Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4329 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אם זה לא הפורום המתאים- אשמח אם ההודעה תעבבור לפורום המתאים.

אין לי משהו אישי נגד מפרסם המודעה חלילה, אבל במהלך חיפוש רכב בשביל חבר נתקלתי במודעה הבאה:

bd43mugtmmnz.jpg

ואני שואל את עצמי ואתכם- האם לא עברנו במקרה את שנות ה 80'?

מה האינטרס של רוכש יד 2 לקנות אוטו כזה שצריך לעשות לו טסט פעמיים בשנה, רכב לא בטיחותי בעליל בלי כריות אויר, ABS (שלא נדבר על מבחן ריסוק:roll:) ועוד חסרונות? מה אני מפספס פה?

ובכלל, אני לא מצליח להבין אנשים כמו מפרסם המודעה. אם כבר קנית רכב, למה לשמור אותו כמעט 30 שנה מבלי לנסוע? הרי זה סך הכל סובארו DL משפחתית, לא איזה ספורטיבית נדירה.

בכל מקרה, הנתונים של הרכב יפים על הנייר, אבל אני לא חושב שהייתי רוצה רכב כזה, גם לא בסכום הנ"ל.

אשמח לשמוע דעתכם.

איתמר.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בשביל אספן חובב המותג - הרכב הזה מציאה. זה רכב מאוד אמין, יש שלל חלפים, ככה שלא בעיה לתחזק אותו גם למישהו שהוא מוגבל בתקציב.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

תשאל בפורום אספנות.

מירב הסיכויים שתקבל שם תשובות שרוב מקורן אינו בהשפעת החופש הגדול (לא השאלה שלך שלגיטימית, אלא התשובות).

בגדול - זה מאד תלוי בגודל ה"חיידק" שיש לך.

alfa 156 2.5.

פורסם

יש כאלה שרוצים לקנות רכב כזה בישביל החוויה ובלי כל המחשבים שיש היום ברכבים. מי שיודע לנהוג לא צריך ABS, צריך רק להכיר את הרכב ולדעת למה הוא מסוגל.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

יש אנשים שמעדיפים, מסיבותיהם שלהם, לנסוע במכוניות ישנות.

לדעתי מכונית כזו היא ממש בגדר "מציאה" לסטודנט תפרן שלהתעסק ברכב זה במקרה תחביב שלו, או לכל אחד שאוהב מכוניות ישנות אבל לא יכול להחזיק כלכלית יותר מרכב אחד.

הרכב שמור, ק"מ נמוך, אמינות בסיסית גבוהה וחלקים לא יקרים.

למעשה, אני סטודנט תפרן שנוסע במכונית ישנה כבר 4 שנים ונהנה מכל רגע :-).

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

קיבוצניקים ומושבניקים, לדוגמא, יקפצו על הרכב.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם
יש כאלה שרוצים לקנות רכב כזה בישביל החוויה ובלי כל המחשבים שיש היום ברכבים. מי שיודע לנהוג לא צריך ABS, צריך רק להכיר את הרכב ולדעת למה הוא מסוגל.

זה תירוץ מצוץ מהאצבע,

אין קשר ל"יודע לנהוג", יש קשר לעובדה שכל המערכות האלו יכולות לעשות הרבה פעמים הבדל בין תאונה לכמעט תאונה, ועל כריות אוויר אני לא מדבר, הן יכולות להיות ההבדל בין פציעה קלה לבין פציעה קשה ואף למוות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
יש אנשים שמעדיפים, מסיבותיהם שלהם, לנסוע במכוניות ישנות.

לדעתי מכונית כזו היא ממש בגדר "מציאה" לסטודנט תפרן שלהתעסק ברכב זה במקרה תחביב שלו, או לכל אחד שאוהב מכוניות ישנות אבל לא יכול להחזיק כלכלית יותר מרכב אחד.

הרכב שמור, ק"מ נמוך, אמינות בסיסית גבוהה וחלקים לא יקרים.

למעשה, אני סטודנט תפרן שנוסע במכונית ישנה כבר 4 שנים ונהנה מכל רגע :-).

