Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4289 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, אני קורא כאן הרבה אך עוד לא פרסמתי, ואני זקוק לעצתכם המלומדת.

הרכב הנוכחי שלי: פיג'ו 307 1600 ס"מק מוסבת לגפ"מ (יופי של דבר). צריכת דלק כ9.5 ק"מ לליטר. כבישים בינעירוניים בלבד כ35,000 ק"מ בשנה.

מסיבות שונות הוחלט על רכישת רכב חדש. תקציב עד 70,000 ש"ח מקסימום. הרכב שלי בטרייד אין חלק מהעסקה. כאחד שתמיד קנה רכבים יד שניה והוציא הון על מוסכים, רציתי פעם אחת רכב חדש . לאחר קצת סקר שוק (והרבה שעות פה באתר) הוחלט על פיאסטה ידנית 1.25, כרגע במבצע בדלק מוטורס 70k על הכביש. אז ביצעתי הזמנה. אני אוהב לנהוג, ואוהב ידניות, ובכוונתי להעביר את מערכת הגז לפיאסטה החדשה.

האם לדעתכם במסגרת התקציב יש חלופות יותר טובות? פרמטרים חשובים: חסכוני, יציב במהירות בינעירונית, בטיחותי, ונוח.

פיג'ו 208 ידנית מצאה חן בעיני אבל קצת יקרה וירידת הערך תהיה עצומה.

עשיתי נסיעת מבחן על סיאט מיי 75 כ"ס. חמוד, ממש, אבל לא נוחה כמו סופרמיני.

הבנת שפיקנטו זוללת דלק, ויונדאי i10 גם. הצמד 107/c1 נוחות אבל לא בטיחותי מספיק וצפוף (כסא תינוק/כלי נגינה).

לאלה התומכים/בעלי פיאסטות ידניות : אשמח לדעתכם וגם בענייני צבע: כסף?, אפור לילי? נחושת? צבע לבן ואחרים לא במבצע.

אני צריך לקבל החלטה סופית ביום ראשון. תודה לכם וחג שמח.

עדי

פורסם

הפיאסטה בחירה מוצלחת, רכב איכותי, חסכוני ומהנה לנהיגה בקטגוריה הנ''ל.

אך לטעמי האישי ה208 עדיפה.

צ.דלק טובה יותר, מודרנית יותר בהרבה מהפיאסטה, איכות חומרים, עיצוב (סובייקטיבי)...

ירידת ערך זה פרמטר בעייתי, זה לא שהפיאסטה מדהימה סחירותית או בשמירת הערך שלה, לפחות לובינסקי מציעים תוכנית BUY BACK שמאפשרת בתום 3 שנים לקבל עבור הרכב מחיר מחירון ותנאים טובים...

רוצה סחירות, אחזקה, אמינות ועוד קח סוויפט ידנית היא יקרה יותר לרכישה אבל שומרת על שוק,מחיר, אחזקה נמוכה...

פורסם

המנוע 3 צילינדרים של ה208 מול ה1.25 4 צילינדרים של פורד לנסיעות ארוכות יומיות... ה-3 צילינדרים רועשים בדר"כ.

את ה208 אני כמעט שלא רואה על הכביש.. פיאסטות יש ולא מעט (תודה לליסינג).

המושבים של ה208 בהחלט מאוד נוחים. זו פשוט הפעם הראשונה שאני מנסה לקנות רכב עם גם עם הראש ולא רק עם הלב...

פורסם

הבנתי שיבואנים לא יכולים להתנער מהאחריות. כך קבע משרד התחבורה. זה נאמר לי בjgas המצויינים, שם הותקנה המערכת בפיג'ו שלי.

פורסם

אנחנו עם הפיאסטה כבר כמעט שנה, היא נוחה מאוד ויחסית מרווחת, תא המטען מכיל לא מעט ציוד בעיקר עקב הנדסת אנוש ולא עקב נפח גדול.

הנסיעה בפיאסטה מעט קופצנית עקב חתך נמוך בצמיגים והמראות בצבע שחור מציקות מעט שבוחרים רכב בהיר.

צריכת הדלק מצויינת אבל לא מהחסכוניות ביותר, עלויות טיפולים במורשה בגבול הסביר ולא גבוהות במיוחד.

יתרון גדול בפיאסטה היא עלות ביטוח סבירה לחלוטין ואין דרישה לקודן כמעט משום חברת ביטוח.

אנחנו מאוד מרוצים, לדעתי עשית בחירה נבונה.

פורסם

אל תסמוך על זה, לך תחפש את מי שיעזור לך במשרד התחבורה כשהיבואן יסרב. כאב ראש אחד גדול והפסד כלכלי בטוח.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם (נערך)
הפיאסטה בחירה מוצלחת, רכב איכותי, חסכוני ומהנה לנהיגה בקטגוריה הנ''ל.

אך לטעמי האישי ה208 עדיפה.

צ.דלק טובה יותר, מודרנית יותר בהרבה מהפיאסטה, איכות חומרים, עיצוב (סובייקטיבי)...

ירידת ערך זה פרמטר בעייתי, זה לא שהפיאסטה מדהימה סחירותית או בשמירת הערך שלה, לפחות לובינסקי מציעים תוכנית BUY BACK שמאפשרת בתום 3 שנים לקבל עבור הרכב מחיר מחירון ותנאים טובים...

רוצה סחירות, אחזקה, אמינות ועוד קח סוויפט ידנית היא יקרה יותר לרכישה אבל שומרת על שוק,מחיר, אחזקה נמוכה...

על סמך מה אתה אומר שה208 מודרנית יותר? והאיכות חומרים שם ממש לא עדיפה על הפיאסטה, ההפך הוא הנכון, והשמירת ערך של הפיאסטה טובה.

אצלי הפיאסטה עושה בין 13-15 ק"מ לליטר, תלוי בתנאי הדרך כמובן.

עריכה אחרונה על ידי ArikC

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

הפיאסטה איתנו מ2008, נכון שהיא עברה מתיחות פנים אך התכנון עדיין עתיק במושגי עולם הרכב...

ה208 מודרנית יותר וחדישה יותר עקב היותה צעירה בפער (2012), כמויות ה208 שנמכרו הן גדולות יותר מהפיאסטה..

כפי שאמרתי הפיאסטה איננה בחירה מוטעת אך לטעמי ה208 עדיפה עליה, תא מטען גדול, צ. דלק שנעה סביב 16+ ק''מ לליטר

פורסם

זה לא כל כך קריטי, הרי את הרכב טרם קיבל, עדיין יכול לשנות\לבטל את ההזמנה אם ישוכנע שה208 עדיפה בהרבה.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

לא נהגתי על ה-208 המדוברת (יצא לי להתנסות רק עם ה-GTi), אבל אם חסכון זה מה שמוביל אותך הייתי ממליץ לך מאוד לבדוק את הקליאו 0.9 טורבו. מרגישה מספיק חזקה כשצריך וצריכת הדלק שהוצאתי ממנה (בנהיגה לא מאוד עדינה) הייתה מעל ל-15 ק"מ לליטר.

אגב הפיאסטה, קח בחשבון שאיילון מוטורס מייבאים גם את הגרסה הידנית שאתה רכשת ברמת גימור טרנד שהרבה יותר נורמלית מהבזיון שהוא האמבינטה העירומה של דלק מוטורס.

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תוכן חדש...