Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4272 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי על האוטו jetseal109 ומעליו את הsonax bsd עכשיו אני רוצה להסיר הכל וליישם מחדש.

ניסית ipa של אלכוהול 70% מדולל 1/4 וזה לא הזיז בכלל לסונקס, גם ניסיתי סבון של ironx והוא ישב על הרכב כ5 דקות וגם לא הזיז לסונקס, עשיתי גם פלסטלינה עם הספוג הכחול של ננוסקין וגם לא דיגדג את הסונקס.

איך אני מוריד אותו?

פורסם

ניסית סבון כלים פיירי?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

סבון כלים לא ניסיתי כי לא היה לי באותו הזמן.

אבל איך עושים עם הסבון? מה הדילול? וזה ילך טוב עם אקדח מקציף?

וסבון כלים לא גורם נזק לאורך זמן?

פורסם
סבון כלים לא ניסיתי כי לא היה לי באותו הזמן.

אבל איך עושים עם הסבון? מה הדילול? וזה ילך טוב עם אקדח מקציף?

וסבון כלים לא גורם נזק לאורך זמן?

סבון כלים גורם נזק רק אם אתה משתמש בו באופן תדיר.

כשרוצים להפשיט רכב מכל שכבות ההגנה שקיימות עליו משתמשים בסבון חזק ומרוכז או סבון כלים.

פורסם

אומרים שסונאקס,אבל לדעתי ביזבוז לקנות במיוחד לזה סבון,קח פיירי.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

גם ממליץ על הcitrus. מוריד וקס כמו כלום בדילול גבוה מספיק.

בגדול אפשר להוריד את הוקס גם עם הפלסטלינה רק צריך לשפשף מספיק.

סבון כלים- בדילול של 1:500 בערך. אם אתה רואה שלא מוריד שים קצת יותר. בכל סבון יש אחוז שונה של חומרים פעילים.

סבון כלים, כמו כל סבון, רצוי לשטוף טוב מהרכב ולא לתת לו להתייבש. הוא יפגע אם תשטוף איתו באופן קבוע במשך כמה שנים (או אם תשטוף את הרכב עם 3 הילדים שלך כשלכול אחד יש סקוצ' ביד, כמו שהשכן שלי עשה היום בבוקר.)

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

אז אני רוצה לחדש לך, שאלפי אנשים אם לא עשרות אלפים או מאות אלפים ואולי אפילו מליוני אנשים, שוטפים את רכבם בסבון כלים במשך שנים רבות והכל בסדר גמור. לא פוגע ולא יוצר נזק, לפחות לא נזק שבמידה ולא תחקור תחת זכוכית מגדלת תראה אם בכלל.

שטפנו סובארו DL מ 93 ועד 2004 בסבוני כלים או מה שבא ליד עם ספוג צהוב של מזרן או כריות.

שטפנו ניסאן אלמרה צבע מטאלי כסוף ועד היום אני שוטף אותה עם סבון כלים פיירי מ 2004 ועד היום. הצבע שלי? כמו חדש נוצץ ומבריק כולל ווקס והכל, ניתן להגיד כמעט כמו ביום שבה היא יצאה מהסוכנות. הלקה עדיין על הצבע והכל כמו שצריך. טוב נו רוב השנים ועד היום חונה תחת חניה מקורה אבל עדיין.

בבעלותי כרגע פורד מונדאו חדשה ( צורה חדשה, יד 2 ), נשטפה 3 שנים עם סבון כלים אבל עמדה תחת חניה מקורה. הצבע כמו חדש וכאילו יצאה מהסכונות אתמול ואנשים מחמיאים לי על הברק, הצבע והכל.

ברור לי ואני בעצמי, בתור חובב מוצרים ונקיון, אני האמת שארכוש שמפו מיוחד וווקסים וכו' בכדי לתת לרכב מראה ייחודי קצת יותר מבחינת הצבע.

אבל בחייך, בוא לא נגזים ונספר לכולם שסבון כלים, ריכוזים של 1/10000000000000 וכו' כדי לא לפגוע. תהיה רציני.

מה שמספיק טוב לשטוף איתו עם הידיים החשופות במשך 10-15 שנים טוב גם לרכב.

פורסם

1. ההצהרה על מה שטוב לידים טוב לרכב פשוט מטופשת ואני ממשיך להגיב רק כדי שאנשים לא יקחו את הדברים שלך ברצינות בטעות.

2. אין צורך לשים יותר מידי סבון כי זה סתם בזבוז ואחרי זה קשה להוריד הכול מהרכב.

3. הדטרגנטים שבסבון כלים חודרים ומגיבים עם הלכה ומפרקים אותה. לא אומר שהיא תתקלף, זה אומר שהיא תהיה חלבית או סתם מט עם הזמן.

4. בספוגים מיוחדים לרכב\ כפפות משתמשים כדי למנוע סוירלים ולא כדי למנוע הסרה של הלכה.

5. שמש ישירה וחימום של פני השטח מאיצים בצורה משמעותית את תהליך הפירוק של הלכה. בהצלחה.

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

סבון כלים לא מזיז ל-bsd שיושם לא מזמן.

בפרוייקט האחרון שלי על הרכב גם 2 שטיפות אחת אחרי השניה לא החלישו אותו (פירטתי לגבי זה כולל תיאור של התהליך שאחריו החומר רק החל להחלש ו"להשבר").

