש עוד כל מיני הוצאות קטנות שכדאי לקחת בחשבון.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לממליצי הקיה ריו - משום מה אין תמימות דעים בנוגע לצריכת הדלק שלה. יש שטוענים ל-1:7 ובשרשורים אחרים ראיתי אנשים שמדדו 1:15. באתר kml אין צריכה אמיתית לרכב ולכן אני לא יודע למה לצפות..אשמח לשמוע מכם בנושא.

mike - זה רעיון מעולה אני אקפוץ לסוכנות סוזוקי בת״א.ואשמח לשמוע איפה אפשר לקנות I20 עם 0 ק״מ ב70 אלף.

תודה ושבוע טוב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

האוטומטית לא חיסכונית,אבל הידנית דווקא ממש בסדר.

היום: סיטרואן קקטוס 2016./מיצובישי ספייס סטאר 2014

פעם: פיאט דובלו 2002, רנו קליאו 2012.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אמרתי שהמחיר קרוב.

I20 חדשה בחברות הליסינג ב-80k, זה לא 70 אבל מאוד קרוב במיוחד כשלוקחים בחשבון שהסוזוקי נוסעת קרוב ל-3 שנים על הכביש.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם הייתי רוכש סופר מיני אז הסויפט היתה אחת המועמדות המובילות. עם זאת, אני רק מעוניין בידניות ואני חושב שהגיר האוטומטי שלה הוא לא מהמצטיינים כי יש לו רק 4 יחסי העברה (אני חושב...).

תא מטען קטן במיוחד בהשוואה למתחרות. אם זה חשוב לך אז בדוק בזהירות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הסוויפט אכן מובילה, הרכב אמין ולא זולל הרבה דלק עם 5 כוכבי בטיחות.

הבעיה איתה שהיא יחסית נמוכה לכל שאר רכבי הסופרמיני ובשכונה עם הרבה באמפרים כמו אצלי, זה לא הכי נעים לרכב. תא מטען פיצי והגיר האוטומטי לא נשמע חסכוני למרות שהיה שרשור לא מזמן שהשתתפתי בו ונאמר לי ע"י murzilka שהסוויפט האוטומטית של אבא שלה עושה 1:14 +-.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לממליצי הקיה ריו - משום מה אין תמימות דעים בנוגע לצריכת הדלק שלה. יש שטוענים ל-1:7 ובשרשורים אחרים ראיתי אנשים שמדדו 1:15. באתר kml אין צריכה אמיתית לרכב ולכן אני לא יודע למה לצפות..אשמח לשמוע מכם בנושא.

mike - זה רעיון מעולה אני אקפוץ לסוכנות סוזוקי בת״א.ואשמח לשמוע איפה אפשר לקנות I20 עם 0 ק״מ ב70 אלף.

תודה ושבוע טוב

הסוזוקי אכן חסכונית להפליא ובנהיגה מתונה לגעתי תוכל לאמת ללא בעיות את הנתון 1\15 בכל מקרה הסוזוקי תהיה חסכונית בפער ניכר מהקיה (ללא שום התיחסות לפרמטרים אחרים כגון: נוחות מרווח וכו').

בהצלחה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

האוטומטית לא חיסכונית,אבל הידנית דווקא ממש בסדר.

1:15 נשמע לי קצת מוגזם לרכב סופר מיני אוטומטי בעל 4 יחסי העברה.

אשמח לדעת על סמך מה קבעתם את הדברים.

אבא שלי רכש סוויפט 1.25 שנת 2012 אוטו' לפני שלושה חודשים, בינתיים אני נדהמת כל פעם מחדש אחרי שהוא מתדלק.

מדובר בנסועה עירונית בעיקר (בירושלים!) מידי פעם גיחות למודיעין דרך כביש 1, עפ"י בדיקות משאבה כל פעם מחדש צריכת הדלק שמתקבלת: 1:14.5-15 ק"מ\ל. מאז שאני זוכרת את אבא שלי הוא לא נהג לאט ולא נגרר בנתיב הימני על 40 קמ"ש, מה שכן הוא לא רודף אחרי רמזור ירוק כאילו הוא האחרון בשעה הקרובה וגם לא "פותח" ברמזורים.

לגבי האיבזור והחלופות האפשריות, אני אישית הייתי מאוד סקפטית לגבי הסוויפט. היה נראה לי שמדובר ברכב מיושן מאוד ויקר כמשומש. יחד עם זאת נרכש הדגם המאובזר ביותר שיובא לארץ-GLXi (בקרת אקלים, שליטה מההגה, בקרת שיוט, כניסה והנעה ללא מפתח, מגנזיום 16 אינץ' ובטח עוד משהו שאני שוכחת), לא מדובר ברכב עם אבזור "סקסי" כמו מערכת מולטימדיה וכד' אבל יחד עם זאת הדרישות של אבא שלי היו יותר פרקטיות- חסכון בדלק, אמינות, נוחות יחסית ושהרכב לא יהיה חלש או רועש מידי.

אני לא יודעת מה מצבך המשפחתי, אבל קח בחשבון שלרכב יש תא מטען הכי קטן בקטגוריה.

אני מצרפת לך קישור לשרשור שפתחתי כשהורי התחילו את תהליך החיפוש, עדכנתי שם לגבי התלבטויות שונות ומסקנות איתן חזרו מנסיעות המבחן שביצעו (בהתחלה הכיוון היה רכב חדש מהחברה).

Mini Cooper S R56 - לכיף

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...