נו באמת , אתה יודע כמה אופציות יש מאשר הסובארו הישנה הזאת ? אתה הרי לא אספן , ב6,500 ש"ח אפשר לקנות פונטו ספייס 2001 , סיריון 99' , כריזמה 98' , סיויק 96' , שרייד 98' וכו'... לא מספיק?

Tuning:lol:

פורסם

אמנם הנתונים יפים, אין ספק בכלל אבל מבחינת אמינות זו בעיה- רכב מתיישן זה רכב מתיישן. גומיות מתייבשות, חלקים מחלידים, רכב שלא נסע לא מבטיח אמינות (אני אומר את זה מניסיון מר).

תחשוב למשל על עלות החלפת 4 בולמים.

בנוסף לזה טסט פעמיים בשנה, אין לרכב אף מערכת בטיחות ושלא נדבר על מבחן ריסוק (תחשוב על זה שגם אם מישהו נוהג הכי טוב בעולם, מישהו יכול לעבור באור אדום/לא לשמור מרחק וכו' ולפגוע בו פגיעה אנושה. (לא ניראה לי שחשבו שם על אזורים סופגי אנרגיה וקורות פלדה בדלתות שיספגו את המכה).

פורסם

אם אני מבין נכון אז רכב כזה עושה טסט כל שישה חודשים. אם כך אז טסט עד מרץ 2015 לא הגיוני... מקסימום עד פברואר 2015.

גם ייתכן בהחלט שמדובר ב 1,121,000 ק"מ. או אפילו שני מיליון.

בנימה יותר רצינית אציין שאם זה באמת הקילומטראז' והוא באמת שמור ומלוקק אז סביר שמבחינת אמינות ותחזוקה יהיה עדיף מכל ההצעות של די ג'י שי

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
נו באמת , אתה יודע כמה אופציות יש מאשר הסובארו הישנה הזאת ? אתה הרי לא אספן , ב6,500 ש"ח אפשר לקנות פונטו ספייס 2001 , סיריון 99' , כריזמה 98' , סיויק 96' , שרייד 98' וכו'... לא מספיק?

לא הבנת, אני אסביר שוב.

יש אנשים שנהנים מההתעסקות והשימוש במכונית ישנה. זו השריטה שלהם. לא לכולם יש כסף להחזיק רכב ליום יום ורכב לתחביב. במקום לקנות רכב אספנות יקר, לשפץ בהרבה כסף ולהיות מוגבל בשעות התנועה - קונים רכב מיושן כזה או אחר ונהנים מכל העולמות. גם נוסעים בו ביום יום וגם יש קצת מהחוויה של אספנות, וזה לא יקר בכלל.

מי שמלכתחילה אין לו עניין במכוניות ישנות וזה לא מעניין אותו באיזה רכב הוא נוסע זה באמת לא בשבילו, ויש אופציות מודרניות יותר.

אמנם הנתונים יפים, אין ספק בכלל אבל מבחינת אמינות זו בעיה- רכב מתיישן זה רכב מתיישן. גומיות מתייבשות, חלקים מחלידים, רכב שלא נסע לא מבטיח אמינות (אני אומר את זה מניסיון מר).

תחשוב למשל על עלות החלפת 4 בולמים.

בנוסף לזה טסט פעמיים בשנה, אין לרכב אף מערכת בטיחות ושלא נדבר על מבחן ריסוק (תחשוב על זה שגם אם מישהו נוהג הכי טוב בעולם, מישהו יכול לעבור באור אדום/לא לשמור מרחק וכו' ולפגוע בו פגיעה אנושה. (לא ניראה לי שחשבו שם על אזורים סופגי אנרגיה וקורות פלדה בדלתות שיספגו את המכה).

כל מקרה לגופו. אם הרכב מטופל ושמור אבל נוסע מעט מאד כל יום אין פה שום בעיה. אם הרכב באמת עמד 10 שנים באיזה גינה ועכשיו נזכרו למכור אותו אז העבירו טסט חפיף ועשו שטיפה - זה מקרה אחר לגמרי.

