Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4300 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בבעלותי סיוויק שנת 00' אוט' 4 דלתות

לפני כשבועיים הבחנתי בכך שמחוג המהירות ברכב וכן מד הסל"ד מרצדים במהירות ואף נופלים ל-"0" במהלך נסיעה.

לאחר מספר בדיקות הבנתי שנשרף לי האלטרנטור. החלפתי אותו אך תופעת הריצוד חזרה שוב ואף לאחר נסיעה של מספר דקות מד המהירות נפל ל-0 ונורת מנוע דלקה.

כיוון שהרכב לא תומך בסריקת -OBD, ערכתי בדיקה באמצעות קיצור 2 פינים של פלאג אשר באמצעותו ניתן לקבל חיווי תקלות על לוח השעונים.

הבדיקה העלתה תקלה מספר 17- vss- speed sensor.

הרצתי חיפוש ב-youtube ומצאתי את הסרטון הבא:

מכאן הבנתי שבעיית חיישני המהירות בסיוויק שכיחה.

בסרטון ניתן לראות שהמחבר 3 פינים על החיישן היה מלא בקורוזיה ואפילו נשבר עקב כך.

בחנתי את החיישן שלי והוא נראה תקין לגמריי ללא כל סימן של קורוזיה או מפגע אחר.

יש לא מעט חומר על התקלה באינטרנט ואפילו כאן בפורום אבל בשום מקום לא הצלחתי להבין בדיוק מאיפה להתחיל.

החלטתי לחפש בספר תחזוקת הרכב לטכנאים שבו אני משתמש לעיתים תכופות בכל מני נושאים.

מצאתי פרק Troubleshooting של חיישן המהירות (צירפתי בתמונות).

הפרק מפרט בדיוק מה לעשות החל מבדיקת תקינות חשמל (12V), אדמה, ו-0-5V אשר אלו הם 3 ההדקים המתחברים לחיישן.

לאחר שוידאתי תקינות במחבר עברתי לבדוק את החיישן עצמו. לצורך הבדיקה נדרש לחבר את המחבר לחיישן ואז לא ניתן לבצע בדיקת מתכים ללא צב"ד מיוחד שאותו אין ברשותי.

כעת פניתי לפורום בחו"ל בו מצאתי שרשור בנושא:

http://www.d-series.org/forums/diy-forum/166553-civic-vss-troubleshoot-fix.html

בשרשור זה מפורט כיצד לבדוק את החיישן כאשר הוא מנותק מהרכב.

ביצעתי את בדיקה המתכים ע"י סיבוב גלגל השיניים של החיישן ולא קיבלתי מתכים הנעים בין 0 ל- 5V אשר מעידים על מצב תקין. לכן הגעתי למסקנה כי החיישן תקול.

כיוון שהתעסקתי בתקלה מספר ימים החלטתי לפנות למכון ספידומטרים הכי קרוב ולא להזמין באיטרנט או מפירוק.

פניתי ל"המחוון" בחולון אשר מתמחים בנושא. שיפצו לי את החיישן שלי ע"י החלפת רכיב אלקטרוני תוך 5 דקות.

אמנם במחיר 295 (כולל מע"מ) שזה לא זול כלל לטעמי אך לאחת שהתקנתי ויצאתי לנסיעת מבחן סוף סוף מד המהירות עבד תקין.

VSS 1.jpg

VSS 2.jpg

עריכה אחרונה על ידי Elifx

ŠKODA Fabia Monte Carlo 1.2TSI

פורסם

גם אני הייתי בדילמה כמו שלך וניגשתי למחוון שגם ביקשו 300 ש"ח עבור אותו חיישן שאגב אצלי היה שבור ל 2 חתיכות.

למזלי מצאתי אחד כזה במחיר זול יותר מהשיפוץ אז העדפתי לקנות כבר חדש.

• תוכן חדש...