תוריד את דילול האלכוהול ב-ipa ללא חשש, ועל הדרך תזמין gtechniq panel wipe, לימים קשים כאלה :)

"יאללה בירי".

פורסם

פיירי שהופך לקה של רכב לחלבית או מט זה דווקא משהו חדש, אני אשמח מאוד לראות תמונות או מאמר על כך? אני מניח שאם זאת בעיה נפוצה וזה דופק עד כדי כך את הלקה תוכל למצוא לי תמונות של לפניי ואחריי כן? תודה :) או לפחות למשהו שנבדק שאישש את האימרה שפיירי "חודר יוצר תגובה ומפרק את הלקה" וכו'. אני מניח שזה נחקר גם כן.

וקשה להוריד את הסבון מהרכב? לא זכור לי שבעשור האחרון היה קשה להוריד משהו מהרכב תחת צינור מים זורמים, אלה אם כן נעשה שימוש בספריי חלונות שמלא במים.

פורסם
אז אני רוצה לחדש לך, שאלפי אנשים אם לא עשרות אלפים או מאות אלפים ואולי אפילו מליוני אנשים, שוטפים את רכבם בסבון כלים במשך שנים רבות והכל בסדר גמור. לא פוגע ולא יוצר נזק, לפחות לא נזק שבמידה ולא תחקור תחת זכוכית מגדלת תראה אם בכלל.

שטפנו סובארו DL מ 93 ועד 2004 בסבוני כלים או מה שבא ליד עם ספוג צהוב של מזרן או כריות.

שטפנו ניסאן אלמרה צבע מטאלי כסוף ועד היום אני שוטף אותה עם סבון כלים פיירי מ 2004 ועד היום. הצבע שלי? כמו חדש נוצץ ומבריק כולל ווקס והכל, ניתן להגיד כמעט כמו ביום שבה היא יצאה מהסוכנות. הלקה עדיין על הצבע והכל כמו שצריך. טוב נו רוב השנים ועד היום חונה תחת חניה מקורה אבל עדיין.

בבעלותי כרגע פורד מונדאו חדשה ( צורה חדשה, יד 2 ), נשטפה 3 שנים עם סבון כלים אבל עמדה תחת חניה מקורה. הצבע כמו חדש וכאילו יצאה מהסכונות אתמול ואנשים מחמיאים לי על הברק, הצבע והכל.

ברור לי ואני בעצמי, בתור חובב מוצרים ונקיון, אני האמת שארכוש שמפו מיוחד וווקסים וכו' בכדי לתת לרכב מראה ייחודי קצת יותר מבחינת הצבע.

אבל בחייך, בוא לא נגזים ונספר לכולם שסבון כלים, ריכוזים של 1/10000000000000 וכו' כדי לא לפגוע. תהיה רציני.

מה שמספיק טוב לשטוף איתו עם הידיים החשופות במשך 10-15 שנים טוב גם לרכב.

למה להתווכך עם עובדות, אם אנשים שעוסקים בתחום בדקו והוכיחו שיש פגיעה בלכה אז ככל הנראה באמת יש משהו בזה.

מבחינה כימית זה גם מאוד הגיוני, סבון כלים הרמת חומציות שלו גבוה כדי שיוכל להוריד שומנים, בשימוש קבוע תהיה פגיעה בלכה.

ואגב, גם לידיים הוא לא טוב.

פורסם
סבון כלים לא מזיז ל-bsd שיושם לא מזמן.

בפרוייקט האחרון שלי על הרכב גם 2 שטיפות אחת אחרי השניה לא החלישו אותו (פירטתי לגבי זה כולל תיאור של התהליך שאחריו החומר רק החל להחלש ו"להשבר").

תוריד את דילול האלכוהול ב-ipa ללא חשש, ועל הדרך תזמין gtechniq panel wipe, לימים קשים כאלה :)

תודה רבה אני אזמין אותו, ולבנתיים אני הוריד את הדילול של האלכוהול.

פורסם
למה להתווכך עם עובדות, אם אנשים שעוסקים בתחום בדקו והוכיחו שיש פגיעה בלכה אז ככל הנראה באמת יש משהו בזה.

מבחינה כימית זה גם מאוד הגיוני, סבון כלים הרמת חומציות שלו גבוה כדי שיוכל להוריד שומנים, בשימוש קבוע תהיה פגיעה בלכה.

ואגב, גם לידיים הוא לא טוב.

מעניין איזה אינטרס יש לאנשים שעוסקים בתחום "לבדוק ולהוכיח" שיש פגיעה בלכה.

אני מוכן לנדב את הרכב שלי לכל ניסוי שיבדוק את הנושא, אם כי האמירה הטיפשית הזו כל כך נפוצה פה, שאני בטוח שכבר יש אינספור מחקרים שיתמכו בה.

הדבר היחיד שסבון כזה מזיק לו הוא ץכשירי הגנה שונים, ולכן לא מומלץ על ידי דיטיילרים בכלל. זה גם מאוד הגיוני ומקובל. מכאן ועד הצהרות על פגיעה בלכה? איזה שטויות. בוא תראה כלי מטבח שנשטפים בסבון כזה כבר עשרות שנים, לא ראיתי שזה פוגע בהם.

• תוכן חדש...