מבחינת בטיחות זה נכון מאד, אבל זה בדיוק כמו אופנוע ואני לא רואה את הדו"ג נעלמים מהעולם בעתיד הקרוב.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
הוספת מידע

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לא מזמן פגשתי בחור נחמד בטיפול של ההונדה שלי. שוחחתי איתו ומסתבר שיש לו ג'אז 2002 עם 350000 ק"מ. לדבריו, המנוע והגיר מקוריים ולא עברו תיקון, וחוץ מטיפולים סדירים במוסך המורשה לא התקלקל לו משהו יוצא דופן (לדבריו נוסע כל יום מאשקלון לירושלים, הרכב עולה את העליות של הקסטל כל יום ככה שהוא לא תמיד במהירות שיוט).

בהנחה שדבריו נכונים, אז גם רכבים חדשים יותר מאותה סובארו יכולים להבטיח אמינות טובה ביחד עם בטיחות סבירה.

פורסם

לרכב היסטוריה מפוארת בארץ, הוא נחשב נכס צאן ברזל והוא שזור בהיסטוריה של ישראל לאורך שנות ה-80 והלאה.

ועכשיו ברצינות, זו DL, היא זולה, יש לה הרבה חלפים זולים, הביטוח זול, היא לא מתקלקלת, לא צורכת דלק בצורה מוגזמת, אחלה רכב.

מי שהשריטה שלו היא רכבים ישנים או טיפול ברכבים באופן כללי, ולא נמצאת בכיסו הפרוטה, זהו רכב מצוין לתחזק את ההובי בלי להוציא יותר מדי כסף.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם (נערך)

מניסיון עם הרכב, אפשר לראות מימין, בין הסיבות:

רכב שאפשר לטפל בו לבד, גם אם זה פעם ראשונה שאתה פותח בורג-בית ספר למכניקה.

ביצועים שלא נופלים בהרבה ממכוניות מודרניות(בגירסא הידנית), ונוחות סבירה, מרווחת מאוד מאחור.

אמינות, אמינות, אמינות, הרכב פשוט אמין,גם בגיל 30 מנסיון, פשוט כלום לא מתקלקל גם אם מזניחים, מנוע נדרש לפתיחה מעל חצי מיליון קילומטר-בשיגרת טיפולים מזניחה, יש למכר אחת עם 750000 ומנוע מקורי.

מלאי חלפים אדיר, גיר מפירוק 300 שח, מנוע? 1000, חלקים תחליפיים או מקוריים בכל חנות.

לרכב יש הרבה אופי, מנוע בוקסר, אני לא ארשום שהוא מהנה לנהיגב כי יסכלו אותי, אבל ללא ספק נותן חוייה מיוחדת.

לרכב עבירות שטח מצויינת, מה שהפך אותו פופלרי בארצות הברית ואצל בני דודינו, שטובה מחלק מהגיפונחם עד 200K.

אני יכול להמשיך, אבל הבנת את הפואנטה, יש סיבה שהרכב הזה עוד מבוקש שלא נדבר על גירסת הסטיישן, כאשר כל רמזור "נהנים" מבקשות מכירה.

עריכה: עוד דברים שתגובות אחרות הזכירו לי:

צריכת דלק:1-12-13.

לגבי טסט פעמיים בשנה, מאוד קל לעבור אותו כל עוד מערכות הבטיחות תקינות, הטסטרים "אוהבים" את הרכב(עניין של חצי שעה).

עריכה אחרונה על ידי SHAI-SPORTWAGON
פורסם

מכיר כמה אנשים, לא אספנים ולא קיבוצניקים שיקנו אותו רק בגלל הסטיגמה (הדיי מוצדקת ) של לשים דלק ולנסע.

אם מישהו מתנייד רק בנסיעות קצרות ולא תובעניות זה פשוט רכב שיעשה את העבודה.

כנראה שהכל יעבוד גם עוד 5 שנים ואם לא, החלפים זולים.

וירידת ערך לשנה? בין 0 ל500 ש"ח. עם קצת סבלנות אולי אפילו ימכרו לאספן :) וירויחו.

• תוכן חדש...